Şimdi Ara

Çocuk yapmanın saçmalığı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
5
Favori
4.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun bir yazı olacak ciddi ciddi cevap verecek olanlar gelsin lütfen.

Edit: İlk maddelerdeki cinsellik bölümüne çok takılan arkadaş olmuş ona bir açıklama getirmek gerek. O cinsellik sadece kısa bir bölüm, yazının tamamını okursanız sürekli yaşanan taciz ve tecavüz olayları, bakım masrafları, o çocuğun yetişeceği çevrenin güvensizliği, yaşayacağı zorluklar vs konularda yazılmış bir yazı. "Sevişeyemeyeceksek çocuk yapmayak ya" kafasıyla hazırlanmış bir yazı değildir.

Edit2: Gelen haklı tepkilerden sonra cinsellik ve fiziksel değişim konusunda haksızlık ettiğimi anladım ve o bölümleri çıkardım yazıdan.

Evet beyler düşündüm taşındım bi türlü çocuk yapmak için mantıklı bir sebebini bulamadım. Bir insan neden çocuk yapmak ister ki?

Öncelikle Türk toplumu malum, evleneceksiniz, daha evlendiğiniz kişiyle birbirinize doyamadan 1 sene içinde etrafınızda ne kadar insan varsa herkes sanki kendileri bakacaklarmış gibi "çocuk yapmıyor musunuz" diye söylenmeye başlar, sizler de artık zamanının geldiğini düşünürsünüz ve çocuk yapmaya karar verirsiniz. Ve olaylar başlar...

işi bitirdiniz çocuk ve beklemeye başladınız;

Not: Erkeklerin gözünden.

-Çocuk sürekli eşinizle birlikte olacak, onu bildiğiniz sömürecek, emzirmeydi uyutmaydı derken eşinizden yavaş yavaş uzaklaşıp ikiniz de 1 yılda çökmeye başlayacaksınız.
    -Sürekli masraf çıkaracak. (Giyim, bakıcı, ana okulu, normal okulu oyuncakları vs vs)
    -Okula başlayacak, notları ayrı dert, okula uyup uyamayacağı ayrı dert, kötü bir arkadaş çevresi olursa çocuğun aklını çelip başına kötü şeylerin gelmesi ayrı dert.
    -12 yıl lise+4 yıl üni okuyup 20 yaşına geldikten sonra işsiz kalacak o ayrı dert
    -Eğer okumazsa berbat biri olup çıkarsa o daha büyük bir dert.
    -Yırtına yırtına bir iş bulacak 850 TL'ye hayatını geçirmeye çalışacak hayatı boyunca zorluk çekecek.
    -Eğer maaşı iyi olmazsa evlendiği çoluğa çocuğa karıştığı zamanlarda bile sürekli ona yardım etmeniz gerekecek.
    -Bir de ergenlik döneminde 15 yıllık emeğinizi yok sayıp sizi beğenmeyecek hor görecek, 5 yıl da onun derdi,
    -Ve günün birinde evlenip çıkıp gidecek 25 yıl eziyet çektiğinizle kalacaksınız, hiç bir faydasını görmeyeceksiniz.

Ha çocuk kız olursa eğer bunlara artı olarak:

-Acaba biz yanında yokken başına bir şey gelirse diye içiniz içini yiyecek
    -Taciz tecavüz olayları malum ülkede kol geziyor zaten
    -Giyimi kuşamı ayrı dert
    -Aileye atılan kezban tripleri ayrı dert

vs vs. Bu liste böyle uzar gider. Tabi asıl eziyeti çekenler de anneler olacak bir de bu açıdan bakarsak:

-Ani bir harekette bile çocuğa zarar verme riski olduğu için 9 ay boyunca rahat rahat oturup kalkmanın bile sorun olması
    -Doğururken çekilen acılar
    -Doğurduktan sonra çekilen acılar
    -Doğduktan sonraki "bakım" adı altında çekilen eziyetler
    -1 senede 10 yıllık yaşlanma

vs vs.

Çocuk yapmak yerine gidip bi tane kedi köpek vs evcil bir hayvan alsak bundan çok daha karlı, mutlu, huzurlu bir hayatımız olacak. "Ama çocuk evin neşe kaynağı" falan demeyin gülerler. Hiç bir çocuk 5 dakikadan fazla bi halt yemeden oturamaz. 5 dakika mutlu eder geri kalan saatlerde neden bunu yaptık diye lanet edersiniz.

Şimdi düşünüyorum da ben eğer olmasaydım, ailemin maddi durumu çok daha iyi olacaktı, çok daha dinç, daha genç insanlar olacaklardı, hayatın keyfini daha çok çıkaracaklardı, kısaca daha mutlu, daha rahat olacaklardı.

Bunları göre göre bir insan neden çocuk yapmak ister ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRoSSBoNeSS -- 17 Şubat 2015; 17:51:16 >

• Sen yaşlanınca kedi kopek sana bakicak demi

Çocuk yapmayalimda tükenelim mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuk evliliğin direğidir.Banada evlilik saçma geliyo mesela.çocuk olmasa çoğu evlilik yürümez.

• O kadar sacma soylediklerin seyler varki aralarda

Bi kere senin ve karinin bagini guclendirir bu sizi ayirmaz yada ne bileyim kadin kilo aldi diye sevisemezsin falan ne demek

Sen kadina o gozle bakarsan o kadinda sana o gozle bakabilir.bune hakki vardir o evlilik zaten yurumez.

