Şimdi Ara

ÇOCUĞUNUN SAKAT KALACAĞINI BİLSEN YİNE DE ÇOCUK YAPAR MIYDIN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

100de 100 sakat olacak olsa çocuk yapar mıydınız yine de

yapmazdınız

ama 100de 100 öleceğini ve acı çekeceğini bile bile yapıyorsunuz

çocuğunun mutant olacağını bile bile çocuk yapan magneto gibi

ÇOCUĞUNUN SAKAT KALACAĞINI BİLSEN YİNE DE ÇOCUK YAPAR MIYDIN?FusionClipsyoutube
    Magneto Loses His Family Scene - Magneto's Daughter Death Scene -Forest Scene - X Men Apocalypse Movie Clip [HD] Non Profit Channel. Fair use. Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use. No copyright infringement intended. #XmenApocalypse
    https://www.youtube.com/watch?v=GfaZeR0dWMA

• Çocuk yapmamak gerçek bir çözüm değil. Bu mecazi anlamda bakarsak, insanoğlunun şeytana yenilmesi anlamına gelir. Gerçek çözüm sorunları kaynağından çözüp, üremeyi planlı hale getirmek.

• Mobidik kullanıcısına yanıt

NE ALAKA OMG ASIL ŞEYTANI YENMEMİZ DEMEK YENİ GÜNAH OLUŞTURACAK CANLI OLMAZSA ŞEYTAN KURANDAKİ TABİRLE İNSANLARIN YOLUNA OTURUP ONLARI AZDIRIP ALLAH YOLUNDAN SAPTIRAMAZ

KIYAMET GERÇEKLEŞMEDEN İNSAN SOYU TÜKENSEYDİ ŞEYTAN DAHA MAÇ BİTMEDEN HÜKMEN MAĞLUP OLMUŞ BİR TOTOŞ OLURDU

AZICIK MANTIK VE DİN BİLİMİ PLZ PİLİİİİİİİİİİİİİİİĞZZ AMA YA

• İnsanoğlunun yaratılmasındaki gayeye bakarsak, amaç olup yine O'na dönmek. Kendini ve neslini imha etmek değil.

Kaldı ki antinatalizm tüm dünya insanları tarafından kabul görecek bir anlayış değil. Kendi çapında bir azınlık görüşü.

Biz bireysel olarak ürememeyi seçebiliriz ama hedefimiz insanlığı kurtarmak, dünyayı iyileştirmek, uzaya açılabilmek olmalı ki, makul olan da zaten budur.

• Mobidik kullanıcısına yanıt
    ÇOCUĞUNUN SAKAT KALACAĞINI BİLSEN YİNE DE ÇOCUK YAPAR MIYDIN?
  • Biz sadece bir bedenin oluşmasına vesile oluyoruz. O canı o bedene Allah koyuyor. Allah zaten o bedene can koymayınca ölü doğum olmuyor mu? O zaman o çocuğa acıyı çektiren de Allah diyorsun ve Allah'ı suçluyorsun, haşa. Kaldı ki Allah istedikten sonra sen yapmasan bile çocuk oluyor. Bir tane örneği var ama Hz. İsa örneği olarak yine de var. Ki İsa peygamberin de Allah yolunda ne kadar çok acı çektiği biliniyor. E çocuk olsun diye yapılan bir durum da yok. O zaman tek suçlu Allah mı, haşa?

• Cogalmak insan DNA sinda var, dolayisiyla dogaya karsi gelen tum dusunceler akintinin tersine yuzmeye calismaktadir ve uzun sure varligini surduremez. Sozun ozu bos bir tartisma.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Never Forget Me N kullanıcısına yanıt

Kardeş beni kastediyorsan ben din kullanmıyorum, çok yanlış kişiyi referans gösteriyorsun. Konu sahibi arkadaş da az çok biliyor benim düşünce tarzımı. Muhtemelen kendi inancı üzerinden iğneleme yaptığımı anlayacaktır. Umarım yanlış anlamaz da.

• memlekette akraba evliliği yapanlara soracaksın hocam onlar daha iyi bilirler..

• ortaçağda çocuk yapmak baya mantıklı, sürekli istediğin kadar tarlanda bedavaya çalışacak köle yetiştirebiliyorsun patron sensin. Ama 21. yyda çocuk yapmak: köle olup patronlara köle yetiştirmek demek. Hem boktan hayatını daha da boktan ediyorsun hem de doğacak çocuğunkini de. Zarar üstüne zarar

• mantığı imam hatipte öğrenince böyle oluyor işte ÇOCUĞUNUN SAKAT KALACAĞINI BİLSEN YİNE DE ÇOCUK YAPAR MIYDIN? 

@Zodion

• _turbo_ kullanıcısına yanıt

hindistanda bu düşüncenin binlerce yıllık geçmişi var

ben daha bunu 4 yaşındayken düşünüyordum bazı insanlar var olmamalıdır

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

Ahahaha iyiydi ÇOCUĞUNUN SAKAT KALACAĞINI BİLSEN YİNE DE ÇOCUK YAPAR MIYDIN?  Güzel yerden girmedim mi ama? Bir an kendimi çok mantıklı bulmuştum halbuki.

O yuzdenmi Hindistanin nufusu birkac milyar? Dusunce eyleme gecemiyorsa ütopyadir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 3 Ocak 2022; 23:58:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

Allah insana çocuk yapmayı farz kılmadığı ve zorla yaptırmadığı için suçlu bulunamaz

• _turbo_ kullanıcısına yanıt

ben hindistanın tamamı bu görüşte mi dedim?

hindistan öteden beri çok fazla ırkın düşüncenin felsefenin bir arada yaşadığı bir yer orada da vardı dedim tarihsel bir gerçekliği ortaya koydum

Gayet mantıklı bir sav bence. Daha da yazmayayım öbür türlü dalga geçiyor gibi olacak. Sonuçta ben inanmıyorum ama senin açından bakınca da böyle sanki mantıklı gibi gelmişti de dediğim gibi abartmayayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

sonuçta çocuk yapmaya dair bir zorlama kesinlikle yok bu yüzden çocuk yapmadığında yanlış birşey yapmış olmuyorsun

ben dine çok uyan biri değilim cuma bile kılmam ama burada kesinlikle Tanrı ile alakalı bir durum yok tamamen dünyevi bir sorunsal

• aci cekmek ve olmek var olmamis olmayi gerektirecek seyler degil

ki var olmadigini dusundugumuzde varligin soz konusu bile olmadigindan var olsaydin neler olurdu gibi bir konuyu tartismaya calismak anlamini yitiriyor

var olmak istemeyenler icin cozum basit

intihar

bu sekilde dogmadan once neysen tekrar ona donmus oluyorsun yani varligin sona eriyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.