Şimdi Ara

Çoğu dersten kalmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üni 2. Sınıfta mühendislik okuyorum. Derslerimi önemsediğim halde yaklaşık 7 dersin 4 ünden kalacagim gibi görünüyor. Açikcasi bölümün yarısı benim gibi desem yeridir. Suan 3 sınavımin finali açıklandı. 3'ü de Ff düşmüş. 1.siniftan 1tane kaldığım var. Benim canimi çok sıkıyor bu durum. Yani ailem bana hep destek veriyor. Devlet üniversitesinde okuyorum ayrica. Ben kişisel olarak basarisizligima üzülüyorum. Hayatta isteyip de elde edemediğim basarilarimdan birisi de bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pankreasına Talibim -- 5 Ocak 2018; 23:51:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hangi bölüm?
  • daha erken ilerde toplayabilirsin ben uzatma senemde yine kaldım derslerden umudunu yitirme hiçbir zaman elbet geçilecek birGÜN

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • panter20 kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkür ederim. Kötü not alinca sanki hiç düzeltemeyecegim gibi hissediyorum. Anksiyete denen illeti var. Aklımdan çıkmıyor çoğu gün. İnan derslerime de çalışıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

biyomedikal mühendisliği

Peki mesleğini seviyor musun?
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    Seviyorum sorun yok. Emin ol lisede de çalışıp sinavlardan sinirda not alirdim. Liseden beri var bu sorun. Üniversite sınavında da ayni seyleri yaşadım. 2 sene çalışıp 85k sıralama yapmak gibi.

• 2009 da girdiğim hukuk fakültesinde 1. Sene sonunda 1; 2. Sene sonunda 3; 3. Sene sonunda 9 olmak uzere 4. Seneme girdiğim 2013 te toplam 18 dersim vardı.

2013 te 9 unu verdim; 2014 te de kalan 9 unu verip mezun oldum.

Umutsuzluğa kapılma hocam, bir şekilde halledersin tek yapman gereken sabırla sebatla çalışmak...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Bana umut verdin.

• Pankreasına Talibim kullanıcısına yanıt
    Çalışmayı seviyor musunuz?

• Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    Masaya oturunca çoğunlukla sıkılıyorum. Ayrıca çalıştığım yerlerin çoğu kısmının sınavda çıkmaması ya da çalışsam bile hocaların o konuyu, soru tipini derinlemesine sormasi benim yapamama sebep oluyor.

• Büyük ihtimalle nasıl çalışılması gerektiğini bilmiyorsun.Düzenli çalış,konuyu sorgulayarak öğren ve konuyla ilgili bol bol soru çöz.Soru çözmeden olmaz ne kadar soru cozersen daha iyi.Özellikle çıkmışları analiz et.

• Üniversitede işler biraz farklı işliyor. Bakıyorsun ders kitabında 600 sayfadan sorumlusun. 24 saat çalışsan bile bunun hepsini bitirmene olanak yok. Bu yüzden nereyi çalışacağını bilmek zorundasın. Yapman gerekenler;

1) Daha önce aynı hocadan dersi alanlarla konuşup bilgi edinmek.

2) Mümkünse geçmiş sınav sorularını bulup incelemek.

3) Eğer koyuyorsa hocanın sisteme koyduğu notlara ve sorulara çalışmak.

4) Derslere gidip not tutmak ve hocanın nerelere önem verdiğine dikkat etmek yada giden birisini bulup onun notlarını almak.

Her ders için bunların biri mutlaka bulanabiliyor. Eğer hiçbirini bulamazsan geçmiş olsun yüzde 90 kalırsın. Ders çalışmak isteyip de neye çalışacağımı bilmediğim çok zaman oldu açıkçası. Ama bir şekilde yol bulunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 6 Ocak 2018; 20:34:24 >
  • Oromë kullanıcısına yanıt
    Evet dediklerine kesinlikle katılıyorum. Dedigin şekilde geçmiş yılların soruları işime yarasa da bazi hocalar. Geçmiş yillardan cok daha farklı sorular soranlar da oldu. Hatta bir derste siniftan 2-3 kisi geçti. 250-270 arasi kalan vardi en son.

• Calisicaksin kardesim bu yani ne dememizi bekliyorsun ki

Ben de suan berbat durumdayim bu bizim sucumuz hatta kendi adima agir konusacagim benim malligim gecen nasil geciyor ben gerizekali gibi vaktimi bosa harcarken adamlar kafa patlatiyor ilerde bu meslegi yapacaksak tabiki hocalar da biraz zor sorup bilgimizi test edecek yoksa is bilmeyen adamlar yetisiyor

Suc bizde kardesim kafani mesgul edip uzulecegine yok anksiyete yok depresyon bilmem ne diyecegine dert yanacagini calis iste da! Yanlis anlama sana kizmiyorum kendime bu öfkem salak gibi calismadim dc ile gectim gecen yil hep al simdi noldu ortalama sarti getirdiler ayvayi sapiyla copuyle yedim

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Haklısın kardeşim. Demek ki yeterince çalışmamışız
  • Öncelikle başarı kriterini bu sistemin sana zorla dayattığı derslerden iyi not almak olarak algılamak çok yanlış. Ayrıca ne kadar çalışırsak çalışalım, ben alttan aldığım derslere bir sonraki seneler tekrar çalıştığımda gerçekten önceki seneler çok da çalışmadığımın farkına vardım.
  • mühendislik hazırlık vardı ilk yıl... o yıl sonunda hazırlıktan kaldım geçemedim...ara dönem sınavı oluyor bölüme geçiş için bilen bilir.. o sınavda geçtim hazırlığı..bu süreçte gittim bir mağazada çalıştım satış temsilcisi olarak boş durmiyim diye çünkü derse tekrar gitmek istemiyordum ki ilk defa eğitim hayatım boyunca sınıfı geçememiştim tabi benim 4-5 dersi alamamış olmam ve akabinde bazı derslerden kalmam ile birlikte son sınıfa 9 ders alttan kalarak giriyordum. Zaten bir dönem alt sınıfa bir dönem normal sınıfıma devam ediyordum çünkü dediğim gibi bir dönem içerdeydim...ama yılmadım 9 dersin 8 ini finalde verdim o bir derste en kolayıydı sözeldi ama adam 5 sorunun 3 ünü vize sormuş ve her soruya 20 puan vermişti bizde de 50 puan sınırı vardı 50 alamayacaktım yani..boş kağıt verdim çıktım...büte girdim o sınavdan 100 aldım çıktım arkadaşlar hayret etti ama ben en başından inanmıştım yapabileceğime...ve bende diğer arkadaşlarıma aynı zamanda üniyi bitirdim...hatta bazı arkadaşlar bitiremedi bile benden önce bölüme girmelerine rağmen...önce sen inan, sonra diğer insanlar sana inanır

• Sıkıntı yapma, mühendislik okuyan adamın başına gelir genelde. Zamanında benim de alttan 7-8 tane dersim vardı okulumu iki sene uzatmıştım. Dünyanın sonu değil teker teker veriyorsun o dersleri sonuçta.

• Bende aynı durumdayım okuduğum bölüm görece kolay diye biliniyor ama değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.