Şimdi Ara

Coffee Lake İşlemciler [Türkiye'de Stoklara Girmeye Başladı] (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
618
Cevap
5
Favori
25.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Beyler bi kaç ay içinde fiyatlar düşermi sizce ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jakoß

    Beyler bi kaç ay içinde fiyatlar düşermi sizce ?

    Dolar bu haldeyken zor. Daha artmaması için dua edin bence.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Hocam peki düz 8700 mü yoksa 8600K almalıyım. şuan 8700K alıp oc yapmaya gerek yok gibi sıradan bir oyuncu için ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jakoß

    Hocam peki düz 8700 mü yoksa 8600K almalıyım. şuan 8700K alıp oc yapmaya gerek yok gibi sıradan bir oyuncu için ?

    8700k ile 8700 arasında base hızlarda çok az fark var turbo hızlarda 100'er mhz oynuyor. 8700k'ya oc yapılırsa fark biraz açılıyor fakat iki işlemcide base ve turbo hızlarda gayet yeterli. 8600k'da kötü işlemci değil fakat +2 core dezavantajı var ileriye dönük.

    8700 her tür oyun, uygulama için gayet iyi bir işlemci, güç tüketimi olarakta daha iyi. Oc yapacağım, işlemcinin orasını burasını bızıklayacağım demiyorsanız 8700 tercih edin. Yok illa oc yapacağım, ilerleyen zamanlarda upgrade yaparım 8700k'ya geçerim diyorsanız 8600k alın. 8600k alırsanız soğutucu masrafınız olacaktır, 8700 içinden stok soğutucu ile de çalışabiliyor. Elbette daha kaliteli bir soğutucuya göre sıcaklıklar 5-10 derece fark ediyor fakat zırt pırt stres testi yapmadığınız müddetçe gayet yeterli.




  • bu sivi sogutmalari bir tek ben mi sevmiyorum? noctua nh-d15s kullanacagim sistemde. dusuncelerinizi paylasirsaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VRM asiri sisirildi son donemde, insanlar su yukaridaki listede onerilmeyen VRM li anakartlarla 5GHz gunluk kullaniyorlar 8700k'lari.

    Ha ne fark olabilir ustteki anakartlarla alttakiler arasinda, usttekiler gorece daha az voltajla ayni cpu frekansini stabil tutabilir, bu da daha dusuk isinma olarak geri donebilir, sogutmak kolaylasir vs vs ama ben hava sogutma ile gunluk 5GHz kullaniyorum su an 8700k'yi o listede giris seviyesi diye eziklenen tomahawkla. 2 kati para verip yine 5GHz gunluk kullanmak gercekten tatsiz olurdu.

    Goruldugu gibi overclock konusunda sikinti cikmiyor hicbir kartta, hatta onerilmeyen Z370 A bile 5Ghz calistirabiliyor bu islemciyi. Ha ne fark olabilir? Anakartlarin omur farki olabilir ama bu da cok onemsenecek bir parametre degil. Islemciye overclock yapinca omrunun azalmasini nasil onemsemiyorsak bu da ayni. Islemcide anakartta normal sartlarda overclocklu calistirildiginda bile demode olmadan bozulmayacaktir.

    Birsey yeterliyse yeterlidir, daha pahali olunca daha yeterli olacak diye birsey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLawMan -- 15 Kasım 2017; 12:16:18 >




  • FIRTINA kullanıcısına yanıt
    D15s ile U14s arasindaki fark minimal. D serisi alip hayatina ram clearance problemi sokmak yerine U14S alirsan daha akilci bir hareket olur bircok acidan.

    Arada bir kac derece var diye d15 takinca daha cok overclock yapamayacaksin, ikiside islemciyi zaten ayni yere overclocklatacak bunu diyorum.

