Şimdi Ara

Çok Kararsızım Bilgisayar Mühendisliği için Gazi - İstanbul - Bilgi Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
10.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Normalde başlık açmazdım ama sorularıma cevap bulamadığım için malesef açmak zorunda kaldım.

Sıralamam 27 769 geldi. Aslında beklediğimden iyi de geldi. Ancak kararsızlığa düştüm. Bu sene ilk yılım herşeyden önce ikinci yıla kalıp asıl hedefim olan İTÜ YTÜ gibi üniversetelere gitme hayalim var ama onları bir kenara bırakırsak.

Gazi Üniversitesinin Bilgisayar Mühendisliği - İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü - İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (Tam Burslu)

Arasında bir türlü karar veremiyorum. Asıl İstanbul istiyordum ama çoğu devlet gelmeyince malesef Ankara ya da yönelmek zorunda kaldım. Açıkcası özellere biraz ön yargılıyım tam burslu okumak konusunda. Bilgi dışında da gelen özeller var ama en iyisi orası diye biliyorum. Zaten ora da sınırda tam.

Bu üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği bölümü hakkında ya da kendi fikrini söylemek isteyenlerin yorumlarını dört gözle bekliyorum. Bizler için çok zor bir dönem yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanaksin -- 24 Temmuz 2012; 16:24:17 >

• Beyler ??
  • Özellikle Bilgi Üniversitesine yakınım şuan hiç mi fikri olan yok arkadaşlar.
  • İzmir düşünüyor musun?
  • Bana kalırsa özel(vakıf =) ) üniversitesi seçme(bilkent,koç sabancı gibi üniversiteler haric). Örneğin bilgi üni. gittin tam burslu 27600 yarı burslu 97500 %25 ve paralı dolmuyor barajı geçen girebiliyor açıkcası böyle sınıfta okumak istermisin ? tavsiyem devlet üniversitesi seç
    1. Üniversitelerin sitelerine gir akademik kadrolarına bak (tam zamanlı prof. sayılarına bak )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimkedimyokki -- 22 Temmuz 2012; 17:39:38 >
  • E en başarılıları ben ve benim gibi giren burslular olmuş olacak bu güzel birşey, bir de özel üni.de okuyanlar daha iyi bilir ama sınıf mevcut sayıları da devletler kadar çok fazla değil dolayısıyla o paralı gelenler fazla olmayadabilir.

Devletlerden iyiler gelmiyor diye bu seçeneklere yöneldim malesef zaten. :(
  • sorun orda zaten sen en iyisi olduğun için anlatım belli düzeyde kalıcak sınav zorluğu belli düzyde kalıcak. Eğer devlette okursan senin gibi insanlar olduğu için kendini daha zorlayacaksın senin gelişmen için faydalı olucak
    Devletlerden iyiler gelmiyor derken doğru en iyileri gelmiyor ama altında çok kaliteli devlet üni. var ege, dokuz eylül,gazi, ankara ,istanbul gibi üniversiteleri yazmanı öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayar mühendisliği için ege mi dokuz eylül mü? de %100 ing olması güzel ama kampüsü çok kötü bir yerdeymiş.Ne diyorsunuz?
  • İstanbul Üniversitesi Bilgisayar geliyorsa git derim hocam oranın metini duymuştum. Özel konusunda bende kararsızdım ancak bazı şirketler eleman alırken özel-devlet ayrımı yapıyormuş çok olmasada var dediler bu ayrım ve maddi durum iyi değilse ayak uydurmak da zor açıkcası.Şahsi fikrimdir.
  • Buralarda okuyanlar aslında hiç mi yok forumda beyler birileri bir akıl göstersin gerçekten tercih dönemi başladı ve ben hala sıkıntıdayım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanaksin -- 24 Temmuz 2012; 16:23:24 >
  • Yukarı.
  • Abi bana sorarsan tabiki Bilgi. 4. yılında Liverpoola gideceksin. Çift diploman olacak. Çok iyi bir yabancı dilin olacak. 22 ülke ile 315 erasmus anlaşması yapmış bir üniversite de okuyacaksın. Çevremden duyduğuma göre eli kolu uzun bir üniversite sağlam stajlar yapacaksın. Laureate İnternational Universities üyesi olan Türkiye'de ki tek üniversitedir. Ayrıca öğrenci klüpleri aktif olan ve sosyal etkinlikleri yerinde olan bir üniversitedir. RHCP bile Bilgi'ye geliyor.

