Şimdi Ara

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
897
Cevap
16
Favori
40.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende SEIDON 120V var radyatörün üstündeki sıvı soğutmanın içinden çıkan fanın üstüne kendim daha sonra aldığım bir fanı takmak istiyorum ancak vidalar yetersiz kalıyor böyle bir şey mümkün mü?

Nexus 4 Kullanıcıları Kulübü

WXGA 320ppi True HD IPS+ Gorilla Glass 2 Ekran | Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 Çipset | Quad-core 1.5 GHz Krait İşlemci | Adreno 320 GPU | 16GB Depolama |2 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 8 MP 3264x2448 Piksel, Autofocus, LED Flaş Kamera | Photosphere 360° Gerçek Panaroma | 1080p@30 Fps HD Video Kayıt | 1.3MP Ön Kamera | Wi-Fi a/b/g/n | NFC | HSPA+ | TV - Out MHL | Android v5.0 İşletim Sistemi
  • MysticRhyme kullanıcısına yanıt
    Evet mümkün fanları kalınlıkta farklı olabilir normaldir 2 canına yanyana düz biyere koyup bakın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

WXGA 320ppi True HD IPS+ Gorilla Glass 2 Ekran | Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064 Çipset | Quad-core 1.5 GHz Krait İşlemci | Adreno 320 GPU | 16GB Depolama |2 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 8 MP 3264x2448 Piksel, Autofocus, LED Flaş Kamera | Photosphere 360° Gerçek Panaroma | 1080p@30 Fps HD Video Kayıt | 1.3MP Ön Kamera | Wi-Fi a/b/g/n | NFC | HSPA+ | TV - Out MHL | Android v5.0 İşletim Sistemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: MysticRhyme

Fanların boyutları eşit üst üste geldiğimde sıkıntı yok da birleştirmek istediğmde köşelerinde vidalar var yetersiz kalıyor elimdekiler ne yapmam lazım acaba

Fanların boyutlarının aynı olması önemli değil diye biliyorum hava soğutmada. Sıvı soğutmada fanların biri 12 cm ise diğeri de mi 12 olması lazım ?
    "ioz" adlı kullanıcı ile asla alışveriş yapmayın, ne mal satın ne de mal alın. Kendisi eline gelen sağlam ürünlere zarar verip iade istemekte, normal olarak iade kabul etmeyen satıcılara da olumsuz referans verip satıcı profilini zedelemektedir. Kullanıcının profilinden daha önce başka kişiler hk açtığı benzer konulara da ulaşabilirsiniz. Sahibinden ve Sanalpazar üzerinden yüze yakın satışım olmuştur, görüldüğü üzere forum üzerinde yaptığım diğer satışlardan da aldığım referanslar mevcuttur. Alışveriş yaparken aklınızda şüphe kalmasın, iyi forumlar.
  • Arkadaşlar dün > Kasayı açtım hocam tüm güç bağlantıları yerli yerinde,radyatörün önündeki fanı söktüm radyatörü(üstü tamamen tozlanmıştı) ve diğer parçaları bir güzel temizledim kasayı açtım ışık yanıyor titreşim de geliyor su akışı sağlanıyor şuan sorun çözüldü keşke bu işlemi daha önce yapsaydım,boşta 10 derece yine akıyor :D

Ama bugün 10 dakika önce bilgisayarı açtım gene sıcaklık aşırı derecede arttı kapanma seviyesine geliyor neden oluyor bu bir türlü çözemedim

Soğutma bloğunda bir sorun olabilir.

Pompası devir dayım da tutukluk yapıyordur.
    Anakart güç kesiyordur.
    Bios sürümü nedir.
    Pompanın bu süre içinde çalışıp çalışmadığına göz atın.
    Kasayı açıyorum bakıyorum her şey normal daha sonra takıyorum kabloyu tekrar açıyorum pompalar çalışıyor ışık yanıyor bilgisayar açılıyor sıcaklık normal, öbür gün sabah tekrar çalıştırdığım da hep aynı şey oluyor neden bu dengesizlik anlamadım 1 kere daha olursa götüreceğim artık çok sıkıcı olmaya başladı

Hangi anakartı kullanmaktasınız?
  • arkdaşlar dün seidon 120v aldım fx6300 ile birlikte kullanıyorum stok fan ile boşta 40 derece idi işlemcim şuan 34-35 derece. yükte 38-39 max. 40 görmedim yani. sizce boştaki sıcaklıkları fazla mı acaba ?

• merhaba
    iyi ramazanlar
    sıvı soğutma alacağımda 120m modelini
    biraz araştırdım,bu soğutmada 2 tane pin soketi takmak lazımmış,benim anakartta 1 tane cpu girişi var malesef
    birde bu resimde sol üstte rev 1 yazan yerde sys fan giriş var
    http://www.gigabyte.com/fileupload/product/2/3773/3958_big.jpg
    bir diğer sorum ise arkadaki fan yerinde sağdan soldan hiç pay yok ama aşağı ve yukarıdan pay var
    http://i.imgur.com/Gm0xthY.jpg az önce çektim
    yardımcı olursanız sevinirim

• Hayırlı ramazanlar,,

2 tane soketten kasıt, pompanın soketi diğeri fan soketi. fan 4 pinli soketi cpu fan' a , fan soketinide sys_fan veya chs_fan soketlerinden birine takmanız gerekmekte.

