Şimdi Ara

Codegen Falcon XMAN HD20 Araç Kamerası İncelemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
3
Favori
13.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün elime ulaşan bu kamerayı bugün kısa da olsa test etme imkanım oldu. Öncelikle ürünü 179 TL ye hepsiburada'dan aldım. Ürünle beraber 8gb philips microsd kart ve 5200mah USB powerbank hediye olarak geliyor. Kameraya tek başına 179 bence çok ama hediyeler ile bu fiyat iyi geldi bana. Bayram tatilinden evvel elime ulaşması gerektiği için Çin'den JS1000 sipariş etmek yerine bu ürünü tercih ettim.

http://www.hepsiburada.com/liste/codegen-falcon-xman-hd20-arac-aksiyon-kamerasi-8gb-hafiza-karti-ve-5200mah-tasinabilir-sarj-cihazi-hediyeli-aksesuarlar-dahildir/productDetails.aspx?productId=outtri599010154&categoryId=22018092#ileri

Öncelikle şunu belirteyim ürün 1080h yani full hd değil, 720p çözünürlükte kayıt yapıyor.

Kutu içeriği

- Kamera
    - Su geçirmez bir kapsül kutu.
    - Araç kullanımı için yarı açık kutu
    - İki ucu kilitli 30cm uzunluğunda çanta askısı gibi bir kemer
    - Araba Camı için vantuzlu tutucu
    - Bisiklet / Motor gidonu vb çubuklara monte için tutucu
    - Kemer ile sabitlenecek bir tutucu
    (Kutu olarak söylediğim şeylere kamerayı takıp, kutuyu da tutuculara sabitliyoruz)
    - Cihaz üzerindeki mini USB den cihazı şarj edecek çakmak soketi
    - 8gb SD Kart
    - USB Power Bank
    - USB Power Bankı şarj etmek için micro USB kablo
    - USB Power Bank ile kamerayı şarj etmek için mini USB Kablo
    - Kısa bir kullanım klavuzu.

Cihaz oldukça ufak ve kibar. Malzeme kalitesi gayet iyi geldi bana. Yan tarafında kaydırmalı 3 seçenekli bir tuş ile modu seçiliyor. 3 çeşit modu var
    - Fotoğraf (1Mp, 3Mp, 5Mp)
    - Sürekli Kayıt (480p, 720p)
    - Rotasyonlu Kayıt (480p, 720p)

720p Video kaydı 2.5 dk için 450mb yer kaplıyor. Sıkıştırma olmadığından mobil cihazlarda bu sorun hep var. Uzun kayıt için elimde var olan 32gb lık kartı kullanacağım. İnternette paylaşmak için ise Handbrake isimli ücretsiz yazılım ile dosya boyutunu aynı kalitede 1/3 e küçülttüm. Zira youtube'a yüklediğim video sıkıştırılmış hali.

Cihazın altında mini USB ve sd kart girişleri var. Üstünde ise 2 adet tuş var, soldaki açma/kapama, sağdaki ise kayıt başlatma/bitirme için. Su geçirmez kutusu üzerine bu iki tuşa basmanız iki 2 tane su geçirmez tuş koymuşlar. Su altında ya da yağmurda çekim için gayet kullanışlı olmuş. Mod değiştirmek için yine su geçirmez kutudan çıkarmak gerekiyor tabi.

Cihazın minicik ekranı dokunmatik, ilk başta dokunmatik olduğunu anlayamadım tahmin edeceğiniz gibi dokunmatikten çok kanırtmatik :) Ayrıca ekran sert cam değil, esnek naylonumsu bir dokuya sahip. Neyseki tarih ayarı ve çözünürlük seçimi bir de playback için dokunmak lazım onun dışında ekranla bir işimiz yok.

Açıkçası cihazın çekim kalitesi beklediğim kadar iyi değil. Hareketli görüntülerde blurlanma oluyor. Öndeki araca 3-4 metre yaklaşmadan hareket halinde plakasını görüntüden okumak çok zor. Aracınız ve diğer araçlar hareketsiz ise o zaman kalite gayet iyi. Yine de -umarım olmaz- bir kazaya karıştırdığımda kanıt niteliğinde bir video olarak iş göreceğinden şüphem.

Cihazla ilgili en beğendiğim şey çok hızlı açılıp (2sn) açılır açılmaz tek tuşla kayda hızlı bir şekilde (1sn) de başlayabiliyorsunuz. Mikrofon idare eder, sesi biraz az alıyor ama araç ve rüzgar gürültüsünü almaması açısından bu biraz da avantaj.

Aslında cihazı arabadan çok motosiklet kullanırken çekim yapmak için almıştım fakat kutudan çıkan aparatlar ile kaskıma montaj yapamadım. Motoru çıkardığım bir gün gidonda sabitlemeyi deneyeceğim umarım iş görür.

