Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA Kullanıcıları Buraya... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.558
Cevap
3
Favori
135.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk power on yaptığınızda yaklaşık 1 saat süren bir vista kurulumu yapıyor bu sırada size tek sorduğu soru Türkçe mi İngilizce mi onun dışında kalan tüm driverlar ve kurulum pek çok notebook da olduğu şekliyle recovery partition üzerinden yapılıyor. Sorun olarak nitelendirilebilecek kısmı XP driverlarının resmi HP sitesinde bulunmaması fakat o sorun da forumdaki arkadaşlar tarafından çözüldü. Hemen hemen tüm driverlar bu bölümde mevcut. Tonythetonguc bu driverları rap.....re sitesine upload etmiş durumda.

    Almayı düşünüyorsanız ben önerebilirim bu notebook u eksik sayılabilecek kısmı bir önceki sayfada bayağı ortam geren bir konu haline gelen batarya süresi o da 1.5-2.5 saat arası kullanıma göre. Bence çift çekirdek 6 cell bataryalı notebooklar için yeterli sayılabilecek bir süre ama malum ucuz et konusu haline getirildi.

    Sonuç olarak bu fiyata bu notebook bence iyi ama beklentiniz fazla ise karşılayamayabilir. Eksi yönlerini sıralayayım.

    1. Bluetooth ve IR yok
    2. PCMCIA kart yuvası yok
    3. Toplam olarak 3 USB portu var hiç değilse 4 olsaydı iyi olurdu
    4. Batarya ortalama 2 saat gidiyor
    5. Üzerinde ses arttırma azaltma ve kapatma tuşları yok. FN tuşuyla klavyeye atanmış tuşlar var.
    6. Toplam 2 Ram slotu var 4 olsa keşke ama çoğu notebook da olduğu şekliyle 2 slot var
    7. Ekran kartı 128 Mb paylaşımlı keşke 256 Mb ve üzeri olup bir kısmı sabit ram olsaydı

    Benim aklıma gelen eksi yönler bunlar. PCMCIA yuvası dışındaki eksi yönlerin tamamı telafi edilebilir eksiler.

    Artıları ise söylememe gerek yok herhalde. İnceledsiyseniz görmüşsünüzdür.




  • arkadaşlar bn görüntü ayarlarından bağdaştırıcıya tıkladığımda orada toplam kullanılabilir grafik belleğinin karşısında 319 mb yazıyo bu neyi gösteriyo anlamadım onun altında ayrılmış video belleği 128 en altta paylaşılan sistem belleği 191 diyo bu konuda bilgilendirebilirmisiniz bnitşkkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Nanosoft



    Sonuç olarak bu fiyata bu notebook bence iyi ama beklentiniz fazla ise karşılayamayabilir. Eksi yönlerini sıralayayım.

    1. Bluetooth ve IR yok
    2. PCMCIA kart yuvası yok
    3. Toplam olarak 3 USB portu var hiç değilse 4 olsaydı iyi olurdu
    4. Batarya ortalama 2 saat gidiyor
    5. Üzerinde ses arttırma azaltma ve kapatma tuşları yok. FN tuşuyla klavyeye atanmış tuşlar var.
    6. Toplam 2 Ram slotu var 4 olsa keşke ama çoğu notebook da olduğu şekliyle 2 slot var
    7. Ekran kartı 128 Mb paylaşımlı keşke 256 Mb ve üzeri olup bir kısmı sabit ram olsaydı

    Benim aklıma gelen eksi yönler bunlar. PCMCIA yuvası dışındaki eksi yönlerin tamamı telafi edilebilir eksiler.

    Artıları ise söylememe gerek yok herhalde. İnceledsiyseniz görmüşsünüzdür.



    Bende tam böyle bir soru yöneltme istiyordum konu içerisinde. İsabet olmuş. Öncelikle sizinkilere 1-2 yorumda bulunmak isterim.

    6. Seninde dediğin gibi laptopların hemen hemen hepsinde 2 slot var (4 slot hiç görmedim) ancak ram desteği yuva başına max. 1GB... Yani max destek 1GBx2=2GB belki 2GBx2=4GB desteği olsaymış iyi olurdu tabiki.

