Şimdi Ara

Çok daha hızlı büyüyen genetiği değiştirilmiş ağaçların ekimi başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
2.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyice içine ettik dünyanın!

  • Gereksiz, bunların yerine zeytin ağacı dikilse her türlü verim alınır,

  • neden agaçlar kısırlaştırıldı onu anlamadım

  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt

    Sana gönülden katılıyorum kardeşim. Yaratılışı değiştiren ve dna ya etki eden her teknoloji ŞEYTANIN teknolojisidir. Tanrıcılık oynamaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crawlinq66 C kullanıcısına yanıt

    Bi bitin artık. Yeter. Blok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 20 Şubat 2023; 14:0:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt

    İnsan aklının alamayacağı derken?, Aklı alan bilim insanları vardır meraklanma. 30 sene olmamışta bla bla. Senin için oluru kaç? 500 yıl yeterli mi? Blok.


    Ağzı olan konuşuyor işte. İnsanlar, bilmediği herşeye bir kulp takmazsa olmaz. Tehlikeli olduğunu nereden biliyorsunuz peki? İçgüdüsel hareket olmasın o.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 20 Şubat 2023; 14:0:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar basit ve tamamen bilimsel konular hakkında cahilce yorumlar yapmak yerine 2 dakika google'a sorabilirsiniz. Aşağıda yer alan Gdo'nun zararları kısmında görüleceği üzere hiçbir zararı yoktur. Sadece doğaya insan müdahalesi olduğu için "çevre kirliliğine" neden olmakta ve çevre etkilenmektedir. En fazla zararı budur. Gelelim Gdo'ya..



    GDO Nedir?


    GDO Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar, ingilizce genetically modified organism (GMO) anlamına gelmektedir.



     GDO Nasıl Yapılır?

     G.D.O tarım ürünlerinin daha çok üretilmesini ve daha verimli olmasını, üretim alanlarının kısıtlı olması nedeniyle daha fazla ürün alınmasını ve verimliliği arttırmak için tarımsal üretimde hastalık ve zararlardan korunmasını sağlamak için biyoteknolojik uygulamalar ile genetiği değiştirilen ürünlere denir. Genetiği Değiştirilmiş Organizma yanı gdo nedir sorusuna kısaca bu cevabı verebiliriz. Bitkilerde ve tarımın hayvansal üretiminde kullanılmaktadır.

     G.D.O. analizi nasıl yapılır sorusu son yıllarda merak edilen konulardan birisidir. Organizmaların tüm fenotipik ve genotipik özellikleri DNA ve RNA’larında bulunmaktadır. Tüm bu özelliklerin değiştirilmesi mümkündür. G.D.O bu değişiklikler ile uygulanmaktadır. Organizmalarda uygulanan bu değişiklikler iki farklı şekilde yapılmaktadır;

     – DNA’da bulunan herhangi bir özelliğe ait genin yerine herhangi başka bir organizmadan gen aktarılması birinci yoldur.

     – İkinci yol ise DNA’da bulunan genin biyoteknolojik uygulamalar ile farklılaştırılmasıdır.

     G.D.O ürünlerinin üretim aşaması şu şekilde gerçekleşmektedir:

     – Hücreden istenilen özelliği aktaracak gen elde edilir. Bu gen genomdan alınır ve bunun için kullanılan enzimler restriksiyon endonükleazlardır.

     – Daha sonra elde edilen gen seçilen bir organizmada çoğaltılır.

     – Çoğaltma işleminin ardından aktarılmak istenen gen vektör aracılığı ile hedef olan DNA iplikçiğine eklenir. Bu şekilde organizmanın bünyesinde bu yeni gen üretilir.

     – Organizmadaki yeni gen üretilmeye başlandığı zaman gen istenilen özellik için protein sentezler. Bu şekilde genetiği değiştirilmiş ürünler üretilmiş olunur. 



    GDO’lu Ürünlerin Yararları ve Zararları Nelerdir?

     GDO’nun yararları ve zararları nedir sorusu gdo nedir sorusundan sonra en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. GDO’lu ürünlerin insan sağlığına zararları olduğu kadar yararları da bulunmaktadır.


    GDO’nun Yararları Nelerdir?

