Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA Kullanıcıları Buraya...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.559
Cevap
3
Favori
135.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar Compaq Presario F505EA ile ilgili sorunlarımızı çözümlerimize burdan devam edelim.

    Cihazla ilgili bir ön inceleme (Daha önceden yazdığım bir yazı):


    quote:


    Evet arkadaşlar aleti yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum beklediğimin çok üzerinde bir alet çıktı.
    Uygun fiyatı sebebiyle ilk etapta value (yani uygun fiyata yönelik) bir ürün olduğunu tahmin ediyordum ancak alakası yok tam tersine Performansa yönelik bir model olmuş

    Özellikle Ekran, HD ve ram beklediğimden iyi çıktı
    +Öncelikle çoğu TL-50 ve TL-52 işlemci kullanan laptop ta 533MHz ram kullanılırken bu cihazda 667MHz ram kullanılmış. Açıkçası ben çoğu Turion X2 de olduğu gibi 533MHz ram bekliyordum.
    +Hard Diskin standart 2MB önbellekli bir HD olarak tahmin ediyorudum ancak 8MB önbellekli SATA bir HD i var aletin.
    +Ve Ekran... Çoğu notebookta hatta özellikle uygun fiyatlı aletlerde ucuz olan TN panel bulunur ancak bizim cihazdaki panelin ne olduğundan emin değilim ancak TN'den üstün bir panel muhtemelen MVA olabilir Ekran rahatlıkla 16,8Milyon renk gösterebiliyor ve bunu gözünüzle görebiliyorsunuz, Photoshop ta renk geçişleri kesintisiz. Gerçekten güzel bir ekranı var Gözüm oldukça hassastır ve TN panelleri ve TN panellerde yakın renkler arasında oluşan geçişleri rahatlıkla fark ederim

    Tek kafama takılan kuzey köprüsünün 6100 mü 6150 mi olduğu?

    İlk 2 gün boyunca cihazı baya bir inceledim oldukça güzel performansa yönelik yapılmış oldukça iyi bir cihaz. Detaylı özellikleri şöyle:

    -1,6GHz Turion64 X2 Çift Çekirdekli işlemci (256x2=512K L2önbellek, 64x2=128K L1 Önbellek)
    -1024MB (512x2) Dual Channel 128Bit DDR2 667MHz ram @ 640MHz 5-5-5-15 (Hynix)
    -15,4" Parlak Geniş Ekran.
    -Nvidia nForce 430 güney köprüsü + 6150 veya 6100 kuzey köprüsü.
    -120GB Fujitsu 5400rpm 8MB cache SATA HD.
    -8X Toshiba-Samsung (TSST) DVD+RW multi format Double Layer DVD yazıcı
    -BroadCom 822.11g/b Wireless (broadcom herkesin bildiği üzere çok iyi bir marka olduğu gibi wi-fi dünyasında da çok fazla övgü alan bir chipset)
    -Conexant High Definiton Audio Ses kartı (PCI-Express nvidia 430 güney köprüsü üzerine gömülü).
    -56K Conexant Fax-modem.
    -4400Mah 10,8V (47Wh) 6 hücreli li-Ion Pil.
    -Altec Lansing hoparlör (Anlatmama gerek yok heralde)


    Makina hakkında genel izlenimlerime gelince:

    Hard Disk:
    HardDisk'i sessiz denilebilecek bir HD e sahip. Ortalama laptopların HD seslerine kıyasla daha sessiz tabi şimdilik disk boş ve düzenli, dolup karmaşıklaştığı zaman ses seviyesi nekadar artar bilemiyorum. Şu an için aletin fanı çalışırken HD'in sesini kesinlikle duyamıyorsunuz. Hız olaraksa henüz bir test yapmadım ancak desktop sistemimdeki 7200rpm 8MB Samsung (canavar gibi hızlı birşey) HD 'imden sonra attan düşmüşe döndüm orası ayrı Ama bir 5400rpm bir notebook HD ine göre ortalama bir performansı var denilebilir. HD in özellikleri şöyle: SATA, 5400rpm, 12ms erişim süresi, 80GB/platter veriyoğunluğu, 8MB önbellek, SATA arabirim. Harddisk güzel olsa dahi bu cihaz üzerinde yapacağım ilk upgrade tahminimce HD olacak (o yüzden alırken özellikle SATA olmasına çok dikkat ettim) şu çok sözü geçen Hybrid diskler gelir gelmez 1 tane edinmek istiyorum.

