Şimdi Ara

Comnet (Ana Konu) /11.12.2024 KAPATILDI (602. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (5 Mobil) - 8 Masaüstü5 Mobil
5 sn
12.653
Cevap
243
Favori
659.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 600601602603604
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Adamlar hizmetini kesmiş gitmiş, İçerde parası olanlar daha parasını alamadı. Bunu samimi olarak soruyorum, comnet bedava günler için size para ödemeyeceğine göre, kalan günleri nasıl iade etmesini bekliyorsunuz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • çok prestijli firmalar alışveriş siteleri hariç thh takan çok yok artık.

bir çoğunuzun yaşı küçük olduğunu bildikleri için icradır avukattır uğraşmıycağınızı bildikleri için rahatlardır.

beleş kazandığı günün iadesini isteyene koptum yalnız halk dilinde argo bir tabir var ama neyse yazmıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Aralık 2024; 23:13:15 >
    Satın aldığım 70 liralık bir mal için, satıcının terbiyesizliği üzerine thh ye başvurdum. Thh beni haklı buldu, 70 lirayı iade aldım. Masraflarıda satıcıya yüklediler. O satıcı bir daha aynı terbiyesizliği başkasına yapabilir mi bilmiyorum. Ama ben ona kendinden emin söylediği laflarını yedirmiş oldum.

O yüzdendir ki haklı olduğunuz hiçbir şeyde vazgeçmeyin. Sizin paranızı ödemese bile, kaybettiği tüm kararlar için çıkan masrafları mecbur ödeyecek. Üstüne birde mahkemeye verenlerinde parasını er yada geç ödeyecekler. Az çok demeyin, iade etmezlerse thh ye başvurun.

• Arkadaşını Getir’den kalan günlerin yarısını Turknet indirimi olarak olarak tanımlayabilirler.

• Tüketici hakem heyeti kararları ilam niteliğindedir. Muhtemel olarak kimseye ödeme yapmayacaklar. Karar ile direk icra dairesinden icra baslatilabilir. Şirketi boşaltıp mülk sahipleri mal varlıklarını başkasına gecirmedilerse er geç alınır. Diğer türlü şirket bosaltildiysa bu nitelikli dolandırıcılığa girer toplu dava açılabilir ödemeden geçtim elini kolunu sallayarak gezememesi lazım bu tiplerin

Bence, Türknet bile gelen müşterinin bir kısmını kendinde tutabileceğini düşünerek 2 ay ücretsiz internet verdi. Yoksa şartsız koşulsuz 3. ayın sonunda kaybedeceği müşteriye 2 ay ücretsiz internet verir miydi.

Yanlış anlamayın sizinle tartışmak yada comnet savunmak için yazmıyorum bunları, hepimiz mağdur olduk. Fakat ortada bir gerçeklik var ve bence olmayacak birşey için çabalıyorsunuz. Şahsi tavsiyem buradan birşey bekleyerek kendinizi bir beklentinin içine sokmamanız. Tabi nihai karar sizin umarım istediğinizi alabilirsiniz.

• masterlux kullanıcısına yanıt
    Haklısınız thh kararı sonrası şahıslara ödeme yapmayabilir. Fakat thh tarafından çıkartılan masraflara ya mahkeme yolu ile itiraz edecekler yada ödeme yapacaklar. Haksız oldukları halde itiraz edebilirler mi, kanunda buna dair bir açık var mı, kanun ne şekilde işliyor bilmiyorum. Ama dediğiniz gibi kararla birlikte icra başlatılabilir.

Şirketin içini boşaltmış olsalar iflas yada geçici olarak konkordato ilan etmezler miydi? Çünkü hala siteleri aktif ve başka alanlarda hizmet pazarlaması yapıyorlar.

• Sözleşme bir kere imzalanan (onay verilen) bir belge. Yani Comnet’in kampayalarının firmayı bağlayıcı olması için abonelik sözleşmesinde yer alması gibi bir gereklilik yok. Aksi halde firmanın sonradan yapacağı hiçbir kampanyanın bir bağlayıcılığı olmazdı. Ayrıca Arkadaşını Getir’in kampanya koşullarında firma ISS olarak hizmet vermeyi durdurduğunda ne olacağına ilişkin bir madde yok.

Turknet’in iki ay sonunda o müşterileri kaybedeceği sadece sizin varsayımınız. Comnet’teki kopma sorunlarını yaşamıyorum. Memnunum ve kalmayı düşünüyorum. Muhtemelen böyle düşünen tek kişi değilim.

Ne olacağına dair fikir sordum, ne yapmam gerektiğine dair tavsiye istemedim. Teşekkürler.

Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • Firmanın 100 bin abonesi olduğunu varsayarsak en kötü ortalama 400 tl ortalama alsak aylık 40 milyon cirosu var 1 aylık tutarla isterlerse tüm telekom borçlarını ödeyenilirlerdiki bu firma yıllardır milletten peşin para topluyor. Topladıkları paranın aylık faizi sadece telekoma olan borcu ödeyebilirdi. Ortada kesinlikle bir art niyet var.

cevap:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapmış olduğunuz başvuru ilgisi nedeniyle Kurumumuza yönlendirilmiş olup, başvurunuz incelenmiştir.

Kurumumuzca hizmete sunulan çevrimiçi (online) tüketici şikayet başvuru sistemi, ilk etapta abone sayısı 200 binden fazla olan işletmeciler ile yıllık net satışı elli milyon TL’yi geçen hizmet sağlayıcılardan teknik altyapısı online şikayet başvuru sistemine uygun olan işletmeciler/hizmet sağlayıcılar nezdinde uygulamaya geçirilmiş olup, abone sayısı 200 binden az olan işletmeciler ile yıllık net satışı elli milyon TL’nin altında kalan hizmet sağlayıcıların da ilerleyen süreçte online şikayet sistemine entegrasyonu konusunda çalışmalar devam etmektedir. Ancak halihazırda abone sayısı 200 binden az olan işletmeciler ile yıllık net satışı elli milyon TL’den az olan hizmet sağlayıcıların kendi internet sayfalarından çevrimiçi (online) şikayet başvurusu iletilebilmekte olup, öte yandan bu tarz işletmeciler/hizmet sağlayıcılar hakkında Kurumumuza yazılı olarak başvuru da yapılabilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü

• masterlux kullanıcısına yanıt
    Ortalama 400₺ nasıl oluyor hocam yıllık abone olanlar 179₺ - 199₺ den işlem yaptı aylık kullanıcı da 250₺ olsun. Ortalama 210₺ oluyor 400₺ neye göre hesapladınız anlayamadım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Dostlar, arkadaşımın internetini iptal ettik kapandı. Ama modemi göndermemiş. Bu modem gönderme işini nasıl yapıyoruz nereye gidecek, 7 gün olmuş sanırım 10 gün dü. Yardımcı olurmusunuz adres vs ne yapmak gerek.

200 TL verenlerin yanında benim gibi 600 civarı verenlerde var 400 olmasın 300 olsun rakamlar çok önemli değil. Sonuçta aylık 13-14 milyon turktelekoma ödemesi olan firmanın 25-30 milyon ciro yapmaması garip olur

----- BANKASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

--- tarihinde, ----- nolu kredi kartımdan çekilen ---- TL peşin ödeme ile, 11.12.2024 tarihine kadar Comnet Bilgi İletişim Teknolojileri Tic. A.Ş tarafından sağlanan ---- hizmet numarası ile internet hizmetini kullandım. İlgili firma, tarafıma --- gün daha hizmet vermesi gerekirken sözleşmeye uymayarak internet hizmetini 11.12.2024 tarihinde sona erdirdiğini duyurmuştur. Firma ile hiçbir şekilde iletişim olamamaktadır.

İşlem tutarının kredi kartımdan çekilmiş olmasına rağmen, belirtilen firmanın internet hizmetini devam ettirmemesinden dolayı ödemiş olduğum tutarın tarafıma ödenmesini talep etmekteyim.

Saygılarımla,

XXX XXXX

Ek: 1) Fatura

2) Aldığım hizmeti gösteren kalan gün sayısı

Not: İş bankasına başvurdum. İşcep' e yönlendirdiler ancak uygulamada bu yılki harcamalar gözüküyordu, 2024 yılı önceki harcama için bana form gönderdiler. Ben de boldurup, müşteri temsilcisine gönderdim.

Kalan parayı değil, ödemiş olduğum bütün parayı istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evil2302 -- 19 Aralık 2024; 16:11:27 >

• sefaMseven kullanıcısına yanıt

BTK kendi alacağının peşinde uzun zamandır Comnet hakkında şikayetler yapanların şikayetini dikkate almadı firma hizmeti sonlandırınca 5 milyon tl ceza kesti.

Ön ödemeli tarifeleri onaylayan BTK zaten. Şuan ki mağduriyetin bir de mevzuattaki kısmı var daha o konu henüz açılmadı. İadeleri alamazsak yasal mevzuatı "kullan öde" değil de "öde kullan" şeklinde yapanlara karşı hukuki mücadeleyle devam edeceğiz mutlaka.

Ortada maduriyet yaratan bir düzenleme var ve bu düzenleme halen yürürlükte aynı şekilde devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 19 Aralık 2024; 16:34:16 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.