    7. Bu seviye bir ekran kartında bence 128MB fazlasıyla yeterli hatta ben 64MB ta tutuyorum böylece sisteme daha çok ram kalıyor. 256MB gereksiz çünkü öncelikle cihaz oyun amaçlı bir cihaz değil, olsa bile yine 256MB hiç gerekli değil Niye; 256MB ancak yeni oyunlarda yüksek grafik detaylarında gerekli bir kapasite haline geliyor. E yeni oyunlarda yüksek grafik detaylarında da 6100 GPU su ancak 1-2fps ile oyun çalıştırabilir (yani tam bir slayt gösterisi şeklinde) Bu nedenle 256MB kesinlikle gereksiz diyebilirim. Buna en basit örnek 6600GT piyasadaki bütün 6600GT ler 128MB (256MB ı yok denecek kadar az). ve 128MB bile 6600GT gibi bir GPU ya fazlasıyla yeterli bir seviye. Zaten 256MB olan modellerle kıyaslandığında arada hiç performans farkı yoktur. Ancak yeni oyunlarda yüksek detaylarda ufak bir fark olabilir oda 128MB 6600GT 4fps gösterirken 256MB olan 5fps gösterir onu da göstermesede olur zaten:) Hatta bu Hafıza olayı ekran kartı pazarında üreticilerin oynadığı bir pazarlama stratejisidir. Dandik GPU ların üzerine yüksek kapasite ancak yavaş ve ucuz belleği bol bol basarlar yüksek fiyattan satarlar bilmeyen birçok kullanıcıda sadece hafızaya bakarak kart aldığından çok da güzel satar bu modeller (zamanında bende aldım ordan biliyorum:). Kısacası ekran kartlarında bu ram olayı çoğu zaman bir aldatmaca, emin olun ki bütün ekran kartlarında ve o/b sistemlerde en kötü ihtimalde bile mevcut GPU ya yetecek kadar fazla fazla ram bulunuyor.

    Birde PCMCIA yuvası... Artık zaten Hiçbir laptop ta yok. Çünkü eski yavaş ve hantal bir standart. Bu yuvanın bütün işlevlerini USB 2.0 fazlasıyla karşılayabiliyor (hem hız olarak hem hotplug özelliği ile hem daha ufak oluğuyla vs. vs.) Zaten artık PCMCIA ğretiğlipte USB 2.0 modeli olmayan bir parçada yok. Hatta PCMCIA formatta üretilen parçada yok denecek kadar az. Bence koymadıkları iyi bile olmuş şahsi fikrim fuzuli kalabalık. Belki elinde PCMCIA aygıt olupta bu cihazda kullanmak isteyenler için kötü olmuş olabilir ama haricinde olmayışının bence hiçbir mahsuru yok. Ayrıca Everest verilerine göre cihazda boşta duran 2 adet PCI-X X1 slot mevcut ama nereden ulaşılıyor bilmiyorum. Servis kitapçığından bakmak lazım ancak PCMCIA dan sonra ki standart PCI-express olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 21 Mayıs 2007; 0:13:08 >




  • uyarın icin cok tesekkur ederim tony..mesajı kaldırdım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beylerbeyii -- 21 Mayıs 2007; 0:08:04 >
  • @Tony onları genel eksiler olarak yazdım yoksa bana göre hiçbirisi eksi sayılmaz.

    Bluetooth ve IR dongle ile halledilir,
    PCMCIA yapacak bişey yok ona o bir sorun bence de
    USB çoklayıcı denen bir şey var
    Batarya sorun değil ama 12 cell ucuzlarsa alınır
    Ses Fn le arttırılsa ne olur ki
    2 gb ram bana çok bile (Şimdilik tabii 2 sene sonra nasıl olsa bu notebook da eskiyecek o zaman ne çıkarsa yeni işletim sistemi ona da yetmeyecek ama)
    Ben oyun desktopta da notebookta da oynamam ve oynatmam çocuğa bile bence bağımlılık yapıyor ve boşa vakit kaybı(benim görüşüm) çocuğun da gözler pörtlüyor sonra o yüzden ekran kartı da bana yeterli

    Bu yorumu sadece genel satın almak isteyenler için ekşiler olarak yazdım. Bana eksi olarak gelen şeyler değil.

    @Tony bu arada A4TECH R7 yi aldım muhteşem bir şey o ya, ama benim bulabildiğim şu timsah derili olandan maalesef hatun görünce "bu ne ya" dedi alındım ne yalan söyleyeyim ama kullanışlı olması bu yorumu ciddiye almamama sebep oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 21 Mayıs 2007; 0:14:27 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: beylerbeyii

    uyarın icin cok tesekkur ederim tony..mesajı kaldırdım..


