Şimdi Ara

ÇOK ÖNEMLİ LPG Yİ 1 AY İÇERİSİNDE İŞLETMESEK ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
24.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR LPG Yİ 1 AY İÇERİSİNDE İŞLETMESEK SONRAKİ AYLARDA İŞLETSEK NE OLUR CEZASI NE KADAR ? ŞİMDİ 250 YTL PARA GİDECEKMİŞ ELİM BİRAZ SIKIŞIK SONRA YAPTIRSAM NASIL OLUR ? 11.02.2009 TARİHİNDE MONTAJLA BERABER FATURAMI VE PROJEMİ ALDIM 1 AYLIK PERİYOD BAŞLADI BENİM İÇİN , BU İŞİ ANLAMIYORUM HER ŞEYE PARA PARA NE BİÇİM İŞ ÜSTELİK 2010-03 AYINA KADAR MUAYENEM VARMIŞ ODA İPTAL OLUYORMUŞ GELDE DELLENME

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 14 Şubat 2009; 18:59:00 >

• Mühendis onayı bir önceki yıla ait olmadığı sürece 42 TL ceza ödeyip işletirsiniz
  • ben kasımda taktırdım muayene martta bitiyor o zman yaptıracağım işletme olayını muayene ile 1 likte. gerçi işletmesemde anlamazlar sanmamda içim rahat olsun diye işleteceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

ARKADAŞLAR LPG Yİ 1 AY İÇERİSİNDE İŞLETMESEK SONRAKİ AYLARDA İŞLETSEK NE OLUR CEZASI NE KADAR ? ŞİMDİ 250 YTL PARA GİDECEKMİŞ ELİM BİRAZ SIKIŞIK SONRA YAPTIRSAM NASIL OLUR ? 11.02.2009 TARİHİNDE MONTAJLA BERABER FATURAMI VE PROJEMİ ALDIM 1 AYLIK PERİYOD BAŞLADI BENİM İÇİN , BU İŞİ ANLAMIYORUM HER ŞEYE PARA PARA NE BİÇİM İŞ ÜSTELİK 2010-03 AYINA KADAR MUAYENEM VARMIŞ ODA İPTAL OLUYORMUŞ GELDE DELLENME

İşletme cezası az olabilir ama trafikte ruhsatsız lpg li bir araçla yakalanırsanız onun cezası sanırım bir tüp taktırma parasına mal olabilir.

• 1. artık zamannda yapılmayan muayeneler için geçikme ücreti alınıyor

2. fatura tarihinden itibaren 30 gün geçtiyse peşinde 45, diğer türlü 61 ytl masraf ödersiniz, üzerinden ne kadar zaman geçtiği önemli değildir, çünkü ilgili madde de 1 ay aşımında uygulanacak ceza miktarı geçiyor, yani tabiri caiz ise 3 sene bile geçmiş olsa işletebiliyorsunuz. Burada mmo'nun fikrini henüz sormadım.

3. eğer aracınızın lpg sistemi ruhsata işlenmediğinide ilk yakalaşınızda 45 ytl (61ytl) cezası var ve 1 hafta işletme süreniz var, ikincisinde yine 45 ytl (61ytl) cezası var bu sefer ruhsatınızın tek yaprağı alınıyor, üçüncüsünde ise hem para cezası hem araç bağlanma cezası var...

4. bunları emniyette çalışan yetkili birinden duydum, sizde emin olmak için emniyete danışınız...
  • en güzeli lpgsi işli muayenesi yapılmış arac almak. kendin uğraştığında lpg taktır ruhsata işlet şöforler cemiyetine git trafiğe git zor oluyor. takipçiler var aracı veriyosun sizin için aracın muayenesini yapıyor harcını yatırıyor. ben kendim takip ettim zordu. Birde yeni gördüğüm aracınızı muayeneye biz hazırlayalım diye servisler var. muayeneye gittiniz eksiklikler var 1 ay içinde tekrar gelmek için vaktiniz var. yaptırıp geldiniz geçemezseniz diğer gelişiniz de 109tl olması lazım tekrar harç yatırırsınız. o yüzden muayeneye gitmeden servise gitmekte fayda var. motorda ve şanzumanda yağ kaçağı hafif kusur farların ayarsız olması ağır kusur frenlerin dengeli tutmaması kusur vb. (önemli balatalar yeni olursa balata alışıncaya kadar tam verimli çalışmazmış o yüzden kontrolü yaptırıp gezmek lazım yeni balatayla muayenede rezil olmamak lazım.) ince eleyip sık dokumak lazım
  • Arkadaşlar teşekkürler düşündüm taşındım

