Evde Toshiba 37c3500p lcd televizyon var ve bu televizyona dvd bağlamak istiyorum. dvd nin kutusundan çıkan scart- tos kabloydu görüntü kalitesi artıçağı kanısı ile Component kablo aldım fakat kablobun Component mi yoksa Composite mi olduğunu nasıl anlayacağım? aldığım kabloda renk olarak sarı,kırmızı ve beyaz var sanırım Composite benziyor bu kabloyu Component kısmına takarsam sorun olurmu ordaki renkler ise yeşil,kırmızı ve mavi
Teşekkürler.
Aldığın kablo combosite ama kablo yapıları component ile aynı diye biliyorum. Component girişlerine bu kabloyu bağlarsan tabi renkleri karıştırmadan yani tv'de kırmızı kabloyu örneğin mavi component girişine taktıysan dvd'de de kırmızı ucu mavi'ye takmalısın..sorun olacağını saanmıyorum. Olsada en fazla renkler doğru çıkmaz. Denemekte fayda var...
Komponent ve kompozit kablolar farklıdır.
Komponent kabloda 3 adet görüntü (Kırmızı, Yeşil ve Mavi), 2 adet de ses (Kırmızı ve Beyaz) RCA bağlantısı mevcuttur (toplam 5 çıkış).
Kompozit kabloda ise 1 adet görüntü (Sarı), 2 adet de ses (Kırmızı ve Beyaz) RCA bağlantısı mevcuttur (toplam 3 çıkış).
Bu iki kablo ile oluşan görüntü arasında (komponent lehine) ciddi anlamda kalite farkı vardır. Ayrıca komponent kablo ile 'progresif' taramalı ve 1080p'ye kadarki video sinyalleri iletilebilir. Kompozit video kablosuyla maks. 720x576 (interlaced) görüntü iletilebilmektedir.