Şimdi Ara

COD4 CLAN Cosa Nostra ve Kurallar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar call of duty 4'de yeni bir çağ açmak için pc platformundan playstation 3 platformuna
    geçtik.Öncelikle şunu belirtmek isterimki takımımız playstation 3 platformunda yeni bir takım kurarak
    ps3 de call of duty oynayanlarını bazı değişiklikler bekliyor en azından bizimle oynayacak arkadaşları
    takımımız pc platformundaki bazı kuralları ps3 platformunda uygulamak istiyor umarım bunu sizde beğenirsiniz
    ilk öncelikle takımımız hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.Takımımızız 4 oyuncusu ps3 platformunda
    çeşitli fps oyunları oynayan oyunculardan oluşmaktadır ben ise pc platformunda daha yeni geçtiğim
    ps3 platformuna uyum sağlama sürecindeyim.Takımımız pc platformunda bir çok oyunda farklı kadroları
    bulunmaktadır.Bizde bir ilki yaratmak istiyerek ps3 de de bir kadromuz olsun istedik ve bu işe
    call of duty 4 ile başlamya karar verdik.Şimdi gelelim bizim getirdiğimiz maç kurallarına.Oyunda
    eşitlik sağlanması ve daha professional bir ortam sağlama amacıyla bizim yapacağımız maçlarda
    bu kurallar uygulanıcaktır amaç bunu sizlerede yaymak ve oyunun dahada güzelleşmesini sağlamaktır.

1.Perklerde Eşitlik
    1.Perk Bandolier
    2.Perk Stopping Power
    3.Perk Steady Aim

Maçlarda herkes bu perkleri seçmek zorundadır.

2.BASH SİSTEMİ
    Maç başlamadan önce her iki takımın oyuncuları hazır olduklarında 5vs5 bıçak savaşı yapılır
    kazanan taraf opfor veya spetnaz şeklinde takım seçer.Restart yapılır ve maça başlanır.

3.MAÇLAR KAÇ VS KAÇ?
    Maçlar standart olarak 5vs5 oynanır ama duruma göre farklı şekildede oynana bilir(Örnek=4vs4)

4.Hangi Mapler?
    Maçlar ilk önce 1.takımın sonra 2.takımın seçtiği mapte oynanır.

5.Granade Launcher GL
    Maçlar kesinlikle ve kesinlikle granade launcher yasaktır.Bunun amacı fps oyunun havasını ve
    eşitliğini bozmamaktır.

6.Maçlar Hangi Modda Oynanır?
    Maçlar standart olarak search and destroy yani sd modunda oynanır bunun haricinde bir modda
    oynamak isteyen takımlar maç istemeden önce hangi modda oynamak istediğini belirtir bu diğer
    takımın düşüncesine kalmıştır.

7.Maçlar Kaç el?
    Maçlar 24 el 12'de devre şeklindedir.Yani 1 map 24 el 12'de opfor-spetnaz değişimi 2 map ile birlikte
    48 eldir.

8.Helikopter, hava saldırısı veya radar açmak yasaktır.Amaç oyundaki heyecan havasını arttırmak ve radar yerine ses dinliyerek yer tespit etmeyi geliştirmektir.
    9.Kullanıma açık patlayıcılar neler?
    Maçlarda alabileceğiniz patlayıcılar granade,flash,stun ve smokedir.Bunların haricindeki bombalar patlayıcılar yasaktır.Fotoğrafta smoke bombası yoktur ama bomba çeşitlerine dahildir.

Bu kurallara öngörüşlü bakabilirsiniz ama zaman ile hak vereceğinize eminim gerçekten pc platformunda çok ciddi turnuvalar ve maçlar yapılırken malesef ps3 de böyle bir durum söz konusu değil ama neden olmasın bu tarz kurallarla oyundaki eşitliği sağlayıp artık oyunu kim daha fazla kasar kim daha iyi oyunu okur ve oynarsa o kazanıcaktır yani şans ihtimalini en aza indirgiyerek tabir olarak uyuyorsa çalışan kazanıcak umarım bu kuralları beğenir ve bize destek olursunuz amacımız
    Pc platformundaki ciddiyete yetişip onları geride bırakmaktır sizide clan kurmaya davet ediyorum zaten bazı clanlar var ama sizde bir an önce kurun ve akşamlarımızı tatlı bir rekabet içerisinde renklendirelim ve yeni turnuvalar düzenliyerek bu rekabeti arttıralım.Herkese teşekkürler maç tekliflerinizi bekliyoruz

COSANOSTRA TAKIM KADROSU
    CN’RommeL PS3 ID=emiralem
    CN’Demonstradum PS3 ID=demonstradum
    CN’Deadcoll PS3 ID=deadcoll 0256
    CN’z00m PS3 ID=z000m2
    CN’yArAsA PS3 ID=yArAsA_88
    CN'ArchiSpawn PS3 ID=ArchiSpawn
    CLAN WEB SITE
    [web]http://www.cn-gaming.org/[/web]
    SPONSOR