Cocuk kadinla erkegin yaptigi tek ortak seydir bundan mutlu olunur ve ona bugune kadar ogrendigin herseyi ogretirsin o senin bir ust modelindir sen bildigin iyi seyleri ona ogretir kotulerden saklarsin.

Birde bu acidan bak derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anan düşmeseymiş keşke bu saçmalığa

• Çocuk yapmassanız sisteme köle kalmaz olurmu öyle şey

• Sigortalar, aylık ücretlerle tutulabilen yardımcılar, huzur evleri vs yaşlanınca sana yardım edebilecek çok şey var, eğer planlı bir şekilde yaşayıp bunları önceden halledersek buna gerek kalmaz.
    Ayrıca belli bir ücret karşılığında senin tüm dertlerini çekebilecek bir yardımcı tutabilirsin ama evladının iyi biri olup da sana bakacağının garantisi yok.

Bunlara ek olarak ölmeden önce kalan 2-3 yılımda bana bakacak diye 20-30 yıl boyunca neden bunun derdini çekeyim ki?

Bu kadar berbat bir ülkede, her gün tacizlerin, tecavüzlerin, cinayetlerin, vs yaşandığı bir yerde üreyip de ne yapacağız ki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Baştan aşağı saçmalıkla dolu bir yazı
  • Ve tek gülüşte aklını alacak canlı. Çocuklar güzeldir, yapın ama bakabileceğiniz kadar
  • Çocuk yapmak iyi hoşta yaptıktan sonraki 19-20 seneyi zaplayabilsek süper olacak.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha bebeğe yaratık gözüyle bakıyorsun.(anlatım bozukluğu ile gerçek duygularımı yazmış oldum ) Keşke babanda senin gibi düşünseydi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda ölüm varsa doğumda saçmadır :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cannurkars

Sigortalar, aylık ücretlerle tutulabilen yardımcılar, huzur evleri vs yaşlanınca sana yardım edebilecek çok şey var, eğer planlı bir şekilde yaşayıp bunları önceden halledersek buna gerek kalmaz.
    Ayrıca belli bir ücret karşılığında senin tüm dertlerini çekebilecek bir yardımcı tutabilirsin ama evladının iyi biri olup da sana bakacağının garantisi yok.

Bunlara ek olarak ölmeden önce kalan 2-3 yılımda bana bakacak diye 20-30 yıl boyunca neden bunun derdini çekeyim ki?

Bu kadar berbat bir ülkede, her gün tacizlerin, tecavüzlerin, cinayetlerin, vs yaşandığı bir yerde üreyip de ne yapacağız ki?

Bu soruları anne babana sorarsan cevabını alırsın

• @mobilephone: Bir insanı severseniz, hayatınızı birlikte geçirmek istiyorsanız evlenirsiniz, anlaşamıyorsanız boşanırsınız. Sırf boşanmamak için çocuk yapmak o çocuğa saygısızlık değil midir?

@William06: Demi yani :)

@Fluid D. Yaptığın terbiyesizlik ayrı bir şey de, evet keşke yapmasaymış. Şu an daha mutlu olurlarmış.

@maktusso: O cinsellik bölümü sadece küçük bir bölümdü. Dediğim gibi bir çocuğun eğitimi, bakımı, ileride kazanacağı (ya da kazanamayacağı) paralar, kötü çevre, maddi sorunlar vs çok fazla sorunu var, ve getirdiği hiç bir şey yok, ben duygusal açıdan değil mantık tarafından bakıyorum olaya.

@Leonidas: Saçmalıklarımı söyle de bende yanlış düşündüğüm şeyleri düzelteyim :)
  • Yazdıkların insana çok mantıklı geliyor ve inan bana çocuklardan bir anda soğudum.

• Kültürden toplumdan adetlerden sıyrılıp bi evlenin bakalım.evlilik insan fıtratına uyan bir şey değil.dediklerimede kimse katılmaz ama olsun.aile kurmak sevmek vs.vs. Hepsi hikaye.Evlilik biyerden sonra mecburiyetten yürür.çocuk büyüsün okusun adam olsun.yaşlanıyoruz yalnızlık olmasın.bi çok kriter var yani.

• Yok tabi yapamiyon

• @Nalimali: Evet o gözle bakıyorum, babam ve annem de böyle baksalardı şu an daha iyi bir hayatları olabilirdi. Zaten kendi ailemden ve çevremdeki ailelere bakarak ben bunları söylüyorum. Herkes bir umutla çocuk yapıyor, herkes "yeni evliyiz çocuk bekliyoruz çok mutluyuz" havalarında geziyorlar ama bir kaç sene sonra o kadar çöküyorlar ki ne çocuğa ilgi gösteriyorlar, ne karı-koca'nın kendi aralarında bir sevgi kalıyor, ne de hayatlarında huzur oluyor. Ben gördüklerimle konuşuyorum.

@Karıncayiyen Yiyen Adam: Öyle olsaydı yapardım bak :D

@Gutartigen: Kesinlikle. Başbakan 3 çocuk istediği için 2 çocuğu olduğu halde 3 çocuk daha yapan kocası yatalak, kendisi felç olan kadının videosunu gördükçe onun gibi olmaktan korktum belki de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: William06

Çocuk yapmassanız sisteme köle kalmaz olurmu öyle şey

Cıcık yıpmızsınız sisteme Köle kılmız

Ne sistemi be öğrenmiş herkes bi sistem

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.