    Optik Sürücü:
    Cihazın optik okuyucusu oldukça güzel. Oda HD gibi ortalamaya göre sessiz sayılır ve biçok laptop ın yaptığı şekilde abartı bir vibrasyon yapmıyor. Dandik sayılabilecek diskler taktığımda bile yüksek bir vibrasyonla karşılaşmadım. Ayrıca yazma kaliteside oldukça iyi. 1 adet DVD yazdırdım ve desktop PC'im de bulunan Philips DVD yazıcı ile yazma kalitesi testine tabi tuttum. Şonuç oldukça iyi;
    http://img168.imageshack.us/img168/1226/verbatimdvdr4xburnedwitax7.png
    Kalite skoru olarak 100 üzerinde 97 aldı ve max. PIF değeri 5
    İlk 500MB lık bölümde PIF ler biraz sık gözüküyor oda tahminimce ilk başta çok yavaş yazdığından oldu. Yazdırma işlemini kurtarma disklerini oluşturuken yaptığımdan kendi DVD yazma programını kullandı. Belki Nero ile daha iyi sonuçlar elde edilebilir çünkü dediğim gibi kendi programı ilk etapta düşük hızda yazdırdığından ilk 500MB da PIF ler biraz sık gözüküyor ancak kesinlikle oldukça iyi bir sonuç.


    Isınma ve Soğutma:
    Aletin ısınması çok değil ama beklediğimden biraz fazlaca, yoğun kullanımda fan çalışma yüzdesi %50-60 civarında oluyor. Ancak çift çekirdek olduğunu düşünürsek normal. Bu arada bütün bu kıyaslamaları (yorumlardaki kıyaslamayı) genel notebooklara ve daha çok Acer 5101 modeline göre yapıyorum çünkü abimde 5101 var. Tabi ısınma konusunda 5101 in daha serin olması normal 5101 de tek çekirdek MK-36 işlemci var bu cihazda ise X2 TL-50 var, 5101de 1 parça 533MHz ram var bu cihazda 2 parça 667MHz ram var. Bu gibi farkları göz önüne aldığımızda biraz daha fazla ısınır olması ve biraz daha fazla fan çalıştırması gayet normal Sıcak yaz günlerinde dizinizi biraz ısıtır ama problem yaratacak seviyede bir ısınması yok en sıcak yaz günlerini bile rahatlıkla çıkartır Öbür yandan fan gürültüsü de makul seviyede. Zaten HD de sessiz olduğu için genel olarak sessiz çalışan bir cihaz

    Wireless Özelliği:
    Broadcom cipsetli Wireless adaptör kullanıyor. 54Mbps hıza sahip. Oldukça kaliteli bir Wireless ı var. Zaten Broadcom yurtdışında Wi-Fi ile ilgili forumlarda oldukça övgü alan bir marka Ancak Acer 5101 kadar güçlü bir çekim mesafesi olduğunu zannetmiyorum, Abim laptop ile birlikte şehir dışında olduğundan henüz detaylı deneyemedim ancak Acer 5101 Wireless Signal UP özelliği (güçlü bir anten içeriyor) sayesinde şimdiye kadar gördüğüm en iyi wireless içeren notebook kesinlikle Acer 5101 dir. Bizim cihazın Wireless çekim gücü ise ortalamanın kesinlikle üzerinde ve çoğu centrino tabanlı laptop tan çok daha iyi. Broadcom un hangi çipsetini kullanıyor henüz çözmedim. Ancak XP kurmak istediğim için ve XP sürücülerini bulabilmem için biran önce chipset modelini bulmam gerekiyor.

