Şimdi Ara

CONSOLE EKRANINI TEMİZLEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba öcelikle konu başlığında belirttiğim gibi console ekranını temizliyemiyorum bir kaç yerde
    window için Runtime.getRuntime().exec("cls");
    bu şekilde kod gördüm fakat çalışmıyor sadece ekranı aşağı indiriyorum buda beni tatmin etmiyor farklı bi önerisi olan varsa duymak isterim
    şimdiden teşekuurler....

saygılar...

• işletim sistemin ne?
  • çok lazım değilse takılma bunlara. Daha çok guiye yönel
  • ilginize teşekkur ederim sorunu tam olarak çözemedim zaten javanın temelindeyim eğitmenimde takılmamamı pek kullanmıcamı soledi....

saygılarımla...
  • siz bilirsiniz hocam eğer mac yada linux tabanlı herhangi bir işletim kullanıyorsanız "cls" yerine "clear" yazarsanız çalışıyor. bide bruteforce yolu var tabiki bu işin bir for dongusunde i diye değişken anımlayın 2000 e kadar döngü çalışsın döngünün içinde system.out.print("\b"); ile oluyor... Ama kutucuk hatasıda alabilirsiniz :)
  • System.out.print("\033[H\033[2J"); Kullanmayı deneyin
  • C# i bu yüzden seviyorum baksana bi console ekranını temizlemek için bin bir türlü numara yapıyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cllyldrm

C# i bu yüzden seviyorum baksana bi console ekranını temizlemek için bin bir türlü numara yapıyorsun.

Bin bir türlü işlem yapıyorsun dediğin tüm ekrana boş karakter basıyorsun, çok da zor bir durum yok ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih513

quote:

C# i bu yüzden seviyorum baksana bi console ekranını temizlemek için bin bir türlü numara yapıyorsun.

Bin bir türlü işlem yapıyorsun dediğin tüm ekrana boş karakter basıyorsun, çok da zor bir durum yok ki ?

Runtime.getRuntime().exec("cls");

eğer mac yada linux tabanlı herhangi bir işletim kullanıyorsanız "cls" yerine "clear" yazarsanız çalışıyor. bide bruteforce yolu var tabiki bu işin bir for dongusunde i diye değişken anımlayın 2000 e kadar döngü çalışsın döngünün içinde system.out.print("\b");

System.out.print("\033[H\033[2J");

3 tane farklı kod, tek bir kodda yazmak varken ? Java C# çatışmasına girmeyelim, gerek idesi gerek kendisi C# bana daha rahat geliyor, belki alıştığım için...

• 3 tane farklı kod, tek bir kodda yazmak varken demişsiniz hocam... Sizce bu eksiklik olabilir ama bence bu dilin zenginliğini gösteriyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknkntr -- 3 Eylül 2014; 15:46:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frknkntr

3 tane farklı kod, tek bir kodda yazmak varken demişsiniz hocam... Sizce bu eksiklik olabilir ama bence bu dilin zenginliğini gösteriyor...

Konumuz konsol ekranını temizlemek, 3 farklı kod ile konsol ekranını temizlemek.. Hmm çok zengin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih513

quote:

Runtime.getRuntime().exec("cls");

eğer mac yada linux tabanlı herhangi bir işletim kullanıyorsanız "cls" yerine "clear" yazarsanız çalışıyor. bide bruteforce yolu var tabiki bu işin bir for dongusunde i diye değişken anımlayın 2000 e kadar döngü çalışsın döngünün içinde system.out.print("\b");

System.out.print("\033[H\033[2J");

3 tane farklı kod, tek bir kodda yazmak varken ? Java C# çatışmasına girmeyelim, gerek idesi gerek kendisi C# bana daha rahat geliyor, belki alıştığım için...

