Şimdi Ara

Colt ile ilgili bir kac soru???? ? ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-1.3 MT 1.3 AMT Arasındaki fark nedir?

2-Senede maksimum 10.000 km yapıyorum Dizel mi yoksa Benzinlimi daha avantajlı?

3-Yeni nesil coltlarda Düz vites yok Otomatik diye geciyor bazi yerlerde

Triptonic sanirim bunlar nedir nasıl birşeydir avatajları dezavantajları neler?

4-1.3 ler kac beygir genelde?

5-Ayagınızı gaza dokundugunuz an ne kadarda cevap verebiliyorsunuz ne kadar atak

6-Bir kac yerde okudum sürücünün öndeki cam cercevesi ve kenarlıkları yüzünden görüş alanın kısıtlandıgıni duymuştum ne kadar dogrudur?

cevap veren arkadaslara simdiden teşekkür ederim

• özet olarak cevap vereyim ama aradığınızın çok daha fazlasını biraz vakit ayırarak bu sayfadan öğrenebilirsiniz.

1 -mt ile amt arası tek fark mt 5 ileri manuel, amt 6 ileri tiptronik viteslidir.

2- benzinli. özelliklede colt yada jazz zira bu ikisi en az yakan benzinli 1.4**16 benzinli araçlardır

3- düz vites var mt ler düz vitestir. tiptronikler amt dir. 6 ileri viteslidir düz vitesten daa ekonomktir istanbul trafiği için çok daha rahattır. manuele göre bir dezavantajı yoktur. avantajı çok tur ( şiir gibi oldu). bu vitesler iki modludur biri A modudur. normal otomatik vitesli gibi araba kendisi vites değiştirir.

diğeri manuel moddur. bunda ( coltta en azından) araç siz vites kolunu yukarı itmedikçe 6500 devire dek vites değiştirmez. neredeyse manuel gibidir yani. debriyaj yoktur. motor asla stop etmez

4- geneli filan yok. bütün 1.3 coltlar 95 beygirdir.

5- 975 kg ve 95 beygir bir araç. neredeyse bir spor araba tepkisi veriyor anında hızlanmaya başlar ( otomatik viteslinin manuel modunda elbet) . 1.3 motor 210 km yi görebilmektedir. 150-160 gibi süratlere zorlanmadan ulaşabilmekte yan rüzgar şiddetli eğilse herhangi bir sarsıtı direksiyonda titreme vb olmamaktadır.

6- doğrudur. biraz alışmak gerekir ama bu gpunto dada böyledir. merivadada böyledir jazz da da böyledir kısaca ön ufak camı olan bütün araçlarda öyledir. ama o küçük camdan bakmayı öğrendikçe alışıyorsunuz.

vaktinizi ayırıp colt uzmanları buraya ve colt özet bölümlerini okumanızı öneririm.

hayırlı günler.

• @tasshelhoff

bana zaman ayırdıgın için teşekkür ederim

Fakat triptonik vitesler hakkında pek bir bilgim yok.Şuana kadar hep düz vites kullandım.

Mitsubishi sitesinden bir triptonic simülasyonu var

vites kolunu ileri dogru sürükleyince vites degişiyor triptonic vites bu mudur?

otomatik vites gibi manuelden biraz daha cok benzin sarfiyati olur mu?

teşekkür ederim hepinize iyi geceler
  • tiptronik vites halk dilinde "el ile değiştirilen viteslerin"genel adı olmuş.

colttki amt dir. yarı otomatiktir manuel araba gibi debriyaj balatası vardır. aşınınca değiştirilir. debriyaj da vardır ama pedalı yoktur debriyajı bir robotcuk kumanda eder.

normal tiptronikler yani debriyajları olmayan tiptronikler manuelden fazla yakıt tüketir.

ama colttaki sistemde otomatik vites manuelden az yakıt tüketir.

temsanın sitesinde amt nin işleyişi görülmektedir zaten. teknik verileri incelersen amt mt arasındaki yakıt farkınıda görebilirsin.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 7 Ekim 2008; 23:00:47 >

• http://www.temsa.com.tr/otomotiv/urunler.aspx?LNG=TR&uid=21

animasyon bu

altta alsift kullanım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.MARX -- 7 Ekim 2008; 23:01:02 >
  • tekrar cevabin ve ayirdigın vakit icin teşekkür ederim

sanirim bu sorumada beni kırmaz cevap verirsin

Arabayi ne zaman aldınız?

En cok arabanın hangi özelligini begeniyor hangi özelligini olumsuz veya eksik buluyorsunuz?

Arabanın fren sistemi hakkında yorum yapabilirmisiniz?