    Rica ederim.
  • @emre karayazgan

    -arkadaşım yazdığın kadarıyla uzak bir memlekette askerden yeni gelmişsin.askerliğin sanırım 15-16 ay sürdü?sen bu süre içinde teknolojide ne gibi değişiklikler olabileceğini idrak edemiyorsan bence elektronik mühendisiyim deme gülerler sana bu benden sana tavsiye
    -10 yıldır bilgisayar ve 5 yıldırda laptop kullanıyorum.toshiba,asus,datron,lg ve hp compaq marka laptoplarım oldu...hiçbir bilgisayarımda 6 saat pil gitmedi.sadece datron marka olanla 5 saate çıkabildim...laptopu ilk aldığında düzgün bir kalibrasyon yapabilirsen aldığın herhangi marka bir laptopla ortalamanın üstünde bir pil süresi tutturursın.şahsen ben bu laptopla 3 saati yakaldım.nasıl yaptığımı bir önceki forumda yazmıştım.
    -tony nin tazdığı gibi bu makina yeni bir çift çekirdek platformuna sahip.bu veya diğer çift çekirdekliler hiç fark etmez hepsi centrinolardan daha fazla sisteme yük olduklarından daha fazla enerji tüketiminden dolayı pil süreleri kısa.ortalama 2saat çift çekirdekler için zaten bütün markalarda standart diyebilirim.
    -sorunlardan bahsetmişsin.bu forumda yazılan yazılardan sadece benim problemim olduğunu görürsün ki o da wireless e bağlanamıyordum.tony format at düzelebilir dedi ve format attım şu an canavar gibi çalışıyor.sanırım ilk yüklememde bir hata oluşmuş ondan giremedim.bu arada sağol tony wireless çözümün için
    -"ucuz etin yahnisi"ne gelelim.taaa ilk forum sayfamızı okuduysan bir arkadaşın yazısı var.teknosada bir arkadaşı olduğunu yazmış ve ondan aldığı bilgiye göre teknosanın bu laptopu ön ödemelei kampanya şeklinde talep toplayarak kendi özel siparişini verdiği bir hp compaq modelini sattığını yazmış.bütün laptop satan firmaları araştır hiçbir yerde HP-COMPAQ PRESARIO F 505 EA diye bir model bulamazsın.hatta internette bile yok.bu teknosanın toptan sipariş vererek fiyatnı ucuza getirdiği bir model.bence teknosayı bu konuda kutlamamız gerek.müşteriyi nasıl çekeceğini iyi bulmuş.kısacası "UCUZ ETİN YAHNİSİ"lafın için bence sen utanmalısın.araştırma yapmadan yazılmış laflar olarak değerlendiriyorum yazdıklarını.
    -bir diğer noktada bu ürün için çok fazla yazı yazılmış diyorsun.sen askerdeyken bu model çıktı.biz bu bilgisayarın parasını ön ödemeli kampanyada ödeyip 1 ay sonra aldık.çoğu arkadaşımızda öyle.henüz görmediğimiz ancak kalitesine güvendiğimiz bir markanın laptopu içinde bir topic açılıp bütün arkadaşlarla bu ürün için değerlendirmeler yaptık.ürün piyasaya çıktıktan sonrada hemen performans sonuçları yayınlanmaya başladı. windows XP yüklemek isteyen arkadaşlar oldu onlarda driver problemi yaşadı.çünkü bu makine fabrikadan sadece vista uyumlu üretilmiş bir üründü.ama arayan bulur misali arkadaşlar xp driverlarınıda buldu xp yükleme problemini sen problem olarak değerlendiriyorsan orasını bilemem.

    şimdi HP-COMPAQ F505EA KULLANICILARI AİLESİ olarak sana biraz yardımcı olabilmişizdir inşallah?forumda yazılanları daha dikkatli okuyup daha sağlıklı değerlendirmeler yapmaya davet ediyorum seni umarım sende aramıza katılırsın.ingiltereden sevgiler

    quote:

    Orjinalden alıntı: emrekarayazgan

    Arkadaşlar Merhaba,

    Afganistan'dan askerden yeni geldim ve tam da laptop almayı planlarken bu ürünü ve bu yorumları gördüm. Saatlerdir okuyorum. Elektronik mühendisiyim, 15 yıldır bilgisayar kullanıyorum ama sanırım kafam artık durdu :) Yahu nasıl bu kadar sorunla karşılaşılıyor inanamadım. Öyle şeylerden bahsedilmiş ki. Çok güzel şeyler de var, ama ucuz etin yahnisinin koktuğunu da sanırım herkes biliyor, öyle değil mi ;)

    Buraya yazanlara "COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD" başlığı altında da yazanlara gerçekten teşekkürler. Ama hala cevabı verilmeyen bir konu var: PİL konusu. Ben yıllardır çalıştığım firmada çeşitli marka ve modeller laptop kullandım ve en eskisinde bile 1,5 saatlik pil ömrü diye birşey görmedim. Hatta Centrino makinaları 6 saat kullandığımı bilirim. Hatta bu süre içinde makinayı baştan kurup işletim sistemini, tüm programları ve güncellemeleri de yüklediğimi de söyleyim. Tabii tüm bu işlemler sırasında makinanın kaç kere yeniden başladığını belirtmeme gerek yok.

    Bu makinada pil durumu nasıl sonuç olarak? Kendi ihtiyaçlarımı düşündüğüm zaman makinanın özellikleri uygun olsa da enerjisi olmayan bir makina da hiç bir işe yaramaz.