     – GDO’lu ürünler sayesinde besinler istenilen özelliklere kavuşabilir. Bu sayede daha dayanıklı ve daha cazip bir hale gelmektedir.

     – Bu yöntemle ürünlerin verimleri arttırılmaktadır. GDO’lu ürünler sayesinde açlık problemlerinin de önüne geçilmektedir.

     – Tarımsal ürünlerde en büyük problem hastalık ve zararlılar ile mücadeledir. G.D.O sayesinde bu hastalıklar ve zararlılar ile mücadele edilebilir.

     – Bazı ilaçlar G.D.O sayesinde fazla miktarlarda ve ekonomik bir şekilde üretilmektedir.

     GDO’lu ürünler özellikle tarımsal üretimde faydaları bulunmaktadır. Fakat faydalarının yanı sıra gdo’lu ürünlerin zararları olduğu da bilinmektedir.



    GDO’nun Zararları Nelerdir?

     – Aktarılan genler bitkilerin polenlerinin yayılmasına sebebiyet vermektedir. Bu polenlerin çevreye yayılması nedeniyle genetik bir kirlilik yaratır.

     – Alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir.

     – Ekosistemdeki dengeyi ve zinciri bozabilir.

     – Özellikle insan ve hayvanlarda çeşitli pek çok kanserlere neden olduğu bilinmektedir.



    GDO’lu Ürünler Nasıl Anlaşılır?

     Pek çok kişi tarafından bilinen GDO açılımı Genetiği Değiştirilmiş Ürünler şeklinde olmaktadır. Günümüzde pek çok meyve ve sebzenin GDO’lu olduğu bilinmektedir. Bu nedenle pek çok vatandaş GDO’lu ürünler nasıl anlaşılır sorusunun cevabını merak etmektedir. Özellikle sebze ve meyve alırken ürünün genetiğinin değiştirilip değiştirilmediğini anlamak mümkündür. GDO’lu meyve ve sebzelerin özellikle şu şekildedir.

     – Çok parlak ve ışıl ışıl görünürler.

     – Bu ürünler genellikle çürük olmayan kurtsuz ürünlerdir.

     – Normal boyutundan daha büyük ve daha irilerdir.

     – Uzun süre dayanıklıdır ve olması gerekenden daha serttir.

     – Uzun süre sıcakta beklese bile yumuşama yapmaz ve bozulmaz.

     – Mevsimi olmasa bile bu meyve ve sebzeler satılır.

    Doğal ve sağlıklı yaşamak için her zaman organik ürünleri kullanmayı tercih etmeliyiz. Gıdadan kozmetiğe, temizlikten anne bebek ürünlerine kadar organik doğal ürünleri tercih etmemiz sağlığımız için önemli ve öncelikli olmalıdır. Doğal ve organik ürün çeşitlerimizi incelemek için biokentorganik sitemizi ziyaret edebilirsiniz.


    https://biokentorganik.com/gdo-nedir-faydalari-ve-zararlari-nelerdir/





  • Zaten Pavlonya ağacı yeterince hızlı büyüyordu. Bunu da ilk kez duydum.

  • sen gel dünyanın içine et

    ondan sonra düzeltecem diye bişeylerin genetiğini değiştir dur

  • Şu zamanda, bilimin insanların faydasına çalıştığını kimse söylemesin. Parayla bilimsel makaleler yazdıranları çok gördük geçmişte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Attığın sitede bu yazıyı yayınlayan kim? Vasfı, ünvanı nedir? İspanya'nın ileri gelen üniversitelerinden yayınlanan resmii makale:

    https://www.researchgate.net/publication/49812743_A_literature_review_on_the_safety_assessment_of_genetically_modified_plants


    GDO yiyen bir insana bir şey olmazken ötekisinde çeşitli komplikasyonlar oluşabiliyor

  • Ayrıntı bilmiyorum ama kağıt fiyatları ucuzlamalı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Ne yapsam bugün acaba da muhalif ile şerefsiz vs kelimelerini aynı cümlede kullansam diye kendini yırtan bir arkadaş başka bir şey yok 😁 boş beleş bir şeyler anlatmış.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay olan şeyler hiç bir zaman doğanın verdikleriyle mukayese edemez. Ayrıca yapay olan birşeye istediğin şeyleri salgılamasını da sağlayabilirsin. Marketlerde tırım tırım organik domates arayanlar organik sebze meyve arayanları görüyoruz. Yapay olanlara istediğin şeyleri ekleyebiliyorsun. Hem doğayı hem canlı ekosistemini bozabiliyorsun böylelikle... Bunun için doktora yapmaya gerek yok. Azıcık akıl yeterli olabiliyor bunları görüp algılayabilmek için...