    Sivi sogutmalari ben de sevmiyorum cunku bu satilanlar sivi sogutma degil oyuncak. Adam gibi sivi sogutma olsa (ki al tak olarak yok) o zaman havaya gore farki ciddi olurdu. 15 yil once kendimize ozel dizaynlar, ozel sivi sogutma blocklari yapardik, sivi sogutma ile eksi derecelerde takilir, terleme problemlerini cozmek icin legene motor yagi koyup sistemi onun icinde calistirir overclock yarisi yapardik, ama bunlar hep ekstrem hareketler. Sivi sogutma da ekstrem bir hareket zaten. Gereksiz yere sisteme bir suru problem cikartacak eleman eklemekten baska birsey degil bugun o satilan al tak sistemler. Fark bes derece celcius, harcanan para 2x kisaca verimsiz oyuncaklar, gamebreaker bir ozellikleri yok.




  • FIRTINA kullanıcısına yanıt
    CLC'ler aynı soğutma performansını çoğu zaman daha fazla gürültü yaparak sağlıyorlar(Bequiet Silentloop 280 hariç) ve uzun vadede performans kaybı, pompanın bozulması gibi sıkıntıları mevcut.

    D15 uyumluluk açısından oldukça kötü. Özellikle ilk PCI-E slotunu çok taciz ediyor, ayrıca yüksek profil RAM'le kullanıldığında kasa çok geniş değilse push/push'da kasa kapağı kapanmıyor. Ayrıca A15'ler(D15'le gelen) pull/pull olarak takıldığında çok gürültü yapıyorlar.

    Thermalright Le Grand Macho yakın fiyatla D15'ten daha iyi performans verecektir. Ayrıca üzerinde gelen TY-147B fan A14/15'lere göre pull olarak kullanıldığında aynı RPM'de daha çok daha sessiz. TY-147A ve B'ler gene kasa fanı olarak da daha uygun seçim olacaktır Noctua fanlara göre.




  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben de Noctua NH-D15'teki RAM ve PCI-e ilk slotunu kapatma sorununu bildiğimden NH-D15s'ye gözümü dikmiştim. Sanırım NH-D15s sadece PCI-e slotu sorununu çözmekte. RAM için ufak tefek sıkıntılar çıkarabilir özellikle yüksek olan RAM'ler için. U14s'yi de inceledim D15s'ten aşağıda kalmıyor. U14s'ye kayabilirim bu durumda.

    Thermalright Le Grand Macho'da güzel duruyor ama ben inventus'tan alacağım için bu seçeneği eliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheLawMan

    VRM asiri sisirildi son donemde, insanlar su yukaridaki listede onerilmeyen VRM li anakartlarla 5GHz gunluk kullaniyorlar 8700k'lari.

    Ha ne fark olabilir ustteki anakartlarla alttakiler arasinda, usttekiler gorece daha az voltajla ayni cpu frekansini stabil tutabilir, bu da daha dusuk isinma olarak geri donebilir, sogutmak kolaylasir vs vs ama ben hava sogutma ile gunluk 5GHz kullaniyorum su an 8700k'yi o listede giris seviyesi diye eziklenen tomahawkla. Hiyar gibi 2 kati para verip yine 5GHz gunluk kullanmak gercekten tatsiz olurdu.

    Goruldugu gibi overclock konusunda sikinti cikmiyor hicbir kartta, hatta onerilmeyen a370 bile 5Ghz calistirabiliyor bu islemciyi. Ha ne fark olabilir? Anakartlarin omur farki olabilir ama bu da cok onemsenecek bir parametre degil. Islemciye overclock yapinca omrunun azalmasini nasil onemsemiyorsak bu da ayni. Islemcide anakartta normal sartlarda overclocklu calistirildiginda bile demode olmadan bozulmayacaktir.

    Birsey yeterliyse yeterlidir, daha pahali olunca daha yeterli olacak diye birsey yok.

    Kullandığımız kelime hoş olmamış, daha iyisini tercih etmemeniz veya edememeniz, tercih edenlere hakaret edebilirsiniz anlamına gelmiyor. Sizin mantığınıza göre linea da aynı araç a5 te. Parası olan isteğini alır bu onları herhangi bişey yapmaz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • FIRTINA kullanıcısına yanıt
    Inventus'tan D15s veya Phanteks TC14PE olabilir
  • Yanlis anlasilma olmus ama siz de haklisiniz daha aciklayici yazmam lazimdi, kotu anlatim yapmisim, kusura bakmayin.