Sanirim yalniş biliyorum yeni kasa colt cıktı mı yoksa cıkmak üzere mi?

quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

tiptronik vites halk dilinde "el ile değiştirilen viteslerin"genel adı olmuş.

colttki amt dir. yarı otomatiktir manuel araba gibi debriyaj balatası vardır. aşınınca değiştirilir. debriyaj da vardır ama pedalı yoktur debriyajı bir robotcuk kumanda eder.

normal tiptronikler yani debriyajları olmayan tiptronikler manuelden fazla yakıt tüketir.

ama colttaki sistemde otomatik vites manuelden az yakıt tüketir.

temsanın sitesinde amt nin işleyişi görülmektedir zaten. teknik verileri incelersen amt mt arasındaki yakıt farkınıda görebilirsin.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.MARX -- 7 Ekim 2008; 23:06:02 >

• 50500 km oldu 3 yaşını doldurmaya 1 ay kaldı.

2005 kasımda almıştık.

beğenmediğim tek yanı var standart bagajının ufak olması.

beğendiğim yanları;

harika motoru, istersen yarış arabası istersen ekonomik aile arabası olabiliyor.

iç hacmi; coltun arkası kadar geniş bir araç arkası çok nadir. 5 yetişkin çok ferah çok rahat yolculuk yapabiliyor.

donanımları; sınıfında en az paraya en çok donanımı veren model colt.

sağlamlığı 2007 de arupanın en az arıza çıkaran b segmenti aracı oldu.

fren sistemi çok başarılı kasa ağırlığı hafif olduğu için durdurulması problem olmuyor abs+ebd var zaten

makyajlı colt çıkmak üzere. kasa değiştirmedi makyajlandı sadece.

hayırlı günler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem 4 ile ilgili soru?
    14 yıl önce açıldı
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @tasshelhoff

sanirim bu 3. teşekkürüm

böyle bir araca sahip oldugunuz için cok şanslisiniz

fakat insanlara mitsubishi colt degince getz le vb araclarla karıstırıyorlar

farkı anlatıyorum 1.3 motor performansinin kendilerini tatmin etmeyeceginden dem vuruyorlar

siz ön yargıları nasıl aştınız coltun hangi özelliklerinden bahsediyorsunuz
  • 3300 mesajımın rahat 2500 ü coltu tanıtmaya yöneliktir.

ama ne desenizde çoğu kişi mahalle baskısından kurtulamıyor.

coltun motoru bu segmentteki en iyi 3 motor içine girer.

hem ekonomik hem performanslı. dohc mivec ve 95 hp üstelik triger kayışıda yok. zincir var değişmesi gerekmiyor.

aslında coltu özel yapan mitsubisi ( japonyanın en büyük şirketi) ve mersedes işbirliği ile üretilmesi.

bu onu çok özel yapıyor.

ben motorunu teknik verilerle, donanımını ve fiyatını sitesiyle, iç hacmini videolarla açıklamaya çalışıyorum.

sanırım 3-4 arkadaşa vesile olmuşumdur bu güne dek.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 7 Ekim 2008; 23:28:22 >
  • Mitsubishinin yedek parca fiyatları nasıl?

Bakim ücretleri ne kadar?

coltun 1.1 moturu gördüm bir ilan sitesinde aracın sitesinde 1.3 1.5 secenekleri gözüküyor

internette sanırım satici yalniş yazmiş olabilir.

İnform İnvite galiba doluluk oranların göstergesi hangisinin artısı daha fazla

Hangi renk tercih edersiniz benim kırmızı ve siyah ilgimi cekti

Yol bilgisayarinda hangi bilgileri bulabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.MARX -- 7 Ekim 2008; 23:55:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: K.MARX

Mitsubishinin yedek parca fiyatları nasıl?

Bakim ücretleri ne kadar?

coltun 1.1 moturu gördüm bir ilan sitesinde aracın sitesinde 1.3 1.5 secenekleri gözüküyor

internette sanırım satici yalniş yazmiş olabilir.

İnform İnvite galiba doluluk oranların göstergesi hangisinin artısı daha fazla

Hangi renk tercih edersiniz benim kırmızı ve siyah ilgimi cekti

Yol bilgisayarinda hangi bilgileri bulabiliriz?

bilmiyorum hiç değiştirmedim daha :)
    ama avrupa araçlardan pahalı değildir.

ilk geldiğinde 1.1 1.3 ve 1.5 motorlar mevcuttu

ilk geldiğinde inform invite ve instyle vardı en dolusu instyle en boşu inform.

bakım ücretleri çok ucuz. 60000 km de toplam 1000 ytl olacak.

kırmızı çok güzel gidiyor. bendeki lacivert.

anlık tüketim\ortalam tüketim\menzil.\ortalama hız\dış sıcaklık.

hayırlı günler.

• Garanti kapsami nasıl bilginiz var mi?12 yıl paslanmazlık garantisi duymuştum dogru mu?

Cd calar ve aracın icindeki ses sistemi nasıl ek yapmaya gerek var mi?

Aracın malzeme kalitesi nasıl.torpido sogutma gözü ne kadar amaca yönelik?