Cihazda gömülü 500mah batarya var, çakmak soketinden ya da evde usb den şarj etmek mümkün...

Daha sonra cevap vereceğim sorular: (Edit aşağıda geldi)
    - Şarjı ne kadar gidiyor?
    - Gece çekimleri nasıl?
    - Fotoğraf Kalitesi nasıl?
    - Motor üzerinde rüzgara karşı ses kaydı nasıl?

Buyurun bugün çektiğim kısa bir video. Kamera açısı biraz daha geniş olsaymış iyiymiş. Kayıtta kamerayı dikiz aynamın 10-15cm altına sabitledim. Aracımın ön kaputu bir hayli uzun ama ona karşın açı dar olduğundan kaputum kısa gibi görünüyor.

Edit:

- Şarjı 1-1.5 saat arası gidiyor, çabuk doluyor.
    - Gece çekimleri berbat. Güçlü cadde aydınlatması var ise olan biteni anlayacak kadar çekiyor ama şehirler arası yolda hiç çalıştırmaya gerek yok kapkara çekiyor.
    - Fotoğraf kalitesi kötü
    - Motor üzerinde ya da araçta herhangi bir rüzgar gürültüsü almıyor fakat genel olarak seste bir cızlama hakim.

Cihazı belleği dolduracak kadar kullandıktan sonra farkettim ki, sd kart dolduğunda eski kaydı silip üstüne yazma gibi bir olayı yokmuş. Bellek dolu hatası veriyor ve kayıt duruyor. Bu durumda kendiniz manuel olarak belleğe format atarak ya da eski kayıtları tek tek elle silerek belleği boşaltmak zorunda kalıyorsunuz. bu olayı hiç sevmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilteris_ -- 23 Ağustos 2014; 0:18:10 >

• 720p video linki eklendi.
  • Hayirli olsun usta. Sadece bataryalimi bu? Yani elektrik icin kablo falan gerekiyormu? Ayrica hareket edincemi kayit ediyor yoksa ellemi acip kapatiyoruz? O diger 1000 dediginiz model dahami iyi?

Ha birde 1080p olsa bile cok ise yaramaz. 1080p kac dakika kayit yapilirki? Hdd baglamak lazim full hd icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 16 Temmuz 2014; 9:27:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gömülü 500mah bataryası var. Araç içinden çakmak soketinden şarj edebiliyorsunuz. İsterseniz evde usb üzerinden de şarj oluyor. Kaydı elle başlatıyorsunuz da çok hızlı ve pratik cihazı açıp kayda başlamak. Zaten hırsız çekmesin diye cihazı camda asılı bırakmıyorum yanıma alıyorum inerken. takarken de 3sn içinde açık kaydı başlatıyorum.

Evet 1080p kayıt yapılsa kart hafızası çok az gelir. 720p de bile 1dk video 220mb yer tutuyor 32gb sd karta 130dk kayıt yapabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilteris_ -- 16 Temmuz 2014; 9:32:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Gömülü 500mah bataryası var. Araç içinden çakmak soketinden şarj edebiliyorsunuz. İsterseniz evde usb üzerinden de şarj oluyor. Kaydı elle başlatıyorsunuz da çok hızlı ve pratik cihazı açıp kayda başlamak. Zaten hırsız çekmesin diye cihazı camda asılı bırakmıyorum yanıma alıyorum inerken. takarken de 3sn içinde açık kaydı başlatıyorum.

Evet 1080p kayıt yapılsa kart hafızası çok az gelir. 720p de bile 1dk video 220mb yer tutuyor 32gb sd karta 130dk kayıt yapabiliyorsunuz.

Goruntu guzel. Her aracta olmasi gerek. Bende zaman zaman dusunuyorum bakalim. Umarim ihtiyac olmaz

• Hocam hayirli olsun. GPS var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: dokuman4444

Hocam hayirli olsun. GPS var mi?
    Teşekkürler. Üründe gps yok yani kayıt sırasında kordinat bilgisi yer almıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    İnceleme için çok sağolun hocam. 50 tl hediye çekinini son günü bugün bu ürün gözüme çarpmıştı. 129 tl ye gelecek yada çek yanacak başka alacak bişey bulamadım :)
  • ben birşeyi anlamak istiyorum. 32 gb da atıyorum 130 dk kayıt yapıyor. Peki 131. dk itibaren dolu olduğu için kayıt yapmıyor mu yoksa üstüne mi kaydediyor. Şunu anlatmak istiyorum, 5 saatlik bir yola çıktım. Sadece 130 dk lık bölümünü mü belgeleyebiliyorum acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: halley yıldızı

ben birşeyi anlamak istiyorum. 32 gb da atıyorum 130 dk kayıt yapıyor. Peki 131. dk itibaren dolu olduğu için kayıt yapmıyor mu yoksa üstüne mi kaydediyor. Şunu anlatmak istiyorum, 5 saatlik bir yola çıktım. Sadece 130 dk lık bölümünü mü belgeleyebiliyorum acaba ?

