Şimdi Ara

cod:mw3 mouse sorunu (çözümlü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
27.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar cod:mw 3 de tuhaf bir mouse sorunu yaşıyordum.bugün sorunun çözümünü buldum.internetten biraz araştırmak yetiyormuş yapmanız gereken şey oyun açıkken görev yöneticisini çalıştırmak ve aşağıdaki alıntıladığım şeyi yapmak yetiyor:

    quote:


    oyunu açın. oyun açıldıktan sonra masaüstünü açın. Pencere tuşu ile yada direkt CTR-ALT-DELETE yaparak görev yöneticisini açın. Görev yöneticisinde işlemler sekmesinde iw5sp.exe i bulup sağ tıklayın. aşağıdaki gibi öncelik ata alt sekmesinden normal yada normalin üstünde şeklinde ayarlayın...
     cod:mw3 mouse sorunu (çözümlü)



    yanlız bende win7 kurulu ve o program iw5mp.exe (multiplayer miş ) şeklinde görünüyor.o programın öncelik ayarını değiştirdikten sonra özelliklerden uyumlu çalışma paketini windows xp sp 3 olarak seçtim hiç bir sorun kalmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2104C947D -- 9 Mart 2012; 22:26:44 >







  • Cod:3 ? 3 ? 3 ? Eminsin COD 3 ? Cod:3 PC için çıkarılmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Artizt

    Cod:3 ? 3 ? 3 ? Eminsin COD 3 ? Cod:3 PC için çıkarılmadı.

    pardon ufak bir el sürtmesi olmuş
  • sorunu çözdüm arkadaşlar.oyun içi ayarlardan sensvtyi en sona dayayıp mousenin kendisinden olan sensvity tuşunu kapalı konuma getirdim.
  • yav yine devam ediyor bu sorun
  • Laptop mu kullanıyorsun ?
  • Hocam bu mouse sorunu dedigin olay tam olarak nasil? Bende de oluyor mousela ilgili sorunlar, mesela sol tus basili kaliyor bazen, ya da spawn olduktan sonra sol tusa bir kez tiklamadan klavyeyi kullanamiyorum.
    Senin sorunun da bu tip bisey mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Battlefield 3 Mouse Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    bf1 mouse sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @li behr@m

    Hocam bu mouse sorunu dedigin olay tam olarak nasil? Bende de oluyor mousela ilgili sorunlar, mesela sol tus basili kaliyor bazen, ya da spawn olduktan sonra sol tusa bir kez tiklamadan klavyeyi kullanamiyorum.
    Senin sorunun da bu tip bisey mi?

    dostum bak benim sorunum şöyleydi; mouse bazen kendi kendine başka yöne hareket ediyordu, düz giderken bi anda geriye doğru gitmeye başladığını görüyordun.hızlı reflekslerde özellikle çok yapıyordu.karşındakine nişan bile alamıyorsun öyle olunca.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2104C947D -- 28 Ocak 2012; 19:31:38 >




  • Cok rahatsiz edici bi sorunmus hakkaten. Insallah bulursun hocam cozumu.
    Benim sorunum kendi faremden kaynakli demekki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @li behr@m

    Cok rahatsiz edici bi sorunmus hakkaten. Insallah bulursun hocam cozumu.
    Benim sorunum kendi faremden kaynakli demekki.

