araç için 2*100 watt ortalama bir çift hoparlör + 100/200 watt fazla abartılı olmayan ve kesinlikle kutusuz kullanma niyetiyle (verimi mühim degil) sub baglanabilecek ve sıkıntısız çalıştıracak anfiler hangi türe girer,araştırırken hagi kritere göre degerlendirmek lazım tavsiye rica ediyorum. kabin ve mono anfiye hem bütçe hem de araçta işgaliye kesinlikle düşünmüyorum.
yani 2+1 için hagi kapaitede ve ne türde anfi araştırılmalıdır.
not: gerçek rms degerleri için araştırıyorum. mdf içine 2 kenara oval veya yuvarlak ortalarına da sub şeklinde kullanacagım.
4 kanallı orta sınıf anfi yeterli olur. köprü ile sub bağlarsınız diğer kanalada hoperlorleri.
quote:
Orijinalden alıntı: sedoman34
araç için 2*100 watt ortalama bir çift hoparlör + 100/200 watt fazla abartılı olmayan ve kesinlikle kutusuz kullanma niyetiyle (verimi mühim degil) sub baglanabilecek ve sıkıntısız çalıştıracak anfiler hangi türe girer,araştırırken hagi kritere göre degerlendirmek lazım tavsiye rica ediyorum. kabin ve mono anfiye hem bütçe hem de araçta işgaliye kesinlikle düşünmüyorum.
yani 2+1 için hagi kapaitede ve ne türde anfi araştırılmalıdır.
not: gerçek rms degerleri için araştırıyorum. mdf içine 2 kenara oval veya yuvarlak ortalarına da sub şeklinde kullanacagım.
edison ed 804.4 amfisini öneririm, 4x80 watt rms gücü var. h.sonu satürnde görmüştüm 149 tl fiyatı var, gayet makul. alternatif olarak sound magus vs90 olabilir. bütçe müsaitse jbl gto 1004 te olabilir.
çok tşk ler alakadar , oldugunuz için bir ekleme daha yapmak istiyorum: ufak ebatlarda iki comp veya oval arasına mdf içine gömebilecegim rms 100/150 watt civarı sub tavsiyesi de verebilirmisiniz? çin malı vs olmayan ancak fiyat ve kalitesi de çok uçlarda olmayan uzun ömürlü kullanabilecegim bir bass hoparlör alternatifleri verebilirmisiniz.
bir çift hoparlör seçiminde jbl decade düşünüyorum ( arka ya mdf içine yanlız 2 hoparlör düşünüldügünden temin etmişken kalıcı ve yüksek güçte ve üst düzey verimlilik açısından düşündüm) şayet derseniz ki sub a gerek yok jbl o işide gayet iyi görür çok saglamdır sub dan vazgeçecegim maliyet açısından çok ta iyi olur.zaten müzik çalarken sub sadece basları çift hoparlör ile orta ve tiz sesleri ayıramayacaksam (ki bilmiyorum)daha önce araç ta anfi ve sub hiç kullanmadım ,sub dan direk cayarım. hem belki böylece mdf içine sub yerine ortaya anfiyi monte ettirip yanlara oval takım fln hepsi bi arada düzenli durur. ( bu tarz mdf içi anfi hoparlör bi arada montaj yapılırmı ? )