Şimdi Ara

Çok acayip bir sorun? HP bile şaşırdı....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar; öncelikle herkese iyi akşamlar. Şimdi size bir sorunumu anlatacağım. Olayı tamamen baştan yazıyorum. HP Dv6-6020 i7 canavar gibi bir 2.el makine aldım. Bilgisayarda çizik bile olmamasına rağmen bir sorun var hala çözemedim.(Bilgisayar çok temiz) Şimdi aldığımda aldığım kişi orjinal işletim sistemini falan bozmuş. Bende güzel bir format attım makineye direk denemek için oyun yükledim. Oyunlarda acayip bir gereksiz kasma oluyor. Şaşırdım sonra makineyi incelemeye başladım bu sorun sadece oyunlarda değil şu an bu yazıyı yazarken kelimeler takıla takıla yazılıyor. Bilgisayarın altını üstüne getirdim ama yapamadım.Hp servisini aradım. Hp servisi yazılımdan olabileceğini söyledi ve fransadan orjinal recovery dvdleri gönderdiler. Yükledim yine düzelmedi. Hp'nin orjinal test programları var bilgisayarda hiç bir arıza gözükmüyor. Son olarak şöyle bir olay keşfettim ama bununlada direk hdd sorunlu diyemeyiz diye düşünüyorum olay şu, COD'un son sürümünü harici hdd'ye yükledim ve çalıştırdım, harici hdd'den son ayarlarda, anti anly. bile 4x 'de kasmadan çalıştı ama c:'ye yüklediğim zaman kasıyor. Hdd tune ile değerlerini karşılaştırdım dahili hdd'nin değerleri gayet iyi. Sorun olarak, öncelikle hdd'ten, sonra anakartından şüpheleniyorum. Sizce ne olabilir .Ne yapabilirim? Şunu da söyleyeyim c'den çalıştırırken 640*800 çözünürlük yapsam bile kasıyor.
    2 hdd'nin değerlerini koyayım.
    Dahili 500 gb 7200 SATA 3 2,5" TOSHIBA
    Harici 1 TB WD USB 3.0 2,5"

Çok acayip bir sorun? HP bile şaşırdı....

•  Çok acayip bir sorun? HP bile şaşırdı....
  • kaliteli bilgisayarlarda hddler cabuk bozuluyo bunun nedeni power ile alakalı hdd gereğinden fazla akım geçtiğinde dirançlerin bazıları kendilerini feda ediyo bu direbçelrin yerine aynıları takılarak sorun çözülüyo
    http://www.kavacikbilgisayarteknikservisi.com/wp-content/uploads/2011/08/hdd3.jpg
  • Sorun hdd'de yani.... :(
  • Tabloya baktığımda, dahili 500 gb hdd nin minimum okuma verisi 3MB gibi çok komik bir rakam. Bu şekilde olmaması gerekir. Testi birkaç kere çalıştırın ve durum her seferinde aynı mı gözlemleyelim. Ancak programlar RAM belleğe alındıktan sonra, siz yazı yazarken hdd bozuk olsa bile takılma yaşamamanız lazım. Sorun büyük ihtimalle HDD'de değil, anakartınızda.
  • mrb arkadasim sorunun buyuk ihtimalle hdd veri aktarim kablosunda.hd tune programiyla dikkatlice incelemeni tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptoplarda sata aktarim kablosu var mi.? Direk soketli degilmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok garip bir ailem var.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rakacar

mrb arkadasim sorunun buyuk ihtimalle hdd veri aktarim kablosunda.hd tune programiyla dikkatlice incelemeni tavsiye ederim.

HP Dv6-6020 dizüstü bir bilgisayardır. Dahili HDD kablo ile değil, soket ile bağlıdır.
  • Son olarak bu kasmaya bir çözüm buldum. (Bilgisayarı yarın servise gönderiyorum) Oyun açmadan önce hhd tune programı ile error scan işlemi başlatıyorum. Sorun çözülüyor. Yarın hp'ye gidecek makine göreceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavikaya2011

Son olarak bu kasmaya bir çözüm buldum. (Bilgisayarı yarın servise gönderiyorum) Oyun açmadan önce hhd tune programı ile error scan işlemi başlatıyorum. Sorun çözülüyor. Yarın hp'ye gidecek makine göreceğiz.

Donanımsal bir arıza demek ki. HDtune sıkışan(mecazi manada) bir parçayı veya veriyolunu tetikliyor, sonra da işler normale dönüyor. Servis bir görsün bakalım. Sonucu buraya da yazarsanız seviniriz.
  • Merhaba,

Sorunun kaynağı belli. Ama sanırım siz yine de emin olmak istiyorsunuz, elinizin altın da hali hazır da sağlam bir harddisk varsa, bu harddiskle sisteminizi bir süre test edebilirsiniz.
  • HP nin şaşırması normal yüksek fiyatlara kalitesiz servis birde garantin bitmişse vay haline...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.