Şimdi Ara

Çocuk takibi için akıllı saat tavsiyesi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
20
Favori
220.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • greentooth kullanıcısına yanıt

    3 ay geçmiş üstünden ama önemli bir konu. 2019 sonunda, özellikleriyle şu an için bile en iyi sayılabilecek olan Dokipal 4G aldım, 3 ay sonra pandemi patladı, bundan 2 ay sonra firma kapandı, uygulamanın bağlandığı sunucuları da bundan 2 ay sonra kapandı. Firma, kullanım süresine göre kendi fiyatı olan maksimum 180 dolar bakiye yüklenmiş sanal kredi kartı verdi ancak cihazın fiyatından bile daha çok tutan vergilerin, harçların vs üstüne soğuk su içtik. Kartın içindeki döviz niteliğindeki parayı harcarken de yarıya yakınını yine vergi olarak devlet baba aldığı için, cebimden çıkan paranın ancak çeyreğini geri alabilmişim.


    Şimdi yine arayışım var, Wiky Watch 4G, üçüncü parti programlarla çalışıyorsa, onu alacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 20 Ocak 2022; 17:36:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elifkrtt

    Bu mesaj silindi.
    Aynı ürünü kullanıyoruz okullar açıldığından beri, herhangi bir sorun yaşamadık, iyi ki almışız diyoruz...
  • Tcl mt 42 kullanan var mi arkadaslar ? 2k fiyati var .
  • Sevenhillli S kullanıcısına yanıt
    Bende almayı dusunuyorum. mt40x bugun baya bir araştırdım. eksisi batarya düşüklüğü ve sim kartı yanlıs takarsanız içerden çıkaramamanız ayrıca yazılımsal bazı sorunları olmus. alsam mı almasam mı kararsız kaldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kronik Farenjit -- 2 Şubat 2022; 13:8:32 >
  • Samsung'un, huawei' nin vb sim kartlı modelleri telefonsuz çalışıyor mu acaba? Duyulmamış markalara bu kadar para vermektense normal sim kartlı orta seviye bir saat alıp aynı işi görebilir miyiz? Dışardan gelen yabancı aramaları vs engellemek lazım tabi. Operatörden de yapılabilir belki bu engellemeler.

  • Sevenhillli S kullanıcısına yanıt
    Yeni aldım kullanıyorum
  • karinca48 K kullanıcısına yanıt
    Memnunmusunuz?
    Bir sorun var mı?
  • Wiiky watch akıllı çocuk saati mutlaka tercih etmeniz gerekenler listesine alın. Tasarımıyla konum bilgisini doğru göstermesiyle her şeyiyle mükemmel bir saat. 8 yaşında kızım için tercih ettim yaklaşık 1 seneden beri kullanıyoruz hiç bir sorun olması tavsiye ederim

  • Kullandığımız Wiky Watch 4G uygulama ile saate bağlamaya çalışınca "Saat İnternete Bağlı Değil" hatası veriyor. Telefon özelliğinde bir sıkıntı yok. Okul dönemi bitince servise göndereceğim sanırım...
  • Arkadaşlar mobil operatörler de "Akıllı Saat Tarifesi" diye bir tarife var. Bu tarife sadece akıllı saatlerde mi çalışıyor? yoksa normal bir akıllı telefon hattına da tanımlasak olur mu?

  • Trendyol'da satılan 300-500 TL arası 2G saatleri inceledikten sonra Amazon tarafından satılan ve gönderilen Alcatel TCL Movetime 42X Family Watch 2'yi herşey dahil 1897 TL'ye aldım. TCL MT42x hakkında onlarca Youtube inceleme videosu izledim, hepsinin içi bomboş. Doğru düzgün teknik inceleme yoktu. İşlemci'den yola çıkarak bu saati almaya karar verdim, almak isteyenlere fikir vereceğini umuyorum;



    + Unisoc'un Spreadtrum SL8521E işlemcisi piyasadaki en güçlü çocuk akıllı saati işlemcisi. MTK tabanlı işlemcilere göre daha yüksek konum hassasiyeti ve pil şarjını daha etkili kullanma gibi önemli avantajları var. Diğer işlemcileri kullanan saatlere bakmayın derim. Ancak bu işlemci hızlı şarj desteklemiyor.

    + 4.5 G destekliyor olması saatin çok uzun süre kullanımda kalacağını gösteriyor. 2G kullanan 300-500 TL bandındaki saatler, 2G şebekesi kapatıldığında (2026) hiçbir işe yaramayacaktır. Geniş bant internet kullandığı için 4.5G şebekesi üzerinden video konferans ve 3 sn'de 1 konum bilgisi alınabiliyor.

    + Ekran parlaklığı çok iyi, dışarıda güneşli havalarda rahatlıkla görülebiliyor.

    + Ses kalitesi harika, kalabalık ve gürültülü ortamlarda çocuğun seni rahatlıkla duyulabiliyor.

    + Hoparlör ve mikrofon kalitesi harika, çocuk arayan kişiyi rahatlıkla duyuyor ve konuşuyor. VoLTE özelliği mevcut, Ayarlar altında VoLTE'yi aktif ederseniz ses sinyali 4G şebekesi üzerinden dijital olarak taşınır.