    Monitör:
    En güzel yanlarından biri de ekranı. Öncelikle çok rahat bir şekilde 16,7milyon renk gösterebiliyor ve renk kalitesi oldukça iyi. Bırakın laptopların ekranlarını çoğu "monitör" olarak satılan LCD ekranları cebinden çıkartır. Kötü yanları ise kontrast oranı ve dikey görüş açısı denilebilir. Kontrast oranı açısından biraz düşük kalması kötü olmuş. Gerçi hem dikey görüş açısı hemde kontrast oranı olarak diğer laptoplarda daha iyi değil. Onun haricinde harika bir paneli var

    Genel Özellikler (Olanlar ve Olmayanlar):
    Cihazın üzerinde 3 adet USB port mevcut, dahili olarak kart okuyucu ve webcam içermediğini düşünürsek en azından 4-5 adet usb çıkışı olması gerekirdi diye düşünüyorum. S-video çıkışı olması çok güzel. Başka bir eksiği ise PCIMCA yuva barındırmaması, gerçi USB 2.0 çıktığından beri bu formatın pabucu tamamen dama atıldı, artık yavaş yavaş tarih olan bir standart, zaten yeni laptoplarda bu çıkışa yer vermiyorlar.
    Kasası oldukça şık ve sade. Kullanılan malzeme oldukça kaliteli, elinizde kaliteli bir cihaz olduğunun hissini veriyor. Her tarafı langur lungur esneyip gacur gucur ses çıkarmıyor. Kasasının üzerinde birde ses açma kapama için bir kontrol (klavyedekinin haricinde) olsaymış hiç fena olmazmış. ve birkaç tane kısayol tuşu koysalarmış güzel olurmuş. Özellikle iki hoparlör arasında bunlar için bol bol yer varmış. Hoparlörleri anlatmama gerek yok oldukça güzel ve kaliteli bir ses çıkışı var.

    Pil ve Pil süresi:
    10.8Volt 4400mah (47Wh) lık 6 hücreli Li-Ion pil içeriyor. Pil süresini henüz tam test edemedim ancak az çok bir fikir edindim. Tam performans modunda (yani aynı şarjdaymış gibi) kullanırken ortalamanın üzerinde kullanımla 1,5-2 saat gibi bir pil süresi var. Bu süre ne yaptın derseniz; CD den AutoCAD kurdum + AutoCAD çalıştım + Bir CD Image aldım (yani toplamda DVD rom 20dakika kadar çalıştı) Bu şekilde yaklaşık 1,5 saat kadar kullandım kalan pil durumu %20-23 gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam.


    Kısacası fiyat/performans olarak harika bir alet. Performansı ise beklentilerimin üzerinde çıktı. Bu fiyata yakın özelliklerde bir alet bulmak bile pek mümkün değil. Belki yakın fiyata benzer özelliklerde cihazlar vardı (mesela kampanyada olan çok uygun fiyatlı bir DELL vardı) ancak ne orjinal windows içeriyordu, nede taşıma çantası içeriyordu, ayrıca teknik özelliklerde de ufak tefek eksikleri vardı. Yakın zamanda herkesin kullanıcağı işletim sistemi Vista'yı içermesi + piyasa değeri 35-40YTL olan gayet kaliteli bir taşıma çantası + 1 yılda sigorta hediyesi ile hakikaten tadından yenmez bir paket olmuş.



    Cihazla birlikte Windows Vista basic geliyor. XP ye göre daha iyi ve gelecek vaadeden bir işletim sistemi. Ancak bazı programların vista uyumlu sürümlerinin çıkmaması ve daha hızlı çalışma ortamına izin vermesi sebebiylede XP yede ihtiyacımız var. Ancak cihazın yanında XP sürücüleri gelmiyor dolayısyla bizim arayıp bulmamız gerekti. Hemen hemen tüm sürücüler bulundu (Birçok kişini yardımıyla bulunda hepsine yardımları için teşekkürler). Xp deki 2 eksik: Co-Processor (yardımcı işlemci) isimli aygıt tanınmıyor (ancak görünür bir etkiside olmuyor zaten). Birde HP nin güç yönetimi ayarları bulunmuyor (işlemci kullanılmadığı zaman işlemcinin hızını otomatik düşüren araç) Haricinde tüm donanımlar tanınıyor ve cihaz XP de adeta fişek gibi çalışıyor.

