Şimdi Ara

Çoğu kişinin boşa çalıştığı gerçeği (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
5.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Karizmatik bir amele,işçi,düşük gelirli (=fakir) var mı? Varsa ne kadar kalıcı mesela?

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Para önemsizse senin dairelerin kiralarından birini bana bağla hocam  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karizma demekle yakışıklı demek istemiş o,görsel dünyada yaşıyoruz yakışıklıların aşk hayatı çok daha yoğun oluyor fas fakir olsalar dahi bilimsel gerçek,ha paraya vuranlarda genelde tipsiz kilolu özgüvensiz tipler çıkıyor genelde  parasız oldukları için değil tipsiz özgüvensiz oldukları için öyleler aslında para bahane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Haziran 2025; 17:23:57 >
  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

sen mali müşavir adamsın 15+ senede sen benden kat kat daha zengin olursun sen.

oyle şak şuk şop diye olmaz senin yaşındayken benim üstümde çöp bile yoktu

• Oluyor kendine göre karizması oluyor onların da, yani zeki olmasalar bile özgüvenli oluyorlar ben böyle çok gördüm. O yüzden zaten kekoların yanında bol bol kız görüyorsun. Karizma ve özgüveni olmayanlar da, incel oluyor, para yok diye ağlıyorlar hahaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Haziran 2025; 17:35:32 >

Bol bol kız alıp o günü kızla geçirmek değil mevzu. Tabii ki böyle durumlarda öne çıkan şeyler var. Burada uzun süreli bir ilişkiden yani evlilikten söz ediyoruz. Genellikle genç yaşlarda kızların bu tür insanların altına yatması beklenen bir şey. Ergenliğin getirdiği bir hava bizim tartışmamız daha felsefik.

Ben şunu diyorum öz olarak.

Bir kadının

(diyelim ki sadece) yakışıklı birini tercih etmesi ile (sadece) zengin birini seçmesi arasında;

yada diğer her şeyi ortalama olup fakir ama yakışıklı birini seçmesi ile, tipsiz ama zengin birini seçmesi arasında;

yada diğer her şeyi ortalama olup ortalama gelirli yakışıklı birini seçmesi ile diğer her şeyi ortalama olup otalama tipli zengin birini seçmesi arasında ahlaki ve etik açıdan hiç bir fark yoktur.

Kadının bu zengin bunu söğüşleyeyim şeklinde bir fikri varsa bu kadın fakir birini de seçmiş olsa aynı belayı o erkeğe gösterecek zaten.

Yani kadınları sen neden zengin birini seçiyorsun diyerek aşağılamak doğru bir tutum değil. Bu sadece kıskançlık. Ben zengin biri değilim zengin olsam beni sadece param için tercih eden birini istemezdim. Bu ayrı bir konu.

• Evlilik konusu da farksız genellikle genç yaşlarda evlenenler paraya bakmıyorlar. Kardeşimde olduğu gibi aşk evliliği yapıyorlar. Yaş ilerleyince mantık evliliği yapıyorlar yani bu Türkiye'de böyle. Ama şunu da söyleyeyim, evlenmek erkek açısından iyi bir şey değildir zaten. Baba oğul ile, kardeş kardeş ile anlaşamıyor, elin karısını 30 sene çekemezsin ve boşanmak da öyle kolay değil, başınızı derde sokarsınız.

Ben Avrupalı hanım ile evliyim, biz bile çoğu zaman anlaşamıyoruz ama idare ediyoruz, maalesef, ne yazık ki, iste evleniyorlar sonra ya karı tavayı alıp kocasının kafaya geçiriyor ya da kocası dövüyor uzaklaştırma alıyor falan.   

