Şimdi Ara

Çökmüş Windows'tan Dosya Kurtarmak ... Acronis cd ile.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yazıları okumadan resimlere geçebilirsiniz. Yazılar gereksiz oldu

Selamlar arkadaşlar.
    Evde ufaklıklar nasıl beceriyorsa bazen windowsu göçertebiliyorlar...Bazen de ben beceriyorum gerçi ama

Ben de çökmüş windowstan (C den) dosyalarımı nasıl kurtarırım/yedeklerim diye ararken bir ton program önerildi... Genelde program cd de yüklü olur ve pc bu cd ile başlatılır...sonra kodlar falan girmenizi ister...En kapsamlısı Hiren boot cd ama onu da denedim ve verilen hiçbir programı kullanamadım...

Ben kendi bilgisayarımda formattan sonra temel programlarımı da yükleyip (office 2003 - adobe reader - winrar ...vs vs) Acronis (Acronisi bilgisayara kurmadan) Bootable Rescue Disc (Yani Acronis CD si ) ile hemen bi temiz Windowsun yedeğini alır D ye kaydederim. Yani Acronis cd sini oluşturmak için önce bir kere Acronisi kurduktan sonra tekrar kurmaya gerek yok...Artık sadece bu CD yi kullanıyorum...C yi komple yedekliyor ve geri de yüklüyor bu CD ... Programın setupı bile yok elimde...Gerekmiyor da zaten şu an için.

CD den kullanmak için bilgisayarı CD den boot ederek başlatıyoruz...
    Komple C yi ve Windows'u yedekleme resimli anlatım olarak bu konuda var :

Acronis True Image 9.0

Ben de komple windowsu değil de , bazı dosyaları kurtarmayı anlatmak istiyorum...
    Windows göçmüş, C yi açamıyorum, ama format atıp silmek istemediğim dosyalarım var... Format atıp tekrar kurtarmaya çalışabilirim ama ya kurtaramazsam diye de kesin yol arıyorum. Aklıma Acronis geldi... Başlangıçta tüm Partition mı yoksa belirli dosyaları mı kurtarmak istiyorsunuz diye sorduğunu hatırladım.Ve bir deneme yaptım...
    Sonuç düşündüğüm gibiydi...Dosyalarımı kurtardım sonra format attım

Elimizde CD miz varsa gerisini anlatalım.
    Windows zaten açılmadığı için bilgisayarı Acronis CD ile açıyoruz.
    (Resimlerin her biri farklı bir sürüme aittir...Hepsi aynı sürüm değildir.Kendi bilgisayarım kullanımda olmadığı için böyle oldu)

ilk ekranda böyle bi seçenek çıkarsa Full Version a tıklıyoruz...Ya da yukarı aşağı oklar ile seçiyoruz ve Enter'a bazıyoruz.
    (Bende bir de Drive Cleanser seçeneği çıkıyor. O da diski tam temizlemek için)

Sonraki Ekranda Backup ( yedekle ) diyoruz.

sonraki ekranda tüm C yi mi yoksa belli dosyaları mı istediğimizi soruyor.. Files and Folders seçeneğini seçiyoruz..ve NEXT diyoruz.

sonra hangi dosyaları yedeklemek istediğimiz soran ekran çıkıyor... Buradan dosyalarımızı seçiyoruz.
    Not : Bu ekranın alt tarafında bir de dosyanın yolunu belirten bir adres satırı olması lazım diye hatırlıyorum. Dosyaları tanıması bazen gecikebiliyor... Adres satırına C:\ yazarsanız C deki tüm klasörleri anında gösterir)

Sonra benzer bir ekranda yedek dosyasını nereye kaydetmek istediğinizi soruyor... D yi seçip kaydedebilirsiniz.

Kaydettiğiniz dosyanın uzantısı .tib olacaktır. Bu dosyanın içinden istediğiniz dosyaları çıkarmak için Windowsu kurduktan sonra Acronis i bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor. Acrnisi kurduktan sonra .tib uzantılı dosyanın içine normak bir klasörü açar gibi çift tıklayarak girebilir ve buradaki dosyalarınızı kopyalayıp normal bir klasöre yapıştırabilirsiniz.

Cd yi ben hazır olarak sunayım..Acil ihtiyacı olan olur

(Rapid) Buradan 11 sürümü nün cd içeriğini indirip rar dan çıkarıp iso yu cd ye Nero dan kalıbı diske yaz diyerek yazabilirsiniz... Ben bu cd yi kullanıyorum. (Norapid) Bu da yedek link.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 29 Mayıs 2009; 7:16:35 >

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]

• Güzel bir anlatım olmuş, teşekkürler . Elimizin altında bulundurulması gereken programlardan biri .

Orjinalden alıntı: Powerx*

Güzel bir anlatım olmuş, teşekkürler . Elimizin altında bulundurulması gereken programlardan biri .

Daha linki veremedim
    Upload sandığımdan uzun sürdü ....

Senin programı da buraya çekmişler arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 29 Mayıs 2009; 6:28:09 >

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]

• quote:

Orjinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

Orjinalden alıntı: Powerx*

Güzel bir anlatım olmuş, teşekkürler . Elimizin altında bulundurulması gereken programlardan biri .

Daha linki veremedim
    Upload sandığımdan uzun sürdü ....

Senin programı da buraya çekmişler arada

Evet buraya çekmişler, doğru yere çekmişler ama teknik yardım'da dursa daha iyi olurdu . Genellikle herkezin sorunu orada oluyor

• Kendi bilgisayarımı açarsam daha detaylı resim vermeye çalışacağım.

Konu ile ilgili pm den soru sorabilirsiniz.Okuyunac cevap yazmaya çalışırım.

• acronisi windows 7de deneyen oldumu sorunsuz yedekleme yapılabiliyormu
  • quote:

Orjinalden alıntı: whamx

acronisi windows 7de deneyen oldumu sorunsuz yedekleme yapılabiliyormu

Ben zaten acronis kurmuyorum.
    Windows kapalıyken , CD den boot edip yedeklediğim için sorun olmuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • acronis iyidir ama malesef her bir geri yükleme bilgisayarı yavaşlatıyor nedenini bilmiyorum.

Orjinalden alıntı: kişi

acronis iyidir ama malesef her bir geri yükleme bilgisayarı yavaşlatıyor nedenini bilmiyorum.

Ben bir geri yüklemede Acronisin eski dosyaları silmediğini farketmiştim...
    Dosyaları göremiyorsunuz ama C de 15 GB dolu diyor... Xp yüklemesi program oyun falan 5GB yer kaplıyordu ama 15GB dolu dediği için yine XP cd ile format atıp Acronisle yedeği yükledim düzeldi.

Her zaman değil ama bazen böyle sorunlar çıkabiliyor...
    Kolayca çözülmeyecek sorun yaşamadım Acronisle.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.