Şimdi Ara

::: Connect3D HD4870 EXTREME OC Edition ::: (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
0
Favori
14.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Menow

sasuta hocam sen hangi firimada çalışıyorsun ön inceleme falan

Herkes biliyor sanırım kusura bakmayın benim hiç bişeyden haberim yok bu konuda...

hocam sen test yapabiliyorsan söyleyelim sanada göndersinler. Ben yapamıyorum ki bana göndermiyorlar demekki arkadaş yapabiliyor test.

01000001

Referanslarım : cagdasoneren, mekincioglu, pillibebek, @diL, cliorsi
  • HWA'da Modifikasyon, İnceleme ve Test editörüyüm...

Orjinalden alıntı: sasuta

HWA'da Modifikasyon, İnceleme ve Test editörüyüm...

Hocam ne zaman yayımlarsınız test sonuçlarını?

Bu aralar bir HD4870 alma arefesindeyim de.

Palit Hd4870 Sonic'e iyi alternatif olursa bunu da alabilir.

Çünki palit standar sogutması ile 830/1125 felan ancak çalışabiliyor.

Eğer elinizdeki standar sogutması ile 850/1200 yapıyorsa rahatlıkal hemen kaptım gitti bir tane.

Hatta Voltaj mod + üzerindeki soğutma ile maksimum ve günlük değerleri de yayımlarsanız sevinirim.

Dünkü hızlı denememde 840/1050(4200) olarak 3DM06 bitirdi. Daha yüksek saat hızlarını ve oyunlardaki performansını daha deneme fırsatım olmadı. Yüksek ihtimalle bu gelen karta Voltmod uygulamayacağız. Detaylı testleri ve incelemesini önümüzdeki hafta yayınlayabilirim fakat hızlı bir şekilde bugün evde oyun ve benchmark testlerinin ss lerini koyacam buraya

Mümkün olan en yüksek fan devrinde(yani mümkün olan en iyi soğutmada), AtiTool artifact testindeki durumu incelerseniz, ayrıca sevinirim.

Hatta, grafik işlemci 750 iken belleği, bellek 3600 iken grafik işlemciyi zorlayarak denerseniz daha da iyi olur.

Yüksek miktarda bellekli bir kartın belleklerinin takoz çıkmaması, iyi bir şey hep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 6 Kasım 2008; 15:01:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: CONSTANTİNE_8905

ramlar acıkta bu kart bu sekilde 4000mhz yapmaz yapsada elde kalır bence....

adam 840/4200 da 3DMark06 bitirmiş ..

O kadar emin konuşuyosunuz ki bilmiyip kartı almayı düşünen

insanlarda sizin gibiler yüzünden almıcak ..

sen kartı denedin mi ki emin bi şekilde konuşuyosun

---

arkadaşlar bu arada kartın belleklerinin soğutucusu mevcut değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark-Power -- 6 Kasım 2008; 17:19:05 >

• Ufak bi İnceleme Paylaşıyım ..

::: Connect3D HD4870 EXTREME OC Edition :::

• quote:

arkadaşlar bu arada kartın belleklerinin soğutucusu mevcut

Fotoğraflarda bellek soğutucusu görünmüyor.
    http://www.prodonanim.com/wp-content/uploads/2008/11/connect3d_ati_4870_firebal003.jpg
    http://www.prodonanim.com/wp-content/uploads/2008/11/connect3d_ati_4870_firebal004.jpg
    http://www.firebal.net/content_files/banners/4870grafik.jpg

Bir karar verirsek?

Son kullanıcıya ulaşacak kartta mı olacak soğutucu, ne olacak?

Bellek hız aşırtımı konusunda kesin konuşmak doğrudur değildir neyse de, soğutucu olmayınca şahsen tırsarım. Bellek olayı hassas biraz.

Ha tabii, soğutucu yapalım derken grafik işlemcinin sıcaklığını belleğe aktarmaya daha çok yarayan ucubik çözümler de kullanmasınlar (referans 4870'in bellek soğutmaları buna örnek değildir umarım Pek iyi görünmüyor bellek soğutmaları, referans çözümde). O ayrı.

"4 GHz yapıp yapmamak", ortam şartlarına bağlı olabilir.

Birinin 4.2 GHz'de sorunsuz çalıştırması, benim ortam şartlarımda (sıcaklık - hava akımı) da çalışacağı anlamına ille gelmiyor, o aynı kartın aynı belleklerinin.

O nedenle, soğutma konusu ayrıca önemli olabilir.