  • quote:

    Birde PCMCIA yuvası... Artık zaten Hiçbir laptop ta yok. Çünkü eski yavaş ve hantal bir standart. Bu yuvanın bütün işlevlerini USB 2.0 fazlasıyla karşılayabiliyor (hem hız olarak hem hotplug özelliği ile hem daha ufak oluğuyla vs. vs.) Zaten artık PCMCIA ğretiğlipte USB 2.0 modeli olmayan bir parçada yok. Hatta PCMCIA formatta üretilen parçada yok denecek kadar az. Bence koymadıkları iyi bile olmuş şahsi fikrim fuzuli kalabalık. Belki elinde PCMCIA aygıt olupta bu cihazda kullanmak isteyenler için kötü olmuş olabilir ama haricinde olmayışının bence hiçbir mahsuru yok. Ayrıca Everest verilerine göre cihazda boşta duran 2 adet PCI-X X1 slot mevcut ama nereden ulaşılıyor bilmiyorum. Servis kitapçığından bakmak lazım ancak PCMCIA dan sonra ki standart PCI-express olacak.


    Yani buna TV kartı takmak istersem USB 2.0 dan mı takacağım. Veya connect kart gibi şeyler usb den mi oluyor bilgilendirebilrimisiniz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Nanosoft

    @Tony onları genel eksiler olarak yazdım yoksa bana göre hiçbirisi eksi sayılmaz.

    Bluetooth ve IR dongle ile halledilir,
    PCMCIA yapacak bişey yok ona o bir sorun bence de
    USB çoklayıcı denen bir şey var
    Batarya sorun değil ama 12 cell ucuzlarsa alınır
    Ses Fn le arttırılsa ne olur ki
    2 gb ram bana çok bile (Şimdilik tabii 2 sene sonra nasıl olsa bu notebook da eskiyecek o zaman ne çıkarsa yeni işletim sistemi ona da yetmeyecek ama)
    Ben oyun desktopta da notebookta da oynamam ve oynatmam çocuğa bile bence bağımlılık yapıyor ve boşa vakit kaybı(benim görüşüm) çocuğun da gözler pörtlüyor sonra o yüzden ekran kartı da bana yeterli

    Bu yorumu sadece genel satın almak isteyenler için ekşiler olarak yazdım. Bana eksi olarak gelen şeyler değil.

    @Tony bu arada A4TECH R7 yi aldım muhteşem bir şey o ya, ama benim bulabildiğim şu timsah derili olandan maalesef hatun görünce "bu ne ya" dedi alındım ne yalan söyleyeyim ama kullanışlı olması bu yorumu ciddiye almamama sebep oluyor.






    Dün bende aldım bu arada timsah derili dediğinide gördüm ancak o biraz daha ufak diye hatırlıyorum. Yani sanki aynı boyutta değildi. Memnun kaldığına sevindim. Bende oldukça memnunum Dün birde oyun oynadimki (cihazla ilk oyun deneyimimide yaptım bu arada) hakikaten fiyatına göre çok güzel bir fare Hem ele oturumuyla, hemde tepki süresiyle.




  • Beyler bu UCUZ ET konusunu kapatsak artık.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Nanosoft

    quote:

    Birde PCMCIA yuvası... Artık zaten Hiçbir laptop ta yok. Çünkü eski yavaş ve hantal bir standart. Bu yuvanın bütün işlevlerini USB 2.0 fazlasıyla karşılayabiliyor (hem hız olarak hem hotplug özelliği ile hem daha ufak oluğuyla vs. vs.) Zaten artık PCMCIA ğretiğlipte USB 2.0 modeli olmayan bir parçada yok. Hatta PCMCIA formatta üretilen parçada yok denecek kadar az. Bence koymadıkları iyi bile olmuş şahsi fikrim fuzuli kalabalık. Belki elinde PCMCIA aygıt olupta bu cihazda kullanmak isteyenler için kötü olmuş olabilir ama haricinde olmayışının bence hiçbir mahsuru yok. Ayrıca Everest verilerine göre cihazda boşta duran 2 adet PCI-X X1 slot mevcut ama nereden ulaşılıyor bilmiyorum. Servis kitapçığından bakmak lazım ancak PCMCIA dan sonra ki standart PCI-express olacak.


    Yani buna TV kartı takmak istersem USB 2.0 dan mı takacağım. Veya connect kart gibi şeyler usb den mi oluyor bilgilendirebilrimisiniz.



