Şimdi Ara

Çok güzel bir hikayem var. Ama kitap yazma tecrübem sıfır. Yardım edin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok güzel hikayem var. Bunu yazıya dökmeyi düşünüyorum. Ancak bir türlü o akıcı anlatıma ulaşamıyorum yardım eder misiniz ? Kitap okuyorum bunun için. Okuması ne güzel ancak yazamıyorum...

• sen akıcı olmasa da yaz yaza yaza akıcılığı yakalarsın mesela bir paragraflık hikayeler şeklinde kısa kısa yaz çalışarak başarılınabilir.
  • Dostum bunun nedeni kendini bulduğun bir yazarla tanışmamış olman. Mademki kendine has bir üslubun yok o halde stephen kingi okuyup onun betimlemelerinden sonra bir karar verip yazmaya başlamanı tavsiye ederim.
  • Gerçekten berbat olsa da yazsam yavaş yavaş o akıcılığa erişebilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harunk1994 -- 20 Haziran 2014; 13:49:40 >
  • Bu bölümde kimse takılmıyor mu ? Yardımınıza ihtiyacım var. Aranızda bu konuda tecrübeli arkadaşlar var mı ?
  • Kardeşim ya şu yazarlık işini anlamıyorsunuz bir türlü. Herkesin beyninde güzel hikayeler olabilir. Bir kişiye bir gün var sana müthiş bir senaryo kurabilir. Yazarlık mesleğinin oluşma amacı zaten yazabilme yeteneğidir. Bu yetenektir. Yoksa geliştirilemez. Yani burda marifet olan güzel hikayeler, senaryolar kurmak değil önemli olan bunu akıcı bir şekilde yazıya dökmektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Detective W.

Kardeşim ya şu yazarlık işini anlamıyorsunuz bir türlü. Herkesin beyninde güzel hikayeler olabilir. Bir kişiye bir gün var sana müthiş bir senaryo kurabilir. Yazarlık mesleğinin oluşma amacı zaten yazabilme yeteneğidir. Bu yetenektir. Yoksa geliştirilemez. Yani burda marifet olan güzel hikayeler, senaryolar kurmak değil önemli olan bunu akıcı bir şekilde yazıya dökmektir.

hocam zaten bende bundan bahsediyorum. Aklımda çok güzel hikaye var keşke yeteneğim olsaydı da yazıya dökebilseydim diyorum. O yüzden soruyorum. Sorumun diğer hali de şu : "Yazarlık yeteneğini nasıl elde edebilirim ?"
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okumak. Cevabın bu.
    Kısa Kısa yazmaya başla. Kendine bir yazarı örnek alabilirsin mesela. Pat aklıma hikaye geldi yazmalıyım diye olacak birsey degil bu. Yazma kuvvetin yoksa o hikayenin bir güzelliği kalmaz. Ayrıca aklına geleni suan yazmak zorunda değilsin. Tecrübe kazan ilerde yazarsın. Bizim burdan sana tavsiyeler dışında yapabileceğimiz daha fazla birsey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harunk1994

quote:

Orijinalden alıntı: Detective W.

Kardeşim ya şu yazarlık işini anlamıyorsunuz bir türlü. Herkesin beyninde güzel hikayeler olabilir. Bir kişiye bir gün var sana müthiş bir senaryo kurabilir. Yazarlık mesleğinin oluşma amacı zaten yazabilme yeteneğidir. Bu yetenektir. Yoksa geliştirilemez. Yani burda marifet olan güzel hikayeler, senaryolar kurmak değil önemli olan bunu akıcı bir şekilde yazıya dökmektir.

hocam zaten bende bundan bahsediyorum. Aklımda çok güzel hikaye var keşke yeteneğim olsaydı da yazıya dökebilseydim diyorum. O yüzden soruyorum. Sorumun diğer hali de şu : "Yazarlık yeteneğini nasıl elde edebilirim ?"

Hocam benim şahsi görüşüm doğuştan geliyor. Ama tabi sen önce denemelisin. Şimdilik gözüne zor gözükebilir ama birşeyler yazmayı dene. Belki sende yetenek vardır. Güzel yazdığın halde sana güzel gelmeyebilir o yüzden başkalarına da okut fikir al. Biraz yazıp foruma falanda atabilirsin.

• Küçük küçük başla. Önce kolay şeyler yaz günlük olayları konu alan denemeler, sohbetler yaz. Sonra yavaş yavaş kısa hikayeler, masallar yaz. Bu sekilde kendindeki gelişmeyi çok rahat bir şekilde fark edebilirsin. Doğru yetenek işidir. Fakat ne kadar yetenekli olursan ol birden yazamazsın. Herkes ufaktan başlamalıdır. Yetenek olsun olmasın. Diğer yandan aklındaki hikayeyi hemen yazmak zorunda değilsin ki. Aklındaki hikayeyi onlarca yıl yazıya dökmeyen yazarlar biliyorum. Ayrıca beklediğin süre zarfında hem yazma kabiliyetin hem de düşünce biçimin gelişeceğinden dolayı eğer doğru zamanda hikayeni kağıda dökersen hem hikayene yeni şeyler katıp geliştirmiş hem de akıcılığı yada kendi üslubunu elde etmiş olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtayd

Küçük küçük başla. Önce kolay şeyler yaz günlük olayları konu alan denemeler, sohbetler yaz. Sonra yavaş yavaş kısa hikayeler, masallar yaz. Bu sekilde kendindeki gelişmeyi çok rahat bir şekilde fark edebilirsin. Doğru yetenek işidir. Fakat ne kadar yetenekli olursan ol birden yazamazsın. Herkes ufaktan başlamalıdır. Yetenek olsun olmasın. Diğer yandan aklındaki hikayeyi hemen yazmak zorunda değilsin ki. Aklındaki hikayeyi onlarca yıl yazıya dökmeyen yazarlar biliyorum. Ayrıca beklediğin süre zarfında hem yazma kabiliyetin hem de düşünce biçimin gelişeceğinden dolayı eğer doğru zamanda hikayeni kağıda dökersen hem hikayene yeni şeyler katıp geliştirmiş hem de akıcılığı yada kendi üslubunu elde etmiş olursun.

Hocam hemen başlamayı istemiyorum ki zaten. O hikaye bir kenarda kalsın ben yeteneği öğrenip o hikayeyi o yetenekle yazmak istiyorum istediğim bu. Bende biliyorum hemen yazamam tabii ki. Sadece nasıl başlamalıyım onu sordum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.