PARTNER

Arkdaşlar yakında clanbase kurallarına geçiş yapabiliriz herhangir bir durumda yazımı güncelliyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiralem -- 24 Mayıs 2009; 0:53:08 >

• saçma ötesi
    denemekten zarar çıkmaz..
    ilk başlarda kendini frenlemek zor olabilir ama zamanla alışılır belki..
    Sonum varmış, onu öğrensem asıl?
  • Selamlar,
    Kusura bakmayın ama bence de oldukça saçma kurallar var. En başta da şu perk kuralı anlamsız.
    Perkleri kısıtlamak oyunun dinamiğine aykırı zaten. Farklı classlar arası dengeyi sağlayabilmek için farklı perkler konulmuş durumda.
    Bana sanki birileri!!!(muhtemelen assault) kendi sevdiği kombinasyonu seçmiş ve millete zorlamaya kasıyor gibi göründü
    Herkes aynı class mı oynuyor sizde nedir anlamadım
    Sonum varmış, onu öğrensem asıl?
  • Oyunda eşitlik getirmek için herhangi birşeyi kısıtlamak saçmalık... Neden; Çünkü zaten oyunda herkes eşit şartlarda... Rakip claymore, GL, last stand, martyrdom vs kullanıp radar, helikopter çağrıyorsa sen de çağırırsın, sen de kullanırsın... Ayrıca neden savaşarak oynanan HQ, Domintaion, Sabotage modları dururken ana mod olarak saklanarak oynanan S&D seçiliyor?.. Kim daha iyi pusarsa onun kazanması için mi?... Bu mu eşitlik anlayışı?... Çıkarsın istediğin herşeyi kullanıp aslanlar gibi çarpışıp kazanırsın. Rakip yapabilliyorsa sen de yaparsın.... Oldu olacak herkes tek tip silah seçecek deseydiniz bi de...

Ekleme: Bir de denmiş ki; bu tarz kurallarla oyundaki eşitliği sağlayıp artık oyunu kim daha fazla kasar kim daha iyi oyunu okur ve oynarsa o kazanıcaktır yani şans ihtimalini en aza indirgiyerek tabir olarak uyuyorsa çalışan kazanıcak.... Tam tersi.. bu kadar kısıtlamayla şans faktörü daha çok öne çıkar... Hangi haritada ve modda, hangi silahı, hangi perkin ideal olduğun analiz edebiliyorsan oyunu okursun... Kısıtlamayla ancak şansın varsa kazanırsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 22 Mayıs 2009; 16:39:21 >

• arkadaşlar bir çok forumda sizin gibi tepkilerle karşılaştım ps3 açısından 1 perklerin sadece onlar olmasının bir çok nedeni var ses kasmaya engel olmasın dengeyi neyse bn gerçekten açıklamatan çok yoruldum madem çok saçma madem çok aptal neden bütün iyi clanlar bütün ciddi turnuvalar bu kurallarda oynatyorda saçma olmuyor bence bu tarz bir yorum yazmanız saçmalık çünkü demekki sadece kendi aranızda dalga babında oynuyorsunuz gerçekten açıklamaktan çok yoruldum malesef ...Zaten bu kurallar çok saçma diye ps3 konsolunda türk clanlarının hiç bir halt edebildiği yok nerdeler hani cb hani esport nerdeler? hani başarı ancak kendi aralarında akşam eğlencesi olarak oynarlar onada karşı değilim ama bu tarz ciddi bir iş yapmak isteyenleride baltamayın arkadaşım bi kere kurallar clanbse kurallarıdır standarttır bizimle türk yapıcak takım yoksa biz zaten cb amaçlı kurulduk ama tr de de ps3 de gelişmesi için çok şey düşünüyordum ama bu düşüncelerle olmaz malesef cb linkhttp://clanbase.ggl.com/rating.php?lid=8236 arkadaşlar kırdıysam sizi kusura bakmayın ama gerçekten çok sinirlendim başka forumlarda bi sürü cahil insan saçma sapan yorumlar yaptılar kafamın tası attı anlıcagınız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kuralların cb kuralları olduğu saçma oldukları gerçeğini değiştirmiyor. CoD4'te gerçek bir klan sistemi (örneğin killzone 2 gibi) olmadığı için herkes kafasına göre kural açıklayıp klan turnuvası oluşturuyor... Umuyorum ki MW2'de gerçek bir klan sistemi olacaktır ve klan bilgileri KZ2 gibi internet üzerinde saklanıp takip edilecektir... O zaman Türk'ün gücünü herkes görecek merak etme...

quote:

