50 gün 600/700 TL yapar hocam Sizin gibi 100 kişi olsa firmanın kazandığı paraya bakın < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Comnet (Ana Konu) /11.12.2024 KAPATILDI (463. sayfa)

-
-
şimdilik bir sıkıntı yok hız süper durumda ama muhtemelen herkes işte olduğu içindir, akşam sıçar yine.
-
Kesinnn. Sıçar akşama.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Eee öyle ise ki inanmıyorum. Şirket anlaşmalarına karşı gelinmiş olur ve Türk Telekom firmasına ağır yaptırımları vardır. Direkt tepelerine insinler O zaman Comnet. Avukatları vardır kesin. Açıklasınlar bizi arkalarına alsınlar biz de destek oluruz. Ama böyle olmaz ayıp. Telefonları kapama ile olmaz bu işler. Mesut Çevik güyada bu konu hakkında içeriden aldığı bilgiler ile video yayınlıyacaktı. Kendisi de kayıp oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 9 Aralık 2024; 13:4:47 >
ben inanırım çünkü tt bunu yapıyor maalesef. saha dolabına gelen tt teknisyeni ile bizzat konuşmuştum bir kaç ay önce, bana benzer bir şey söylemişti. neden konuştun derseniz sorduğum soru şuydu; "bir arkadaşımı ttnet'ten comnet'e geçirdim altyapısı düzgün olduğu için ama comnete geçtikten sonra bağlantısı kötüleşti, sonuçta aynı port aynı altyapı değil mi niye böyle olur?" adam da şunu demişti: "abi ttnet'ten başka firmaya geçen kişilerin bağlantısı bilerek bozuluyor, sanki ceza verir gibi. bize de emir geliyor kötü olan porta geçiriyoruz, elimizde olan bir şey değil" demişti.
-
bunu yazılı olarak niye herkese açıklamıyor...
Ekşisözlükten alıntı. Bu bana daha mantıklı geldi.
"müsadenizle yaşadığımız bu korkunç deneyimin esrarengiz sebebini açıklıyorum.
kesintilerin ilk başladığı gün, comnet'deki bir arkadaşımdan öğrendiğim bilgi comnet'in yoğun bir şekilde saldırı aldığı, bu yüzden de saldırılan gerçekleştiği zaman aralıklarında bantlarında kesintiler yaşadıkları ve operatörlerinden (turk telekom ve turkcell) destek alamadıklarıydı. bunu da mesajda soru soran bir kaç kişiye söylemiştim. sonradan öğrendim ki sektördeki çevrelerine açıkladıkları sebep buymuş.
bir de cogent teorisi vardı ona çok girmeyeyim ama konunun cogent ile bir alakası yok.
sonrasında akla mantığa yatmayan iki şey oldu;
- birincisi sıkıntılar saçma şekilde uzun sürdü. dört günde pentagonu bile ayağa dikersin.
- ikincisi comnet'in asıl iş kolu ve gelir kapısı olan, layığıyla yaptıkları işleri datacenter kanadının bu süreçte hiç bir aksama yaşamamış olması.
velhasıl kelam, işlerin geldiği noktada öğrenmiş olduk ki; comnet turk telekom'a olan 3 faturasını peş peşe ödememiş ve operatörlerin genel uygulaması olarak hizmet kısıntısına uğramışlar.
şaka değil, bu kadar abonenin günlerdir kıçında çıban çıkmasının sebebi comnet'in ödeme sıkıntısı imiş. "
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam dediğim gibi kanuni yaptırımları var. TTnet için Avukatları vardır Comnet Firmasının. Bu tarz büyük olaylarda acil karar çıkartma hakları mevcut. Kafalarına insinler. Biz de destekleriz Firmayı TTnet’i yağmura tutarız ama açıklama yapsınlar yeterki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 9 Aralık 2024; 13:8:22 >
Türk telekom durup duruken kısıtlama yapmaz yapsa diğer İSS'lere de yapar. Fatura ödememe olayı bana da inandırıcı geldi. Herkesten parayı peşin topladı. Kasada para kalmadı demek. Taahüt bitsin daha ön ödemeli iss ile işim olmaz.
-
parayı peşin topluyor vermediği hizmetin iadesini de hukusuz olarak yapmıyor ama kasada para yok
thh kararı taze, savunma bile yapamamışlar neyi savunacaklar ki zaten.
https://forum.donanimhaber.com/comnet-tuketici-hakem-heyeti-karari--160196747
ddostan başladı, cogent ile devam sonra da bu komplo teorileri havada uçuşuyor, elli takla atıp işin içinden sıyrılmanın peşindeler, buna inanacak var mı gerçekten. zaman kazanmak istedikleri için sürüyorlar bunları, ama turk telekoma fatura ödememeleri şu ana kadar ki en makul teori.
bir de bunlar aboneyi ne ilgilendirir ki? son kullanıcı olarak düzgün hizmet alabiliyor musunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 9 Aralık 2024; 13:28:41 >
-
Yani bunu bu kadar bekleyecegimize, gecen hafta boyle bir aciklama yapsalardi kimse kalkipda bu kadar "Magdur olduk" diye dert yanmazdi. Cok mu zordu su aciklamayi yapmak.
-
merak etme böyle bir rezilliğe de benzer tepkiler gelirdi :) utanmışlar açıklamaya resmen
-
Firma olarak utanma luksleri yok. Bir hafta boyunca tahmin yurutmek zorunda degildik. Illa ki tepkiler gelirdi fakat bence bu boyutta bir sey olmazdi diye dusunuyorum.
-
Herhalde comnet datacenter yatırımlarını iss tarafından gelen parayla yapıyor.
Datacenter tarafından gelen parayla da iss borcunu ödüyor.
Datacenter tarafından para akışında sıkıntı olursa iss borcunu ödemekte zorlanıyor ve sonunda Telekom da parayı öde kısıtlama kalksın diyor.
Başka türlü mantıklı bir açıklaması olamaz.
Kanunî yaptırımlar var diyenler...
Netgsm için Turkcell de sözleşmesi bitmeden baz istasyon kullanımıni durdurmuştu.
Ne gibi hukuksal yaptırım yapıldı Turkcell e?
Btk kullanıcıları mağdur etmeyin dedi sadece ama ortada çözüm yok.
Gücü olanlara büyüklere kanun kural hukuk işlemiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 9 Aralık 2024; 13:46:30 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
arkadaşlar benim 120 gün falan kaldı peşin vermiştim. şimdi telekoma geçsem comnet hizmet numaramı türk telekoma versem comnet ile başka muhatap olma zorunluluğum var mıdır? direk telekoma geçiş işlemim yapılır mı? teşekkürler.
-
Gigaspeede bende baktım ama şikayet vardaki yorumları okuyunca şimdilik vazgeçtim fazladan fatura kesmek yada faturada olmamasına rağmen hizmet bedeli gibi bedeller eklemek 2 kez fatura kesmek gibi şikayetler beni biraz soğuttu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X