Eğer fanı radyatörün arkasında bırakarak kasaya montajlarsanız şayet radyatör, fanın kalınlığı kadar kasa içine doğru ilerlemiş olacak. Eğer tahminimde yanılmıyorsam radyatör kasa içerisine milimlik boşlukla sığmış olur. Zaten anakart tarafında yeterli boşluk mevcut. Kasa kapağının olduğu bölgede dediğim gibi milimlik boşlukla oturabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 3 Temmuz 2014; 15:33:10 >
    http://www.hepsiburada.com/liste/cougar-cfd-120mm-kirmizi-led-kasa-fani-cf-d12hb-r/productDetails.aspx?productId=bd304159&categoryId=1125&SKU=BD304159
    bu fanı egzoz fan yeri ile radyatör arasında kalacak şekildemi takmak lazım yoksa radyatör ile kasa içi arasında kalacak şekildemi
    böylemi
    http://www.kitguru.net/wp-content/uploads/2013/01/installed.jpg
    yoksa böylemi
    http://www.overclockers.ua/cooler/coolermaster-seidon-120M/28-big-coolermaster-seidon-120M.jpg

• Daha önceki sistemimde kullandığım (cougar) fan. Seri ve sessiz bir fan.

Dediğim gibi fan, radyatörle kasa arasında kalacak şekilde. kitguru.net sitesinde ki gibi olacak.
  • arkadaşlar mutlaka daha önce sorulmuştur ancak bulamadım fx6300 işlemci ile seidon 120m kullanan varmı sıcaklık değerlerinizi yazabilir misiniz ? şu sıcak günlerde boşta kaç derecede çalışıyor işlemciniz ??
    Amd fx6300 kullanıcısıyım benim işlemci boşta 37-39 derece arası prime95 ile 4 saatlik test sonucu max 51 derece bu normal bir değermidir çünkü stock fanda max 60 dereceye geliyordu sıcaklık
    Intel Core i5 7600K ROG STRIX Z270E GAMING MSI GeForce GTX1060 AERO ITX 6G OC HyperX Predator 2x8GB DDR4 3000Mhz Adata XPG Spectrix S40G RGB 512GB 3500/1900MB/s Samsung 860 Evo 500GB Samsung 850 Evo 250GB Kingston SSDNow 120GB Seagate Barracuda 2 TB 3,5
  • Arkadaşlar Seidon 120V'ye 2. fan takan varmı aramızda acaba?

Social Club : Sp4rtacus
    Battlelog : xX_3B_Xx
    Steam : xX_3B_Xx
  • Ben de Seidon 120V aldım. Aldıktan sonra baya bi uğraştırdı beni ben de yaşadıklarımı paylaşayım istedim.
    İlk yaşadığım şok radyatörün kasanın egzoz kısmına sığmamasığdı. (Akasa Freedom Xone) Kasanın bazı bölümlerini rendeledikten sonra sığdırabildim.
    İkinci olarak PCyi başlattığımda inanılmaz bir gürültü vardı. Ses hem pompada hem de fandaydı. Pompanın pinlerini anakartın farklı bölümüne takınca(pwr fandan sys fan2 ye) pompa sesi normale döndü.
    Fan sesinin kaynağı da işlemcinin ısıdan dolayı fanı tam devirde çalıştırmasıydı. Pompa montajını bir daha yapayım dedim. İkinci denememde sıcaklıklar boşta 55 derecelere ulaştı. Tekrar söktüğümde bloğun tam oturmadığını gördüm. Bu sorun da ürünün vidalarından kaynaklanıyor. Çünkü tam sıkmıyor pompayı. Montajı biraz daha zorlayınca istediğim sonuçları aldım. Isı boşta 26 derece. Yükte ise ortalama 50-55.
    Forumda tecrübelerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yoksa beğenerek aldığım ürünü iade edecektim.
     Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler

• Montajı bu şekilde yaptım. Fan kasa içinden dışarıya doğu olacak şekilde. Bazı arkadaşlar dıştan içe yapmış. Özel bir nedeni var mı?
     Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler
    Intel Core i5 7600K ROG STRIX Z270E GAMING MSI GeForce GTX1060 AERO ITX 6G OC HyperX Predator 2x8GB DDR4 3000Mhz Adata XPG Spectrix S40G RGB 512GB 3500/1900MB/s Samsung 860 Evo 500GB Samsung 850 Evo 250GB Kingston SSDNow 120GB Seagate Barracuda 2 TB 3,5
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.