Şimdi Ara

Coğrafya Kafkasya sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
3.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler, o sorunun cevabı Kafkasya değilmiş. Sudan'ın 2011 yılında Kuzey ve Güney Sudan olarak ikiye bölünmesinden dolayı cevap Kuzey Afrika imiş. YGS'deki coğrafya sorularında o kadar detaya iniyorlarsa artık lys coğrafyasını düşünemiyorum.

• Bu da mı yanlış?Kalpten gidecem ha bu kaçıncı yanlışım oldu.
  • eminmisin ya offfffffff
  • Sudan olamaz. Kafkasya cevap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kusura bakmayın beyler ama bunu nasıl yanlış yaptınız az gündemi takip edin sosyal bölümü tamamen genel kültürünüze yönelik sorulardan oluşur coğrafya ve felsefenin bi kaç sorusu hariç.Ben kardeşim için girdim sınava sayısalcıyım 25+ sosyal bekliyorum 15 dk'da yaptım bide.

bu soruyu gördüğümde direk aklıma kuzey afrika geldi bu arap baharı yüzünden ama kafkasya'da vardı sonra sudan olayı aklıma geldi kuzey afrika yaptım.

• kim kesti yaa cevap kafkasya.Orada sovyetler birliği vardı dağıldı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andres Escobar

kusura bakmayın beyler ama bunu nasıl yanlış yaptınız az gündemi takip edin sosyal bölümü tamamen genel kültürünüze yönelik sorulardan oluşur coğrafya ve felsefenin bi kaç sorusu hariç.Ben kardeşim için girdim sınava sayısalcıyım 25+ sosyal bekliyorum 15 dk'da yaptım bide.

bu soruyu gördüğümde direk aklıma kuzey afrika geldi bu arap baharı yüzünden ama kafkasya'da vardı sonra sudan olayı aklıma geldi kuzey afrika yaptım.

Kardeş gündemi takip edin diyorsun da genel kültür değil coğrafya sorusu var. Ve emin ol ben dahil girenlerin çoğu kısmı Sudan ile alakalı hiçbir şey görmedi coğrafya dersinde.
  • Kardeş siz anlamıyor musunuz ?

quote:

1917 Ekim Devrimi, başka bir deyişle Bolşevik İhtilali ile kurulan SSCB, Soğuk Savaş sürecinde Amerika Birleşik Devletleri'nin karşısındaki güç konumunda idi. 1985 yılında Gorbaçov'un iktidarı sırasında başlayan Glasnost ve Perestroyka ile başlayıp 6 yıl süren reformların ardından 1991 yılının sonunda Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği resmen dağıldı ve birliğe bağlı bazı ülkeler bağımsızlıklarını ilan ettiler. Birliği oluşturan şimdi bağımsız olan 15 devletten 12'si bir araya gelerek Bağımsız Devletler Topluluğu'nu oluşturdular.

quote:

Sovyetler Birliği'nin 1991 yılında dağılmasıyla Kafkaslarda bağımsızlığını ilan eden devletler şunlardır;
    Azerbaycan
    Ermenistan
    Gürcistan

• quote:

Orijinalden alıntı: Akeneton34

Kardeş siz anlamıyor musunuz ?

quote:

1917 Ekim Devrimi, başka bir deyişle Bolşevik İhtilali ile kurulan SSCB, Soğuk Savaş sürecinde Amerika Birleşik Devletleri'nin karşısındaki güç konumunda idi. 1985 yılında Gorbaçov'un iktidarı sırasında başlayan Glasnost ve Perestroyka ile başlayıp 6 yıl süren reformların ardından 1991 yılının sonunda Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği resmen dağıldı ve birliğe bağlı bazı ülkeler bağımsızlıklarını ilan ettiler. Birliği oluşturan şimdi bağımsız olan 15 devletten 12'si bir araya gelerek Bağımsız Devletler Topluluğu'nu oluşturdular.

quote:

Sovyetler Birliği'nin 1991 yılında dağılmasıyla Kafkaslarda bağımsızlığını ilan eden devletler şunlardır;
    Azerbaycan
    Ermenistan
    Gürcistan

Attığım linklere baksana kardeş. Ben de kafkasya dedim ama cevap kuzey afrika.