Araba dişardan ses alıyor mu yalıtım nasıl?

cevap veren arkadasa şimdiden teşekkür ederim.
  • 3 yıl ve 100.000 km garantisi var. hangisi önce dolarsa. arada kampanyalarla 5 sene sınırsınz km ye çıkarıyorlarmış. 12 yıl paslanmazlık garantisi var.
    malzeme kalitesi kaliteden ne anladığınıza göre değişir. mitsubishi başlığı altında bu konu çok tartışıldı zira. öyle cicili bicili değil. ben akliteye bakıyorum onun için memnunum. ona siz karar verirsiniz.
    ses sistemi bence güzel. yine bence zira sizin nasıl müzük dinlediğine göre değişir. direksiyondan kumanda kullanışlı. açıkcası ben az da olsa motorun sesini duymak istediğimden müziği köklemiyorum. onun için son sesi hiç denemedim. ki ben metal müzik dinlerim genelde (bu arada metal dinleyince gaza geliyor insan onun için artık araba daha az dinliyorum). kısaca bence başarılı.
    torpido gözü soğutması sanırım 1,5 litrelik şişe alacak kapasitede. valla var ama hiç kullanmadım. kullananı bilemem ama olmasaydı da torpidoyu büyütselerdi diyorum bazen.
    araba dışarıdan çok yüksek hızlarda değilseniz ses almaz. düşük hız ve devirde motor sesi duyuluyor. ama hızlandıktan sonra 3000 devire kadar sesi zor duyarsınız.
    siz bunca soru yerine gidin bir test sürüşü yapın derim ben. fiyattı, performanstı, ekonomiydi, donanımdı, servisti bir eksiği yok aracın. tek sizin beğenmenize kalır iş. 3-5 kapı, renk, dizel-benzin artık ne ise. gisin bir deneyin.

quote:

Garanti kapsami nasıl bilginiz var mi?12 yıl paslanmazlık garantisi duymuştum dogru mu?

Cd calar ve aracın icindeki ses sistemi nasıl ek yapmaya gerek var mi?

Aracın malzeme kalitesi nasıl.torpido sogutma gözü ne kadar amaca yönelik?

Araba dişardan ses alıyor mu yalıtım nasıl?

cevap veren arkadasa şimdiden teşekkür ederim.

• 2.el düşünüyorsanız 2005 model 1.5 instyle lara bakmanızı öneririm.Yok 1.3 alcam diyorsanız 2. ellere bakmayın 0 fiyatları zaten çok düşük.25bin ytl ye alırsınız
  • 2 el düşünüyorum evet

1.3 anahtar teslim fiyati 27-28 bin ytl civari

verdigim linklere bakarsınız 16-17 bin ytl ye 2006-2007 model araclar bulmak mümkün

cok gezmiyorum dizel düşünmedim bu yüzden
    quote:

Orjinalden alıntı: pascuu

2.el düşünüyorsanız 2005 model 1.5 instyle lara bakmanızı öneririm.Yok 1.3 alcam diyorsanız 2. ellere bakmayın 0 fiyatları zaten çok düşük.25bin ytl ye alırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.MARX -- 8 Ekim 2008; 17:25:35 >
  • quote:

2 el düşünüyorum evet

verdigim linklere bakarsınız 16-17 bin ytl ye 2006-2007 model araclar bulmak mümkün

quote:

2.el düşünüyorsanız 2005 model 1.5 instyle lara bakmanızı öneririm.Yok 1.3 alcam diyorsanız 2. ellere bakmayın 0 fiyatları zaten çok düşük.25bin ytl ye alırsınız

yok yahu nerede 28000 polo mu alıyorsun :))

konu var koskoca görmedinmi mark arkadaşım.

25500 e bırakıyorlar sıfır 1.3 amt yi.

hayırlı günler.

• Dün 97 opeli elimden cıkardım sürüş keyfi beni tatmin ediyordu acıkcası

Üzerine para koyup 6-7 milyar koyup colt alabilirim

ama suan düşünmüyorum gerek benzin fiyatlarındaki dalgalanmadan dolayi

gerekse ekonominin biraz daha raya girmesini bekliyorum

bu kış uygun fiyatta bir colt düşürse alabilirim

devamli bu sayfaları takip edicem bizleri bilgilendirebilirseniz sevinirim

quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

2 el düşünüyorum evet

quote:

yok yahu nerede 28000 polo mu alıyorsun :))

konu var koskoca görmedinmi mark arkadaşım.

25500 e bırakıyorlar sıfır 1.3 amt yi.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.MARX -- 8 Ekim 2008; 21:15:08 >

• quote:

2 el düşünüyorum evet

quote:

sevgili arkadaşım,

http://forum.donanimhaber.com/m_27043687/tm.htm

bu teklif bana yapıldı artık 2.el düşünmeyiniz bence...belki de eski kasaları tüketmek adına aralık sonu daha iy bir kampanya da yapılabilir...iyi çalışmalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bacey -- 9 Ekim 2008; 13:53:21 >

• kafanızı karıştırmak gibi bir niyetim yok ama neden amt almıyorsunuz? hem yakıt tüketimi artmıyor bu tür otomatiklerde. hatta sakin kullanırsanız düz vitesten bile az yakıt tüketiyor.

kesinlikle otomatik alın ve rahatça kullanın. benim görüşüm tabiki bu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.