Şimdi Ara

Çok kazandıran meslekler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Haklısınız da dediğim gibi bana göre Bi meslek bulamadım.Sevdiğim Bi iş yok diye okulu bırakacak halim yok.Şimdi tıpa gitsem de başta garip gelecek, mühendisliğe de, hukuka da.Ben de bare en iyi kazanabilecrğim yere gideyim sonra sevmeye ilgi göstermeye çalışırım diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnaflık yap

• quote:

Orijinalden alıntı: Man In The Wılderness

pilotaj okumak mantikli deyil

Alıntıları Göster
    Sacmalama senin hayalin de buydu

Pilotluk suan Türkiyede okunacak en iyi meslek

Ama insanin ailesinde 1 para 2 de vizyon olmasi lazim bizim gibi fakir ailelerden gelenler naaaah girer bu bolume

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shebelongstothestreets

hocam bana su an hem ist hukuk hem deu hukuk hemde deu duim geliyor hayata dair hedefim yok para lazim o kadar sizce nasil bi tercih yapayim

Kardesim hukuk para isi değil

Daha gecen bizim docent bir hoca ki kendisi ayni zamanda dekan yardımcısı evime gelen muslukcu benden cok kazaniyor hukuk para isi degildir ideal isidir dedi

Sen simdi okula girsen en iyi ihtimalle 5 senede bitecek ustune 1 sene avukatlik stajin olacak beles calisacaksin ve size avukatlik sinavi da yapılacak yani bekle babam bekle

Eger cok cok iyi çevren falan olsa mvleri zenginler falan hadi neyse diyeceğim de eger benim gibi fakir cevresiz biriysen hukuk aptalliktir asgari ucret hatta daha altına calisiyor yeni mezunlar

Tmde onerebilecegim meslek yok ama ilgim nedeniyle suanki kafam olsa psikoloji okurdum zevkli meslek onda da 6 sene surunursun ama sonra parayi kirarsin cunku bu ulkede akli dengesi yerinde olan adam kalmadi en dandik psikolog saatine 300 tl istiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Sacmalama senin hayalin de buydu

Pilotluk suan Türkiyede okunacak en iyi meslek

Ama insanin ailesinde 1 para 2 de vizyon olmasi lazim bizim gibi fakir ailelerden gelenler naaaah girer bu bolume

Alıntıları Göster

ben pilot olmak istiyordum da cadet programına giricektim zaten

o çinli pisliklerin yatacak yeri yok

• Anladım, senin profilindeki tanıdıklarım puana göre tercih yaptılar hocam. Üstte de dediğim gibi çoğu tıp yazdı gitti. Çünkü tercih zamanı aile baskısı ve garantiye kaçma/kaçtığını zannetme dürtüsü tıp ya da dişe yönlendirdi onları.

Pilotluk hakkında bir şey diyemem ama hava harp okulu kazanıp da gitmeyen çooook kişi tanıyorum. Çok çekici gelmeyebiliyor herkese, ve pilotluk, gemi kaptanlığı gibi işler göründüğü kadar kolay değil gözlemlerime göre. Hem psikolojik açıdan, hem sosyal hayat açısından. Herhangi bir mesleğe ilgin yoksa bile araştırma kriterin para olmamalı bence. O mesleğin getireceği sosyal hayat seni hangi ölçüde tatmin edebilecek, sevmesen bile yazıp gittiğin bölümün psikolojisine girebilecek misin yoksa hep yapmam gereken işi yapıyor muyum acaba diye yiyip bitirecek misin kendini, gibi noktalara da eğilmelisin diye düşünüyorum.

Pilotaj sivil havacılık vs giden kimseyi tanımıyorum bir şey diyemem. Fark ettiysen yorumlarımı birinci kaynaktan edindiğim bilgilere - o işi yapan arkadaşlarımdan aldığım ya da kendi gördüğüm-göre veriyorum, duyumlarla bilgi kirliliği yapmıyorum. Ama maalesef DHnin %95i filan bilgi kirliliğidir, o yüzden sorunun cevabını burda araştırmanı tavsiye etmem açıkçası. Sınav sürecinde ve anında elinden geleni yapıp sonrasına tercih döneminde bakmalısın bence.

• Yurtdışı hedefli çalışın hocam şuan en iyi düşündüğünüz tıpta bile 6 yil sonra iş sıkıntısı olacak, her bölüm gereğinden fazla mezun veriyor çünkü

• Teslas kullanıcısına yanıt

Haklısınız sosyal hayat önemli.Gemi kaptanları Bi gitti mi gelmiyor aylarca denizdeler ama pilotluk o kadar ağır değil galiba.Sonuçta Bi kaç saat sonra iniyorsunuz yere yine insanların içindesiniz.Ayda 80 saatten fazla uçmak yasak diye biliyorum gittiğiniz biraz konaklama fln derken yine diğer çalışanlara ne kadar vakit kalıyorsa pilotlara da kalıyordur diye düşünüyorum.Aldığı maaş da cezbediyor beni.20-25bin civarıyls başlayıp 70e kadar çıkıyor.İşe girebilirsem tabi.Siz ne iş yapıyorsunuz? Ve istediğiniz işi mi yapıyorsunuz?

• Çok kazanmak istiyorsan yurt dışına çıkacaksın.
    Tıp okuyup yurt dışına çıkabilirsen çok para kazanırsın.
    Mühendisliklerde de öyle.
    Yurtdışına en kolay çıkabileceğin ve çok para kazanabileceğin bölümü seç bence.

• Ben de birkaç sene önce girdim sınava okuyorum hâlen, okul ismi vermeyeyim de EE okuyorum bir vakıf üniversitesinde tam burslu. Evet istediğim bölüm, 10.sınıfta koyduğum bir hedefti ve ilk tercihimdi memnunum ciddi bir şikayetim yok.

Bence bölüm seçiminde en kritik olan nokta üstte @serafon arkadaşımızın da dediği gibi "o işi sevmeli, sahiplenmeli ve görev ya da iş gibi görmemelisin." Onun harici mutlu olmak zor gibi ve hep kafanda geride bıraktığın diğer seçenekler kalır diye düşünüyorum.

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt

Yurt dışına giden mühendislerin ne kadar kazandığını biliyor musunuz?Bir de Üni bitince gidilmiyor galiba Bi 5 6 sene trde tecrübe edinmek gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Seknc

Yurt dışına giden mühendislerin ne kadar kazandığını biliyor musunuz?Bir de Üni bitince gidilmiyor galiba Bi 5 6 sene trde tecrübe edinmek gerekiyor

Çok başarılı olursan mezun olur olmaz gidebilirsin.
    maaşları bilmiyorum her ilkeye göre değişir googledan bak

• Seknc S kullanıcısına yanıt

Pilotluk global bir iş evet ama maalesef yurt dışı için neredeyse ülkelerin yüzde 90'ı vatandaşlık istiyor(eu yada green crad).Vatandaşlık olmadan ise çin, hindistan yada afrika ülkelerinde ancak bildiğim kadarıyla çalışılabiliyor.

• Bu THY akademi sadece mühendislik mezunlarını mı alıyor? Hukuk veya tıp bitirenleri de alıyorlar mı acaba?

• üniversite bitiren herkesi aliyorlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.