Köylü gibi 20 yaşında evlenilmez zaten, 5 seneye aşk biter, birbirinizi yersiniz, 30 - 35 yaşından sonra da zaten mantık evliliği yapacaksın genellikle, aşk yok bir şey yok. Orada belki para ya da mal mülk konuşur. Bence evlenmeyin zaten. Kız bulun takılın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Haziran 2025; 18:14:56 >

• davul bile dengi dengine standart bir mahalle kızı hem zengin,hemde yakışıklı bulmayacağını biliyor zaten herkesin gözü everste değil.

mutlu olmaya yaşı geçmeden aile anne olmaya bakıyor herkes ister zengin yakışıklı koca ama realitede oyle bir şey yok.

sırf herif yakışıklı olduğu için evlenen kadında dolu çevremde tip te iyi bir kartvizit oluyor, arkadaşlarına yakışıklı sexy kocam var diye hava atıyorlar instagramda, kel göbekliyi çirkini pek paylaşan bile yok 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Haziran 2025; 18:38:10 >

Mahalle jargonuna neden takılı kaldınız ben bunu anlamadım. Yaşadığınız yer pek bir alt sınıf bir yer gibi geldi bana. Kocasını instagrama koyup yakışıklı kocacım diye paylaşan birini hayal etmek bile istemem... Bunun tersinin yapıldığını düşünürsek (bir erkeğin karım çok seksi ve güzel diyip arkadaşlarına fotoğrafını atması gibi) olayın ne kadar çiğ olduğunu anlarız. Bu tıpkı bende İphone 16 promax var kızlar demek gibi. 5 sene sonra bunu diyen kadın İphone 21 promax arayacak bulamazsa kaçak kullanacak.

Yukarıda yazdım kişisel deneyimlerle ilgilenmiyoruz. Yaşım geçmesin hemen çocuk doğurayım diye düşünülen bir evliliğin gerçek anlamda sağlam temellere oturmadığını düşünmek de çok zor olmasa gerek.

Burada bir kadının para için bir erkeği tercih etmesinin; ya da tercih kriterlerinde para olmasının ahlaki ve etik olmamakla itham edilemeyeceğini savunuyorum. Hatta günümüz dünyasının bir gereği olduğunu dahi iddia edebiliriz.

• Evlenip mutlu olan çok az. Hele ki Ortadoğulularla.. Evliliğe genelde bekarlar özeniyor. Evli adamlara sorarsan, gel bir de ben anlatayım diyorlar ve anlatıyorlar. Bana sorarsanız da, evlenmeyin zaten. Elin karısına köle olacaksınız. Bir de veletleri peydahladım mı tamamdır, artık ölüm sarmalındasın boşanamazsın da. Özgürlüğün elinden gider çok aklı başında birilerini bulmanız lazım iste Alman olur, Ingiliz olur falan, zihnen olgun olur vs. Yoksa iste donumu kim yıkayacak, ben mortingen olunca kim kaldıracak diye düşünüp evlenirseniz babalara gelirsiniz diyorum.. Bu isler öyle çocuk oyuncağı değil yani. En güzeli kız bulun, evlenelim falan diyorsa başınızdan atın bence, aile köylü olduğu için evlen diye kafa sisiriyorsa da görmezden gelin yoksa haliniz haraptır bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Haziran 2025; 18:49:41 >
  • Asgari ücrete haftada 1 gün izinle zor bir işte çalışıyorsanız ihtiyacınız da yoksa anlamsız. 1 ay önce işten çıkarıldım. Şu anda sırf bu şartlar nedeniyle iş aramıyorum. 3 kuruş paraya kaldığım yerden devam edipte akıl sağlığımı kaybetmeye niyetim yok şahsen. Bu paralara kapitslist patronları ve devleti zengin ediyorsunuz kendinizi değil. Kendiniz de hayatta kalmaya çalışıyorsunuz işte. Yeni, Avrupa nın kıskandığı Türkiye ' ye hoşgeldiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evlilik bir beklenti meselesi ve bence herkesin evlenmesi gerekiyor. Aynı mantıkla yani ortadoğuda herkesin evlenmesi gerekiyor. Düşüncelerinize katılmakla beraber yazdığım şey biraz çelişkili gelmiş olabilir. Şöyle açıklayayım. Türkiye'de insanların birey olmaları için evlenmeleri gerekiyor. Her ne kadar kızlarda bu baskı çoksa da erkeklerde de bu baskı vardır. Evlenmemiş biri 50 yaşına da gelse birey olarak kabul edilmiyor. Toplumsal normlar bu kişi hemen bir şekilde etiketliyor. Kadın erkek farketmez bu etiketi alıyorsunuz. Toplumun etiketi yetmez gibi yakın akraba ve aile baskısı da buna ekleniyor. Arkadaş çevrenizi ne kadar özenli seçseniz de arkadaş baskısı da ister istemez oluyor (genelde hepsi evli olur). Bu bağlamda imkanı ve fırsatı olanların evlenmesini öneririm. Bunları göğüsleyecek gücüm var diyen birisi varsa kesinlikle evlenmesin derim. O da ayrı mesele. Yani baskıların etkisi evliliğin hayal kırıklığından çok fazladır.

