Şimdi Ara

Combofix raporundan anlayan ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi bayramlar dilerim . Pc'me bir virüs bulaştı. Ne görev yöneticisi ne regedit nede cmd açılıyordu. combofix ile sorunu çözdüm. şimdi elimde combofix raporu var. anlayan bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim .

• Yani raporu paylaşmanıza gerek yok,ben size söylerim ne yaptığını da neden istiyorsunuz ki bunu?
    Logda görürsünüz hangi klasörleri ve dosyaları sildiğini.
    DELETED şeklinde yazar dikkatli bakarsanız.
  • sorunu çözdüm sandım ama
    combofix ten sonra sorunum devam ediyor . yardımcı olabilecek biri var mı ?
  • raporu atın bi hocam
  • silinenler bunlar .

c:\documents and settings\user\Application Data\Declare.ini
    c:\documents and settings\user\Application Data\MusaLLaT.exe
    c:\documents and settings\user\Belgelerim\Downloads\Downloads.exe
    c:\documents and settings\user\Local Settings\Application Data\nsh2A.tmp
    c:\documents and settings\user\ntuser.tmp
    c:\program files\5425cd52-78d2-44b3-9a92-1f1fe47c2955\939e875c-a2f0-4bb9-bc68-40f1347bf68d.dll
    c:\program files\Adobe\b762e541-d8e3-4f15-9af4-3258d6fb7608.dll
    c:\program files\SavePass 1.1\01e24ef2-edb2-4115-899a-93ffe0116bfa.dll
    c:\windows\ST6UNST.000
    c:\windows\system32\roboot.exe
    c:\windows\system32\ShellExt\CmdOpen.dll
    .
  • autorun virüü,sorun olmaması lazım.
    şu an ne sıkıntı yaşıyorsunuz?
  • görev yöneticisi açılmıyor. regedit yok cmd yok . her klasörde aynı isimle klasör var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpay94 -- 19 Temmuz 2015; 16:32:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpay94

görev yöneticisi açılmıyor. regedit yok cmd yok . her klasörde aynı isimle klasör var.

Şimdi bakın,virüs vardı gitti cmd yi açmanızı engelledi,ona göre ayar yaptı.
    Combofix o virüsü temizler,yapılan cmd ayarını değiştirmez.
    Bu da combofix in virüsü silmediği anlamına gelmez.
    Cmd'nin açılışını tekrar düzenleyin,eğer daha sonra açılan cmd tekrar açılmaz hale gelirse virüs tekrar sisteminize girmiştir diyebiliriz.
    Forumda çok konu açıldı,cmd nin açılması,regedit in açılması vs için.arama yapın bol bol kaynak bulursunuz.
    o klasörler de virüsten arta kalanlar.elle silebilirsiniz.
  • Herşeyi yaptım. Kalan dosyalarıda sildim. Güvenli modda taramada yaptım. Kurtulamıyorum bir türlü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpay4991

Herşeyi yaptım. Kalan dosyalarıda sildim. Güvenli modda taramada yaptım. Kurtulamıyorum bir türlü.

üstteki mesajımı dikkatlice okudunuz mu?
  • Okudum. Ama forumlarda anlatılanları uygulayamıyorum. Sistem tepki vermiyor. Hatalar alıyorum. Yönetici tarafından devre dışı bırakıldı şeklinde. Son çare buraya yazdım. Olmadı formatlamayı deniyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpay4991

Okudum. Ama forumlarda anlatılanları uygulayamıyorum. Sistem tepki vermiyor. Hatalar alıyorum. Yönetici tarafından devre dışı bırakıldı şeklinde. Son çare buraya yazdım. Olmadı formatlamayı deniyeceğim.

BURAYA BAK
  • şimdi yaptım sıkıntı yok gibi. umarım combofixten sonraki gibi (yarım saat) içinde tekrar karşılaşmam bu sorunla. yardımınız için çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpay94

şimdi yaptım sıkıntı yok gibi. umarım combofixten sonraki gibi (yarım saat) içinde tekrar karşılaşmam bu sorunla. yardımınız için çok teşekkürler.

rica ederim ama şunun altını tekrar çizeyim.
    Bir zamanların ünlü virüsü olan "autorun" virüslerinden birisi de bu musallat.exe
    Yani isterseniz siz bile farklı isimle birtane oluşturabilirsiniz isim çok önemli değil..

Combofix virüsü siler,bunda sıkıntı yok fakat virüsün silinmeden önce yaptığı,bilgisayarda bazı kısıtlamalar,oluşan klasörler gibi durumları combofix ortadan kaldırmaz.

Bunun için ya elle gereken düzeltmeleri yapmak,ya da bunun için oluşturulmuş ufak programcıkları kullanmak gerekir.

Bunun yanında bir de,siz virüsü temizlersiniz ama flash belleğinizde de vardır,sonrasında belleği pcye takarsınız yine aynı şey olur o yüzden kapsamlı düşünmek gerekir.
    İyi forumlar

• Cidden çok teşekkürler. Zaten ilk flash bellek takıldı ondan sonra böyle oldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.