    Son zamanlarda birtek TV kartı kalmıştı PCMCIA slot kullanan, onun sebebide hem yüksek hızda veri transferi gerektirmemesi ve asıl sebep ise TV kartı için geniş yere ihtiyaç duyulmasıydı. Ancak Onunda USB 2.0 (Dongle - parmak tip) modelini çıakrttılar. Yani kısacası artık PCMCIA olan cihazlar bir bir üretimden kalkıyor. Dediğim gibi yer sınırlaması sebebiyle USB parmak olarak üretilmeyen birtek TV kartı vardı ama onunda BOX olarak USB den bağlanan alternatifleri vardı ki onunda DONGLE parmak tipi modelini çıkardılar.
    PCI-Express konusuna gelince cihaz üzerinde kullanılabilir port varmı henüz emin değilim kitapçıktan bakmak gerekli. Ama görünen o ki dışarıda duran bir port mevcut değil.




  • bende birkaç laf etmeden duramadım @nano foruma birkaç gündür giremiyordum anca cvp yazabildim
    quote:

    Orjinalden alıntı: Nanosoft

    Beyler bu UCUZ ET konusunu kapatsak artık.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gogocuk

    -sorunlardan bahsetmişsin.bu forumda yazılan yazılardan sadece benim problemim olduğunu görürsün ki o da wireless e bağlanamıyordum.tony format at düzelebilir dedi ve format attım şu an canavar gibi çalışıyor.sanırım ilk yüklememde bir hata oluşmuş ondan giremedim.bu arada sağol tony wireless çözümün için



    Rica ederim. Sorunun çözüldüğüne sevindim yazılımsal bir problem olduğu belli oldu, umarım birdaha karşılaşmazsın. Bu arada lütfen tartışma mevzularını uzatmayalım yoksa hem gereksiz bir tartışma sürüp gidecek (boşa can sıkıntısı ve kalabalık) hemde konu kilitlenicek.




  • @tony

  • ARKADAŞLAR izin verirseniz bu laptopun başka bir boyutuna giriyorum:
    ekonomik boyut mu desek keklendik mi desek?

     COMPAQ PRESARIO F505EA Kullanıcıları Buraya...


    Bu laptoptan bende aldım... 1,5 ay bekleyerek... ön ödemeli olarak 9 taksit bonusla dolar kuru 1.43 iken...

    aaah.. aaaahhhh.. ÇOK ACELE ETMİŞİZ....

    Mavi Bilgisayarın 599 dolar+kdv ile 950 ye sattığı Datron bundan daha iyi... 4 USB ,Cardbus, 3in1 Card Reader,harika görünüm vs.. fiyat süper ucuz!




    BAKIN BAKALIM: o tarihte benim gibi Teknosadan Ön ödemeli alanlar şimdi NELERDEN YOKSUN:

    http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119991935&CS_Category=_NOTEBOOK63&CS_Catalog=_BILGISAYAR#

    HP COMPAQ PRESARIO F505EA GF794EA NOTEBOOK, OXFORD NOTEBOOK ÇANTASI, EXIGO 1 GB USB BELLEK, LACCESS SPL-LH860 MİKROFONLU KULAKLIK, PHILIPS 16x DVD+R 25'Lİ CAKE BOX, FLY 1 3MP NEW WEBCAM




    demek ki stoklarını eritememişler bu laptopu çok fazla hediyeyle ,100 YTL çek ve promosyonlarla elden çıkarmaya çalışıyorlar.




    HP Compaq Presario F505EA Notebook PC adlı bu cihazı ön ödemeli alarak TEKNOSAdan satın almakla büyük aptallık etmişim..Şimdi sundukları promosyonlar bizim içinde geçerli olmalı.hakkımızı vermeleri gerekir..yukarıda yazılı hediyeleri ve 100 ytl çek hakkımızı da vermeliler değilmi?



    kaybımız nedir, bu laptopun avantajı nedir, stok şişkin diye mi promosyonlar sonradan çıktı?görüş ve önerileriniz nelerdir?

    selamlar...




  • @Vitriol
    quote:

    HP Compaq Presario F505EA Notebook PC adlı bu cihazı ön ödemeli alarak TEKNOSAdan satın almakla büyük aptallık etmişim.. Şimdi sundukları promosyonlar bizim içinde geçerli olmalı.hakkımızı vermeleri gerekir..yukarıda yazılı hediyeleri ve 100 ytl çek hakkımızı da vermeliler değilmi?


    Bence de haklısın ama, vermeyeceklerinden eminim. Şöyle bir örnek vereyim yeğenime 09.05.2007 tarihinde Teknosa'dan CREA pc aldım. Ben aldıktan bir hafta sonra aynı pc yi alanlara kulaklık, webcam, dvd vs gibi hediyeler vermeye başladılar. Ben de bu konuyla ilgili pek çok yere ve Teknosa'ya başvurdum. Burada baz alınan tarih, satın alınma tarihi imiş, dolayısıyla o hediyeleri vermeleri olası değilmiş, şeklinde bilgilendirildim.