Hocam yani .Net'de Pathler farklı xp ile win 7-8 arasında, birinde farklı işletim sisteminden bahsediyoruz diğerinde aynı işletim sisteminin sürümünden, hani çok büyük dertler değil bunlar, native kod yazdıktan sonra java .net ikisindeki bu eksiklikler çok rahat göz ardı edilebiliyor. 3 tane fonksyon öğrenmek çok da zor değil hani.
    Ben java ile c# karşılaştırmıyorum ancak native kod yazarsanız bir gün anlayacaksınız ki komik eksiklikler bunlar :)

• Şimdi Sizin Console Dediğiniz Şey Eğer Derleyicinin Output Ekranı İse; Onu Unutun :)
    Sağ Tık Yapıp Clear'i Seçin Gitsin :)

NetBeans, Eclipse Gibi Derleyiciler Sizin Uygulamanızı Komut Satırında Çalıştırıp, Uygulamanın Outputunu Kendi Penceresine Yansıtır.

Ama Siz Uygulamanızı Derleyip
    cmd'den, yada Terminalden artık neyse, çalıştırırsanız, cls, clear gibi şeylerin çaliştiğini göreceksiniz

ayrıca sakın for döngüsü içinde 2000 kere falan system.out.println bastırmayın.
    system.out.println çok masraflı bir iştir. sadece ekranı temizlemek için 2-3 saniye beklersiniz :)

ayrıca \b kaçış sekansı backspace geri tuşunu çaliştirir.
    dosyalarda falan belki işinize yarar ama println yani \n ile sonlanan bir satır, yada bir komut çaliştirilip enter a bastıktan sonrada \b işe yaramaz.

dediğim gibi, IDE'lerin output ekranı sadece arkaplanda çalişan bir cmd nin yansımasından ibaret gibi düşünebilirsiniz.

post u 4. editleyişim :) makarna süzgecine döndü post.
    farklı ortamlarda farklı pathler falan demiş bir arkadaş
    bunun hakkındada bişeyler söyleyim, belki birilerinin işine yarar.

Windows - Mac - Linux kıyaslaması yapacak olursak :
    klasör yolu ayracı : Windows'ta "\" Diğerlerinde "/"
    Satır Ayracı : Windows'ta "\r\n", Linux'te "\n", Mac'te "\r" veya "\n"
    Kullanıcı Klasörü XP'de C:\Documents And Settings\Kullanıcı Adı, Windows7 & Sonrasında : C:\Users\Kullanıcı Adı, Linux & Mac'te Hatırlamıyorum...
    Bu Gibi Durumlarda, Sizin Windows İçin Yazmış Olduğunuz Bir Uygulama Haliyle Linux veya Mac'te Çalışmayacaktır, Yada Tam Tersi...

Bunun İçin Java'da System Diye Bir Sınıf Var. Bu Sınıfın getProperties Diye Bir Methodu Var. Kullanın, Kullandırın :D
    Bu Sınıf İşletim Kullanılan Bilgisayar/İşletim Sistemi Ne Ise, Java Tarafından Otomatik Bilgilerin Çekilip, Geliştiricilerin Kullanması İçin Belirli Standartlar Sunar.

Örnek Çıktıyı Buradan İnceleyebilirsiniz
    ANAHTAR ADI : DEĞERİ ŞEKLİNDE Benim Bilgisayarıma Ait Bütün Bilgileri Bastırdım.

Misal, Yukardaki sayfayı incelediğinizde, windows işletim sisteminde path.separator anahtari size "\" değerini dönüyor, bunu linux işletim sisteminde çağirdiğinizda "/" işareti döndürecektir.

System.getProperties() Örnek Kullanımı İçin Buraya Bakabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecivas -- 4 Eylül 2014; 1:37:21 >

• c# 'da muhakkak for içinde konsol ekranı temizlmesi yapılabilir. Hem 3 farklı kod değil cls ve clear aynı zaten ama işletim sistemine göre farklılık gösteriyor.
    Yani C# ve Java' da aynı sayıda kod ile konsol ekranı temizlemek mümkün...
  • konu java vs c# olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.