Arkadaslar herkese merhaba.. Aracim Honda Civic 1.4i Enjeksiyonlu 1996 model Ã…zimdi sorunum sudur araca geçen karda sehir disinda oldugumdan dolayi antifiriz koyamadim kapida yatiyordu öyle ki büyük aptallik demelerinizi duyar gibiyim :)) neyse araç haliyle gece hava isisinin düsmesinden don yapti yanliz aracin sularinin dondugunu gorunce hic kontak basmadan o buzlar çözülene kadar bekledim bir kaç gün sonra buzlarin çözüldügüne emin olunca araci çalistirdim hiç sorun yok hararet 90da sabit oraya buraya gittim geldim yanliz bir kez rolantideyken hararet çikti araca 3500 devirde sabit gaz verdim hararet indi bir dahada yapmadi. Araca hemen antifiriz koydurdum araci park ettim bu ara tekrar kar yagdi yanliz arabam 1 haftadir hiç kontak basmadan yatti bende kar yaginca bir kontak basayim dedim ilk 30 saniye biraz sarsintili tekleyerek çalisti sanki buji baslarina su dolmus gibi ve sanki egsozdan biraz fazla duman atiyor gibi geldi hic geciktirmeden hemen ustama gittim baktilar arabaya ve aracin
-sarsintisiz çalistigini -1 hafta yattigi için bujilerin üzerinde biraz su birikmesinin normal oldugunu -egsoz dumanininda soguktan attigini -ekozdaki suyunda çok az oldugunu böyle havalarda yapabilcegini -benim sorunumun devirdaim pompamin antifiriz koymadigim için çarklarinin dagildigini -ama illede istersem contama bakacaklarini fakat conta+üst kapak taslama+iscilik 1000TL olacagini söyledi
Ã…zimdi bilir kisilerden yorum almak istiyorum sizce ne yapmaliyim söktüreyimmi contayi ögrenciyim suan 1000TL durduk yere vermek beni çok yorucak ama bi yandanda su bujilere su toplanir gibi sarsintili çalismasi fln gidip baktirmama gerektigini durduk yere motoru kucagimiza almamami düsünüyorum. Cevap veren vermeyen herkese tesekkürlerimi iletiyorum InsAllah sorunum çözülürse cevap verilmese bile buraya yazicam belki baskalarinin isi görülür.