    COMPAQ Presario F505EA Windows XP sürücüleri:
    (COMPAQ Presario F505EA drivers for Windows XP:)

    http://rapidshare.com/files/30401591/Compaq_Presario_Drivers_For_Windows_XP.part1.rar

    http://rapidshare.com/files/30410536/Compaq_Presario_Drivers_For_Windows_XP.part2.rar

    http://rapidshare.com/files/30419463/Compaq_Presario_Drivers_For_Windows_XP.part3.rar

    http://rapidshare.com/files/30427396/Compaq_Presario_Drivers_For_Windows_XP.part4.rar

    http://rapidshare.com/files/30614163/Compaq_Presario_Drivers_For_Windows_XP.part5.rar


    Cihazın Servis için hazırlanmış özel bir Dökümanı: (Bütün parçaların nasıl sökülebileceği anlatılmış)

    http://rapidshare.com/files/27109116/Compaq_F500Series_Maintenance_and_Service_Guide.pdf


    Windows XP sürücülerindeki 2 eksikten biri daha giderildi. Co-Processor (Yardımcı İşlemci) Aygıtı aşağıdaki sürücüler ile tanıtılabiliyor:

    http://rapidshare.com/files/36341963/SMU_Driver.rar

    Kalan tek eksik HP güç yönetimi ayarları.

    **** olan yerlere birleşik olarak r a p i d s h a r e yazılacak

    Cihazı Yeni Alan Arkadaşların DİKKATİNE:

    Cihazı aldıktan sonra direk Fdisk ile diski biçimlendiren birçok arkadaşımız oldu ancak: Vista'yı sevmeseniz, kullanmak istemeseniz bile cihazı aldıktan sonra MUTLAKA 1-2 saatinizi + 1 Adet Kaliteli BOŞ DVD Medyanızı ayırın; Vistayı kurun ve vistayı kurduktan sonra ilk iş olarak RECOVERY diskini oluşturun. Bunun size en yüksek maaliyeti 2YTL + 2 saat olacaktır. Aksi halde içinde sürücüleri ile birlikte hazır halde bulunan ve dahada önemlisi orjinal lisanslı bir işletim sistemini çöpe atmış olacaksınız. İleride pişman olup servisten istediğiniz zaman size 50-60$ gibi bir maliyeti olacaktır.

    Sonuç olarak XP hala Vista ya göre daha kullanılabilir bir işletim sistemi olsada bundan 1 yıl sonra tam tersi olacaktır. Windows 98/ME den XP ye geçerkende biçok kişi XP yi hantal, ağır ve problemli (programların çalışmaması ve güvenlik açılarından problemli) olarak görmüştü ancak SP1 ile XP yerli yerine oturdu ve herkesin kullandığı işletim sistemi haline geldi. Yani kısaca bu sistemin orjinal vistayla gelmesi ilerisi için bir avantaj, eğer şimdilik kullanmak istemeseniz bile çöpe atmamanızı şiddetle tavsiye ederim


    quote:

    Orjinalden alıntı: Nanosoft

    Aramıza yeni katılan arkadaşların dikkatine:

    Recovery partition' ı kesinlikle silmeyin. Bu partition da vista kurulumu ve driverlar bulunmaktadır. Eğer sildiyseniz ya HP-Compaq la temasa geçerek tarafınıza recovery dvd si gönderilmesini sağlayın ya da bir yerden Vista Home Basic cd si bularak lisans numaranızı (notebook'un altında) girerek Vista kurun ve gereken vista driverlarını da HP web sitesinden bularak yükleyin. İkinci bir yol ise XP kurmanız olacaktır.

