Şimdi Ara

Çok düşünüyorum, her şeyi takıyorum, aşırı derecede hayal kuruyorum, paranoyak oldum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
5.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu dışına açtım daha fazla kişi var belki yardım ederler düşüncesiyle ama o bölümü troller işgal etmiş durumda aynı konuyu buraya da açıyorum.

Anlatacak bir şey yok aslında saçma sapan düşünceler boş boş hayaller en ufak şeye takılmalar paronayak düşünceler falan. Dünya umrumda olmasın istiyorum ama hep kafamı kurcalayan şeyler var. Ne olduğu hiç önemli değil bunları anlatmayacağım ama çok aşırı paranoyak düşüncelere sahibim. Bunu nasıl yenebilirim?

• Bir şeyler düşünmeye veya hayal kurmaya başladığında kendine telkinde bulun ''düşünmeyeceğim, hayal kurmayacağım'' gibisinden. Sürekli tekrar et hem dışından hem içinden, böyle böyle tamamen kurtulana kadar dene ve tabii bir psikiyatriste gitmende fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6133BA1EA -- 3 Eylül 2014; 4:50:15 >
  • Çokta kasmayın hocam bu sefer de kendinize telkin yapmaya o kadar kaptırırsınız ki bu sefer de bu yüzden uyuyamazsınız veya gününüz zor geçer. Ayarı tutturmak lazım. :) Hem ayrıca yatarken hayal kurmak gayet normal, hayal kurarken zaman daha çabuk geçer ve uykuya dalmanız kolaylaşır.

Orijinalden alıntı: Orlando DeJoseph

Yau az önce psikiyatriste gittiğimin hayalini kurdum ne olacak benim bu durumum? (Çok ciddi en kısa sürede görünmeye çalışacağım)

Geceleri beyin daha verimli çalışıyor hocam belki de ondandır. Aklınıza sizi rahatsız edecek ne gelirse o zaman beyninizi boşaltmaya bakın. Hiçbir şey düşünmemeye çalışın ve kelimeleri tekrarlayın bi süre sonra alışabilirsiniz. :) Ama yine de evet, gitmeniz daha faydalı olacak. Yoksa bir ömür böyle geçmez.

• ciddi soruyorum aşık mısın birisine ? sebep olabilir
  • Hayır değilim, olmadığıma eminim. Kafamda hiç kız mevzusu yok diyebilirim. Sosyal fobi var, özgüven eksikliği var falan. Ama kız durumu yok. Sosyal fobiyi yendikten sonraki halimin hayalini kuruyorum a
  • Bu konuyla ilgili bir deney vardı sanırım. Kişilere bir kalem gösterip daha sonra kalemi düşünmemeleri söylendi. Ama hepsi kalemi düşünmemeye çalışırken kalemi daha çok düşünmüş oldular. Yani düşüncelerinle çatışmaya girme, bunların sadece birer düşünce olduğunu düşün ve akıp gitmelerine izin ver. Benim tavsiyem budur, bu arada belirteyim psikolog değilim, kişisel görüş ve düşüncelerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin sorunun psikolojik degil boşuna para verme senin sorunun hiçbir şey yapmaman yapsaydin hayal etmezdin düşünmezdin sana tavsiyem asla utanma kizlarla arkadaslarinla takıl kötü şeyleri aklından çıkar baska insanlarin dusunculerini okuyamiyorsun onlari niye umursuyorsun sadece kendin ol!

AHS Arrow Banshee Bates Motel Better Call Saul Black Sails Blue Mountain State Breaking Bad Chuck Da Vinci's Demons Dexter Family Guy Fargo Friends Fringe Game of Thrones Hannibal House M.D. House of Cards HIMYM Lost OZ Person of Interest Prison Break Sherlock Spartacus Supernatural The Mentalist True Detective Two and a Half Men Vikings
  • FugaziBK kullanıcısına yanıt
    Bir şey yapmamakla ilgisi yok hatta düşüncelerden işe odaklanamıyorum

• Birşeyi düşünmemeye çalışarak onu daha çok düşüneceğinin farkına var önce hocam. Bunu çözüme kavuşturmak için sosyal hayatını canlandırman lazım. Dışarı çık gez eğlen hobiler edin. En önemlisi de geceleri erken yatma. Uykusuzluktan geberene kadar uyuma. Ben bu şekilde aşmıştım bu paronayaklık durumunu
  • Birçok kişinin zaman zaman yaşadığı bir durum bu bence ve yaş sosyal-ekonomik durum, gibi birçok sebebi olduğuna inanıyorum ben. Ama bence en önemlisi aile. Ailenin sana inanması ve güvenmesi çocukken özgüvenini belirleyen en önemli unsurlardan biri sonrası zaten karakterine göre şekilleniyor. Şu saatten sonra kendine yardımcı olabilecek tek kişi sensin inan bana geri kalan psikolog, danışman vs. sadece seni yönlendirmeye yarar. Kendine inan gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.