  • tkvndc T kullanıcısına yanıt

    Alakası yok, gördüğümü anlattım ve iyice umudumu kaybettim. Kaç bin tane bugüne kadar yorumum oldu. Az çok beni bilen, diğer taraf için en az bin tane daha eleştirel, daha kötü şey yazdığımı bilir. Hani o taraftan zaten bir ümidim yok, ümidim olan tarafta da bunu görünce paylaştım. Herkes çuvaldızı kendine de batırmalı. Bazen gözümüz kör oluyor, ya da tuttuğumuz tarafın yanlışlarını görmezden gelmeye daha meğilli oluyoruz. En azından daha eğitimli, kültürlü olan taraftan şayet buna benzer anlık düşünce içine giren olduysa, yazdığıma denk gelip, yahu haklı aslında, ben böyle yapmamalıyım diyebilir. O zaman bu eleştirdiğim insanlar gibi olmuş olabilirim diyebilir. Diğer türlü zaten cahil tarafa bir şey anlatmanın çok şansı yok. Artı oyların oradan geldiğini de çok sanmam zira onlar için genelde 4-5 cümle sonrası çok uzun kalabilir.





  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt

    Alıntılıyorum: """"""""""""""""""""""" Yobaz zihniyetiyle tartışmak istiyorsanız yaşamanız için gereken oksijen bile bir noktada zararlı. Bunun üzerine sayısız makale bulabilirsiniz. """""""""""""""""""""""""""""""

  • kraix kullanıcısına yanıt

    Yok yav öyle mi? Azıcık akıl yeterli demek. Peki gdo çalışmalarının tarıma ve ekonomiye olan devasa katkısı görmezden gelmek yerine 8 milyar insana ve daha fazlasına sürekli bir şekilde yetecek gıda ihtiyacını karşılamayı nasıl planlıyorsunuz? Siz cahilce bu işe kökten karşı çıkarken bilim insanları karşılaştıkları problemlere çözüm üretip, daha da ilerlemeye çalışıyorlar. Kimse size bu süper bir teknoloji, herhangi bir zararı yok demedi. Paylaştığım kaynakları okumuş olsaydınız dünyadaki gıda ihtiyacını karşılamak ve zirai çözüm üretmek için mükemmel bir çözüm olduğunu görürdünüz. Bu işin merkezinde olan bilim insanları zaten bunun faydalarından ve zararlarından bahsediyor ve buna yönelik çalışmalardan, neler yaptıklarından bahsediyorlar. Yobazlarla konuşuyor gibi hissediyorum kendimi.

  • Çok mu karşılıyorlar o sayın bilim adamları dünya da ki 8 milyar insanın açlık sorunu? Sen tarım alanlarını azalt, üstüne sürekli yapay et için uğraşıcam diye (her yıl milyonlarca ki bu yıl sadece abd de 55 milyon tavuk telef edildi) kuş gripleri çıkar. Üstüne yok efendim inekler çok gaz çıkarıyor dünya kirleniyor onlara vergi getirelim veya katledelim de yapay et yapalım içine de istediğimizi basarız oh miss... Afrika da milyonlarca aç insan var. O dediğin şeyler insanlık için olsaydı milyonlarca Afrikalı insanın üzerinde sürekli testler deneyler yapılıp insanlık dışı şeyler olmazdı. Genetiğiyle oynaya oynaya insanları mal ettiler. Türlü türlü hastalıklar çıktı vs vs. Bunlar büyük silahlar malesef. Sen dünya üzerinde gereken düzenli planlamaları yaparsan sana gıda da yeter et de yeter her birşey yeter. Ama kalkıp havayla oynarsan, gıda ile oynarsan, hayvanlar ile oynarsan bu işin sonu hiç hayırlı bitmez sayın bilim adamı.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.