    Fakat "RECOVERY DVD Sİ OLUŞTURMADAN BU RECOVERY PARTITION UNU SİLERSENİZ LİSANSLI VİSTANIZA ELVEDA DEMİŞ OLURSUNUZ" bu nedenle forumun bu kısmını ve diğer sayfada bulunan ilk kısmını dikkatli okursanız bu konuda bir çok uyarı ve mesaj olduğunu da göreceksiniz.

    Bu mesaj bu notebook'u yeni alacak ve almış olanlara uyarı niteliğinde kabul edilsin. Recovery dvdsi oluşturmadan partition u silen arkadaşlar için yapılacak tek şey yeni bir recovery dvd si talebinde bulunmaktır.

    Bu recovery dvd si ancak tek kopya olarak oluşturulabilmekte ve başka bir notebook ta (aynı model olsa dahi) kullanılamamaktadır. Nedeni ise basit lisans bios numarasına verilmiştir. Bu nedenle kopya dvd işinize yaramaz.

    Teşekkürler ve saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 10 Haziran 2007; 18:19:25 >



  • hayırlı olsun derneğiniz çaylar şirkettenmi
  • Tamam burdan devam ediyoruz artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visceroid -- 17 Mayıs 2007; 1:12:47 >
  • TONY DERNEĞİMİZ HAYIRLI OLSUN BENDEN BÜTÜN ARKADAŞLARA ÇAY
  • Hayırlı olsun arkadaşlar:)

    Bu arada aklıma gelmişken kullanımla ilgili bir tavsiyem olacak.

    Belki farketmişsinizdir ekran kartının varsayılan GAMMA ayarı çok açık. Bilmiyorum farkındamısınız ama varsayılan ile kullanıyorsanız renkler biraz cansız gelmiş olabilir. Aslında bu 6100de değil bütün nvidia ekran kartlarında böyle. Nedense nvidia GAMMA yı biraz açık tutuyor. Hatta GAMMA ayarının haricinde de bence ATI 2D uygulamalarda çok daha canlı ve gerçek renkler ortaya koyuyor. Madem oyun oynanan bir sistem değil keşke ATI olsaymış diyor insan. Size tavsiyem herhangi bir GAMMA ayar programı ile gamma yı biraz kısmanız. Ben photoshop gamma loaderla yapıyorum. Tabii bazı kişiler açık olarak daha çok beğeniyor onlar için bişey diyemem.
  • @tony

    makinaya xp kuracam bu wireless probleminden dolayı.şimdi forumdan arkadaşların verdiği xp driverlarını indirdim.

    benim makinanın HD yi ben 2 bölüme ayırdım.ayrıca recovery partition var.şimdi benim ne yapmam gerekiyor xp kurmak için? vistayıda kullanıcam aynı zamanda.bide senin eklediğin driverların sayfası açılmadı.benim forumdan bulduğum driverların listesini aşağıda veriyorum,herhangi eksik bir driver varsa bana söylersen sevinirim.tabi eksik olanın linkinide alayım

    -nvidia nforce chipset driver
    -nvidia geforce go 6150
    -microsoft UAA Bus driver
    -synaptics touchpad driver
    -conexant HD audio
    -broadcom wireless driver
    -hp quick launch driver
  • Beni unutmayın ya ben de varım
  • tamamdır...bende burdayım artık.hayırlı olsun ..emegine saglık tonythetonguc
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gogocuk

    @tony

    makinaya xp kuracam bu wireless probleminden dolayı.şimdi forumdan arkadaşların verdiği xp driverlarını indirdim.

    benim makinanın HD yi ben 2 bölüme ayırdım.ayrıca recovery partition var.şimdi benim ne yapmam gerekiyor xp kurmak için? vistayıda kullanıcam aynı zamanda.bide senin eklediğin driverların sayfası açılmadı.benim forumdan bulduğum driverların listesini aşağıda veriyorum,herhangi eksik bir driver varsa bana söylersen sevinirim.tabi eksik olanın linkinide alayım