    2 kati para veren hiyar demek istemedim aslinda, amacini asmis soylem.

    Demek istedigim bana yeten ozellikte (pcie slotu olur, m2 sayisi, usb sayisi vs vs gibi) anakarti almak yerine, overclock yapacagim diye "VRM'i daha iyi" oldugu icin ornegin msi godlike gamingi alsam yanlis ve aptalca olurdu benim adima. Hiyar gibi 2 kati para verip ayni sonucu elde etmis olurdum. Oradaki hiyar bu hiyar. Godlike gaming alanlar hiyar degil yani, o sekilde demek istemedim. Adam renkli seviyordur isikli seviyordur incik boncuklu seviyordur alir godlike, buna kimse bir sey demez diyemez zaten.

    Ancak bircok insan ihtiyaci olmamasina ragmen sirf su VRM fetisizmi yuzunden gidip daha pahali anakart almaya yonlendiriliyor sistem tarafindan, ben buna karsiyim. Bunu yememek lazim. overclockers.net'in su yukarida paylasilan resminde "onerilmeyen" anakartlar arasinda yer alan anakartlar dahi 8700k'yi 5GHz calistiriyor ustelik havasogutma ile sogutulabilecek sekilde. Dikkat cekmek istedigim nokta buydu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLawMan -- 15 Kasım 2017; 12:14:46 >




  • TheLawMan kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğru olabilir, satış stratejisi de olabilir bunlar ama ben maddi gücü yetipte düşük modelini alan görmedim hiç. İnsan olarak kanaatkar değiliz maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanistigimiza memnun oldum o zaman, ben o kisiyim iste. Cunku dusuk model yuksek model bilgisayar dunyasinda istismar edilmis durumda su an. Kapitalist sistemde ureticiler, tuketicilere ihtiyaclari olmamasina ragmen sanki ihtiyaclari varmis hissiyatini verip talep yarattiklari bir dunyada yasiyoruz, bizim uzerimize dusen akilli olmak, iyi arastirmak ve olayin ozunu kavramadan birilerinin lafiyla is yapmaktan kacinmak olmali. Ha bu yontem kolay mi? Degil. Bilincli olmak emek ister, ilgi ister, bilgi ister, okumak ister. Bizim toplumumuza ters ne varsa bugun, onlari ister. Bu yuzden zaten memleketin hali ortada. Okumayi, ogrenmeyi, bilgiye deger vermeyi bilmedigimiz icin bu haldeyiz.

    Esasinda ihtiyacini bilip ona gore urun alabilmek, ihtiyaci olmayacagi ozelliklere para harcamamak tum tuketicilerin yapmasi gereken bir alisveris modeli. Ama maalesef dediginiz gibi olmuyor iste, insanlar bilinclenmek istemiyor, kulaktan dolma bilgilerle yasamaktan daha cok hoslaniyorlar.
  • ryzen'den geçiş işlemi başarıyla tamamlandı

    Coffee Lake İşlemciler [Türkiye'de Stoklara Girmeye Başladı]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 15 Kasım 2017; 23:22:49 >
  • selam arkadaşlar

    MSI Z370M Gaming pro AC
    MSI z370 Gaming Carbon Pro AC

    bunların yanında önerebileceğpiniz ASUS markası dısında bir marka model var mıdır?

    ayrıca sinerji ve itopya güvenilir firmalar mıdır? en uygun 8700k nereden alınabilir şuanda?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_Rises -- 20 Kasım 2017; 23:31:21 >
  • Selamlar,

    Arkadaşlar ben yeni sistem almayı planlıyorum. Gtx 1070 kartım var. 8600k lı bir sistem düşünüyorum. Sizce değer mi yoksa 9. nesil beklenmeli mi? 9. nesilde çekirdek sayıları artacak deniyor yeni oyunlarda artık çok çekirdek ihtiyacı duymaya başladı. Habire soket değişiyor. Aldık mı elimizde patlıyor sistem.
  • bunu alacağıma ryzen 2 yi bekler, 2000 tllik işlemciye delid yapmakla uğraşmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.