Şimdi Ara

CodeBlocks C Derleme Süresi Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazdığım basit programlarda 40-50 saniye boyunca konsol ekranında programın gelmesini beklediğim oldu.Nedeni ne çözemedim.C# bile bu kadar geç derlenmiyordu.Programı derlerken codeblocksta aşağıda mingw32 c++ gibi şeyler yazıyor benim bilgisayarımında 64 bit işletim sistemi var bu yüzden mi bu kadar bekletiyor.

Fakat yazdığım farklı kodu ilk derlemede bu kadar bekletiyor.Yani şimdi 2 sayıyı toplatan basit bir program ilk f9'a bastığımda 15 saniye kadar sürüyor sonrasında kodu değiştirmeden bir daha f9'a bastığımda 2 saniye sürmüyor ama bir karakteri değiştireyim yeniden f9'a basayım yine uzun uzun bekletiyor

• Normal değil. Codeblocks ile gelen derleyiciyi kullanıyorsan (tdm-gcc) sorun onda olabilir. Daha önce kullandım onu, pek stabil değil. Ben sana en iyisini göstereyim.http://sourceforge.net/projects/mingwbuilds/files/mingw-builds-install/mingw-builds-install.exe/download

Bu installer. Kurarken şunları seç. 64-bit, threads-win32, seh. Kurduktan sonra codeblocks a bu derleyicinin yolunu göster ve default derleyici yap. Ha unutmadan direkt kök dizine kuruyorsun, yani program files e falan değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Normal değil. Codeblocks ile gelen derleyiciyi kullanıyorsan (tdm-gcc) sorun onda olabilir. Daha önce kullandım onu, pek stabil değil. Ben sana en iyisini göstereyim.http://sourceforge.net/projects/mingwbuilds/files/mingw-builds-install/mingw-builds-install.exe/download

Bu installer. Kurarken şunları seç. 64-bit, threads-win32, seh. Kurduktan sonra codeblocks a bu derleyicinin yolunu göster ve default derleyici yap. Ha unutmadan direkt kök dizine kuruyorsun, yani program files e falan değil.

Hocam 5 defadır verdiğiniz dosyadan kurmaya çalışıyorum ama "the file has been downloaded incorrectly!" şeklinde hata veriyor.

• Sağolasın hocam.Şimdi bir program deneyebildim dediklerinizi yaptıktan sonra.Gayette hızlı derledi

Mesela atıyorum en yeni çıukan alien vs predator oyununu derlemek ortalama bir masaüstü bilgisayarda 2 saat sürebilir mi? Page-file için yer kalmayınca 10 saate çıkar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 1 Aralık 2013; 13:27:02 >

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Sağolasın hocam.Şimdi bir program deneyebildim dediklerinizi yaptıktan sonra.Gayette hızlı derledi

Garanti olsun diye codeblocks un kurulu olduğu yerdeki derleyiciyi silebilirsin. Hata vermezse işlem tamam demektir.
    Bu arada bir karakteri değiştirdiğin zaman kaynak kod dosyasını tekrar derler ve öyle çalıştırır. Yani daha geç açılması normal.
    Unuttum bak bir de tiyo vereyim. Derlemeni debug modda yap. Hem bu modda kodu debug (hata ayıklama) edebilirsin. Release modda optimizasyon açar, debug bilgilerini siler ve bu da süreyi uzatır.

@Tugrul_512bit
    Bellek problemi derleme değil de bağlama (link) esnasında oluşabilir. Ben Qt derlerken 2gb bellek yetmemişti. Sanal belleğe düştüğün zaman hiç bekleme onu. 10 saatte sürer 50 saatte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BF8E9B238 -- 1 Aralık 2013; 16:08:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sildim hocam.Bu arada pic ile basit bilgisayar yapılabilir mi diye googleda araştırma yapmıştım şu videoları buldumKendimi yazılım ve elektronikte geliştireyim bu tarz bilgisayar mutlaka yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 1 Aralık 2013; 18:29:13 >

• Mcu lar için kod yazmak daha zevkli çünkü donanım ile aranda hiçbir şey yok ve çıktıda fiziksel etkileşim görüyorsun. Fakat pic yerine avr öneririm. Neyse o noktaya gel de yardımcı oluruz.
  • Aynen hocam.O seviyeye bir geleyim o zaman eğlence başlayacak
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.