Şöyle bir durum var. Parası olan kariyeri olan bir erkeğin evlenmesi bu zaman için çok anlamlı değil. Bunun yerine parasını yedireceği 3-5 senelik genç kız birliktelikleri 10 numara bir tercih olur. Tabii bunun da kendine göre çıkmazları var ancak evlilik gibi bağlayıcılığı yok. Tek problem içten gelen soyu devam ettirme güdüsü bunun şu anda mantıklı bir çözümü yok ne yazık ki. Tabi bu iç güdü herkeste olmayabilir.

Genç yaşında evlenenelerin de işi zor tamamen şans insanların genç yaşta verdiği herhangi bir kararın isabet oranı daha düşük. Ömür boyu yaşayacağın birini seçmek te zor tabi.

• Köylü çevreden öyle oluyor benim kuzenlerim hepsi boylu poslu yakışıklı erkekler ve evlenmediler kız arkadaşları oldu ve o yaşta bile kadınlarla takılıyorlar. Köylü ortamın varsa uzaklaş, ailenden de uzaklaş, ekonomik özgürlüğünü ele geçir, ayrı eve çık, kaliteli insanlarla arkadaşlık et derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Haziran 2025; 19:14:36 >
  • sen nerede yaşıyon etilerdemi? sınıfla alakası yok şekil a1.

Murat Dönmezyoutube
    Erkekler ve Berberleri * işbirliği
    https://www.youtube.com/shorts/VW4X1-u6z9A

kız sıradan ama çocuk oldukça ortalama üstü kendinden çok nişanlısının reklamını yapıyor,yakışıklı kocanın reklamı bizde itina ile yapılır havasıda atılır iyi biliyorum bu öz güveni ve havayı parayla elde edemezsin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Haziran 2025; 19:13:40 >

Bu doğru bir yöntem değil. Erkek olsa kvt denir.

Ruhumuz köylü.

• Soyunu devam ettirme güdüsü diye bir şey yok, seks güdüsü var. Seks güdüsü dolaylı olarak üremeye sebep oluyor. Erkekler genellikle veledimiz olsun ona bakalım diye değil, seks güdüsüyle davranırlar. Ha sonra velet ortaya çıkınca, babalık hissi güçleniyor tabii ama öncesinde böyle bir şey yok. Böyle bir şeye bulaşmazsan öyle bir güdü olmaması gerekir.

Yani genellikle köylü yetiştirilme tarzında, soyadımız yürüsün şeklinde, buna önem veriliyor nedense bu kültürel bir şey güdüyle ilgisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Haziran 2025; 19:20:35 >

Money. Parayı kime bırakacağız hissi. Dünyaya bir eser bırakma hissi. Gençken bunları sadece seks olarak düşünüyorsun ama pratik anlamda çocuk yapamayacak duruma geldiğinde kesinlikle bir boşluk oluyor. Kesinlikle.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.