    yok yok buldum çözümü ilk mesaja ekledim hatta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2104C947D -- 28 Ocak 2012; 20:43:34 >
  • Bende bu problem hakkında bildiklerimi size aktarmak istedim.
    Bu bir anda farenin sapıtması problemini MW2'de kendime oyuncu faresi aldıktan sonra yaşamaya başladım.Durum şöyleki normal a4tech 2x tıklamalı fare kullanıyordum.Bir gün Logitech G500 aldım geldim eve.Hemen HZ yi 500'e ayarladım DPİ'yi 2800 e ayarladım oyuna girdim.Fare hemen 2 dakikadan sapıtmaya başladı ve alt tab yapıp ayarları kontrol ettikten sonra tekrar oyuna devam ediyordum yine bu sefer daha fazla sapıtıyordu.Multiplayerde adam indiremez oldum.Verdiğim o kadar parayamı yanayım yoksa dandik bir farenin problem yaratmamasınamı.Derken internetten bir kaynak bulamayınca birde gittim A4TEch x7 serisinden bir fare aldım ve ne yazıkki bu sapıtma problemi devam ediyordu.O fareyide sattım daha sonra daha Logitech'in MX518 faresini aldım.Bu farede sapıtma bayağı bir azalmıştı.Daha sonra farenin fabrika çıkışı hızı 125 HZ olarak geldiği için windows 7 içerisine bir driver kurarak farenin hızını 500 HZ ye çıkarttım.Ve oda ne ? G500 deki sapıtmanın birebir aynısını yapmaya başlamıştı.Daha sonra bir ara FPS yi oyunun klasördeki players klasörünün içinde bulunan config dosyası üzerinde oynayarak 60 a sabitledim. ( Dikkat VSYNC Değil) Bu ayarla bayağı bir düzeltme katettim, daha sonra bazı serverlerde otomatikman fps ayarımı sıfırladığını farkettim bunlada uğraşmaktan bıkmıştım.Daha sonra oyunun video ayarlarından vsync'yi açtıktan sonra 1 kere bile sapıtmadı fakat bu seferde ekran geç döndüğü için farenin hareketlerini geç algıladığı için onuda kapatmak zorunda kaldım.Bu problemi daha çok fps değişimleri çok olursa daha fazla sapıtıyor bunu farkettim.Sırf bilgisayarımda voltaj dengesizliğinden yapıyordur diye başka power supply denedim, anakart denedim herşeyi denedim yani.En sonunda birde ekran kartını değiştireyim dedim.Kullandığım ekran kartı Nvidia GTX 275 idi, bir arkadaşın Ati HD 6850 ile takas ettim.Ekran kartıylamı alakalı onu bilmiyorum ama Ati Kullanmaya başladım başlayalı bir kere bile farem sapıtmadı.Ati nvidiaya istinaden ekran dönerken falan böyle çok yumuşak güzel bir dönüş sağlıyor.Nvidia ise hareketlere anında tepki verme çabasında olduğundan fare sapıtmalara yol açıyor olabilir.Tabi emin değilim sadece teori yürütüyorum ama bu sorunu ekran kartını Ati yaparak düzelttiğimi sizlere hatırlatayım.
    Ek olarak 3 tane değişik oyun faresi kullanmış birisi olarak. Logitech G500'ün skatezleri biraz pad'e yapışan türden böyle çektinmi çat diye kalıyor olduğu yerde.İmleç çok keskin ve mükemmel sniperci olabilirsiniz.Ama otomatik silahlarla adam öldürürken ne yazıkki sallanan hedefi düşman üzerinde gezdirmek biraz güç.Yani fare yapışıyor hissi veriyor ve bir türlü taramalı otomatik silahlarla adam vuramıyorsun. Logitech MX518'de ise skatezler çok kaygan olduğu için düşmanlara sniper ile kilitlenmek zor olup Quick Scope yapmak tam bir ölüm.Ama taramalı otomatik silahlarla falan kullanırken karşınızda hareket eden düşmanı hedefte takip ettirmek çok kontrollü ve hoş.Tecrübemle sabittir.Aynı örneği bu forumda Razer Copperhead kullanan bir arkadaş şöyle söylemişti. Razer Copperheadı satıp Razer deathadder aldım ve mükemmel sniper kullanıyorum ama anlamadığım tek şey otomatik silahlarla copperheaddaki gibi seri değilim hiç iyi oynayamıyorum demişti.

    Bunlar yaşadığım deneyimin büyük bir kısmı ama aklınızda soru işareti olur ya da anlamadığınız birşey olursa bu konu üzerinden soruları yöneltebilirsiniz.Anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.




  • ati hd 5770 kullanıyorum.umarım ilerde yanıcak ve kurtulacağım

    yok dostum bu kartla ilgili değil oyunla alakalı.birtek biz değiliz onlarca kişi var you tubede ne sistemlerin videoları var
  • Bu problemi şuanda bir arkadaşım yaşıyor ve ona çözüm ararken bu konuya rasgeldim.Arkadaşımın problem öncelik ata'yı normale çektikten sonra ekran dönüşleri biraz düzeldi ama yine sapıtmalar vardı.Dünde yaşadığım deneyimleri aktarmıştım zaten.Arkadaşımın bilgisayardaki sapıtmayıda bugünden itibaren Öncelik ata'dan önceliği "Düşük" yaptıktan sonra yaklaşık 2 saatlik oynayış deneyimi ile düzeltmiş bulunmaktayız. Yukarıda eklemiş olduğun videoda ise yabancı birisinin yorumunda Farenin Dpi'sini ilgili farenin yazılımından 250 Dpi ye düşürün ve fare tepkime süresini 125 HZ'ye indirin demiş.KEndisininde bu şekilde çözdüğünü belirtmiş.Birde şu öncelik atama ayarının kalıcı olması için ne yapmamız gerekiyor onuda çözersek tamam.Bir tane program bulduk ama ücretli kendisi.Bu işi yapan bedava program bulamadık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgasubasi

