Şimdi Ara

CONREO için çok basit hız testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, Conreo işlemci alabilmiş kişiler acaba 100.000! hesaplamasını yapıp süreyi tutabilirler mi?
    Geçenlerde bu dorumda birisi önermişti, bence salt CPU gücü hakkında güzel fikir verir.
    Bende Compaq PIII 866, 512MB RAM ile 5.5 dk sürdü. Yeni PC'lerde 1dk, 2dk gibi skorlar vardı.

İşlemci, RAM, hesaplama süresi
    bilgilerini yayınlarsanız çok CPU power için iyi bir kıyaslama database oluşur...

Not: CALCULATOR açıp, scientific moda getiriyorsunuz, 100.000 yazıp n! tuşuna basıyorsunuz, arada, işlemin çok uzun süreceğine dair uyarı kesintileri gelebilir, anında "devam" diyorsunuz. Sonra da yukardaki düzende skorlarınızı yazıyorsunuz...

hadi bakalım, CPU'larınıza kuvvet ve görelim Conreo ları.
    Alehar

• Yaw illa conreo ların test sonuçlarını yayınlamaları gerekmez ki? Yok mu bu hesaplamayı yaptıran? Kıyas için mevcut AMD-intel işlemcileri de lazım...
  • Arkadaşlar, sonuçlarınız çok mu kötü...:)
    yok mu bu testi yapıp yayınlamak isteyen?
  • Intel PIII 866, 512MB RAM > 5.5dk
    HP Xeo 3.2Ghz, 2 GB RAM > 1dk 55sn

ilki eski PC'im ikincisi İşte kullandığım CAD Workstation (5.000$ lık makina) aradaki pek fark yokmuş, enteresan!!
  • conro ile 55 sn oluyor sanırım 2,8 ghz de
  • sanırım ?!! hangi conreo?
  • plaktonun 6300 conreosu 2,8ghz de galiba 55 sn alıyor söylemişti bana ama tam hatırlamıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1dak 10 sn imzamdaki makina
  • Sorrow'un PD930 ile, SELBAL'in bahsettiği conreo E6300 arasında 15sn fark var görünüyor (tabii SELBAL doğru hatırlıyorsa)
    Bu fark bana Conrea için değecek kadar avantajlı gözükmedi! Neticede E6300, PD930'dan daha pahalı!
    Ben en az 30sn fark beklerdim E6300 lehine...
    bakalım diğerlerinin testlerinden ne çıkacak!
  • işyerindeki bilgisayar, p4 3.2 ht - sanırım 800 mhz - 512 ram, 1 dakika 28 saniye
  • 100000 faktöriyel testinde kullanıcıdan kaynaklanan ölçme hataları devreye girebildiğinden çok sağlıklı sonuçlar almak pek mümkün değil.
    Spi testi hala en belirlileyici ve güvenlikli kıstaslardan biri olmaya devam edecek. Karşılaştırma sonuçlarını bu yönde yapmak sana daha aydınlatıcı ve tutarlı bilgiler verecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Sorrow'un PD930 ile, SELBAL'in bahsettiği conreo E6300 arasında 15sn fark var görünüyor (tabii SELBAL doğru hatırlıyorsa)
    Bu fark bana Conrea için değecek kadar avantajlı gözükmedi! Neticede E6300, PD930'dan daha pahalı!

SADECE Bİ TESTLE BUNU KARŞILAŞTIRMAMAK LAZIM ZİRA CONREO SÜPER Pİ 1 M DEDE 19 SN ALIYOR 930 LAR 19 U 7 GHZ ALIR HERHALDE

OYUNLARDADA 2,8 CONREO 4,2 LİK Bİ 930 DAN % 20 30 ARASI DAHA FAZLA FPS VERİYOR YANİ BUNLAR AZIMSANACAK ŞEYLER DEĞİL BU FAKTÖRİEL ZAMANINIDA TAM Bİ SORİİM

• SUpremum,
    quote:

Orjinalden alıntı: SELBAL

quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Sorrow'un PD930 ile, SELBAL'in bahsettiği conreo E6300 arasında 15sn fark var görünüyor (tabii SELBAL doğru hatırlıyorsa)

SADECE Bİ TESTLE BUNU KARŞILAŞTIRMAMAK LAZIM ZİRA CONREO SÜPER Pİ 1 M DEDE 19 SN ALIYOR 930 LAR 19 U 7 GHZ ALIR HERHALDE

OYUNLARDADA 2,8 CONREO 4,2 LİK Bİ 930 DAN % 20 30 ARASI DAHA FAZLA FPS VERİYOR YANİ BUNLAR AZIMSANACAK ŞEYLER DEĞİL BU FAKTÖRİEL ZAMANINIDA TAM Bİ SORİİM

Haklı olabilirsin, ama kullanıcıların yapabileceği hatalar 1-2sn yi geçmez. (hesaplama esnasında windows uyarısı geşdiğinde, mouse yerine enter tuşu daha kesintisiz devam sağlar) Dİyelim 5sn (herhalde en ekstreme durum bu olur!)
    Hesap süresi 60sn çıktı ise, bu en fazla %12 hata payı demektir. bu makuldur. Ben pratikte hatanın %5 in altında kalacağına eminim. 30-40sn lik farklar için bu sapma çok önemli değildir arkadaşlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: supremum

100000 faktöriyel testinde kullanıcıdan kaynaklanan ölçme hataları devreye girebildiğinden çok sağlıklı sonuçlar almak pek mümkün değil.
    Spi testi hala en belirlileyici ve güvenlikli kıstaslardan biri olmaya devam edecek. Karşılaştırma sonuçlarını bu yönde yapmak sana daha aydınlatıcı ve tutarlı bilgiler verecektir.