Orjinalden alıntı: emiralem

Zaten bu kurallar çok saçma diye ps3 konsolunda türk clanlarının hiç bir halt edebildiği yok nerdeler hani cb hani esport nerdeler? hani başarı

KZ2' de çılgın Türkler dünyada 80. sıralarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 22 Mayıs 2009; 18:53:12 >

• quote:

arkadaşlar bir çok forumda sizin gibi tepkilerle karşılaştım

neyse bn gerçekten açıklamatan çok yoruldum

sadece kendi aranızda dalga babında oynuyorsunuz gerçekten açıklamaktan çok yoruldum malesef

ciddi bir iş yapmak isteyenleride baltamayın arkadaşım

arkadaşlar kırdıysam sizi kusura bakmayın ama gerçekten çok sinirlendim başka forumlarda bi sürü cahil insan saçma sapan yorumlar yaptılar kafamın tası attı anlıcagınız

dostum selam,

sana baya bir sövecektim de, en son cümleni gördüm :D

şimdi ilk başta burası diğer forumlara benzemez, en kaliteli ve paylaşımı esas tutan bir forumdur,

zaten bizim konuya da yazmıştın daha önceden böyle bir şey yapacağını, bizden de haberin var yani, ilk sayfadaki tabloyu da görmüşsündür yaş ortalamamız da belli

o nedenle "açıklamaktan çok yoruldum" tarzında serzenişlerin çok komik geldi bana tabii ki açıklayacaksın hem yeni bir şey getirmeye çalışıosun hem de açıklamadan herkesin uymasını istiosun...

sonuç olarak buradaki arkadaşları cahil insanlarla karıştırma, yeni bir oluşum içine girmişsiniz hayırlı olsun ancak seni daha fazla sabırlı ve açıklayıcı olmaya dawet ediorum, senin de dediğin gibi biz makarasına oynuyoruz her gece elimizden geldiğince... ama bizim mantıksız bulduğumuz şeyleri güzelce açılayabilirsen ikna edebilirsin belki bizi...

aksi halde biz zaten kendi çapımızda kendi yağımızla kavruluyoruz, bu forumdaki herkes de bizimle oynuyor...

psn: ll_renzokuken_ll

gt: vRENZOKUKENv

• tekrar kusura bakmayında o cvp ı yazıyorken başka bir forumda o kdar saçma bir şekilde ve terbiyesizce konuştularki bana tamda buraya girdim o sinirle biraz sert bir cvp oldu diğer arkadaşlara dediğim gibi tekrar özürdilerim ama sizde mazur gören bi anlık sinirimle yazdım zaten 2.el konularındaki veya sattıgım ürünlerde diğer arkadaşlarla yaptıgım konuşmalarda ne kdar saygılı ve neşeli konuştugumu görürsünüz ama gerçekten site ismi vermiyeyim oradaki yorumları görseniz siz bile küfür edersiniz yani neyse boşwer onları

• DH Forumlarını, başka forumlarla karşılaştırmamanı şiddetle öneririm. Ayrıca @renzokuken inde dediği gibi her sorana açıklamak zorundasın. Açıklama yapmamak yada bıkmak gibi bir lüksün yok.

İyi forumlar.
    LG 32MB25HM 82 Full HD Monitor
    Logitech Driving Force G29
    Asus N552VW-FW149T

• arkadaşlar arkadaşa bu kadar yüklenmeyin yaa ordaki kurallar yanlış anlamadıysam dünya genelinde kullanılan yalın sade düz maç kuralları haklı olduğu yönleri bence var.
    şimdi adam oyunun başında yatıyor soteye indiriyor 5-7 kişi hoppa gelsin hava taaruzu gittimi ilk el bu çok adil değil ama çok eğlenceli yak bir sıgara soteden ekranın sol alt köşesinden keyifle izle kurbanları
    martydom en dandik oyuncu bile kuruyor herhangi bir yere tek adam vurarak öldürmeden ilk üçe giren var şimdi buna ii oyuncu diyebilirmiyiz örnekler çok vs.

şimdi gelelim bize COD4 deki tüm bu özelliklerin silah çeşitliliğinin olmasından kesinlikle şikayetci değiliz çünki tüm oyunculara tanınan haklar oyun karakteri oluşturmak açısından çook ii fakat çok ciddi bir klan macında bu arkadaşın dediklerinin çoğu bana uyar o zaman çıkarım meydana aslanlar gibi çarpışırım zaten tarzım bu hareketli oynarım öl yada öldür mod illahaki s&d olamsı anlamsız olur secenekler olmalı.