    Bu problemi şuanda bir arkadaşım yaşıyor ve ona çözüm ararken bu konuya rasgeldim.Arkadaşımın problem öncelik ata'yı normale çektikten sonra ekran dönüşleri biraz düzeldi ama yine sapıtmalar vardı.Dünde yaşadığım deneyimleri aktarmıştım zaten.Arkadaşımın bilgisayardaki sapıtmayıda bugünden itibaren Öncelik ata'dan önceliği "Düşük" yaptıktan sonra yaklaşık 2 saatlik oynayış deneyimi ile düzeltmiş bulunmaktayız. Yukarıda eklemiş olduğun videoda ise yabancı birisinin yorumunda Farenin Dpi'sini ilgili farenin yazılımından 250 Dpi ye düşürün ve fare tepkime süresini 125 HZ'ye indirin demiş.KEndisininde bu şekilde çözdüğünü belirtmiş.Birde şu öncelik atama ayarının kalıcı olması için ne yapmamız gerekiyor onuda çözersek tamam.Bir tane program bulduk ama ücretli kendisi.Bu işi yapan bedava program bulamadık.

    faso fiso gidip hiç bir şeye para ödeme.sana şunu söyliyim hangi oyun olursa olsun bu tür bişey yapıyorsa mutlaka oyun-sistem arasında bir sorun vardır.yok mouse hz ayarını değiştirmek düzeltiyormuşta bilmem neyde geç onu palavra.onlar geçici çözümler.yukarıdaki yani ilk olarak bahsettiğim çözümü her oyuna girmemde yapmam gerekiyordu ama nihayet dün kesin çözümü buldum.çözüme ulaşmamı sağlayan şeyde şu oldu ilk başlarda sorun vermese bile oyunu biraz oynadıktan sonra ufak bir donma yaşanıyor ve sonra yine mouse problemi su üstüne çıkıyordu.ayrıca bendeki donmanın sebebi lag değildi oyun donuyordu.çünkü killcamde adam beni vururken nasıl havada yada yürürken donduğumu gördüm.buda şu anlama geliyor oyunda varım ancak oyunum ilerlemiyor.oyun yazılı8mı ile ilgili olsaydı oyunum anında hata verir çalışmayı sonlandırırdı.ancak bunuda vermediğine göre genel olarak sorun oyundan kaynaklanıyor olamazdı.sonuç olarak steam klasörleri içinden cod.mw3 multiplayer exesini buldum.hatta daha da işine yaraması için açık açık anlatayım belki başkalarınında işine yarar.aynen şu yolu yaptım:

    program files (yada steam klasörünün nerede ise) \ steam\steamapps\common\call of duty modern warfare 3 buraya gel sonra iw5mp.exe ye sağ tıkla özellikler / uyumluluk / tüm kullanıcı ayarlarını değiştir / açılan pencerede " bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu " sekmesi seçili olsun orada " windows xp (service pack 3)" ü seç ve en altta ayrıcalık düzey yazan yerde "bu programı yönetici olarak çalıştır " sekmesi seçili olsun uygula deyip penceleri kapat

    yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra oyunu aç options/ video /advanced video / screen refresh rate : (burası normalde 6o Hz oluyor) 75 Hz yap keyfini çıkar.




  • ARKADAŞLAR MW3 YÜKLERKEN BİR SORUN ÇIKTI. İS NOT A CONSOLE APPLİCATİON......DİYE BİŞİ ÇIKIYO.YARDIM EDİN
  • bilgisayar için ps3 yada xbox uyumlusunu seçmişsin yada ps3 -xbox için bilgisayar uyumlusunu seçmissin.tebrikler.
  • AMA OYUNU ÖNCEDEN YÜKLEYİP BİTİRMİŞTİM
  • is not a console application created the file DİYO
  • beyler oyunu bnde yükledim ama oyunda couldn't load image 'warning@file' hatası çıktı napmalıyım sinir oldum
  • arkadaşlar bende de fare sorunu var fareyi kutucuğun üstüne tuttuğum zaman tıklamıyor ama 0,5mm-1 cm sağına tuttuğum zaman tıklıyor ne yapmalıyım yardım edin..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.