Son durum :
    2010/03 ayına kadar muayenem var 1 yıl demek bu nerdeyse ! ve bu muayene yanacak 65 ytl demek bu !! yok öyle yağma ! bende o zaman yakalanırsam şayet ceza ödemeye razıyım 45 ytl , seneye muayene zamanım gelince giderim paşa paşa muayenemi yaptırırım hemde 45 ytl ruhsata işletme gecikme cezasını yatırırım ondan sonrada gider hem lpgmi işletitim hemde muayenemi yaptırırım , haa bu durumdayken aracı satarsam lpg kitsiz olarak satma şansımda var ruhsata işletince olmuyor zannedersem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • projenin ve faturanın zaman aşımı varmı ( bir önceki yıla aitse olmaz olayı varmı
  • Sevgili mendel muhtemelen tankınızın imal tarihi 2008, Eğer 2009 un son gününe kadar lpg ni işletmezsen 2010 da işletmeye kalkarsan tankı değiştirmek zorunda kalırsın. bilginiz olsun :)
    31-12-2009 son şansınızdır ...

quote:

Arkadaşlar teşekkürler düşündüm taşındım

Son durum :
    2010/03 ayına kadar muayenem var 1 yıl demek bu nerdeyse ! ve bu muayene yanacak 65 ytl demek bu !! yok öyle yağma ! bende o zaman yakalanırsam şayet ceza ödemeye razıyım 45 ytl , seneye muayene zamanım gelince giderim paşa paşa muayenemi yaptırırım hemde 45 ytl ruhsata işletme gecikme cezasını yatırırım ondan sonrada gider hem lpgmi işletitim hemde muayenemi yaptırırım , haa bu durumdayken aracı satarsam lpg kitsiz olarak satma şansımda var ruhsata işletince olmuyor zannedersem

• lpg yi işlettim 245 ytl para bayıldım sigortacıya birde lpg sızdırmazlık alırken kaçırıyor dediler tekrar lpg ciye git gel filan uğraştık baya , muayeneden korkuyordum ama neyseki 15 dk da komple muayene bitti
  • Hayırlı ugurlu olsun en iyisni yapmıssınız. Muayeneyi de halletmeniz iyi olmus. İyi gunlerde kullanmanız dilegiyle.
  • quote:

lpg yi işlettim 245 ytl para bayıldım sigortacıya birde lpg sızdırmazlık alırken kaçırıyor dediler tekrar lpg ciye git gel filan uğraştık baya , muayeneden korkuyordum ama neyseki 15 dk da komple muayene bitti

Muayene sırası yok mu bu sürede?
  • quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

lpg yi işlettim 245 ytl para bayıldım sigortacıya birde lpg sızdırmazlık alırken kaçırıyor dediler tekrar lpg ciye git gel filan uğraştık baya , muayeneden korkuyordum ama neyseki 15 dk da komple muayene bitti

Muayene sırası yok mu bu sürede?

muayeneden önce biraz uğraştırdı lpgciye git gel sızdırmazlık vs. ancak muyanede hiç sıra yoktu hemen yapıldı
  • merhabalar arkadaslar bende bugun lpg taktırdım fakat muayenesı12. ayda bıtecek aracın. trafıge ısletmem ıcın ne yapmalıyım ve bana ne fıyata maal olur...
  • En güzelini yapmışsın arkadaşım kafan rahat olur artık :)
    Hayırlı olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Seronet

En güzelini yapmışsın arkadaşım kafan rahat olur artık :)
    Hayırlı olsun.