• sen yazdığımı okudunmu kardeşim zaten bi kaç coğrafya ve feslefe sorusu hariç hiç sosyal kitabı açmadan bu sınavdan 25+ alınır ben hayatımda sosyal kitabı açmadım sadece okuduğum tarihi kitaplar izlediğim belgeseller ve yorumlama ile 33 sosyal yapmıştım.Sudan olayını nasıl bilmiyorsunuz ben anlamadım bu sınav lys gibi değilki siz ezberci sistem bütün kıtabı ezberliyorsunuz yanlış!
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilentPower

quote:

Orijinalden alıntı: Akeneton34

Kardeş siz anlamıyor musunuz ?

quote:

quote:

Azerbaycan
    Ermenistan
    Gürcistan

Attığım linklere baksana kardeş. Ben de kafkasya dedim ama cevap kuzey afrika.

İyi de kardeşim orada devletler oluşmamış ve Ülke bildiğin bölünmüş kuzey ve güney olmak üzere. Bunun gibi bir çok örnek var dünya üzerinde . Ama Kafkaslar ve Sovyet olayı çok başka.

• quote:

Orijinalden alıntı: Andres Escobar

sen yazdığımı okudunmu kardeşim zaten bi kaç coğrafya ve feslefe sorusu hariç hiç sosyal kitabı açmadan bu sınavdan 25+ alınır ben hayatımda sosyal kitabı açmadım sadece okuduğum tarihi kitaplar izlediğim belgeseller ve yorumlama ile 33 sosyal yapmıştım.Sudan olayını nasıl bilmiyorsunuz ben anlamadım bu sınav lys gibi değilki siz ezberci sistem bütün kıtabı ezberliyorsunuz yanlış!

Ezberim rezalettir. Yorum soruları olmasa sınavda şu yaptığımın yarısını yapamazdım belki de. Yorumla alakası yok o sorudaki Sudan olayını bilmenin.
  • Sudan kuzey afrika ülkesi değil

Sudan ya da resmî adıyla Sudan Cumhuriyeti ya da Kuzey Sudan, Afrika'nın en geniş 3. ülkesi. Başkenti Hartum'dur. Bir Doğu Afrika ülkesi olan Sudan kuzeyden Mısır, kuzeydoğudan Kızıldeniz, doğudan Etiyopya ve Eritre, güneyden Güney Sudan, batıdan Orta Afrika Cumhuriyeti ve Çad, kuzeybatıdan da Libya'yla çevrilidir.
  • Afrika kıtasının kuzeyindeki bölgeye verilen isim. Bugün Kuzey Afrika'da Fas, Cezayir, Tunus, Libya, Mısır ve Sudan devletleri bulunmaktadır. Bölgede Müslümanlar çoğunluktadır. Yaygın olarak kullanılan dil ise Arapça'dır
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemcosan

Sudan kuzey afrika ülkesi değil

Sudan ya da resmî adıyla Sudan Cumhuriyeti ya da Kuzey Sudan, Afrika'nın en geniş 3. ülkesi. Başkenti Hartum'dur. Bir Doğu Afrika ülkesi olan Sudan kuzeyden Mısır, kuzeydoğudan Kızıldeniz, doğudan Etiyopya ve Eritre, güneyden Güney Sudan, batıdan Orta Afrika Cumhuriyeti ve Çad, kuzeybatıdan da Libya'yla çevrilidir.

Hocam attığım siyasal haritada neden orada gözüküyor o zaman? Senin dediğin siyasi harita olarak değil coğrafi harita olarak doğru.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Do%C4%9Fu_Afrika

• Cevap kuzey asya

• Soru direk sscb idi. Genis topraklari parcalanmasi ve yeni siyasi sinirlar olusmasindan bahsediyordu.

• Psman kullanıcısına yanıt
    Yakın zamanda diyordu ama.
  • Bi kere farklı milletler diyordu hatırladığım kadarıyla sscb kesinlikle.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.