Şimdi Ara

CNC makinesi ile PCB çıkarma ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
42.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bunalmis hocam cnc nin yaklaşık fiyatı ne olucak acaba??? çok güzel olmuş.... son fiyatı hakkında yaklaşık bir rakam söyleyebilmeniz müm kün mü??? sitenizde eagle ve ares uyumlu demişsiniz ama ben altium designer kullanıyorum. altium designerın oluşturduğu dosyalarla bu cnc yi kullanabilicek miyiz???

hocam sizi tebrik ederim bu işle çok uzun süredir uğraşıyosunuz ve sonunda bitmek üzere... tebrikler...
  • Fiyatı bu aşamada dile getirmemiz doğru olmaz. Çünkü dış kabin, aktif yüzey kontrolu vs gibi konuları henüz çözmedik ve fiyat üzerinde ne kadar etkili olacak belli değil.

Programın dosya bölümünde bu aşamada sadece Eagle ve Ares var.

Ares seçeneğinde program gerber formatında data okuyor.
    Cihazın kullanıcı ile ilgili programını çok sık yeniyeceğiz ve Altiumla uyumu kolayca sağlayabileceğimizi düşünüyorum.
  • Kaç seneden beri yapmak isteyip te yapamadığım bir proje

Yani bu konu ile ilgili çok topic var ama bir çözüm ya da hala birisi yapmış değil yani

Gerçekten çalışan ve delme yapmasa bile şimdilik CD kalemi ile Plakete PC den çizim yapsa bile yeter bana
  • arkadaşlar bu step motorları hangi makineden söküyorsunuz?
  • arkaaşlar bu kare kesitli stepmotorları acaba nerden söküyorsunuz?
  • http://www.odakpcb.com/makine.htm
    3 sene once kalıte kontrolunde calısıyordum ankara da net devre dıye bır fırmada tabı cortlayınca işssiz kaldık odak ta cıddı rakıp ıdı, üretim sistemi aynı ama. şimdi btm diye açmışlar net devreyi haciz gelmesin diye
  • hocam seneye bende bitirme projesi olarak bu tur bir uygulama gerceklestirmek istiyorum fakat daha bast olmasi amaciyla ahsap ustune yazi yazmayi dusunuyorum(yakarak-havya gibi birsey kullanabilirim) mekanik hakkinda en ufak bilgim yok diyebilirim.Bu tur bir projeyi gerceklestirmek icin makanik hakkinda ciddi bilgi birikimi gerekirmi? ve tahmini maaliyet ne duzeyde olur? Biliyorum fazla sey istedim ama fikir vermesi acisindan tahmini birseyler soyleyebilirseniz cok sevinirim.
  • arkadaşlar bu kare kesitli step motorları nerelerden söküyorsunuz???
  • quote:

Orjinalden alıntı: yucelnet

Kaç seneden beri yapmak isteyip te yapamadığım bir proje

Yani bu konu ile ilgili çok topic var ama bir çözüm ya da hala birisi yapmış değil yani

Gerçekten çalışan ve delme yapmasa bile şimdilik CD kalemi ile Plakete PC den çizim yapsa bile yeter bana

Lazer yazıcıdan çıktı alıp birkaç ütüleme denemesi sonrasında devreyi bakıra çıkardıktan sonra tuzruhu perhidrol karışımına atıp bakırın erimesini izlemek o yeşil sıvıyı görmek ve 1 kart için minimum 1 saat harcamak varken ne gerek var cnc tezgaha falan dimi ama

cidden olsa böyle işlevsel birşey harika olur ya

• 2 fazli Kare kesit motorlari satin alabilirsin henuz hurdaya dusmediler.
    Kare kesitli step motorlari fotokopi makinelerinden sokebilirsin. (Genellikle 5 faz).
  • quote:

Orjinalden alıntı: omarr35
    Lazer yazıcıdan çıktı alıp birkaç ütüleme denemesi sonrasında devreyi bakıra çıkardıktan sonra tuzruhu perhidrol karışımına atıp bakırın erimesini izlemek o yeşil sıvıyı görmek ve 1 kart için minimum 1 saat harcamak varken ne gerek var cnc tezgaha falan dimi ama

cidden olsa böyle işlevsel birşey harika olur ya

evet o zehiri ciğerlerine çekip o karışımdaki yeşilliği sezmek ve plakete dokunmak ve ona sana lazım olduğunu anlatman işte budur. sanki çok romantik oldu ?

şaka bir yana yani mekanizması olsun da kalemle çizsin. yani cnc nin çalıştığını görmek bile müthiş olurdu.

• Cikti cikacak derken aradan cok uzun zaman gecti ve nihayet urunumuz satisa hazir hale geldi.

Farkli meslek gruplari icin farkli makineler cikartmaya basladik.

Uzun zamandir beklenen pcb protip makinesi ilk makinemiz. Bu makineyi devre tasarimcilari icin gelistirdik.