    + Açık havada GPS (10 m'ye kadar hata), kapalı alanda baz istasyonu (LBS) ve wifi sinyalleri ile konum bulabiliyor (15-35 m'ye kadar hata)

    + iPhone'larda "Live" canlı takip imkanı var, GPS veya LBS+Wifi konum bildirimini 3 sn'de bir'den itibaren seçebiliyorsunuz.

    + Telefonunda üzerindeki uygulama yazılımı Android 4.4 tabanlı yani geliştirilmeye açık. Firmware ise 041 sürümü ile geldi. Henüz ek güncelleme almadı.

    + Paketten %93 şarj ile çıktı, ilk gün tüm kurcalamaların sonunda hala %37 şarjı vardı.

    + Planlı kapanma özelliği var. Yönetici olarak yüklenen TCL Connect yazılımı ile, pil şarjının korunması için, istenilen saatte otomatik kapatılabiliyor (Mesela akşam 21:00 v.b.)

    + Wifi ve bluetooth bağlantısı var. Bluetooth, yakında başka bir MT42 saat varsa arkadaş modu ile 2 saatin eşleştirilmesi için kullanılıyor. Şifre girilirse, cihaz wifi üzerinden internet bağlantısını kullanabiliyor; evde ve okulda şarjı korumak için harika bir özellik,

    + Genpa garantisi ile geldi.

    + Piyasada ekran koruyucusunun satılıyor olması iyi bir özellik.

    + 2Mp kamera fazlasıyla yeterli, çocuk saati hareket ettirmese video konferans kaliteli olabiliyor. Ancak çocuklar kollarını sabit tutamadığından yüksek kalite beklememek lazım.

    + Evde 10 dk kesintisiz video çekimi yaparak hafızaya kaydettik, hala dolu dolu yer vardı. 4GB depolama alanı mevcut. Çekilen video/fotoğraf sadece TCL Connect üzerinden ekli kişilere gönderilebiliyor (Anne veya Baba).

    + Saat, sadece TCL Connect uygulaması üzerinden Anne veya Baba'nın eklediği kişilerden arama alıyor. Ancak bu kişiler TCL Connect üzerinden Anne veya Baba tarafından yetkilendirilmemiş ve TCL Connect yazılımını yüklememiş ise çocuk bu kişilere video/fotoğraf gönderemiyor. Saat açıldığında TCL Connect uygulamasını kullanan kişilere saatin çevrimiçi olduğu, kapandığında ise çevrim dışı olduğu bilgisi gönderiliyor.

    + Şarj akımı 0.41A, gerilim 5V. Yani hızlı şarjı desteklemiyor.



    -Sadece saati TCL Connect'e ilk ekleyen kişi (Anne veya Baba) "Yönetici" olabiliyor. Mesela Anne ekledi ise Baba, Annenin sahip olduğu yetkilere sahip olamıyor. Ayarları kim yapacak, kısıtları kim koyacak ise saati önce o kişinin telefonundan eklemek gerek.

    -Android (Telefonda Android 8.0 yüklü) uygulamasında, iPhone'daki gibi "Live" canlı takip yok, konum gecikmeli görülüyor. Sadece otomatik kayıt yapılan geçmiş konum animasyon olarak oynatılıyor.

    -iPhone uygulamasında çocuk tarafından gönderilen sesli mesajın ses seviyesi çok düşük, neredeyse duyulmuyor (iPhone 6S+, iOS 15.5)

    -"Güvenli konum" dışına çıkıldığında gelen bildirim alarm şeklinde değil, cep telefonu ekranına bakılmasa, çok geç görülebilecek, alelade bir bildirim şeklinde.

    -TCL Connect uygulamasında ayarlanan "Güvenli konum" dışına araba ile çıktık. Android üzerinden yapılan takipte, konum dışına çıktıktan 10 dk sonra bile saati güvenli konum içinde gösteriyordu!? Android uygulamasında konum bilgisini yayınlama süresi elle seçilmediği için TCL Connect v2.9.5 ve saatin uygulama yazılımı _041'de güncelleme gerekiyor diye düşünüyorum.

    -Çin'de satılan model'de oyun yerine İngilizce telaffuz uygulaması koymuşlar, Türkiye'deki model'de ise oyun var! Saat Çin'de "Öğrenme Saati" "Learning Smart Watch" olarak pazarlanıyor.

    -Şarj USB-A yani eski tip şarj üzerinden. Kutu içinde sadece kablo çıkıyor, şarj adaptörü yok.

    -Saat, TCL Connect üzerinden ekli olmayan kişilerden arama kabul etmiyor, karşı tarafta meşgul sinyali çalıyor ama yetkisiz numara saatteki arayanlar listesine düşüyor. Çocuk ise kim aramış diyerek bu numarayı geri arayabiliyor!?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 7 Temmuz 2022; 22:54:45 >




  • okullar yeni sezonda acılmadan almamız lazım, fkt konu baya eskide kalmıs,

    guncel tavsiyesi olan arkadaslar varsa, makbule gecer.


    400tl lik saatlerden almaktansa, 1600tl verip alcatel tcl mi almak lazım, hakkını verirmi?

    cunku bnm encok tedirgin oldugum sey, takip kısmında nokta atısı koordinat vermesi, en azından 15-20m hata kabul edilebilir.

    ama 200m hata payı ile verecekse tum cihazlar, fazla para vermeye gerek yok dıye dusunuyorum.


    fikri tecrubesı olanlar paylasırsa sevınırım.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.