Şimdi Ara

Company of Heroes (2006) [ANA KONU] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
812
Cevap
1
Favori
98.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Baran10

quote:

Orjinalden alıntı: 2fast4u

akşama oyunu bende kurmuş olcam bakalım oyun denildiği gibi çok mu güzel yok diğer bir deniilen gibi çeşitlilik bakımından fakir mi

Hocam oyuynu eğer direk skirmish oynarsan "o kadar da abartı" değil yorumunu yaparsın tahminen ama campaigni gerçekten zevkliymiş.Ara demoları falan da es geçmeyip izlersen bayağı güzel bir atmosfer sunuyor, "Er Ryan'ı Kurtarmak" filminde gibi hissediyorsun kendini

birazdan campaign e geçicem de loadlar çok uzun sürüyo dual var bide diğer sistemler ne durumda merak ediyorum herhalde 512mb ramle çok kasılıyordur makinalar

• oyunda yapay zeka muhteşem olmuş. düşman birliğinin büyük bölümünü bozguna uğrattım ve yenileceklerini anlayan diğer askerler kuyruklarını sıkıştırıp son hız kaçtılar süper hakkaten. beni başına bağlayan tek strateji oyunu oldu bu helal olsun valla yapımcılara

tanklarla binalara ateş ediyorum bina hasar alıyor ya. herşey etkileşimli. havok fizik motoru kullanılıyor zaten fizikler aşmış. çok fazla düşmanın olduğu bir bölgeye el bombası atıyorum öyle güzel dağılıyor ki etrafa düşman fizik kartı falan gene hikaye kalıyor. tanklar geçerken elektrik direklerine çarpıyorlar direklerin telleri kopuyor direkler düşüyor vs. duvara çarpıyorlar duvar tuz buz oluyor taş parçacıkları dağılıyor ortalığa.

bizim askerlerimizdede kaçma olayı var. düşman çok fazla bastırınca karşı koyamayınca kaçıyoruz biraz destek birlik bekleyip geri dalıyoruz. hele 3. bölümün sonlarına doğru 15 dakika boyunca savunmamız gereken bölgede (15 dakika sonra bizim destek birlik gelecek buda çok güzel bir olay) düşman artillery sini kullanıyor komutandan kaçma emri geliyor kaçırtıyoruz askerlerimizi kendi alanımıza. kaçarkenki atmosfer görülmeye değer. her tarafa artillery yağıyor askerler sağa sola kaçışıyorlar etraf yıkılıyor binalar paramparça oluyor askerlerimiz son hızla kaçıyorlar. şok oldum o bölümde zaten :D

ayrıca level sistemi gibi birşey var savaştıkca kademe atlıyoruz ve yeni skill açıyoruz. bunlar artillery özelliği, savunma özellikleri, atak özellikleri, hava kuvvetleri, kara kuvetleri tanklar vs. gibi şeyler. zor durumda kalınca kullanıyoruz. benim en sevdiğim kesinlikle artillery olmuş etrafı cehenneme çeviriyor. artilleri düşmeden önce bir ses çıkıyor havadan off diyorum sadece. resmen kıyamet habercisi gibi birşey. düşman bana karşı kullandığındada 3.5 atıyorum kaçacak yer arıyorum :)

artillery attığımız mekanda artillerylerden birisi asfalta falan gelirse asfalt çatlıyor içeri göçüyor kararıyor.. daha neler neler. hakkaten yılın değil son 3-4 yılın en sağlam strateji türü olmuş bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 19 Eylül 2006; 22:50:06 >

• evet oyun mükemmel ya skirmişh daha güzel olsaydı kraldı kralll..
    arada el matador max pyne nin yandan yemişi
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

Hamachi ile multi oynasakmı şu oyunu? :)
  • 15 tane baya uzun süren görev var campaign de keşke daha fazla olsaydı her bölümde eğer söylenen extra görevide yaparsanız madalya kazanıyorsunuz bu kazandığınız madalyalar bir işe yaramıyor ama medals diye bölüm var oraya bakıp gururlanabilirsiniz :) Bazı bölümlerde madalya görev icabı alınıyor bazılarında ise gerçekten zorlamanız lazım kendinizi.

