Şimdi Ara

CNC makinesi ile PCB çıkarma ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
42.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buradaki arkadaşlar sizde tam aradığım bilgiler var...
    Şu başlıktaki konuda engin bilgilerinize ihtiyacım var.
    PCB programının plaketi DXF formatında, Gerber vs. formatına dönüştürmesiyle ilgili...
    Bakarsanız çok sevinirim:http://forum.donanimhaber.com/m_5613830/tm.htm
  • @Bleach

Bu sizdeki LPKF uclari otomatik olarak kendi mi degistiriyor.

Otomtik ise bu isi nasil yapiyor?

Kullandiginiz uclari kafaya nasil sabitliyor?
  • Yok uçları elle biz değiştiriyoruz. Zaten buda sorunlu bir durum. Her uç değişiminde yükseklik ayarını tekrar yapıyoruz. Uçlar vakumlu garip bir yuvaya alttan iterek yerleştiriliyor. 1 mm az iterseniz derin kazıyor...

Cihazla ilgili resim ve benzeri bilgi gönderemiyorum çünkü uzun zamandır başka bir şehirde görev yapıyorum. Ama gittiğimde mutlaka detaylı foto ve video çekimi yapacağım.

Saygılar
  • @bunalmis
    rulmanları buldum teşekkürler
    yalnız yarıklı tip bulamadım
    sizin cncnin videolarında gördüğümüz rulmanlarda tam kapalı
    peki ne tür bir malzeme üzerinde ilerliyor bu rulmanlar
    oldukça sert olmalı esneme olmaması için
    ve kaç mm kullandınız
    ben paslanmaz bulabildim 30 mm
    esneme payı ne olur sizce
    birde daha sert bir malzeme varmıdır
    paslanmazda oldukça pahalı
    kilosu 5 ytl
    imalat çeliği buldum oda 1.6 ytl kg
    tavsiyeniz olurmu bu konuda
  • Bu işler için üretilmiş sertleştirilmiş ve taşlanmış millerden kullanacaksınız.

Rulman satınaldığınız yerde mil de satarlar ellerinde olmasa bile sizin için getirirler.

Ben 16mm mil kullandım. 30 mm kalınlıkta esneme daha az olacağından iyi etmişsiniz. Ancak rulmanlar zamanla sertleştirilmemiş mil üzerinde iz yapabilir.

Tam kapalı rulmanları millerin iki uçtan askıya alındığı uygulamalarda kullanırsınız.

Açık ağızlı C gibi rulmanları ise mili tabana monte ederek kullanırsınız. Dolayısı ile millerde esneme problemleri en aza iner.
  • bunalmıs bey bir soru daha sorabilirmiyim

http://www.cnc-fraese-fraesmaschine.com/Fraese_CNC_Fraesmaschine_5.jpg

linkte görülen cihazda X eksende her iki yöndede millerin üzerinde vida görmekteyiz
    her vida içinde 1 adet step motor kullanıldığına göre

http://www.cnc-fraese-fraesmaschine.com/Steuerung_cnc_Frasmaschine_Frase_Portalfrasmaschine_HEIZ_3.jpg

kontrol kartındada X1 ve X2 çıkışları görülüyor
    bu çıkışlar için 2 adet sürücü kullanıldığına göre sürücülerin girişleri paralelmi bağlanmıştır
    ve 2 adet vida kullanmak gerelimidir yoksa daha kullanışlı bir cihaz maksadıylamı yapılmıştır, önemli zorunluluklarmı vardır
    alttan tek vida ile halletsek aynı sonucu alırmıyız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamiga -- 15 Mart 2006; 19:20:34 >

• Uzun bir tabla, mil uzerinde ileri geri gidiyor olsun.