Supremum, tabii her testin kendine göre avantajları olabilir, elbette profosyonel testler daha anlamlıdır da.
    Ama bu 100.000 faktoriyel hesabı, salt CPU işlemi içerir (HDD erişimi de olmuyor!) ve çok basitçe, başka bir programa ihtiyaç duymadan sonuç verir. Ben bu açıdan çok faydalı buluyorum.
    Ayrıca oyunlardaki fps hızı, HDD, swap, bus hızı ve en önemlisi grafik kartı ile daha çok alakalıdır. Yani PC için overall sonuç içerir.

Öte yandan, tek çekirdek işlemcileri, çift çekirdek işlemcilerle kıyaslarken, single run larla karşılaştırmak da adil değilki? Çİft işlemciler üstün single corelara karşı tek bir aplikasyonda yavaş gibi görünebilirler ama çoklu aplikasyonlarda avantaj sağlayacakları kesin!
    Zaten bu çiftçekirdeklileri bu yüzden istemiyor muyuz?
    Ben eskiden risc tabanlı sistemlerde çalışırdım ve aynı anda 3-4 tane aplikasyonu birbirlerinden zerre kadar etkilenmeden çalışıtırdığımı hatırlarım...

• Anlatmak istediğimi aşağıdaki linkten anlayabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_7527757/tm.htm
    Amd 2600mhz ile 40 sn alanda var 1 dakika 20 sn alanda var. Bir arkadaş p4 2.8 ile 1 dakika almış diğeri p4 3.0 ile 1 dakika 20 sn. Donanım bölümündede yapılmış 3 küsür sayfayı geçen bir konu vardı. Onda da böyle absürt farklar olanlar vardı. Demek istediğim tamemen bundan ibaret. Bu arada konu içinde bir arkdaşın söylediği gibi 64 bitlik işletim sistemi kullanılan bilgisayarlar aynı donanım bileşenleri ise yarı yarıya daha iyi sonuçlar alabiliyorlar.

Edit:Donanım böümünde açılan konunun linkini buldum 5 sayfalık bir konu. Karşılaştırma açısından sana faydası olur sanıyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_5117510/mpage_1/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 2 Ağustos 2006; 11:35:29 >

• ben p4 prescott 2.4@3.06 ddr 400mhz ile 1 dk 38 sn aldım
  • yahu böyle saçma database'lerden vazgeçin. hesap makinesi ile faktöryel amanın nesi güvenilir. ben 30sn yaptım desem ortalık birbirine girer. elde tutulur şeylerin peşinden koşun, böyle saçma işlerin değil. bak süperpi denen bir hadise var işte, 1m, 2m veya 32m testini yaptırırsın görsel skoru da almış olursun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Anlatmak istediğimi aşağıdaki linkten anlayabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_7527757/tm.htm
    Amd 2600mhz ile 40 sn alanda var 1 dakika 20 sn alanda var. Bir arkadaş p4 2.8 ile 1 dakika almış diğeri p4 3.0 ile 1 dakika 20 sn. Donanım bölümündede yapılmış 3 küsür sayfayı geçen bir konu vardı. Onda da böyle absürt farklar olanlar vardı. Demek istediğim tamemen bundan ibaret. Bu arada konu içinde bir arkdaşın söylediği gibi 64 bitlik işletim sistemi kullanılan bilgisayarlar aynı donanım bileşenleri ise yarı yarıya daha iyi sonuçlar alabiliyorlar.

Edit:Donanım böümünde açılan konunun linkini buldum 5 sayfalık bir konu. Karşılaştırma açısından sana faydası olur sanıyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_5117510/mpage_1/key_/tm.htm

Elbette 64 bit 32 bit farkedecektir.
    Ayrıca, bu hesaplama CPU için bir "iş" ve aynı konfigürasyondaki iki farklı PC farklı zamanlamalar elde ediyorlarsa, ölçme hataları hariç, bu PC lerin bu işi yapabilme kapasitleri budur demektir. Arada fark varsa vardır demektir. Bunun sebebi başka bir konudur. Ve bu performans sadece bu hesaplama için geçerlidir. Diğer performans testleri veya programlar ise elbette farklı neticeler verebilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: DarkSmiley

yahu böyle saçma database'lerden vazgeçin. hesap makinesi ile faktöryel amanın nesi güvenilir. ben 30sn yaptım desem ortalık birbirine girer. elde tutulur şeylerin peşinden koşun, böyle saçma işlerin değil. bak süperpi denen bir hadise var işte, 1m, 2m veya 32m testini yaptırırsın görsel skoru da almış olursun.

İş aladatmaya / yanıltmaya gelirse, bunun yolu çoktur. Ayrıca inanıp inanmamak okuyanın insiyatifinde, ben şahsen makul gözükenlere inanmayı, çok iddialı sonuçları ise, tereddütlü bakmayı tercih ederim.
    Neticede bir yarışma yapmıypruz, çoğunluk doğruyu yazacaktır. Ayrıca database oluşturmak gibi de bir amacımız yok1

Benim elimde, ne conreo var, ne de bahsettiğin tets programları. Yeni PC toplamayı düşünüyorum ve bu basit işlem ile conreoların veya AMD'nin kapasitelerini kıyaslamak (bu hesaplamaya görece) istedim. Benim durumumda olanlara faydası olur bunun...

• INTEL D 940
    70 sn.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.