Şimdi Ara

Çoklu Lisans konusunda bilgisi olan varmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar internet cafe açmayı düşünüyorum fakat işletim sistemlerini orjinal mi alsam acaba bizim burda gerçi hiç bi yer orj işletim sistemi kullanmıyor fakat ilerde herhangi bi sıkıntı çıkarmı diye bi düşünce var araştırırken baktım da çok ağır cezalar var.İşletim sistemleri xp olacak.

Sizce ne yapmalıyım(lisans alayım mı yoksa almayayım mı) çoklu lisans olunca fiyatta bi değişkenlik olurmu yada bu söylediklerim tamamen saçma mı ??

Saygılar....

• bence vista al çünki onun lisansı daha ucuz xplerle uğraşırsan yandın
  • çoklu lisans alırsan tabiki toplamda daha ucuza gelir zaten bir avantajı da bu. Orjinal kullanman konusunda birşey diyemeyeceğim, tamamen senin tercihine kalmış birşey.

İnternet kafe açacağına göre bence XP almalısın çünkü daha ucuz bir sistemle oyunlardan daha iyi performans alabilirsin ve ayrıca bazı oyunlar vistada çalışmayabilir/sorun çıkarabilir.
  • bencede xp kullanmalısın çünkü oyunlarda sıkıntı yaratabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademiyyet -- 21 Ocak 2008; 21:09:07 >
  • Yorumlarınız için sağolun arkadaşlar aslında sistemler güzel olacak 2gb ram e6750 vs.. fakat oyunlarda vista yeni olduğu için sıkıntı yaşanır sanırım dediğiniz gibi xp almak en mantıklısı başka önerisi olan arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim cümleten iyi çalışmalar ....

Saygılar...
  • vista alırsan vista kullanılan cafe diye daha çok ilgi çeker

neden olsa heryerde yok ayrıca 1 sene içinde çıkacak çoğu oyunda vista da bulunan yeni grafik teknolojileri kullanılacagı için

mecburen vista alıcaksın en iyisi şimdiden al
  • quote:

Orjinalden alıntı: Randall

vista alırsan vista kullanılan cafe diye daha çok ilgi çeker

neden olsa heryerde yok ayrıca 1 sene içinde çıkacak çoğu oyunda vista da bulunan yeni grafik teknolojileri kullanılacagı için

mecburen vista alıcaksın en iyisi şimdiden al

o da doğru

ancak vista alırsan hala çok sık oynanan cs 1.5 , 1.6 gibi oyunlarda veya daha eski oyunlarda uyumluluk sorunları yaşayabilirsin

ama arkadaşın dediği gibi vistalı internet kafe diye daha çok dikkat çekersin ve eninde sonunda vistaya geçmen gerekecektir (yeni oyun teknolojileri için)

yani kısacası vista almanında, xp almanında kendine göre artı ve eksileri var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence de şuanlık xp kullan en azından microsfot dışında diğer yazılım geliştirenler kendi yazılımlarını vista uyumlu hale getirene kadar. Ayrıca lisanslama hakkında da bilgi vereyim.

Çoklu lisans denilen Open lisanslamada eğer işletim sistemi alacaksan (XP,Vista) yükleyeceğin makine lisansız olmamalı. O makinenin sahip olduğu lisans win98-win2000pro-XPpro veya Win vista bus. lisanslarından biri olmalı.

Bu nedenden dolayı yeni pc alacaksan OEM lisansla alabilirsin. Ama eğer PC daha onceden alınmıssa ve sadece lisasn alacaksan GGK denilen yeni lisanslama modelini kullanabilirsin. Bunun Open lisans satısıda basladı sanırım. Yani sana önerim Şuan XP kullan dilersen OEM al dilersen GGK ile lisanla sonra oyunlar vistta uyumlu olunca, gelen müşterilerin Vista aramaya başlarsa üzerlerine OPEN ile Vista Bussines alırsın.

Not : Bu arada OPEN lisansla lisans alırsan alt versiyon kullanma hakkın var. Aldığın ürünün bir alt versiyona lisan ücreti ödemeden sahip olabilirsin.

Teşekkürler

Armes

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.