tesekkurler
  • muayenede ne istiyorlar ya reflektör ilk yardım çantası ve yangın tüpü dışında? bide yangın tüpünde tarihe falan bakıyorlarmış doğrumu? başka neye bakıyorlar arkadaşlar yardım edin lütfen ilk defa oluyorda
  • quote:

Orjinalden alıntı: dkerem2

muayenede ne istiyorlar ya reflektör ilk yardım çantası ve yangın tüpü dışında? bide yangın tüpünde tarihe falan bakıyorlarmış doğrumu? başka neye bakıyorlar arkadaşlar yardım edin lütfen ilk defa oluyorda

yok öyle şeyler inanmayın millet uyduruyor aracı benden aldılar 10 dk sürmedi bir kapıdan girdi diğerinden çıktı bende aracımda bulacakları kusurlar vardı mesela plaka kalınlaştırma ön camda kocaman taş izi vede lastiklerim 3 mm nerdeyse kabak :) idi buna rağmen no problem geçtim , ancak rapora hafif kusur yazmışlar kusurdada sol far %20 ayarsız vede motorda yağ izleri görüldü diye yazmışlar laf olsun torba dolsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 16 Mart 2009; 15:22:38 >

• dün aracamızla üç kişi ilçeden şehir merkezine gidiyorduk. devlet görevlisiyiz yani memuruz hafta sonu extraya pardon göreve gidiyoruz. takım elbiseliyiz. diğer iki arkadaş arkada ben şöför mahalinde emniyet kemerim takılı vaziyette trafik polislerince çevrilmeye tabi tutulduk. arabayı sağa çektim. camı açtım. diyalog aynen şöyle:

polis: hoşgeldiniz. evraklarınız lütfen...
    ben : buyrun. (polis evraklara bakar)
    polis: arabada tüp varmı?
    ben: yok! (ama vaaaaaaaaaaar)
    polis: bagajı açart mısınız. (bagaj açılır tüp kabak gibi ortaya çıkar).
    polis: bu ne ?
    ben: tüüüüüüp..
    polis: hani tüp yoktu?
    ben: ya arabayı yeni aldık da o yüzden kem küm....
    polis: arabayı gölgeye alın ve gelin, ceza yazacağız.. (araba gölgeye çekilir, arabadaki arkadaşlar çoktan ekip otosunun yanındadır).
    arkadsaşlardan biri: ya arkadaşa arabayı ben satmıştım falan filan zaten benim üstüme kayıtlı arkadaş biraz panikledi vs gibi kıvırmalar....
    polis: arkadaş yok demişti de o yüzden (dürüst olmam gerekiyor)
    ben: var desem yazmayaca mıydın?
    polis: yoo yazacaktım.
    ben: o zaman yaaaaz
    arkadaş: ya arkadaş panikledi vs vs ...(falan filan yine kıvırma ben tabi kendimden emin
    polis: sabah sabah arkadaş zorluk çıkarıyo yoksa biz de insanız yardımcı oluruz.
    ben: yok zorluk çıkarma değil yazmanız gerekiyorsa yazın.

plaka bilgileri ve şöför bilgileri alınır.

polis: buyrun tamam..
    ben: ne kadar ceza yazdınız?;
    polis: ceza yazmadık.
    ben: teşekkür ederim.
    arkadaş: teşekkür ederiz.

şaka gibi ama gerçek. tüp eski nasıl işletecez. yeni tüp takılacak. bisürü evrak vs. tekrar muayene. 16 ay daha muayeneye gerek yokken. başka bir yolunu bilen varsa yazsın. tüp arkadaş aldığında da takılıymış 4,5 sene önce. ne fatura ne proje hiçbişey yok..

• arkadaşlar tekrar konu açıp konu kirliliği yaratmak istemedim şimdi benim aracımın muayene süresi 9 ay sonra 2010 ilk ayında bitiyor fakat ben lpg taktırmak istiyorum muayene o tarihte yapılacağı için 2010 gelmeden yani 2009 son ayında yapabilirim muayeneyi o zamana kadar lpg taktırıp kullanırsam tam olarak ne gibi problemlerle karşılaşırım ? Kimisi projeden kimi tankın imal tarihinden bahsetmiş ama inanın pek anlamıyorum bu işlerden şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.