Şimdi Ara

Controllerım Çalışmıyo (~Su Hasarı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bir controllerım var ve bazı fonksiyonlarının çalışmadığını farke ettim. Üstüne biraz su döktükten sonra olduğunu düşünmekteyim. Birkaç butonu basmama rağmen yanıt vermiyor sorunum bu. Evde çok fazla malzeme ya da gerekli aletler olmadığından içini açıp bütün tuşları tek tek deneyerek nelerin çalışmadığını anladım ancak çıplak gözle görülür bi hata fark edemedim. Yani hatanın emin olmamakla birlikte sudan kaynaklanan hasar olduğunu düşünmekteyim ve tam olarak yerini tespit edemiyorum. Bu controllerı kurtarmak için hangi yollara başvurabilirim, ne deneyebilirim, neyle temizleyebilirim?

• Pirincin içine atın , nemi çeker , ıslaklık varsa emer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Pirincin içine atılcak bi durum olduğunu düşünmüyorum çünkü dediğim gibi controllerı parçalarına ayırdım ve bugünden itibaren 4 gündür açık bir şekilde dışarıda duruyor. Ayrıca alkolle temizlemeyi denedim ancak bir sonuç vermedi. Üstünde nem kaldığını sanmıyorum.
  • Makelojan M kullanıcısına yanıt
    Bunu bir önceki mesajda belirtseydiniz bu öneriyi vermezdim. Eğer ki çok bacaklı komponent varsa altında Su kalmış olabilir ve onların kuruması çok zaman alıyor. Özellikle SMD çiplerin altında çok az boşluk oluyor ve oraya su giriyor. Benim önerilerim bu kadar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saç kurutma ile kartı üstten alttan ısıtıp sonrada tinerle silmeyi deneyebilirsin
  • Kontrolörün resmini görebilir miyim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.