    -nvidia nforce chipset driver
    -nvidia geforce go 6150
    -microsoft UAA Bus driver
    -synaptics touchpad driver
    -conexant HD audio
    -broadcom wireless driver
    -hp quick launch driver


    Öncelikle bu sürücüler yanlış olabilir çünkü eski konuda çok dağınıktı aynı sürücülerden 3-5 tane vardı en son ben hemen hemen hepsini denedikten sonra çalışanları not ettim ve toparladım. Daha sonrada upload ettim. İlk mesajda var oradan indir. Öncelikle verdiğin listede ekran kartı sürücüsü yanlış gözüküyor. Eksik olarak ise modem sürücüsü eksik gözüküyor. Tavsiyem yukarda verdiklerimi indir ve kur.

    Diğer soruna gelince ikisini birden kurmak zor olacak biraz. Vista zaten kurulu iken XP kurmak biraz kastırıyor çünkü XP, Vista yı tanıyamıyor. Yapacaklarını şöyle özetliyim: XP yi kuracaksın kurduktan sonra Vista nın açılmadığını farkediceksin. Birşekilde vistayı açıp (Ben VistaLoaderPro) programıyla yaptım. Vista yı açtıktan sonra BCDEdit programıyla Dual boot işlemini yapacaksın
  • derneğimiz hayırlıolsun arkadaşlar bu arada şu fiyat için özür dilerim 3 e basacağıma 2 ye basmışım prdon bu derneğimizin çok yararlı olacağına inanıyorum bu arada bişi soracaktım bu bilgisayarın tamamen şarj olduğunu nereden anlıyoruz şarj ışığının sönmesi gibi bi belirtisi varmı ortalama nekadar şarj etmeliyim sağolun
  • Şarjı bitince şarj ışığı söner. Daha hiç tam şarj yaptırmadınmı cihazı?
  • @Tony ve diğer arkadaşlar;

    Sizlere bir kaç sorum var. Airties RT205 modemle evde desktop ile notebook arasında ağ kurdum ve gerekli dizinleri özellikle de emule nin incoming dizinini paylaştırdım. Notebookda da gerekli dizinleri paylaşıma açtım. Bu konuda aşağıdaki sorularıma cevap verebilirsen memnun olurum.

    1. Notebook dan pc yi bazen görüyor bazen de göremiyorum, bu sorunu (airties modem ayarlarına girip çıkarak halledebiliyorum ama ne nedenini ne de nasılını anlamadım) bu nedendir ve kalıcı çözümü nedir. (Bu arada notebook da vista açıkken oluyor bu sorun, XP kuramadım hala çünkü benim velet 3-4 gündür notebook da film seyredecekmiş bana bırakmıyor notebooku şimdilik)
    2. XP kurulu pc den ağ bağlantıları sekmesine girince notebook u hiç göremiyorum. Uğraşıp görmeyi sağlayınca da sürekli olarak şifre istiyor (ben şifre falan koymadım, hatta hadi gönlü olsun diye bir sefer şifre ayarladım ve bu sefer de şifre yanlış gibi mesajlar verip durdu)
    3. Pc ye de wireless ethernet takmayı düşünüyorum (çünkü velet pc de oyun oynarken sürekli modeme tekme atıyor modem masanın alt tarafında duruyor en uygun kablo mesafesinde, modemi oradan kaldırıp ulaşamayacağı bir yere koyacağım.) Bu durumda henüz bu sorunları çözememişken en azından ağ da görebildiğim pc yi de kaybeder miyim? Hani dimyata pirince giderken evdeki bulgur hesabı?
    4. Bu sorunların Vista - XP uyumsuzluğundan kaynaklandığını düşünüyorum. Bunun bir çözümü de elbet vardır ama nasıl acaba???

