Test sonuçlarında pppoe için 1464'ten fazlası çıkamaz. 8 byte PPPoE, 28 de IP/ICMP headers. Konuyla alakasız oldu iyice, amacım yanlış bilgini düzeltmek. https://kb.netgear.com/19863/Ping-Test-to-determine-Optimal-MTU-Size-on-Router < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaan__ -- 7 Ocak 2021; 15:51:48 > |
Comnet (Ana Konu) /11.12.2024 KAPATILDI (19. sayfa)
-
-
hem comnet kullanmıyorsun hem de yanlış bildiğimi nereden çıkardın? hem TCP hemde ICMP testi yaptım, sonuçları paylaştım. ICMP'de 28 byte'ı, IP/TCP'de 20 baytı eklememiz gerektiğini biliyoruz.
Headerler dahil 1462 çıkıyor.. comnet kullanıyorsan test eder görürsün, burada firmanın cevabınıda paylaştım. çamur atma söz konusu değil. rahat olabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naklov2129 -- 7 Ocak 2021; 15:54:35 > -
arıza olunca comnet, turknet gibi geç cevaplıyor.. tavsiye etmiyorum... hele ki fiber altyapı varsa türk telekomdan şaşmayın
geçen gün bölgesel arıza oldu 4 saat sürdü; comnet 6-7 saat sonra arıza bitince cevap yazdı; komşulardan öğrendik bölgesel arıza olduğunu ve arıza bitince şuan sorun gözükmüyor dediler sadece...
turknetin destek robotlarından bile kötü durumda destek kaydı sistemleri... çünkü otomatik arıza kaydı sistemleri yok... telefonla aradığınızda da destek kaydı açın ekibe iletiriz diyorlar..
10-15 lira fazla veriyorsunuz diye turknet'ten daha iyi sanmayın.. POPları felanda yok.. 81 ilin trafiğini istanbulda teslim alıp, cogent+ti sparkle+peering çıkışlarından basıyorlar. olay bundan ibaret.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naklov2129 -- 7 Ocak 2021; 16:16:45 > -
müşteri hizmetleri yok ki.. destek kaydı açıyorsunuz cevap için arıyorlar bazen. turknet gibi...
telefonla bağlantığınızda da 444 host teknik destek var... onlarda yardımcı olmuyor destek kaydı açın iletiriz diyorlar.. sitelerindeki canlı destek sistemleride aynı...
ucuz 3. sınıf internet hizmetinden ibaret. 4 büyükten şaşmayın vodafone net, turk telekom, turkcell superonline ve superonline kullanan millenicom'un müşteri hizmetleri var.
Bu operatörü BTK'ya şikayet EDEMİYORSUNUZ. BTK'da pazar gücü olmadığı için sıkı denetlemiyor... hazırkart gibi kapatırsanız yıllık ödemişseniz iade de etmezler
8-10 sayfa sözleşmeleri var.. tüketici hakem heyetine başvuramayın diye de kendilerini sağlama almışlar.
TAVSİYE ETMİYORUM.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naklov2129 -- 7 Ocak 2021; 16:40:43 > -
Müsteri hizmetleri yok diyenleri anlamış değilim
Gece 3 te net gitti ve aradığımda hemen bağlanıyor musteri hizmetlerine net yok dedim ve detaylı neden olmadığını söyledi
Kuçukcemecedeki turktelekom santralinden kaynaklı internetiniz yok dedi
Ve turktelekomun sitesinde baktığımda gerçektende planlı bakim çalışması varmış bizim bölgede ve yarim saate net geldi
Müsteri hizmetleri gece bile var
Ben 6 yıldır turktelekom kullanıyordum turktelekomdan daha düşük ping alıyorum yurt dişi sunucularinda (: vdsl alt yapısı
16 gündür sorunsuz dalgalanma olmadan kullanıyorum. Facebook gruplarına katılıp kullanan kişilerin deneyimlerini görmeden bir kişinin yoruma bakıp kötü firma demeyin.
