Şimdi Ara

COD 4 Açılmıyor (Realtek ten mi acaba?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen hafta aldığım yeni bilgisayarımda COD4 oynamaya çalışıyorum ancak oyun başlarken gri bir ekran geliyor ve mouse kum saatine dönüp bekliyor. Sabrettim 10 dakka bekledim yine bir şey olmadı. 2 kere alt f4 yapınca kapanıyor. Bir dahakine safe mode da açayım mı diye soruyor, aç dediğimde oyun yine aynı şeyi yapıyor ancak bu sefer alt tab yaptığımda COD4 simgesine sahip Error diye bir pencere görüyorum. Biraz araştırma yaptım, çoğu yerde sorunun onboard Realtek ses kartlarından kaynaklandığı yazılmış. Anakartım Gigabyte P35-DS3R, ve bildiğim kadarıyla üzerinde Realtek ses kartı var (HD Audio driver ları CD den kurdum). Sürücüleri update etmek istiyorum ancak anakartımda hangi model Realtek in olduğunu bilmiyorum. Aygıt yöneticisine, ses kartının kendi ses ayar programına falan baktım, hiç bir yerde yazmıyor. Ne yapabilirim?

Not: AA, AF herşeyi ekran kartı ayarlarından kapattım. Antivirüs olarak kaspersky kullanıyorum, o da kapalı. Zonealarm ve spybot kullanıyorum onlar da kapalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marisoy -- 4 Şubat 2008; 0:37:14 >

• Benim anakartım Gigabyte p35 ds4, bendede realtek var aygıt yöneticisinden "Realtek High Definition Audio" ya çift tıklayıp driver sürücüsüne baktım 6.0.1.5449. Bende bir sorun yok COD4'te.
  • Acaba ds4 ile ds3 te aynı yongalar mı var? Benim sürücüde 5.10.0.5485 yazıyor.
  • Dostum sağol ama windows XP kullanıyorum. Senin Driver sadece Vista için galiba. Bu arada o siteden az önce Realtek WDM_R186 driverını çektim, sorunsuz kurdum. Ancak Microsoft UAA driver versiyonum hala 5.10.0.5559 gözüküyor. Sanki Microsoft un bir update ini indirmem lazım. Microsoft ta araşırıyorum ancak bulamıyorum.
  • biostan ses kartını iptal edin oyun açıyor mu bir deneyin bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sonersec

biostan ses kartını iptal edin oyun açıyor mu bir deneyin bence.

İyi fikir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ses kartını BIOS tan kapattım, yine bir hata veriyor ama bu sefer verdiği hatayı okuyabiliyorum, tabi öncekiyle aynı hata mı onu bilemiyorum.

----- Initializing Renderer ----
    ----- Client Initialization Complete -----
    Attempting 44 kHz 16 bit [Windows default] sound
    ERROR: Couldn't initialize digital driver: DirectSoundCreate() failed in get_system_speaker_configuration()

Error during initialization:
    Miles sound system initialization failed.
    Make sure you have your sound card's latest drivers and DirectX installed.
  • Bu arada oyun multiplayer da açılıyor (giriş ekranı geliyor)
  • ses kartını devreye sokun. Başlat --> çalıştır --> dxdiag yazın. Ses sekmesinden DirectSound'u sına düğmesine basarak sınamaları yapın. Çeşitli kanallardan gulu gulu dinletecek. Duyamadığınız ses varsa sürücü ile ilgili olabilir. Değilse sorun oyundan kaynaklıdır. Aynı hatayı başka oyunlar yapmıyorsa anakarta realtek'e falan fazla yüklenmenin anlamı yok
  • Başka neden olabilir ki? Ekran kartı son sürücüler yüklü 169.21 . Anakartın sürücüleri de güncel.
  • Ekran kartı sürücüsünü 171.16 ya yükselttim (beta), hala aynı sorun var. Yardım aranıyor..
  • ses kartı sürücüsünden değil.
    en son directx 9.0c yi windowstan çekip yükleyin.
  • Zaten yüklü.
  • Arkadaşım oyun orjinal değil o yüzden bütün milleti ses kartına fln yönlendirmişsin ama değil. Crack yapman lazım.
  • Malesef oyun arkadaşımın ve orjinal. Oyunda bir sorun da yok, onda çatır çatır çalışıyor.
  • Makina oyuna fazla gelmiş Hep aksi olcak değil ya.. Güzel makineymiş allah başka sorun göstermesin HL2 Orange Box tavsiye ediyorum... Gerçi COD4'te bir "Death from above" bölümü var hani nispet gibi olmasın da sahici gibi yapmışlar be arkadaş... Termal kameralarla uçaktan top atmalar falan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 5 Şubat 2008; 18:29:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.