Oyunda en sevdiğim birim airbones oldu direk havadan adam geliyor:) Havadan anti tank geliyor haritayı kısa süreliğine uçakla açabiliyosun falan çok pratik ve hızlı. Sözün özü hava kuvvetleri bence en kullanışlı birimler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TµGy

oyunda yapay zeka muhteşem olmuş. düşman birliğinin büyük bölümünü bozguna uğrattım ve yenileceklerini anlayan diğer askerler kuyruklarını sıkıştırıp son hız kaçtılar süper hakkaten. beni başına bağlayan tek strateji oyunu oldu bu helal olsun valla yapımcılara

tanklarla binalara ateş ediyorum bina hasar alıyor ya. herşey etkileşimli. havok fizik motoru kullanılıyor zaten fizikler aşmış. çok fazla düşmanın olduğu bir bölgeye el bombası atıyorum öyle güzel dağılıyor ki etrafa düşman fizik kartı falan gene hikaye kalıyor. tanklar geçerken elektrik direklerine çarpıyorlar direklerin telleri kopuyor direkler düşüyor vs. duvara çarpıyorlar duvar tuz buz oluyor taş parçacıkları dağılıyor ortalığa.

bizim askerlerimizdede kaçma olayı var. düşman çok fazla bastırınca karşı koyamayınca kaçıyoruz biraz destek birlik bekleyip geri dalıyoruz. hele 3. bölümün sonlarına doğru 15 dakika boyunca savunmamız gereken bölgede (15 dakika sonra bizim destek birlik gelecek buda çok güzel bir olay) düşman artillery sini kullanıyor komutandan kaçma emri geliyor kaçırtıyoruz askerlerimizi kendi alanımıza. kaçarkenki atmosfer görülmeye değer. her tarafa artillery yağıyor askerler sağa sola kaçışıyorlar etraf yıkılıyor binalar paramparça oluyor askerlerimiz son hızla kaçıyorlar. şok oldum o bölümde zaten :D

ayrıca level sistemi gibi birşey var savaştıkca kademe atlıyoruz ve yeni skill açıyoruz. bunlar artillery özelliği, savunma özellikleri, atak özellikleri, hava kuvvetleri, kara kuvetleri tanklar vs. gibi şeyler. zor durumda kalınca kullanıyoruz. benim en sevdiğim kesinlikle artillery olmuş etrafı cehenneme çeviriyor. artilleri düşmeden önce bir ses çıkıyor havadan off diyorum sadece. resmen kıyamet habercisi gibi birşey. düşman bana karşı kullandığındada 3.5 atıyorum kaçacak yer arıyorum :)

artillery attığımız mekanda artillerylerden birisi asfalta falan gelirse asfalt çatlıyor içeri göçüyor kararıyor.. daha neler neler. hakkaten yılın değil son 3-4 yılın en sağlam strateji türü olmuş bu

Deiklerine katılıyorum ama biraz RTS oynarsan hocam göreceksin ki bu dediğin özelliklerin bir çoğu, bir çok RTS de var.

Yapay zeka oyunda iyi ama öyle çok abartı olduğunu söylemek abartı olur.Mesela campaign de taramalı bir aletin başında ki herifler aleti çevirip seni mahvedebilecekken, arkadan gidince çevirmiyor vs vs.Yapay zeka konusunda Starcraft ve ya Warcraft ı geçebilen RTS yok henüz.

Oyunun en güzel tarafı bence Campaign leri olmuş.Red Alert 1 den beri RTS oynuyorum, Red Alert 1 in campaignlerinin verdiği zevki verebilen tek oyun bu.Ara demolar falan bayağı adapte ediyor oyuna...

Grafikleri aynı firmanın Warhammer oyununa çok benziyor, hatta hemen hemen aynı diyebilirim.Şu anda ki en güzel grafikli RTS...