NOT: yazdıklarım yanlızca klan maçları içindi normalde sıkar hani uymaz bize

• quote:

Orjinalden alıntı: C-TRanger

Kuralların cb kuralları olduğu saçma oldukları gerçeğini değiştirmiyor. CoD4'te gerçek bir klan sistemi (örneğin killzone 2 gibi) olmadığı için herkes kafasına göre kural açıklayıp klan turnuvası oluşturuyor... Umuyorum ki MW2'de gerçek bir klan sistemi olacaktır ve klan bilgileri KZ2 gibi internet üzerinde saklanıp takip edilecektir... O zaman Türk'ün gücünü herkes görecek merak etme...

quote:

Zaten bu kurallar çok saçma diye ps3 konsolunda türk clanlarının hiç bir halt edebildiği yok nerdeler hani cb hani esport nerdeler? hani başarı

KZ2' de çılgın Türkler dünyada 80. sıralarda

cilgin turkleri kapattik bende coda gectim ve Cosa Nostra ailesine :D

• hayırlısı olsun...
    Mesela yıllardan beri bende fena bir tik haline gelen; 2 kurşun sık şarjör değiştir (etraf boşsa tabiki :p ) uygulaması vardır tüm FPS'lerde.
    COD4 deki seri şarjör değiştirme PERK'i resmen benim için tasarlanmış. Diğer hiç bir PERK'i tercih etmem ben, ne olursa olsun.
    Ağır makineli tüfek kullanamam çünkü şarjör değişimi 10-12 saniye sürüyor.
    İsterse enerjiyi 2 katına yükseltme PERK'i olsun :p
    Yani ben bundan sonra, hayatta seri şarjör değiştirme olmadan oynayamam.
    Bunun gibi basit haksız rekabet içermeyen bir PERK'i kısıtlıyorlarsa çüş derim.
    Tek nefret ettiğim şey HELIKOPTER ve serach&destroy oynarken LAUNCHER kullanımı.
    Bunları mantıklı buldum.
    Zaten 6 adamız bir launcher hopp 3 adam mefta, ee nasıl mücadele edicez?
    Ne zevki kaldı?
    6 kişi koşturup 3 kişi öldürmek çokmu zevkli??
    Bence konu yersiz olmuş.
    Zaten kimse uğrayıp maç teklifinde bulunmamış.
    Fakat bizimle, herşey dahil full paket :p bir maç yapabilirsiniz.
    Merak etmeyin adi oyuncu yok bizim tayfada.
    Ne launcher, ne RPG, ne de helikopter kullanmayız Seach&destroy oynarken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rick dangerous -- 29 Haziran 2009; 11:41:25 >

• kürşat bayadır var bu konuda pek rağbet yok .
  • Tüm yazılanları okudum.Öncelikle yazılan kurallara saygı duymak lazım.Ancak perk seçme kısıtlaması çok katı bir kural olmuş.Ben COD 4 ü çıktığı günden beri oynuyorum ve TR3 Clanının bir oyuncusuyom.Şunu çok arzuluyorum: Türkleri dünya arenasında temsil edeck bir takımın kurulması ve ünlü bir sitenin düzenlemiş olduğu turnuvada yer alarak yarışması.
    Ama nedense bi türlü olmadı yada var ben bilmiyorum.Her gece birlikte ya tesadüfü yada toplanıp maçlar yapıyoruz takılıyoruz.Benim gördüğüm gerçekten çok ii oyuncalara sahibiz.
    Kendi oylarımızla bir takım oluştursak ismini herşeyini biz koysak yani birlik olsak da turnuvalara katılsak olmaz mı?Bence çok ii olur..Hekeze saygılar..
  • gamebattles maçlarına katılın arkadaşlar..clan savaşlarında evet perk kısıtlamaları mevcut fakat böyle saçmasını görmemiştim.daha mantıklı olun arkadaşlar.maç dediğin şey çift taraflıdır ve rakip takımında şartları olduğu anlamına gelmektedir.bu harita-perk-veya kişi sayısı olarak değişebilir.şunlar olacak diyemezsiniz en azıdan bir liderseniz(çok yönlü olmalısınız).ekipde herkez haritaları yalayıp yutmalı ve perklerin tümüne aşina olmalıdır..bu yuzden kısmamalısınız ki kurallar koyulduğunda (rakiple) sizin adınıza rahat bir maç çıksın.
  • açıkçası ben de oyun kalitesinin artması açısından tüm swlerde pro-mode oynanmasını isterdim(başlığı açan arkadaşın bahsettiği sisteme yakın bir sistem) , ama SD modunda ve pro modda tdm dm oynamaya alışkın sadece zevk için oynayan insanlar sıkılıyorlar. İstemiyorsanız kimse sizi zorlayamaz perklerle helikopterlerle oynamaya devam edin ama oyunu clan-turnuva bazında ciddi oynayacaksanız pro-moda istemeseniz de alışmak zorundasınız çünkü tüm turnuvalar ve iyi klan maçları bu modda yapılıyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.