Şimdi Ara

## Commodore64 Yine Yeni ve Çok Farklı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Commodore efsanesini yaşayamayan varsa bile en azından duymuştur. Zamanında Commodore tam bir efsaneydi. Okul bitsede eve gidip oynasak kurcalasak diye heyecanlanıp dururduk. Sonra PC'ler geliştikçe gelişti Commodore da bu gelişime ayak uyduramayınca oldukça kötü duruma geldi ve birkaç kere bir firmadan diğerini satılı durdu. Suan bir Alman firmasına ait olan Commodre artık yüksek performanslı PC pazarıana giriyor.

Bunu yeni bir işlemci yada donanım üreterek değil. Bunun yerine Alienware gibi extreme parçalardan oluşturduğu sistemleri satmaya çalışarak yapıyor.

Commodore64'ün yeni versiyonunda

* AMD64 FX60
    * Nvdia 7950GX2

gibi komponentler bulunmakta.

## Commodore64 Yine Yeni ve Çok Farklı ##

• ya harbidn kasa görüntüsü de mükemmel görünüyor...efsaneyi nihayet birileri canlandırıyor...
  • Vay be cidden eğlenceli günler o zamandı , kafa ayarı yapmak filan çok zevkliydi ,

oyunlar o zaman İLK ti ve BENCE şu ankinden dahada zevkliydi...

Ne olursa olsun o zamanın efsane tadını vereceğini sanmıyorum.

Yinede adını duymak bile yetti.Teşekkürler.
  • ya anlamdığım bişi var adamlar niye fx60 koymuşlarki.ben olsam core 2 duo koyardım

FX57 sağ ol
  • sacma
    kendın bı sey uretme ordan burdan gpu,cpu al
    sonra Commodore64 cıktı de olucak ıs mı bu
  • efsane geri döndü diyelim mi?
  • Bnce efsanenın bıttıgı nokta budur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni nesil çok bozulmuş
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

sacma
    kendın bı sey uretme ordan burdan gpu,cpu al
    sonra Commodore64 cıktı de olucak ıs mı bu

bütün parçalarını kendisi üreten bir tane bilgisayar markası söyle bana....

yaşın kaç bilmiyorum ama bütün dünya commodore bir efsanedir diyosa bi düşün vardır bi sebebi...

dünyada bilgisayar oyunu yokken bu makina çıktı ve ne oldu biliyormusun oyun=commodore

şimdi bu eşitlikte commodorenin yerine tek bişey koy ve sağlansın eşitilikte göreyim...

yerine ne konabilir sence pc,xbox,playstation,gameboy..vs......(o kadar çok ki altarnatif) dünya kadar var değil mi...işte commodore bunların hepsiydi zamanında...ve devrimdi...

ismi bile en azından saygıyı hakediyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K084K -- 25 Ağustos 2006; 11:49:49 >

• O zmn commodore da Ps3 xbox360 gıbı bı makına uretseydıde gercek ruhunu yasatabılseydı.....

• ben de Rockford'a katılıyorum, Commodore adı bir toplama pc'ye yakışmıyor... Keşke bir oyun konsolu ile geri gelselerdi, veya hiç geri gelmeyip, huzur içinde, kemikleri sızlamadan yatsaydı commodore64...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

O zmn commodore da Ps3 xbox360 gıbı bı makına uretseydıde gercek ruhunu yasatabılseydı.....

ewet tahmin ettiğim gibi yaşınız ufak sizin...commodorenin sadece bir oyun makinesi ya da eğlence aracı olduğunu sanıyorsunuz..sanırım kullanmadınız ya da görmediniz...

o yüzden daha fazla bir şey anlatmaya gerek yok...

ha ayrıca o sizin ps3 xbox dediğiniz aletlerin atasıdır kendileri...her şey gelişerek olur birden ps3 diye bir şey pat diye çıkamaz...ps2 vardır,psone vardır..geriye doğru parçalar olmassa sizin dediğiniz ps3 ve daha sonra çıkacak daha gelişmiş aletlerin hiç birisi olmazdı...

bunu şöyle düşünelim....babamın babasının babasının babaası olmassaydı ben olmazdım....

commodore olmasaydı ps3 olamazdı herşey bir ilhamdır insanlar dahaiyisini yapmak için ilk yapılan dan ilham alırlar...

commodore bir ilktir...ve şu anki konsol denen şeylerin atasıdır...gamepad dediğin joystick dediğin aletleri ilk commodore kullanmıştır...
    dünyanın ağzı açık kalmıştı commodore çıktığında...şimdi ise çıkanların hepsi birbirine benziyor...

• peki siz bu markayı bir toplama pc üzerinde görmekten hoşnut musunuz?
  • ya kardesım bnm evımde commodore 64 duruyor yazlıgımda dalgamı gecıyorsun sen +AMıga da war cok ıstersen

bn neyın ne oldugunu cok ıyı bılıyorum ancak commodore kesınlıkle bole bısey yapmamalıydı ya PS3 gıbı yada Xbox360 gıbı bır makına yapmalıydı ve ıcıne multımedıa destegı koymalıydı yada kendıne ozgu bır konsept yaratarak kendı kullerınden yenıden dogmalıydı

Ancak olmadı.....
  • yeni çıkan Commodore64 lerde de kafa ayarı yapılıyor mu
  • yapılır herhalde bu gidişle
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

ya kardesım bnm evımde commodore 64 duruyor yazlıgımda dalgamı gecıyorsun sen +AMıga da war cok ıstersen

bn neyın ne oldugunu cok ıyı bılıyorum ancak commodore kesınlıkle bole bısey yapmamalıydı ya PS3 gıbı yada Xbox360 gıbı bır makına yapmalıydı ve ıcıne multımedıa destegı koymalıydı yada kendıne ozgu bır konsept yaratarak kendı kullerınden yenıden dogmalıydı

Ancak olmadı.....

Şunu unutmayın Commodore artık eski Commodore değil. Firma birkaç kere el değiştirdi. Şuan sahibi olan Alman firması olaya sadece ticari yaklaşıyor ve isim hakkını kullanarak ticari gelir elde etmeye çalışıyor ki bu gayet normal ve başarılı olabilcek bir yöntem. Zira oyun için hazırlanan extreme bir bilgisayarı Commodore ismi ile satmak daha kolay olacaktır.

Sözün özü Commodore artık eski Commodore değil tek kalan ismi oda işte ticari operasyonlarda kullanılıyor.

• Commodore a uzanan eller kırılsın
  • o adı kullannarak kim bilir değerinin kaç katı fiyat isteyecekler bilgisayar için
  • Commodore bence 64 bit işlemcilerin çıkmasını bekliyordur belki de o şekil bi reklam bile yapabilirler
    Commodore64 ile 64 bit zevkini yaşayın diye belki ilerde konsolda çıkarırlar gelen isteklere göre.

Ama neydi o eski günler kafa ayarları filan hala benim kafam almıyor ama nasıl olduğunu :)
  • kasa baya bi küçük gözüküyo, multimedya bi sistem yapmak istemişler galiba, bu ürünü kim alır o da tartışma konusu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.