Ben TAVSIYE EDİYORUM
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciddi0 -- 7 Ocak 2021; 16:47:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
telekom fiber altyapıda telekomda kalmanın hiçbir mantıklı yönü yok, hem 24 ay kendini bağlıyorsun hemde aynı hızda internete 24 ay boyunca 55-60 lira fazla para ödüyorsun, sözleşme boyunca neredeyse 1500 lira fazla para eder bu yazık günah bence , zaten fiber dediğiniz zımbırtıda bölgesel bir çalışma olmadığı sürece kolay kolay arıza kesinti olmuyor bu kısımda şans işi tamamen ama adsl vdsl konusunda telekomdan şaşmamak konusunda hem fikir olabiliriz zira daha çok problem daha çok teknik destek demek. benim 5 küsür senelik telekom fiber meceramda hiç sorun yaşamadık ama telekomdan hizmet alırken telekom tekti şimdi aynı altyapıda dünya kadar firma hizmet veriyor, bir nevi tekelliği bitti diyebiliriz, haliyle aynı hizmete daha fazla para ödemek biraz abes geliyor bana.
buradan firmayla pingle yada diğer teknik detaylarla alakalı söylediklerinize itiraz ediyormuşum gibi bir intibaya kapılmayın zira basit bir ev kullanıcısı olarak söylediğiniz teknik detaylarla benim çok ilgi alakam yok, fakat işin ekonomik boyutunu düşününce kötünün en kötüsü türknet bile telekomdan daha avantajlıdır zira telekomun fiyat politikası tamamen müşteriyi dolandırmak üzerine kurulu, yarın bir gün comnet abone sayısını arttırdığında belki türknetten de kötü bir firma olacak bilemeyiz, zaten yan isslerin bütün güzelliği sorun yaşayana kadar, forumda diğer iss konularında binlerce memnun insanın problem sonrası nasıl cinnet geçirdiğini görüyoruz.ben altyapıma güvenip comnete geçiş yaptım, hiç kimseye şu firmaya geç diye tavsiye vermem, geçmeyi düşünen arkadaşlara da yeni bağlantı konusunda ücret ödememesi için farklı yollar tavsiye ediyorum onun haricinde şimdilik memnunuz yarın bir gün ne olur bilemiyoruz bekleyip göreceğiz, sizde çok kafaya takmadan diğer issleri de bir araştırıp geçiş yapın bence, yine de siz bilirsiniz hakkınızda hayırlısı olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
tavsiye etmiyorum ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naklov2129 -- 7 Ocak 2021; 17:48:2 > -
Yeni geçiş yapmıştım tekrar türknete ne zaman geçiş yapabilirim?
3 ay sonra geçiş yapabilirsiniz veya iptal edip yeni abonelik üzerinden
-
3 ay yeni bir iss ye geçiş yapamazsınız. Yapmak isterseniz yeni kurulum yapılıyor gibi aktivasyon ücretini ödemek zorunda kalırsınız. -
Uzak durun.
:D Neye göre yazıyorsunuz merak ettim
-
Arkadaşlar selam, benim netspeed'den comnete geçişimi salı günü gerçekleşti. Netspeed de yaşadığım sorun yüzünden geçiş yapmak istedim. Sorunum ise hızımın özellikle 18.00 ve 00.30 arası 1mbpsnin altına düşmesiydi abartmıyorum 3 ay çözülmesini bekledim ama çözmediler ve geçiştirdiler. Neyse comnetin bir çözüm bulabileceğini düşünerek geçiş yaptım ama sorunum devam ediyor. Arıza kaydı oluşturuldu şuan bekliyorum ama farklı bir şekilde çözüm bulan varsa benimle aynı sorunu yaşayan, yardımcı olursa sevinirim. Comnet de çözüm sağlayamaz ise TT kullanmaktan başka çarem kalmıyor ama çok pahalı olduğu için kullanmak istemiyorum. Modem değerleri ve hız testi örneklerini paylaşıyorum sizlerle eğer yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Evimiz müstakil ve telefon direğinde ki kablodan geliyor.
Not 1 : 1 ay önce bir çalışma vardı ve TT ekiplerine şansıma hattımın değerlerini önce ankastreden sonrada evimin içindeki kablodan ölçtürdüm ve harika olduğunu söylemiştiler.(O zaman netspeed kullanıyordum)
Not 2 : Gece 1den sonra hızım normale dönüyor ve öğlene kadar 34mbps geliyor. Öğleden sonra ise dalgalanma başlıyor ama 8ile34mps arası geliyor gidiyor. Ama 6dan sonra bir başlıyor 1mbps altı hiçbir şey yüklenmiyor izlenmiyor.