Çok sayıda kişi bu karttan alıp gözlemlerini az çok paylaşırsa, belki düzgün bir fikir ediniriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 6 Kasım 2008; 17:20:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: K0rkunc

kart çık güzelde broşür resimde biraz atmışlar fizik hesaplama falan

Aslında o ibareye ne tam doğru ne de tam yanlış diyemeyiz, çünkü;
    quote:

Aylardır unutulmuş olan PhysX üzerine bir kaç gündür çok fazla haber yapmamız gerekti, çünkü bu teknoloji üzerine gelişmeler durmuyor. NVIDIA'nın CUDA programlama yazılım geliştirme araçları sayesinde kendi grafik işlemcileri üzerinde PhysX fizik sistemini çalıştırabildiğini ve bunun yapan beta sürücülerin yayınlandığını zaten biliyorsunuz. Şu anda konuşulmakta olan yeni gelişmeyse, PhysX uygulamasının ATI ürünleriyle de kullanılabilirliği. Ekran kartı sürücü modifikasyonlarıyla tanınan ngohq.com sitesinin yöneticilerinden Eran Badit, NVIDIA'nın sürücü paketinde bazı değişiklikler yaparak ATI Radeon HD3870 üzerinde PhysX desteğini çalıştırmayı başarmış. Yapılan değişikliğin, normalde 3DMark Vantage'da 3800 puan civarında alan sistemin 4262 puana yükselmesini sağladığı belirtilmiş.

Söz konusu modifikasyonu geliştiren Badit, henüz sistemi geliştirmeyi sürdürdüğünü ve bu amaçla kullanılacak bir yamayı sitelerinde yayınlayacaklarını belirtmiş. Tabii Badit çalışmalarını bitirmeden önce konuya NVIDIA'nın hukuk danışmanlarının el koyması çok olası.

Hatta nVidia ATI'ye resmi olarak destek vermesi için teklifte götürmüştü fakat ATI kabul etmemişti. Nasılsa havok varya arkasında... Bence yanlış bir düşünce ama yapacak bişi yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasuta -- 6 Kasım 2008; 17:21:31 >

• bence al derim oc ye devam edersin ama soğutmada sağlam
    ben olsam kaçırmazdım
  • bi review da RAM leri soğuttuğunu yazıyor

Arctic Cooling Accelero Twin Turbo VGA Cooler Review

* Unmatched cooling performance- up to 120W
    * Efficient heat transfer via 4 heatpipes and 30 fins
    * Two ultra quiet 80mm fans with low noise impeller
    * Patented fan holder eliminates the buzzing sound
    * RAM and voltage regulator cooling
    * SLI and Crossfire compatible
    * Pre-applied MX-2
    * Lightweight, transport safe
    * 6 year warranty

alıntıdır
    http://www.overclockersclub.com/reviews/twin_turbo/2.htm
    Intel Core i7 920 @ 2.66Ghz --MSI Eclipse SLI X58 -- Connect3D HD4870 1GB GDDR5 -- Thermaltake Armor+ VH6000BWS -- TAGAN TG-BZ1100 1100W PSU -- Seagate 500GB 7200RPM 32MB SATAII NCQ X2 @ Raid0 Stripe

• Açıkçası ürün çok çok iyi çünkü bu fiyata referans tasarım bile almak zorken 60-70 liralık soğutucu bedavaya geliyor üstelik döviz kuru sabit 1,3 civarı yani alacaklar için müthiş fırsat zira bu doların sağı sollu belli olmaz biranda daha da çıkarsa uzun süre kart hayallerimize veda edebiliriz

Orjinalden alıntı: BlackCalamity

quote:

Orjinalden alıntı: CONSTANTİNE_8905

ramlar acıkta bu kart bu sekilde 4000mhz yapmaz yapsada elde kalır bence....

adam 840/4200 da 3DMark06 bitirmiş ..

O kadar emin konuşuyosunuz ki bilmiyip kartı almayı düşünen

insanlarda sizin gibiler yüzünden almıcak ..

sen kartı denedin mi ki emin bi şekilde konuşuyosun

---

arkadaşlar bu arada kartın belleklerinin soğutucusu mevcut değil

hade 3dmark bitirdin diyelim 4200mhz de ne kadar kullanıcaksın o kartı diger firmalar kerizmi de ram sogutmak icin cozumler bulunduruyorlar....

sonra ati kartım arıza yaptı atiye ati kart yapmayı bilmiyor goruntu gitti .....

bos isler kardesim kartın gorunusune bakılarak avukatlık yapılmaz ...sonucta ben sadece ramlar acıkta bırakıldıgından tepki gosterdim.....

batmazlardı herhalde bi ram sogutucu taksalar.....

• Arkadaşlar kusura bakmayın bugün ekleyecektim ss leri fakat şu anda arkadaşlardayım yarın yüksek ihtimalle evde olur eklerim...

830/1075(4300) Ramlerde ramsink yok... validation:http://www.techpowerup.com/gpuz/uwns3/

Diğer 1 GB modellerin referans soğutuculu modelleri bu fiyattan (yüksek dolar kuruyla satılırken), Fireball'un sabit kurla bu fiyata satması da süper tabi ki

Valla 55nm GTX260 beklemesem hemen alırdım. Ama yinede aklımı çelmiyor değil

Buda datasheeti

Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***

Ramler teorik olarak 4000MHz görünüyor Ancak overclock ile 4500e kadar görür kanımca (soğutucu kullanılırsa ramlerde)

4500 biraz abartı olur ama 4200 sorunsuz çalışıyorsa bu kart bu paraya süper.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.