    Bu nedenle bence o hediyeleri vermeyecekler. Ama şansımızı denemekte fayda var, bir kere daha soralım hep birlikte belki birlikten kuvvet doğar.

    Mavi Bilgisayarın notebookunun özellikleri :

    İşlemci Intel Core Duo 1.86 GHz
    Bellek 512 MB
    Bellek Türü DDR2
    Harddisk 80 GB
    Optik Sürücü DVD+-RW
    Ekran Boyutu 15.4 inç
    Ekran Kartı 128MB Intel GMA950
    Modem 56K
    Ethernet Kartı 10/100/1000 Mbps
    Garanti Süresi 24 Ay

    Bitdefender 9 Pro 1 yıllık anti-virüs programı hediye !!!

    İşlemci, Chipset ve Bellek:
    INTEL Core Duo T2350 1.86GHz İşlemci, 2MB Cache, 533MHz FSB
    Intel I945GM + ICH7-M Chipset
    512MB DDR2 667 MHz Bellek

    Görüntü ve Ses:
    15.4" WXGA (1280 x 800) Parlak LCD Ekran
    128MB INTEL GMA950 Entegre Ekran Kartı (Sistem Belleğini Paylaşarak 128MB'a Kadar Çıkabilir)

    Depolama:
    80GB Sabit Disk
    DVD+-RW Dual Layer Optik Sürücü
    3 in 1 (SD, MMC, MS) Bellek Kart okuyucusu

    İletişim:
    56K V.90 V.92 Fax Modem
    10/100/1000 Mbps Ethernet
    Intel PRO/Wireless 3945ABG Kablosuz Ethernet
    Bluetooth

    Bağlantılar:
    4 x USB 2.0 port
    1 x S-VIDEO TV-OUT
    1 x Firewire(1394) port
    1 x VGA çıkış
    1 x RJ45 ethernet jack
    1 x RJ11 modem jack
    Kulaklık ve ses(SPDIF)

    İşletim Sistemi:
    ARMADOR LINUX 2007

    Batarya:
    6 Hücreli 2200 mAh Li-on pil
    3 saate kadar pil ömrü

    Fiziksel Özellikler:
    Boyutlar: 355 x 254.5 x 25.5 mm
    Ağırlık: 2.7 kg

    Bir kere işlemci Core Duo, Core 2 Duo değil,
    Ram 512 Mb
    HDD 80 Gb
    Linux ile geliyor

    Bunlar eksileri

    Artıları ise

    Kart okuyucu
    IEEE 1394 bağlantı portu
    4 USB portu
    Bluetooth

    Fiyat Farkı ise hafta sonu indiriminde bulabilirseniz 599 $, yoksa 699 $

    Şimdi buna 512 Mb ram daha alsanız 40-45 $ daha koyun üstüne, HDD için 20 $ diyelim, işlemci farkı 30 $ da ona bu durumda fiyat oldu aldığımız fiyat 799 $.

    799 $ dan artıları çıkabiliriz isterseniz. Ama Datron marka olarak bana pek de güven veren bir marka değil doğrusu. Burada HP-Compaq çok mu güvenilir derseniz ben Datron'a kıyasla evet cevabını rahatlıkla verebilirim.

    Hem ayrıca bilişim dünyasında keşke demek olası değildir. Bugün 100$ olan ürün 1 ay sonra 50$ a düşebilir. Bu bildiğimiz ve kanıksadığımız bir gerçek.

    Ne diyelim ben bu notebooktan çok memnunum, önüme iki seçenek sunsalar Datron mu 599 $ a, bu notebook mu 799 $ a ben şahsen bu ürünü tercih ederim, yukarıda açıkladığım sebeplerden ve eksilerini tamamladığımda harcamam gereken paradan ötürü.

    Bu benim görüşüm tabii, beni bağlar sadece. Şu hediyeleri ve indirim çekini o zaman da verselerdi olurdu kaymaklı ekmek kadayıfı ama olmadı ne yapalım kısmet değilmiş.

    Saygılar




  • Nanosoft Kardeşim kısa zamanda cevap vererek beni ve ilgili tüm arkadaşları teselli ettiğin için çok teşekkürler.Allah Razı Olsun senden.


    dediğin gibi bence de o hediyeleri vermeyeceklerini biliyorum Ama şansımızı denemekte fayda var, tüm forum sakinleri ve bu laptoptan satın alanlar bir kere daha soralım aşındıralım başarılı olabiliriz elbette.. hep birlikte belki birlikten kuvvet doğar inşaallah.

    şöyle de düşündüm: 10 mart 2007 de aldığım bu ürünü komple iade etsem; 9 taksiti kartıma iade ettirsem(çok zor biliyorum) acaba geri iade alırlar mı?bunu hiç sormadım.teknosaya iade birşeyde yapmadım şimdiye kadar.zaten ilk büyük alışverişim bu.İade için sanırım geçte kaldım 2 ay geçti ama?