Son gün kafanı karıştırmak istemiyorum. Bende araştırdıklarımdan edindiğim bilgileri yazdım. Diğer üniversiteleri araştırmış değilim. Teşekkürler.
  • bilgi'de maddi durumu üst seviyelerde olan kişi sayısı çoktur.porsche la falan gelen olursa şaşırma
    bana kalırsa maddi durumun bu şekilde değilse yazma .. sonuçta arkadaş çevren oluşacak , uyum sorunu olabilir.
    he belki de bu iyi yönde de olabilir , çevre edinirsin , okul bitince çevren sağlam olabilir bu durum da var yani
    marmara ingilizce olduğundan yazabilirsin mesela.
    marmara , gebze , istanbul , ege , dokuz eylül ..

şehir olarak istanbul olsun diyosan marmara tutar mı bilmem ama başa yazsan , ingilizce olduğundan daha iyi gibi.

marmara gebze istanbul üni.. bunları tercih listene koyabilirsin.
    gebzede eğitim iyi diyolar ama bir araştır yinede istanbula göre kıyasla. ona göre sıralama yaparsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaanUsta -- 3 Ağustos 2012; 9:22:12 >

• birtek istanbul dusunuyorum artik o yuzden bilgi olacak gibi. maddi durumum asiri parlak degil ama universiteyi cok begendim istanbul uni.dense.. hala tercih yapmayarak baya riskteyim zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkanaksin kullanıcısına yanıt
    Ne yaptınız adasim

• zero-man kullanıcısına yanıt
    Bilgi üniversitesini yukarı yazmama rağmen kazanamamıştım, İstanbul üniversitesinde bir yıl okuduktan sonra yatay geçişle İTÜ'ye geçiş yaptım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanaksin

Bilgi üniversitesini yukarı yazmama rağmen kazanamamıştım, İstanbul üniversitesinde bir yıl okuduktan sonra yatay geçişle İTÜ'ye geçiş yaptım :)

Tebrik ederim sizi. Öğrenmek istediğim bir kaç şey var. Yatay geçişi anlatır mısınız? Zor mudur yatay geçiş?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • john ronald reuel tolkien kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Tabi anlatırım.

Yatay geçiş
    şuanki durumda 2 şekilde yapılıyor. Bir tanesi merkezi yerleştirme puanıyla (yanlış tercihin telafisi olarak), diğer şekli de benim yaptığım gibi puan yetmeyen yere ilk sene (hazırlık hariç) sonundaki derslerin ortalamasıyla.

İlki için anlaşıldığı gibi puanınızın yettiği herhangi bir bölüme herhangi bir üniversitede geçiş yapabiliyorsunuz. (Kontenjan sınırı var tabiki)

Benim yapmış olduğuma gelirsek, farklı üniversitede aynı bölüme geçiş yapılıyor sadece. Yaz dönemlerinde her üniversite kendi başvuru şartlarını açıklıyor. Kimisi 4 üzerinden en az 3,5 ortalama isterken kimisi 2.00/4.00 istiyor. Ya da notlarınızda DC,DD gibi harf notları olmasın tarzı isteklerde bulunabiliyor. Başvuru yapılmadan önce detaylı olarak okunmalı o şartlar.

Onun dışında, eğer şartları sağlıyorsanız gidip o üniversiteye istediği belgeleri teslim edip başvurunuzu yapıyorsunuz. Üniversite eğer zorunlu hazırlık eğitimi veriyorsa, o üniversitenin hazırlık sınavına girmeniz ve başarılı olmanız gerekmektedir.

Sonra o sınavı da geçenler arasında üniversite, öğrencileri bir sıraya koyar. Bu sıralamanın kriterleri yine üniversiteden üniversiteye göre değişirken, genelde not ortalamanız, ygs-lys puanınız ve hazırlık sınavında gösterdiğiniz başarının belli oranlarda katılması sonucu bir değerlendirme yapılıyor. Ardından sınırlı sayıda kontenjana (genelde 2-5 arası değişir) yerleştirme yapılıyor. Asil ve yedek kişiler açıklanıyor.

Süreç genel olarak bu şekilde işliyor. Benim kendi tavsiyem ise, asla yatay geçişe güvenerek tercih yapmayın. İlk senenin sonunda dersleriniz iyi yöne de gidebilir, ancak herhangi bir sebeple kötü de olabilir. Hocayla bir sıkıntı olur, dersle bir sıkıntı olur. Direk yatay geçişe güvenmemelisiniz.

