Şimdi Ara

coğrafya kaderdir (SS'li) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ulan bizde süt vr meyve suyu bile 1litre onun fiyatı da 16lira

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

başka yatırımlar varken sırf araç çok değer kaybedecek diye 2 senede bir araç değişmek kusura bakmada ağır akıl yoksunluğudur zaten bu yüzden bizim ülkedeki memurlar böyle ayrıca inatla ısrar ediyorum şu zaman Türkiye sinde bile araç bir yatırım değil ihtiyaçtır gayrimenkul , altın , hisse senedi vs. varken ben aracımı değişeyim değer kaybetmeden demek saçmalıktan başka birşey değil o halde git alsatçılık yap daha kara geçersin.

• sharkemre kullanıcısına yanıt

şahsen benim derdim araba değer kaybetmesin değil. imkanım varsa neden daha iyi arabaya binmeyeyim ? olay bu.

• eneskılıc E kullanıcısına yanıt

His dışında bir şey sayamamışsınız. Kötü bir şey olması için daha ne olması lazım tam olarak  

Büyük motorlu atmosferik arabaları severim bu arada. Ama histen ziyade dayanıklılıklarından dolayı. Kafan ağrımadan uzun süre kullanabiliyorsun. Mesela şimdi baktım eğer amerikadan bir highlander alacak olsaydım 2.5 hybrid yerine 3.5 v6 tercih ederdim kesinlikle. Onu da bir 20 sene kullanırdım.

• araplara domal...rum yazsaymış daha iyimiş :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F9095222 -- 20 Şubat 2022; 16:16:3 >
  • eneskılıc E kullanıcısına yanıt

Bütün okuma özürlüler de galiba bana denk geliyor. Okuduğunu anlamada bir sıkıntı mı var? Önce okuduğunu bir anla, ondan sonra laf yetiştirirsin. Orada AMG'nin ABD satış rakamlarını vermişim. Konu AMG, A6 değil, Cadillac değil, Mustang Hellcat değil. Tekrar ediyorum konu 6,3 litre motorlu Mercedes AMG. Dahası ABD California'dan ibaret değil. Kaliforniya açık ara ABD'nin en zengin bir kaç eyaletinden biri. ABD yıılık gelir ortalaması 65 bin dolar. Bu Virjinyada 46 bine düşüyor, Kaliforniyanın bazı kesimlerinde 124 bine kadar çıkıyor. Hep Kaliforniyada gezeceğine biraz da şu eyaletleri gez: Mississippi, Louisiana, New Mexico, Kentucky, Arkansas, West Virginia, Alabama, Columbia, South Carolina, Georgia vb.

Konu Mercedes 6.3 litre AMG. Anlamayacağın için bir daha tekrarlayayım: Konu Mercedes 6.3 litre AMG. Yine anlamazsın diye bir daha tekrarlayayım: Konu Mercedes 6.3 litre AMG.

Ve bu araçtan tüm motor seçeneklerinde geçen yıl ABD'de topu topu 4500 kadar satılmış. Mesajımda üstelik rakam da verdim senin gibi okuduğunu anlama özürlüler için.

Evet senin kafaya göre ABD'de herkes AMG'ye biniyor.

Kaliforniyaya gideceğine okuduğunu anlama kursuna gitseydin, kendin için daha faydalı bir iş yapmış olurdun.

OECD'nin yaptığı bir araştırmaya göre OECD ülkeleri içinde okuduğunu anlamayan %40'lık bir kesimle sonlarda yer alıyoruz. İşte sen o %40 içindesin. Senin yerinde olsam halimden utanırdım.

Ve sen muhtemelen bu mesajımı da anlamayacaksın. O yüzden senin gibileri hemen blokluyorum. Blok.

Az Okuyoruz, Okusak da Anlamıyoruz! OECD'ye Göre Türkiye'nin %40'ı Okuduğunu Anlama Yeteneğine Sahip Değil! (onedio.com)

• Konu sahibinin örnek verdiği araç Mercedes Benz 6.3 litre AMG 2001 ve 2002 yıllarında çok sınırlı sayıda üretilmiş ve üstelik ABD'de satılmamış bile. S63 AMG, CL63 AMG ve G63 AMG olarak 3 versiyonda üretilmiş ve hedef kitle olarak ülke liderleri belirlenmiş. C63'ten 26 tane üretilmiş. O zamanın parasıyla 110 bin pound (200 bin usd) fiyata satılmış.

G63 AMG 2002 yılında yalnızca 5 tane üretilmiş ve tamamı Almanya'da o zamanın parasıyla 250 bin euroya satılmış.

Motor 6.3 litre V12 443 ps ve 530 nm gücünde.

Bugünün parasına çevirirsek: 300 - 500 bin USD arasında değişiyor.

Arkadaş bu arabayı örnek göstererek coğrafya kaderdir demiş ama yanlış örnek seçmiş. Coğrafya kaderdir, buna katılıyorum. Mesela herkesin alabileceği bir Chevrolet Camarro örneği verseydi, çok anlamlı olurdu ama koca dünyada sadece 50-100 kişinin, o da 300-500 bin dolara alabileceği, Amerikalıların ise alamayacağı (çünkü sadece Avrupa ve Asyada satılmış) bir aracı örnek göstererek amacına ters düşmüş. Çünkü bu arabayı alamamak dünyadaki bir avuç insan dışında herkes için kaderdir.

Konudan bağımsız olarak güncel AMG GT ABD'de 4.0Lmotorla ve tüm opsiyonlar dahil full donanımlı olarak 150-160 bin USD civarına satılıyor. Bir alt versiyonu 90 bin dolardan başlıyor, 130-140 bin dolara kadar çıkıyor ve bu modellerden MB geçen yıl ABD'de sadece 4000-4500 civarında satmış. Diğer ucuz AMG'ler bu rakamlara dahil değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 20 Şubat 2022; 19:50:30 >

• Bu araç abd’de değil gibi… Çünkü orada süt ve meyve suyu 2 lt yada litrelik ambalajlarda gelmez. Once, pint, quart yada galon olarak satılır…o araç ya da abd’de değil ya da sahibi sonradan görmüş metrik sisteme alışık bir göçmen…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 20 Şubat 2022; 21:7:59 >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

lise mezunu ekonomi uzmanı... bana birini hatırlattı ama?  

• Coğrafya kader falan değildir. Coğrafya kadar lafı öğrenilmiş çaresizlikten başka birşey değildir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aga bee 

• Arif kullanıcısına yanıt

İyiydi…

• 6.3 yazısı sembolik. Araç 6.2 motor.

• Cok kötü hissettim
    Ciddi söylüyorum
    Hanasını ya ....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.