Şimdi Ara

Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
897
Cevap
16
Favori
40.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • @musa0666
    Oncelikle sistem yük altında iken sıcaklık degerkrini kontrol edin. Eğer farkli bir durum gözlemler iseniz ve cizırtı sesi çok fazla ise servise gönderin.

    @omara

    Normalde cikmaSi lazım ama genelde vatanbilgisayardan alınan ürünler iade veya değişim yapıldığında kullanıcı eksik kutu içeriğiyle teslim edebiliyor. Aldiginiz yer ile gorusun isterseniz.

    @PUNTO MULTİJET

    Butcenize hangisi uygun ise onu almayı tercih edin. Seidon 120v serisi f/p ürünüdur. Yinede tercih sizin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • hocam cooler master sitesinden rehbere ulaştım. cahilliğimi mazur görün bi sorum olacak. sıvı soğutma ya bunlar hani, sıvısı içinde mi yoksa ben mi dahil ediyorum?
    _____________________________
  • Omara kullanıcısına yanıt
    Ne demek olur mu ? Saf suyu içinde hazır olarak gelir sizin herhangi bir sıvı eklemenize gerek yok. Montajını yapıp kullanmaya bakin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • çok sağolun hocam iyi forumlar
    _____________________________
  • Normal midir?
     Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler


    EDİT: YÜKTE??
     Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroTeamm -- 28 Haziran 2016; 22:39:28 >
    _____________________________




  • Arkadaşlar Seidon 240M kullanıyorum. Az evvel temizlik yapayım diyerek kasayı dağıttım, radyatörü temizlerken şıkır şıkır su sesi geldi. Yaklaşık 2 sene oldu alalı. Acaba su kaybımı oldu bir şekilde, normal mi bu geçen zaman içinde. 5930K ile kullanıyorum sadece 4Ghz OC'li, voltaj 1.202 anakart kendisi vermiş, ortalama 40 derecelerde devamlı.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ney69

    Arkadaşlar Seidon 240M kullanıyorum. Az evvel temizlik yapayım diyerek kasayı dağıttım, radyatörü temizlerken şıkır şıkır su sesi geldi. Yaklaşık 2 sene oldu alalı. Acaba su kaybımı oldu bir şekilde, normal mi bu geçen zaman içinde. 5930K ile kullanıyorum sadece 4Ghz OC'li, voltaj 1.202 anakart kendisi vermiş, ortalama 40 derecelerde devamlı.

    Merhaba, su akıntısı oldu mu?
  • Coolermaster_Türkiye kullanıcısına yanıt
    Hayır olmadı su akıntısı, aldığımdan beri temizlik için bir kaç kez de söktüm temizledim ama bu su şıkırtısını (yatay sallayınca) ilk kez duydum.
    _____________________________
  • Hayırlı olsun. Yük altında ve boştaki degerlerinizin ekran görüntüsünü paylaşırmısınız.
    _____________________________
  • Sizce Seidon 120V'nin kendi fanını mı kullansam yoksa 2 Thermaltake Riing alıp pushpull mu yapsam daha serin olur?
    _____________________________
  • HeroTeamm H kullanıcısına yanıt
    Seidon 120v Tıkla

    -Maks. Hava Akımı : 19.17 ~ 86.15 CFM ± 10%
    -Maks. Hava basıncı : 0.31 ~ 4.16 mm H2O ± 10%
    -Gürültü : 19 ~ 40 dBA

    Thermaltake Riing Tıkla

    -Maks. Hava Akımı : 40.6 CFM
    -Maks. Hava basıncı : 2.01 mm-H2O
    -Gürültü : 24.6 dB-A

    Kağıt üzerindeki degerlere baktığımız zaman seidon fanlarının hava akımı daha yüksek. Thermaltake kullanmadığım için bu konuda bir iyi veya kötü demem dogru olmaz. Kullanan veya testleri olan bir inceleme bulursanız karşılaştırma yapabilirsiniz. Lakin dediğim gibi kağıt üzerindeki verilerde seidon tercih edilebilir ama ses seviyesine dikkat etmiyorsanız.
    _____________________________




  • Arkadaşlar kolay gelsin.
    Daha öncede yazmıştım radyatörden şıkır şıkır ses geldi temizlik yaparken diye. Coolermaster (facebook) ile görüştüğümde vektrona bi sor dedi.

     Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler

    Vektronla görüştüm performansla ilgili bir şey demedim (o an için aklıma gelmedi valla) sorunu ve garantisinin bittiğini söyledim. Sıvı kaybı olmadıysa vb. normal muhabbeti yaptık. Bir de son bir kaç gündür pompadan ses geldiğini söyledim ki evet son bir kaç gündür ses yapmaya başladı pompa. Göndersem sıvıyı ve pompayı kontrol edebilirmiyiz gerekiyorsa değiştirebilirmiyiz sıvısını dedim garantisinin bittiğini de söyledim. Garantisi bitmiş ürünlere bakım yapmadıklarını söyledi teknik serviste konuştuğum arkadaş, böyle söyleyince teknik servisteki arkadaşa sormadım bile ücreti karşılığında yapamazmıyız diye. Garantisi olsaydı yurt dışına gönderirirdik bişeyler söyledi.