Not 3: Upload ise hep sabit 6mbps geliyor hiç değişmiyor. Ping ise geceleri normalden +10 oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strangerZ -- 9 Ocak 2021; 4:27:38 >
-
arkadaşlar merhaba uydunet kullanıyorum memnunum 50mb 5 upload hepsini veriyor sağolsun :) ama şu akşam 7-12 arası 20mb düşme olayı yüzünden değiştirmek istiyorum diyebilirim 15.de sözleşme bitiyor. sizce macera aramayıp devam mı etmeliyim yoksa comnet ile şansımı denesem mi 80mb vdsl2 destekliyor hat
-
Ankara ve Edirne'de senelerce uydunet kullandım, son 5 buçuk senedir de telekom fiber altyapı kullanıyorum, uydunette fiber gibi kendi kablo altyapısından hizmet verdiği için gayet memnundum ne hız kaybı yaşadım nede büyük bir arıza, sıkıntı olduğunda da gerek ofisleri gerek müdürlükleri gerekse çok hızlı teknik destekleri ile bende çok çok iyi bir firma olarak yer edindi , şu an yaşadığım şehirde altyapıları olsa hiç düşünmeden kullanırım ama yok maalesef.
size tavsiyem illa türksatta değişiklik yapacaksınız ve altyapınız müsaitse yine turkcell telekom vodafone gibi kendi fiber altyapısını kullanan firmaları tercih edin, türksat sonrası adsl/vdsl attan inip eşeğe binmek gibidir bana göre, bu arada vdsl için birde 200-300 lira modem masrafınız olacak gereksiz yere, ben comneti telekom fiber altyapısında kullanıyorum 1 haftadır ve memnunum ve aynı altyapıda tavsiye ederim ama işin içine diğer bağlantı türleri girdiğinde tercihim her zaman fiberden yana olur, başka seçenek yoksa o zaman maceraya girip denenebilir , ama şöyle bir avantaj var comnette taahhüt yok bir şey yok deneyeyim derseniz de bir engel yok denemekten hiçbir zarar gelmez, en kötü beğenmezseniz kapattırırsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DexterFringe -- 9 Ocak 2021; 16:29:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
evet aynı fikirdeyim sağolun 1 ay denemek istesem 200 tl modem parası vermek zorundayım birde o var :)
-
modeminiz varsa xDSL için modem satın almak zorunlu değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naklov2129 -- 9 Ocak 2021; 20:29:41 > -
Adres sorgulaması yaptığımda port yok gibi görünüyor. Hali hazırda TT vdsl2 kullanıyorum. Diğer ISS den baktığımda 68 mbps görünüyor. Müşteri hizmetleri sorun olmaz kullanırsınız dedi.
-
Geçiş talep formu üzerinden şuanki internetinizi taşıyabilirsiniz hiç net kesintisi olmadan
Aynı durum bendede var sevgili türktelekom 12 dairelik binaya 6 kişilik ankastre kurmuş boş porta düşme riski varmı die araştırdığımda yok demişlerdi ve gerçekten de hiçbir sorun yaşamadan geçiş yaptım 20 gündür kullanıyorum memnunum. 70mbps alırsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciddi0 -- 9 Ocak 2021; 21:30:43 > -
Bu konuyu ne zamandır takip ediyorum. TTnet taahhütümün bitmesiyle Comnete dün itibariyle geçiş yaptım fakat şu ana kadar tam bir hayal kırıklığı. TTnette 3 yıldır 50 mbps sınırsız fiber internet kullanıyordum ve hiç kesilme, hız düşmesi vb. problemim olmadı. Bunlara geçer geçmez ilk birkaç saat 90-92 arası hız gördüm ardından bir daha hiç 80'leri aşamadım (Kablolu kablosuz birçok cihazda denedim). Müşteri hizmetlerine bu durumu belirtince yapabilecekleri bir şey olmadığını, en yüksek hızı aldığımı vesaire söylediler. Fiber 100 mbps alabileceğimi biliyorum, kendilerinin taahhütü de bu idi fakat gelin görün ki gerçek böyle değil.
Ping konusu çok konuşulmuştu, bu şirkete geçmeden önce 1.1.1.1 pingim 8 idi, geçince 13-14'e yükseldi. Valve.net pingim 38'den 45'lere çıktı. Yani bir ping iyileşmesi de sözkonusu değil.
Tek olumlu yanı cloudflare dns kullandıkları için siteler daha hızlı açılıyor ve herhangi bir site engellemesine rastlamıyorsunuz. Durum böyle. Geçecek arkadaşlar benim gibi bunlar Turknetten veya benzerlerinden farklı duruyor diye geçmesinler. Bir farkları yok. Müşteri hizmetleri de var ama bir şey yapmıyor genelde. Artık üç ay burada kalmak durumundayım mecburen.
Edit: Ayrıca ttnette cgnatte değilken bunlara geçer geçmez cgnate attılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SondurakBarcelona -- 10 Ocak 2021; 13:0:42 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X