    Şu hediyeleri ve indirim çekini o zaman da verselerdi olurdu ama piyasada en iyi teknosanın bu kampanya vardı mart 2007 ayında.. zaten ilgi fazla olur diye çinden çok fazla stok sipariş etmişler... ama millet teknosayı olumsuz özelliklerinden çokça bildiğinden bu " ön ödemeli kampanya"ya hiç de sıcak bakmadı,stok ellerinde kaldı anlaşılan... ama sinir oldğum madem HP Compaq'sın ne diye şu Artıları :

    Kart okuyucu
    IEEE 1394 bağlantı portu
    4 USB portu
    Bluetooth
    Cardbus

    özelliklerini COMPAQ PRESARIO F505EA ya katmıyorsun.Cardbus olması gerekliydi.başka sitede İndirimde olan çok ekonomik fly cardbusu iptal ettim bu yüzden..


    ama olmadı, ne yapalım kısmet değilmiş. görüş ve önerilerinde haklısın.teselli buldum.çok sağol...hayırlısı olsun cümlemize.



    Bir de soracağım şu: bu COMPAQ PRESARIO F505EA laptopun işlemcisi "AMD Turion 64 X2 Mobil Teknolojisi TL-50 " core 2 duo mu core duo mu ?
    hangisi muadili? Ben bu konuda bilgisizim.AMD Turion 64 X2 ; " core 2 Duo işlemci " eşdeğerinde midir aynısımıdır acaba? cevaplarmısınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitriol -- 21 Mayıs 2007; 14:36:36 >




  • Bence daha kötüsü aynı notebook'u belki bir de üzerine 1 GB daha ram ekleyerek 699 $ a 1 ay sonra satmaları olur. Bunu da yaparlarsa ne yapacağız o zaman. Ben kendi adıma rahatım çünkü benim aldığım dönemde eşimin çalıştığı okul öğretmen destek kampanyası düzenleyip, faturasını okul adına kestirilen notebooklara 300 TL geri ödeme yapıyordu. Şu anda böyle bir geri ödeme yapmıyorlar, dolayısıyla ben o dönemde en ucuz ve en donanımlı notebook'u aldığımı hatta aldığımızı düşünüyorum hala. Dediğim gibi şu anda bile Datron mu, Compaq mı deseler yine Compaq ı tercih ederim.

    Şimdiye kadar 1990 yılından beri bilişim dünyasıyla içiçe sayılırım. Şimdiye kadar 10 un üzerinde bilgisayar aldım, kullandım, upgrade ettim, sattım yenisini aldım neyse geçen seneye kadar hep toplama pc kullandım. Geçen sene ilk kez DELL Optiplex GX620 desktop satın aldım ve marka pc nin ne demek olduğunu ilk kez orada tam olarak fark ettim. Üzerinde hala ilk kurulan orjinal XP Home var ve ben şimdiye kadar hiç mavi ekran, çökme, performans kaybı görmedim inşallah da görmem. Ayrıca o pc de 4 aydır Emule 7/24 aktif ve hala hiçbir sorun yok. Emule kullanılan bir pc en az ayda 1 sefer mavi ekran verir kullananlar bilir, sistem kaynaklarını fazla tüketen bir programdır.

    Bunu şunun için anlattım kullandığınız marka performans ve stabilite açısından güvenilir bir marka olmalı, hiç birimiz bu notebook a ödediğimiz parayı kolay kazanmadık ve kazanmayacağız da. Hepimiz sabit gelirli insanlarız yani böylesi yüklü bir ödeme kendini kanıtlamalı. O yüzden bahsettiğin 599 $ lık aleti almaktansa bunu alırım bugün bile.
    Lisanslı Vista avantajını hiç söylemdim bile, hayatımda ilk kez iki pc de iki lisanslı işletim sistemim var ve çok rahatım. Eğer linux konusuna yabancı isen linux kullanana ızdıraptan başka bir şey vermez. Ama aşina isen çok iyi bir işletim sistemidir. O yüzden bu notebook un sadece 140$ lık kısmı Vista ya ait. Teknosa bunu Linux ile satsa rahatlıkla o Datronla aynı paraya satabilir. Ama bu bir tercih, çünkü Teknosa da biliyor ki Linux ile sattığında başı dertten kurtulmayacak. Sırf yazılım sorunlarından dolayı bir sürü iade almak zorunda kalacak.
    O yüzden Lisanslı bir işletim sistemi ile satıyor bence.

