Şimdi Ara

ÇOK CİDDİ BİR SORUNUM VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
3
Favori
1.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu çalışıyorum anlıyorum 2 soru bankasından çok az hata yaparak çözüyorum sorularını ama 2 gün geçince konuyu tamamen unuttum gibi geliyor sanki hiç bilmiyorum yapamayacağım tekrar çalışmam lazım gibi geliyor mesela fizikten 2 gün önce basınç hacim özkğtle vs yayın denizi ve Palme den çözdüm bugün açtım sanki konuyu unuttuk gibi geliyor kafayı yicem bu düşünceden matematikte de oluyor aynısı ne yapmam lazım hafıza problemim felan mı var bunun çözümü nasıl olmalı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• O gün çalıştığın dersi akşam uykudan hemen önce bi tekrar et aynısını uyandığın zaman da yap sonrasında da belirli aralıklarda göz gezdirirsin. her konudan çok soğutmadan soru çözmek lazım herkes unutuyor. unutuyorum triplerine de girmemek lazım ay allahım napıcam yardım edin kurban olayım falan gerek yok kaygıyı azalt
  • Up lütfen yardım edin

• Ya neden kimse yardım etmiyor

• Testlerinin hepsini çözme,mesela her iki kaynaktan da 2 test ayır son testler olsun.Birkaç gün sonra o testleri çöz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soultrail S kullanıcısına yanıt
    Sürekli güncel mi tutmam lazım her hafta tüm konulardan soru çözmek gibi

• waschmachine kullanıcısına yanıt
    Her hafta değil de ayda bir tekrar daha mantıklı.Unuttugun zaman testleri açıp işlemlere bak tekrar çözme.İşlemlere bakınca gelir aklına

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O gün çalıştığın dersi akşam uykudan hemen önce bi tekrar et aynısını uyandığın zaman da yap sonrasında da belirli aralıklarda göz gezdirirsin. her konudan çok soğutmadan soru çözmek lazım herkes unutuyor. unutuyorum triplerine de girmemek lazım ay allahım napıcam yardım edin kurban olayım falan gerek yok kaygıyı azalt

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok garip bir ailem var.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bi konuya zaten asla ilk çalıstığınızda hakim olduğun kadar sonradan hakim olamazsiniz. Daha basınç diyosun.Bunun üstüne daha elektriği, Mekaniği , modern fiziği var. Bu konulara arada göz gezdirirsin. Çalişirken notlar tutarsan ve sana gore onemli olan 2-3 soruyuda yaz bi kagida. Arada o kagida goz gezdir. Zaten cok deneme cozmeye basladigin zaman unutma meselesini unutursun. Tabi ilk başlarda konu çalisirken cok deneme cozulmedigi icin bu tur seyler olabiliyo. Dedigim gibi not olayini yap seni rahatlatir. Seri denemelere gectigin zaman zaten kendini hakim hissedersin. Unutma bi konuyu bir kere ogrendikten sonra tekrar hatirlamak cok kolay. Not tutmak zorunda degilsin sadece sana konuyu hatirlatacak materyallerden bahsediyorum. Not olur , özetli kitaplar olur. Mesela ben biyolojiyi palmenin yanindaki notlardan tekrar ederdim ama fizik gibi derslerde kenara 2-3 soru yazmak faydali olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shortmannn -- 20 Ağustos 2019; 12:10:40 >
  • aga kan değerlerine baktır

• Fizik hocamız sürekli bu dersi tekrar etmezseniz çok kolay unutursunuz diyordu. Ki aynısı Geometri için de geçerli.

Yapacağın şeyler belli az çok örneğin yapamadığın bir soruları kes bir yere koy onlara bak ara sıra hem böylece konuyu da hatırlarsın.

Ufak bir stresin var sanırım. Bunu yen önce. Ardından sakin ol. Eğer çok sorunun varsa haftada 1 tekrar yap 1 2 saatliğine bir şey kaybetmezsin. 1 2 saat yetmezse arttirirsin fazla çalışmaktan bir şey olacagini sanmıyorum şahsen. Zaten bi yerden sonra aklınıza kadının stresten dolayı böyle olduğunun kanısındayım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• 742617000027 7 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim dediğini deneyeceğim konunun özetini çıkarıp ara ara onlara da bakmayı düşünüyorum çok saol

• shortmannn kullanıcısına yanıt
    Hocam Allah razı olsun çok güzel yazmışsınız dediklerimiz içimi rahatlattı yapacağım dediklerimizi çok teşekkür ederim fiziğim 11 de çok sağlamdı sonra biraz boşladım unuttum sinirim bozuldu bende elektriği saldım mesela ama sık sık tekrarla hallederim umarım

• huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt
    Evet çalışıp unutmak strese sokuyor dediğiniz gibi tekrarı düzenli yapacağım çok teşekkür ederim içim rahatladı cidden çok sağolun

• ben sınAva hazırlanırken soruları çok çalışırdım yapamadığım bi soru mu var öğrenene kadar üzerine düşerdim hocalarıma sorardım ve kunduz kullanıyodum ona sorardım sadece yanlış yaptığım sorular da değil bi öncülü bile anlamasam kunduza atıyodum mesela. Sonra o soruları kesip saklardım. gördüğüm heop şu oldu soruları artı eksi koyup geçersen sıfır fayda üzerine düşmen lazım. soruların yanına notlar alıyodum fosforlu kalmele çiziyodum sonra onları da tekrar ediyodum belki bunların faydası olur kolay gelsin
  • SORU ÇÖZÜM VİDYOLARI İZLE
  • Up

• centralperk1 C kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler tavsiyelerinize uyacağım fosforlu kalem kısmı dışında

• gerçekten unutup unutmadığını test et. eğer unutuyorsan b12 eksikliği.

• kan değerlerine baktır, bilmem ne eksikliği falan ne lan? insanız biz robot değil unutmak çok doğal bişey. her konunun 2 testini çöz ondan sonra konuları döndükten sonra bi 2 test daha çöz böyle böyle sıcak tut konuları ilerde yapacaksın zaten kim sene başında çalıştığı konuyu sene sonuna kadar götürebiliyor? saçma konuşmayın. modern fizikteki ezber şeyleri kim bilir kaç kere tekrar ettim sınavdan önce de baktım ama şimdiye unutmuşum bile. ben fizik öğretmeni değilim ki hepsini kafamda tutayım direk. zaten fizik öğretmenlerinin de unuttuğuna şait oldum. sonuçta sınav bittikten sonra hepimiz her şeyi unutacağız. ege tıpa yerleşen arkadaş şimdi dersler hakkında hiçbir şey hatırlamıyorum dediğini hatırlıyorum. 2k gibi bir sıralama yapmıştı, yapmayın etmeyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.