    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 17 Mayıs 2007; 22:32:35 >
  • 1. Bu ilginç ağ problemleri olur nedenleri yoktur:) Şaka bir yana bazen oluyor böyle garip şeyler sorumlu genede aradaki router veya switchin (modemin içindeki bileşenler) iletişim bozukluğundan kaynaklanıyor. Allahtan yeni router ımda bende öyle bir problem yok ama eski modemimde bende de benzer şeyler olurdu; abimle benim desktop bilgisayar arasında olurdu. Makinalar birbirini bazen görmezdi uğraşır eder çözemezdik (windows ayarlarından) sonra kendiliğinden düzelirdi. Eğer modemin sitesinde bir FW upgrade varsa onu yükle bakalım. Bunun haricinde sendeki vista - XP arası uyumsuzluktanda olabilir. Ben vista Xp arası bağlantı denemedim hiç, bitek XP de kurdum. Desktop sistemin HD lerini paylaşıma açtım ne lazımsa ordan çalıştırıyorum gerçekten harika oluyor; hem notebook HD darlığı problemi olmuyor hemde ne lazımda evde olmak koşuluyla evin heryerinden desktop sistemin disklerine erişebiliyorsun Herşey laptopta bulunsa bile bazen desktopta kalmış bazı dosyalara ihtiyaç olabiliyor

    2. Bunun sebebi ayarlarla alakalı. Eğer laptoptaki firewall u veya network ayarlarını "Sistemi paylaşıma kapat" şeklinde ayarladıysan bu olur. Erişim Engellendi hatası verir. Anlaşılan network ayarlarında hatalar var.

    3. O olaya o gözle bakılmaz sonuçta bir ayar problemin vardır onu giderdikten sonra ister kablo ile bağlan ister wireless ile bişey değişmez.

    4. Uyumuszluktanmı oluyor, oluyorsada çözümü bilmiyorum.

    Aslında bunlar daha çok yerel network ayarları ve problemleriyle ilgili İlgili foruma konu açarsan belki oradan daha iyi yardım bulabilirsin.
  • Anladım @Tony bahsettiğin bölümde benzer topicler var zaten ama oraya da bir kere daha sormakta fayda var tabii, bir de yarın bizim bilgi işlemdekilere sorayım ayrıntılı olarak belki pc sine vista kurup sorun yaşayan kullanıcılar olmuştur, o adamlar da tırmalayıp çözmüştür belki, teşekkürler ve iyi geceler.
  • tonythetonguc arkadaşım saol 14 saat şarj ettim ama ışığın söndüğünü farketmemişim bilgisayara fifa07 yi yükledim en 1024 768 çözünürlük olmasına ramen oyun esnasında çok az kasıyo zaten laptoptan daha fazla bişi beklemedim ama umduğumdan daha iyi buldum birde bişiy boracaktım acaba bu laptopta ekranı kapatıp müzik dinleme imkanımız varmı ayrıca bn işterimde bunu sabahtan akşama kadar açık tutmak zorundayım ve bunu nasıl yapayım yani pipl çıkartıp mı fişe takayım yoksa pilin takılı kalması bi sorun çıkartırmı ayrıca adaptörü de baya ısınıyo normalmidir sizce bu tşkkürler
  • arkadaşlar yazım yanlışlar için özür dilerim alışamadım bu klavyeye bu arada kapağı kapatıp müzik dinlemeyi buldum
  • quote:

    1024 768 çözünürlük olmasına ramen oyun esnasında çok az kasıyo zaten laptoptan daha fazla bişi beklemedim ama umduğumdan daha iyi buldum birde bişiy boracaktım acaba bu laptopta ekranı kapatıp müzik dinleme imkanımız varmı ayrıca bn işterimde bunu sabahtan akşama kadar açık tutmak zorundayım ve bunu nasıl yapayım yani pipl çıkartıp mı fişe takayım yoksa pilin takılı kalması bi sorun çıkartırmı ayrıca adaptörü de baya ısınıyo normalmidir sizce bu tşkkürler