    Neyse aramıza hoşgeldin. Umarım sorun yaşamazsın yaşarsan da bunlar ufak tefek sorunlar olacaktır. Elmizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

    Not : AMD X2 TURION TL 50 muadili CORE2 DUO dur denebilir tek fark bu işlemci 2*256 kB cache içerir, Core 2 Duo ise yanlış bilmiyorsam 2*2 MB, yani aradaki cache (önbellek) farkı fazla gibi dursa da AMD işlemcilerin Intel işlemcilerden diğer yönlerden artıları bu eksiyi kabaca giderir denebilir. Bir de AMD TURION TL52 var o da 2*512 kB cache belleğe sahip onu da bizim compaq ın başka bir modelinde kullanmışlar.

    Teşekkürler ve saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 21 Mayıs 2007; 15:01:38 >




  • teşekkürler kardeşim..hoşbulduk.. forum.donanimhaber.com ve müdavimlerine sevgi ve selamlar

    bu laptopla ilgili diğer yazıları da okuyacağım belki bahsedilmiştir ama az önce "explorer hatası" veren bu kullandığım COMPAQ PRESARIO F505EA laptopum kendi kendine "explorer"i durdurdu ve 1.sayfadan XP için indirdirmeye çalıştığım sürücü %80 de yarım kalarak kapandı.Bu neden kaynaklanır?7 explorer sayfası açıktı o ara... ki bu sorun geçen günlerde de oldu..

    bir de bu laptop bana aşırı ısınıyor gibi geldi..fanlar devamlı çalışıyor ama laptopun altı teş gibi yanıyor sanki.masaüstünde kullanırken hava almıyor galiba

    zaten yukarıdaki "explorer hatası" ve sağ fare tıklamasıyla kopyala, yapıştır, geri al, özellikler,tümünü seç gibi komutlarının zamanla işlevini kaybetmesi sanıyorum bu ısınmadan olsa gerek?Sizin laptoplarda da bu sorun oluşuyor mu? ben hep kapatıp bir süre soğutup sonra tekrar açıyorum.Yoksa eksik bişeyler mi var veya ben yanlış mı kullanıyorum bu laptopu?

    "explorer hatası" ve sağ fare tıklamasıyla kopyala, yapıştır, geri al, özellikler gibi komutlarının zamanla çalışmaması( işlevini geçici olarak kaybetmesi) için
    neler dersiniz?Tahminim yanlış mı doğru mu acaba?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: vitriol

    teşekkürler kardeşim..hoşbulduk.. forum.donanimhaber.com ve müdavimlerine sevgi ve selamlar

    bu laptopla ilgili diğer yazıları da okuyacağım belki bahsedilmiştir ama az önce "explorer hatası" veren bu kullandığım COMPAQ PRESARIO F505EA laptopum kendi kendine "explorer"i durdurdu ve 1.sayfadan XP için indirdirmeye çalıştığım sürücü %80 de yarım kalarak kapandı.Bu neden kaynaklanır?7 explorer sayfası açıktı o ara... ki bu sorun geçen günlerde de oldu..

    bir de bu laptop bana aşırı ısınıyor gibi geldi..fanlar devamlı çalışıyor ama laptopun altı teş gibi yanıyor sanki.masaüstünde kullanırken hava almıyor galiba

    zaten yukarıdaki "explorer hatası" ve sağ fare tıklamasıyla kopyala, yapıştır, geri al, özellikler,tümünü seç gibi komutlarının zamanla işlevini kaybetmesi sanıyorum bu ısınmadan olsa gerek?Sizin laptoplarda da bu sorun oluşuyor mu? ben hep kapatıp bir süre soğutup sonra tekrar açıyorum.Yoksa eksik bişeyler mi var veya ben yanlış mı kullanıyorum bu laptopu?

    "explorer hatası" ve sağ fare tıklamasıyla kopyala, yapıştır, geri al, özellikler gibi komutlarının zamanla çalışmaması( işlevini geçici olarak kaybetmesi) için
    neler dersiniz?Tahminim yanlış mı doğru mu acaba?


    Kullandığınız işletim sistemi Vista mı, XP mi bunu belirtirseniz yardımcı olabilirim. Ayrıca internet bağlantısını kablosuz mu usb ile mi yapıyorsunuz. Bunları da belirtirseniz iyi olur.

    Isınma konusunda ben Everest ile kontrol ediyorum ara sıra 65 C yi geçmiyor ne HDD ne de CPU gördüğüm günde en az 8 saat çalışan notebook 50-65 C arasında oynuyor sıcaklığı ama zaten bu tür aletlerde sıcaklık koruması vardır. Sıcaklık tolere edilemeyecek duruma geldiğinde alet kendini korumaya alır. Hatta bataryayı bile şarj edemezsiniz uygun sıcaklığa gelene kadar. O nedenle sıcaklık eğer aletin kapanmasına neden olmayacak derecede ise sorun olmayabilir. Everest isimli programı bulun ve kontrol edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 21 Mayıs 2007; 15:31:51 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.