Ben eğer yatay geçiş yapamasam da kaldığım üniversitede mezun olmayı göze almıştım, yani tercihinize kendinizi alıştırın, ha oldu da ortalamanız iyi geldi, o zaman yatay geçişi de denerseniz.

Herkese başarılar diliyorum, ardından da iyi tercihler :)

• quote:

Yatay geçiş
    şuanki durumda 2 şekilde yapılıyor. Bir tanesi merkezi yerleştirme puanıyla (yanlış tercihin telafisi olarak), diğer şekli de benim yaptığım gibi puan yetmeyen yere ilk sene (hazırlık hariç) sonundaki derslerin ortalamasıyla.

İlki için anlaşıldığı gibi puanınızın yettiği herhangi bir bölüme herhangi bir üniversitede geçiş yapabiliyorsunuz. (Kontenjan sınırı var tabiki)

Benim yapmış olduğuma gelirsek, farklı üniversitede aynı bölüme geçiş yapılıyor sadece. Yaz dönemlerinde her üniversite kendi başvuru şartlarını açıklıyor. Kimisi 4 üzerinden en az 3,5 ortalama isterken kimisi 2.00/4.00 istiyor. Ya da notlarınızda DC,DD gibi harf notları olmasın tarzı isteklerde bulunabiliyor. Başvuru yapılmadan önce detaylı olarak okunmalı o şartlar.

Onun dışında, eğer şartları sağlıyorsanız gidip o üniversiteye istediği belgeleri teslim edip başvurunuzu yapıyorsunuz. Üniversite eğer zorunlu hazırlık eğitimi veriyorsa, o üniversitenin hazırlık sınavına girmeniz ve başarılı olmanız gerekmektedir.

Sonra o sınavı da geçenler arasında üniversite, öğrencileri bir sıraya koyar. Bu sıralamanın kriterleri yine üniversiteden üniversiteye göre değişirken, genelde not ortalamanız, ygs-lys puanınız ve hazırlık sınavında gösterdiğiniz başarının belli oranlarda katılması sonucu bir değerlendirme yapılıyor. Ardından sınırlı sayıda kontenjana (genelde 2-5 arası değişir) yerleştirme yapılıyor. Asil ve yedek kişiler açıklanıyor.

Süreç genel olarak bu şekilde işliyor. Benim kendi tavsiyem ise, asla yatay geçişe güvenerek tercih yapmayın. İlk senenin sonunda dersleriniz iyi yöne de gidebilir, ancak herhangi bir sebeple kötü de olabilir. Hocayla bir sıkıntı olur, dersle bir sıkıntı olur. Direk yatay geçişe güvenmemelisiniz.

Ben eğer yatay geçiş yapamasam da kaldığım üniversitede mezun olmayı göze almıştım, yani tercihinize kendinizi alıştırın, ha oldu da ortalamanız iyi geldi, o zaman yatay geçişi de denerseniz.

Teşekkür ederim beni aydınlattınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yatay geçiş

hocam bir şey sormak istiyorum.Merkezi puan ile yatay geçiş dışında not ortalaması ile yatay gecis yaparken basvuru yaptiniz universite bir formul kullaniyor sanirsam %60 merkezi puan + not ortalamasi gibi sizi bu nasil etkiledi?

Itu icin boyleymis mesela:

MADDE 13 – (1) Başvurular ilan edilen koşullar çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nca, başvuru koşulları açısından değerlendirilir. Koşulları sağlamayan adayların başvuruları reddedilir.

(2) Başvuru koşullarını sağlayan adaya ilişkin ön değerlendirme, “Yüksek Öğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile, Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ve bu yönergede belirtilen ilkeler esas alınarak, ilgili yönetim kurullarının belirlediği yatay geçiş komisyonları tarafından yapılır.

(3) Kurumlar arası ve yurtdışı yükseköğretim kurumlarından yapılan yatay geçiş başvurularının değerlendirmesinde, aşağıdaki kriterler uygulanır:

· LYS (veya eşdeğeri) puanı etkisi: (%49)

· Ağırlıklı genel not ortalaması etkisi: (%31)

· Temel bilim dersleri etkisi: (%20)

(4) Kurum içi yatay geçiş başvurularının değerlendirmesinde eşit puan alan adaylar için öncelikle ağırlıklı genel not ortalamasına, ortalamanın eşitliği halinde, tamamlanan toplam krediye bakılır. Toplam kredi sayısının da eşit olması halinde, yükseköğretim kurumuna girdiği yıldaki ÖSYM sıralaması dikkate alınarak seçim yapılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heroizen -- 2 Eylül 2018; 21:13:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.