    Evet tabii var (fn) tuşuyla birlikte f7 tuşuna basarak ekran ışığını kapanmaya yakın bir ayara getirebilirsin. Gerek bu laptop, gerekse yeni nesil batarya kullanan laptopların hemen hepsinde batarya şarj olduktan sonra şarj akımı kesilir. Dolayısıyla bataryayı bu tarz kullanımlarda laptopun üzerinde bırakmakta mahzur yok hatta olası enerji kesintilerinde çalışmalarınızın korunmasını da sağlar. Ama uzun süreli bu şekil kullanım batarya ömründe azalmalara da sebep olacaktır (uzun vadede). Çünkü bataryalar belli bir şarj sayısına göre üretilmiştir, (örneğin 1000 gibi) laptopu kapattıktan sonra ertesi gün açtığınızda % 2-3 oranında batarya azalması olacağından batarya bu oranda şarj olacaktır ve dolduktan sonra şarjı kesecek ve ac den kullanmaya başlayacaktır. Fakat bu şarj bile batarya içindeki sayaç tarafından bir şarj olarak sayılmakta olduğundan batarya ömrü normal kullanıma göre bir miktar azalacaktır. Bu tamamen tercihinize kalmış bir durum, ister ac adaptörle kullanımda bataryanızı sökerek kullanırsınız, ister batarya takılı iken kullanırsınız, karar tamamen size ait.
    Ac adaptörün çalışma esnasında ısınması çok normal, ben bu sorunu adaptörü evde bulduğum eski bir 1.44 floopy sürücünün üzerine koyarak aşmaya çalışıyorum(esasında sorun da sayılmaz).

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 18 Mayıs 2007; 16:00:16 >
  • @cobra41 yazım yanlışları öndemli değil mesajı yazdıktan sonra mesajın üzerinde bulunana "DEĞİŞTİR" seçeneği ile mesajını düzenleyebilirsin. Benimde laptop ın alışşamadığım bir noktası klavye:) MSoft un süper rahat desktop kalvyesinden sonra biraz garip geldi haliyle:)

    Kapağı kapatınca açık kalma olayını bende istiyorum çünkü artık desktop ımı satıyorum (artık asker dönüşü yeni bir desktop yaparım ama desktopsız günler biraz zor olacak gibi) desktop olmadığı için gerekli downloadları mecburen laptop la yapıcam. Download yaparken de işlemciyi sabit 800MHz e getirip ekranı kapatıp yapmayı düşünüyorum. Varsayılan ayarlarda ekran kapatılınca hibernate e geçiyor alet aslında buda iyi çünkü hibernate i de çok kullanıyorum ve şimdilik D/L ları desktop ile yapıyorum. Desktop gidince bu senin istediğin şekilde kullanmam gerekicek eğer yaptıysan nasıl yaptığını buraya yazarmısın banada lazım olunca boşuna aranmayım nerden ayarlıyacam diye.

    @nanosoft senin dediğinde sadece ışığı kısıyor. Benim ve sanırım @cobra41 in istediği ekran yani kapak kapatılınca sadece ekran kapansın ama sistem aynen çalışsın. Bu ne gibi durumlarda lazım olur:
    1- Uzun süren yan, gece bırakılan D/L larda
    2- Sadece Mp3 dinlerken
    3- TV-Out tan TV ye bağlayıp Divx izlerken vb. biçok ekran ve klavye kullanımı gerektirmeyen durumlarda çok lazım oluyor.
  • tabi yazarım ne demek
    kişileştirmeden ekran koruyucuya oradan güç seçenekleri soldan kapak kapatılınca yapılacakları seçine tıklıcaz orada kapak kapatıldığında diye biryer var oradakileri hiçbirşey seçeneğine getirdim ve oldu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cobra41

    tabi yazarım ne demek
    kişileştirmeden ekran koruyucuya oradan güç seçenekleri soldan kapak kapatılınca yapılacakları seçine tıklıcaz orada kapak kapatıldığında diye biryer var oradakileri hiçbirşey seçeneğine getirdim ve oldu




    Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.