Sonuç olarak Warhammer dan sonra, son yılların en iyi RTS si. Bu oyunu sevenler bence mutlaka Warhammer:Dawn Of War a göz atsın

• Taramalı alet sadece 180c'lik açıyla hareket ediyor olabilir, o yüzden arkaya döndüremiyordur belki. Ayrıca grafiklerin DOW ile pek alakası yok, yani motor aynı motor ama öyle bir gelişmişki..
  • şu an en sağlam grafik motoru olan RTS türü gerçekten. askerlere yakınlaşıyorum kamerayla, muhteşem detaylı. parmakları kıvrımlı tek tek hepsi. yüz hatlar çok gerçekci. cod2 nin grafiklerinden çok çok az daha kötü neredeyse aynı yani asker detayları.
  • Orası öyle de RTS de esas baz alınması gereken nokta askerlere yanaşınca güzel olmasından çok RTS için en uygun olan yukarıdan kamera görüntüsünün güzel olması.Bu açıdan ben DOW ile arasında öyle büyük bir fark göremedim, ki zaten yabancı forumlarda da "DOW un 2. dünya savaşına uyarlanmış hali" vs diyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ateş ve güneş
    ki zaten yabancı forumlarda da "DOW un 2. dünya savaşına uyarlanmış hali" vs diyorlar.

Öyle zaten, bende öyle diyorum Genel görünüş olarak bir alakası olmasada oynanış sistemi neredeyse tıpatıp aynı. Sırf bu yüzden arkadaşa multiplayer oynatamıyorum, dowda eziliyodu, burdada ezilicem diye oynamıyor
  • vay be, ne oyun yapmışlar ama. 3 bölüm geçtim, ben böyle atmosfer görmedim. topçu atışı sırasında önceden gelen o gökleri yırtarcasına çıkan ses özellikle savaş atmosferini tam olarak veriyor.

sonunda bir oyunda tankların ön tarafının daha iyi zırha sahip olduğunu ve bunu kullanmamız gerektiğini görebildik.

grafikler harika, sesler harika, atmosfer harika ötesi. kurak yaz döneminden sonra ilaç gibi geldi, bu oyunu alın! :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

quote:

Orjinalden alıntı: ateş ve güneş
    ki zaten yabancı forumlarda da "DOW un 2. dünya savaşına uyarlanmış hali" vs diyorlar.

Öyle zaten, bende öyle diyorum Genel görünüş olarak bir alakası olmasada oynanış sistemi neredeyse tıpatıp aynı. Sırf bu yüzden arkadaşa multiplayer oynatamıyorum, dowda eziliyodu, burdada ezilicem diye oynamıyor

Abi var mı şöyle kapışma imkanımız? DOW ya da bu oyun farketmez.

• DOW'da her türlü ezerimde (elimde orjinal oyun var internette oynadığım için aştım) bu oyunu oynayabiliriz :) Eşit oluruz bunda, hamachi üzerinden oynayabiliriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TµGy
    hakkaten yılın değil son 3-4 yılın en sağlam strateji türü olmuş bu

Son 3-4 yılın en sağlam türü ise, gelmiş geçmiş En İyi Strateji desek daha doğru olur bence. Bu güne kadar strateji türünde sadece Commandos'u oynamıştım, o oyun çok hoşuma gitmişti ama 2. sini aldığımda hüsrana uğrayıp bitirmeden bırakmıştım. O gün bu gündür strateji oynamıyorum. Fakat bu oyunu oynayacağım.
  • yani ben sevmediğim için strateji türünü. bu oyun başına bağladığı için beni, ondan en iyi strateji oyunu oldu bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 20 Eylül 2006; 21:13:51 >
  • Strateji türünü sevmeyen birisini ekrana bağlıyabiliyorsa, benim gibi stratejinin hasını sevipte bulamadığı için oynamayan birisine ilaç gibi gelir öyleyse bu oyun. Demek ki; almalı ve oynamalı.
  • ewt yeni bebeklerim geldi bir test etme şansı bulayım bakalım
  • Tankların kullanımı nasıl? Blitzkrieg'deki gibi etarflarındaki bir halka kadar mı görüp ateş edebiliyorlar? Yoksa gerçekçi bir biçimde görüş alanı ve menzil olayı yapılmış mı? Eğer bunu da yaptılarsa işte o zaman Combat Mission tadi verir ki ne zamandır CM'nin real time olanını bekliyordum.
  • oyunu yeni sistemimle deneyeceğim bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartopu2 -- 21 Eylül 2006; 19:56:04 >
  • valla oyun mütiş özellikle campaign ler skirmişh i beğenmedim fazla multi de nasıl zevkli olur bilmem belki o zmn güzel olur
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.