Bu tarz cihazlar genelde aynı mantıkla çalışır. Hafıza dolduğunda sonraki 5dk lık kaydı yapmak için en eski kaydı siler. Evet 5 saatlik yola çıktığınızda sadece son 130dk elinizde olur. ya da 130dk da bir cihazı laptopa bağlayıp içini boşaltmanız gerek.
  • @ilteris_ o zaman sorun yok hocam. Bu cihazı neden takarız? Allah göstermesin kaza anında gerekli kanıtı ibraz edebilmek için. Olay olduğu an hemen kaydı durdurup cihazı kapatmamız gerekir ki olay anındaki görüntü silinmesin.

Yalnız sorun şu

ben navigasyonsz uzun yola çıkmam mesela. Bu cihazda çakmak girişine bağlanıyor sanırım navi de. İkisini bir aparatla aynı anda çakmak girişine bağlasak , girişe ya da aküye cenaze namazı kılma tehlikesi var mı acaba ? ikisini aynı anda çakmaklıktan kullanan bir babayiğit varsa bilgilendirsin bizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mario gomeeeeeez -- 17 Temmuz 2014; 15:54:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halley yıldızı

@ilteris_ o zaman sorun yok hocam. Bu cihazı neden takarız? Allah göstermesin kaza anında gerekli kanıtı ibraz edebilmek için. Olay olduğu an hemen kaydı durdurup cihazı kapatmamız gerekir ki olay anındaki görüntü silinmesin.

Yalnız sorun şu

ben navigasyonsz uzun yola çıkmam mesela. Bu cihazda çakmak girişine bağlanıyor sanırım navi de. İkisini bir aparatla aynı anda çakmak girişine bağlasak , girişe ya da aküye cenaze namazı kılma tehlikesi var mı acaba ? ikisini aynı anda çakmaklıktan kullanan bir babayiğit varsa bilgilendirsin bizi.

walla bilinci yitirecek kadar kötü bir kazaya karıştıysanız evet cihaz kaydı durdurmaz ve üstüne yazar o açıdan kötü hiç bu şekilde düşürmemiştim. bazı kameralarda SOS tuşu oluyor ona basarsanız o anda yapmakta olduğu kaydı hafıza dolsa da silmiyor.

Çakmak girişine 220watt buzdolabı bağladığınızda dahi birşey olmuyor, bi navigasyon + bu kamerayı takınca hiç birşey olmaz çoklayıcı ile. Ama benim araca ben zaten double din navigasyonlu cihaz taktığım için çakmak soketim boşta :) Ayrıca, bu cihazla birlikte gelen powerbank 5200mah gücüne, kameranın pili ise 500mah. Yani cihazı aracın çakmak soketine takmak yerine powerbank'a takarsanız 10 kez şarj edebilir bataryasını.

En kötü dönüşümlü kullanırsın navi cihazın da kameranın da kendini 2-3 saat idare edecek bataryası var sonuçta :)

• @ilteris_ tşk ederim.
  • Ben de tatile cıkmadan önce almayı planlıyorum...
    aslında beni de en çok çeken powerbank hediyesi...tek almak isterseniz 60 lira mı ne şarj aleti...
    hoş bende 13000 mahlık ve 2600 mahlık romos marka aletlerde var ama insan bir sefer şarj işine bulaşınca çeşit istiyor...
    kamera izlemek istediğimizde yüklediğiniz videodaki gibi çok takılma yapyor mu?

kısacası alsam pişman olurmuyum diye düşünüyorum...
    bu fiyata daha iyi görüntü veren bir ürün yok sanırım....

neyse sipariş edip deneyeyim beğenmezsem7 günüm var iade ederim :)
  • hayırlı olsun
  • İlk mesaj editlendi, yeni yorumlar eklendi.
  • Çekimler gayet iyi. Bu ücrete bu kalite yanındaki hediyelerle birlikte bence cazip.
  • çekim yapılan yeri görünce baya bi şaşırdım öveçlerden sokulluya geçiş,20seneden fazladır pazarın olduğu sokakta oturuyoruz

Video kalitesi için pek bişey diyemem telefondan pek kaliteli olmuyor izlemek.Arkadaşımda başka bi almıştı geçenlerde baktım yüksek bi hızda rüzgar sesinden başka bişey duyulmuyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 3 Ağustos 2014; 13:11:53 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Komşuymuşuz şeftali sokakta görüyorsunuzdur benim aracı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Komşuymuşuz şeftali sokakta görüyorsunuzdur benim aracı :)

mutlaka görmüşümdür aracınız neydi şeftaliyi iyi bilirim akrabalar var orda :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.