bu fanı cumartesi günü vatandan aldım fakat son devirdeyken titreşimi masadan bile hissediliyor. şimdi gitsem bunu geri versem garantiyemi yollayacaklar yoksa yenisiylemi değiştirirler?
Çok zaman geçmemişse iade edersin.Başka bir model alırsın sorun da çıkarmazlar.Yalnız titreşim bence fandan çok sizin montajınızdan da kaynaklanabilir.Fanın vidalarını sonuna kadar sıktın mı?Bir de o titreşim hdd den felan geliyordur ama sen fandan da zannediyor olabilirsin.Bunu anlamak için fanı söküp elinde tutarken pc yi aç çok titriyor mu bir bak.
quote:
Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*
Çok zaman geçmemişse iade edersin.Başka bir model alırsın sorun da çıkarmazlar.Yalnız titreşim bence fandan çok sizin montajınızdan da kaynaklanabilir.Fanın vidalarını sonuna kadar sıktın mı?Bir de o titreşim hdd den felan geliyordur ama sen fandan da zannediyor olabilirsin.Bunu anlamak için fanı söküp elinde tutarken pc yi aç çok titriyor mu bir bak.
3 gün geçti. montaj kaynaklı değil, işlemci için sunbeam CCF üstüne taktım. sarsıntı fan kaynaklı, fan hızını %50 ye düşürünce [1000-1100rpm arası] sarsıntı yapmıyor.
Eğer eminseniz değiştirin gitsin Vatan bilgisayar sonuçta bu imkanı sağlamakta.Yalnız ben fanın 4 pin olduğunu bilmiyordum.
Sistemimde akasa viperlar var ve işlemci fanı da hepsi bir merkeze bağlı işlemci ısındıkça devirleri de artıyor.Yalnız akasa viperlar düşük devirde bildiğin sıfır ses çıkarıyor.Yük altında da acayip ses çıkarıyor ama çok fazla hava akımı üretiyor.Eğer alabiliyorsanız akasa viperlara bakabilirsiniz.Kesinlikle muhteşemler.