    Şimdi biz/ben içindeki sıvıyı değiştiremezmiyim kendi başıma, mümkünse nasıl yaparım. Pompayı da değiştirebilirmiyim acaba. Kısaca şahsen modifiye edebilirmiyim ya da hiç uğraşmayıp yeni bir sıvı soğutma sistemi mi almalıyım. Fakat alacaksam da işlemcimi serin tutmalı ( şu an sadece andy android emulatör ve 3 sayfa chrome açık ama 4 Ghz işlemci 53 derecede) değilmi.
    _____________________________




  • Gruptan affımı istiyorum, diğer topluluk Corsaire geçtim H115i alarak. (Seidon'daki sıkıntılarımı çözemeyişimin de etkisi var tabii)
    _____________________________
  • Cs Go oynadım onboard ekran kartıyla, ardından şuan boştaki hali: (i5 6500) değerler normal mi
     Cooler Master Seidon |120M|120V|120V Plus|120XL|240M| Kullanıcıları Klubü+İncelemeler
    _____________________________
  • @Hero Teamm
    Değerler normal içiniz rahat olsun

    @ney69

    Sorunun çözülmemesi iyi olmamış. Kapalı devre bir sistem olduğu için sizin müdahale etmeniz belki ilerde daha farklı sorun çıkartabilirdi soğutmanın dışında sıvı sızdırması gibi.
    _____________________________
  • Oncelikle herkese iyi forumlar.

    Benim bir sorunum var arakadaslar. Kullandigim kasa CM HAF 922 XM ve Mid Tower bir kasa. Anakartim Asus Maximus V Formula Extended ATX boyutunda (normalde Mid Tower kasalara E-ATX bir anakart sigmaz ama bu kasa uygun takilabliyor) Sogutma olarak da Seidon 240M almayi dusunuyorum.

    Ancak soyle bir durum var kasaya normal sartlarda Seidon 240M takilabiliyor bunda bir sorun yok ama anakart hem uste hem alta sifir durumda. Ve kasanin tavaniyla anakartin su sogutma borusu arasinda 5cm lik bosluk mevcut. Ustteki 20cm lik fani cikarip radyator fanlarini ustten taksam radyatoru de icerden taksam kurtariyor. (ayrica anakartta yerlesik olarak sivi sogutma tesisati var ve sivi girisi icin olan kafa radyator icin sikinti yaratabilir belki fanlarinda icerden takarsam) Eger radyatoru ve fanlari icerden takarsam bu seferde islemciyi besleyen 8 pinlik kabloya takilicak.

    Radyatoru bir fan girisi kadar saga kaydirirsam (ustte 3 tane 12 lik fan yuvasi mevcut) o zaman da hortumlar yetmeyebilir. Bu kombinasyonu kullanan arakdaslar ya da bilgisi onerisi olan arkadaslar varsa beni aydinlatin acayip bir cikmaza girdim Yabanci forumlarda arastirdim ve kesin olarak ogrendigim sey HAF XM ile Seidon 240M in uyumlu oldugu ancak Anakart butun isi degistiriyor.

    Eger bu sekilde olmazsa Nepton 140XL dusunuyorum Nepton kullanan arkadaslar da dusuncelerini belirtirse severim. Umarim sorunu anlatabilmisimdir. OnetreeHill hocam sizde goruslerinizi belirtirseniz cok iyi olur.
    _____________________________
    TOYOTA TAKIMI
    2006 COROLLA TERRA 1.6 HB




  • Arkadaşlar yaklaşık 2 sene kadar önce 120m almıştım sanırım.Pompa arızasından sonra 120v göndermişlerdi.Şimdi yine benzer sorun gösterdi.Ürünü Vatan Bilgisayar'dan almıştım.Kutudan distribütör kağıdı çıkmadı standart CM garanti belgesi var ne telefon yazıyor ne başka bir şey.Elimdeki ürünün garantisinin olup olmadığını nereden sorgulayabilirim?

    Ayrıca bu kadar pompa arızası normal mi? Resmen ayıplı ürünleri piyasaya sürüyorlar.
    _____________________________
    2021 Q3 Advanced 35 TFSI
    GIGABYTE AORUS Z370 GAMING 7 / i7 [email protected] &amp; NOCTUA NH D-15 / Gskill TRIDENT-Z 2x8 GB CL17 3600 MHZ DDR4 / Samsung 960 EVO 500GB / ZOTAC GTX 1080 TI AMP! / HAF 912 / COOLERMASTER GX80 PLUS 750W / Corsair K95 RGB PLATINUM MX SPEED / Zowie EC2-A &amp; SteelSeries QCK Heavy / Creative OMNI &amp; Hyperx Cloud II / PIONEER BDR-209EBK
    Zowie BenQ XL2540 @ 240 Hz
    **Sammy FARHA &amp; Tony G. the table dominators!!! "Do you feel my pawa?!"
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.