arada sırada bilgisayarım içini açıp, kalp böbrek, dalak ameliyatlarına girdiğim zamanlar kullandığım bir yıldız tornavidam var. vidaları böyle tornavidanın ucunda tutyordum ve düşmüyorlardı.... vidayı yuvasına takarken büyük kolaylık sağlıyordu. bilmeyen bilmez zaten...bilenler içinse vazgeçilmezdir bir tornavıdanın mıknatıssal karaktere sahip olması. neden bilmiyorum 2-3 haftadır mıknatıs olayı gitti..vidalar artık ucunda durmuyor. pıt diye yere düşüyor ve vidaları yuvalarına takarken zorlanıyorum....... eskisi gibi nasıl mıknatıs özelliği kazandırabilirim bu tornavidaya??????????????????????????
Başka bir mıktanısa sürterek. Güçlü bir mıknatısa ama.
Tornavidanin ucunu başka bi mıknatısa surtebilirsin. Hatta biraz miknatisla yapışık kalsın gece
hımmm... şimdi oldu. içini açtığım bi harddiskin mıknatıslı bölümü ile bi gece yalnız kalmıştı. demek o zaman oldu bu iş. peki aynı parçaya yapıştırsam bu gece yine olur mu? yoksa başka bi mıknatısa mı yapıştırmalı?
tornavidanın metal aksamının bi tarafına küçük bir mıknatıs yapıştırmayı da deneyebilirsin
ucu mu yapışık kalsın yoksa üst tarafına bi yere mi yapıştırayım mıknatısı??