PCB imalatcilarini da unutmayip cnc matkapi gelistirdik.

Ledli reklam panosu, aluminyum etiket uzerine yazi yazma ve grafik / sekil cizimi yapan sert zemin yazicisini gelistirdik.

Detayli bilgiler icin tiklayin
  • -Matkapta 1mm delik çapı en az 0.5mm ye düşmeli.
    -Pcb kazımada 0.4 mm yol kalınlık ve birbirine olan mesafe 0.2mm ye inmeli.

-Fiyatlarda 100 liralık farklar var. Otomatik olarak daha büyüğünü alma eğilimi olacaktır. Farkı artırmalısınız yada küçükler satılmayacaktır.
    -Destekledigi elektronik programları artırmak için ugrasmalı. Gerber desteği var demişsiniz. Muhtemelen diger programların gerberleri ile denemediğinizden program isimleri yazmadınız...
  • Delik capini yanlis yorumlamissiniz. Proxxon marka motor verirsek motor ile birlikte gelen pensler 1.0, 1.5, 2.0, 2.4, 3.0, 3.2 mm caplarinda oluyor. Bunlar delici takimin uc capini degil kic capini ifade ediyor.

PCB delmede kullanilan matkaplar standart olarak 3.2 (3.17)mm kic capina sahipler. 3.2 mm pens ile 0.4mm capli delikleri de delebilirsiniz.

Yol kalinligi ve yollar arasi mesafenin 0.4 mm olusuna gelirsek;

Aslinda makinemiz asagidaki fotograftan da gorulecegi uzere 0.4 mm nin cok daha altinda kazima islemini yapabiliyor.

CNC makinesi ile PCB çıkarma ?

Ancak makine ozellikleri tablosunda daha dusuk degerler vermemiz durumunda ilerleyen donemlerde mekanik aksamdaki asinmalar neticesinde kazinan yollar koparsa bu uretici acisindan iyi olmaz.

Bu nedenle mesafeleri 0.4 mm olarak duyurduk. Makine uzun vadede kendini ispatladikca bu degeri daha dusuk de gosterebiliriz.

Bu asamada 0.4 mm ye razi olan makinemizi alsin yada makinayi bu sartlarda alan 0.25mm kazima yapamadim diye bizim basimizi agritmasin istedik.

Surekli bir program destegimiz olacagi icin simdilik diger pcb yazilimlarinin gerber ciktilari ile deneme yapmadik.

100 TL lik fark cok makul bir rakam. Iki makine arasindaki fiyat farkini acmamiz gerekirse bu ancak buyuk olaninin fiyatinin arttrimi yoluyla olur ki bu kez buyuk makine satislari azalir.

• 3.2 için 0.4mm lik delik acar diyorsunuz. 1mm caplı ucla ne kadar incelikte delik acılabiliyor?
    Tablolarda metric degilde yada mil olarakda bilgileri verirseniz iyi olabilir. Sürekli mil kullanıyorum. Standart olarak kullandıgım via iç 12 dış 24 mil
    Türkiyede bu degerde deliği açabilen baya pcb firması var.

Yol kalınlık meselesine gelince garanti süresi içerisinde tqfp44, tqfp60 gibi paketleri kazabilmesi gerekir (Bence).

Bu modeller için belki bu degerlere inmeyebilirsiniz. Ama bir üst model cihaz cıkarıp cok daha hassas ürünler ortaya koymalısınız. Birde delikiçi kaplama meselesi var. LPKF nin fırınlayarak gerçekleştirdiği bu adımı kolayca gercekleştirebileceğinize inanıyorum.

Fiyat farkında hakkaniyetli yaklaşıyorsunuz. Ama bu iş böyle yürümüyor.İleride tekrar karar verirsiniz zaten duruma.
  • Merhaba , hazır konu açılmışken bende bir soru sormak istiyorum.Bende takip ediyorum bu cnc makine olayını fakat aklıma takılan soru da şu ; çok detaylı devrelerde iyi sonuç elde edilebiliyormu.Bende basit bir prototip ile işe girişmek istiyorum ama tek sorun, isteklerimi karşılamazsa . Acaba detaylı devrelerde sadece devre yollarını kazıyarak daha sonrada üzerine bakır vs. kaplanabilirmi.Verimlilik düşermi plakete göre ? Teşekkürler...
  • Bu makinelerle detayli devre yapabilirsiniz. Makine yan yana ne kadar cok yol gecirebiliyorsa o kadar iyi demektir.Yollari kazidiktan sonra yol yuksekligini arttirmak icin bakir kaplama yapmak pek pratik islem degil. Zaten bu amaca ters. Kaplama vs isi uzatir.

Gerek yok inceligi gerek karmasa acisindan fikir verebilecek iki kazima ornegi asagida.

• K04 tablada oturan çocuk kaç kilo?
  • 23 Kg
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.