Uzun tablanin mille baglantili oldugu ayaklari arasindaki mesafe (tabla genisligi) kisa tutulursa, tablayi tek noktadan itmeye kalktiginizda, bu noktaya daha uzak noktalardan hareket yonunde gelecek kuvvetler tablayi itme noktasi etrafinda bukmeye calisir. (Tablanin bir kenari ileri girmek isterken diger kenari geri girmek ister)

Bu ise tabla mekanizmasinin kitlenmesine neden olabilir, olmasa bile en azindan duzensiz pozisyonlama hatasina neden olur.

Bu soruna cozum olarak

1. Tablanin mil uzerinde kayan ayaklari arasindaki mesafe uzatilir. (Tabla genisligi)
    2. Tabla iki bas uctan (sag-sol taraftan) vida ile itilir.

Iki vida kullanildiginda vidalarin senkron dondurulmesi zorunlulugu vardir.

Bunun icin vidlarin her biri ya ayri motorlarla cevrilir yada tek motor mili mekanik olarak (kayis vs) iki vidayaya kuple edilir.

Iki step motor kullanilirsa, motorlari senkronlamak icin ozel bir sey yapmaya gerek yok.

Her bir step motoru bagimsiz suruculerden surersen, suruculerin adimlama ve yon girislerini paralellemen yeterli olacaktir.

Bu motorlar, her zaman, ihtiyac duyulan torkdan daha yuksek tork uretecek degerde secileceginden motorlarin esgudumu kacirmasi problemiyle kolay kolay karsilasilmaz. Eger kaciriyorlarsa zaten motorlar uygun gucde secilmemis demektir.

Ayrica iki motor arasinda +/-1 adimlik kalici hata da kendini pek belli etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunalmis -- 16 Mart 2006; 8:50:36 >

• teşekkür ederim
  •  CNC makinesi ile PCB çıkarma ?

Bitirme projesi olarak yaptığım PCB delme makinesi. Yalnız resimdeki projede sadece lineer enterpolasyonu gerçekleştirebildik. dairesel ve eğrisel enterpolasyon için araştırma yapıyorum. Arkadaşlardan bu konuda araştırması olan varsa ve bilgilendirirse çok memnun olurum. Ayrıca servo motor kullanarak bu projeyi gerçekleştirenler varsa onlarla da bilgi alışverişinde bulunmak isterim. makineyi geliştirerek 3 boyutlu malzeme işler hale getirmek istiyorum.

Herkese iyi çalışmalar.
  • Merhaba arkadaşlar ben marin cnc'de çalışıyorum adresi:http://www.marincnc.com cnc routerlar hakkında mekanik, elektronik ve programlama kısımları hakkında size yardımcı olabilirim...
  • arkadaslar cnc router,cnc lazer,cnc freze,cnc dik işleme merkezi,cnc torna hakkında bilgi almak ıstersenız yardımcı olurum eger makıne almak ıstersenız murCNC olarak bunları uretmekteyız 02163194041 KaptanZaman_@hotmail.co adresınden ulasabılırsınız saygılar

Murat BENZEYEN
  • Bunalmış hocam,

http://www.marincnc.com da Marin600V 'yi senin sisteme göre adapte edebilirmiyiz , PCB prototip baskıları için...?

Saygılar,
    free_will
  • ACID programından bahsediyorsanız, ACID, sadece FLZ03 kontrol ünitesi ile çalışmaktadır. Dolayısıyle diğer sürücülerle çalışmaz.

Eğer sözü edilen makinenin sürücülerini söker ve yerine FLZ03 takarsanız o zaman mümkün ancak bu durumda FLZ03-mekanizma+motor üçlüsü ne ölçüde performans sağlar denemeden anlaşılamaz.
  • başlığı baştan sona okudum benim merak ettiğim
    cnc dik işlem merkezimiz var işyerinde baskı devre kazımak için ne yapmam gerekli mesela hangi yazılıma yönelmeliyim?
    Hangi ucu takmalıyım?
  • Arkadaşlar Fotokopi merkezlerinden A4'ten biraz daha kaliteli renkli baskı kağıtları alıyorum ama resim kağıdı kadar kaliteli değil biraz ince ve çok ucuz. Lazer yazıcıda siyah olan yerler plakete aktarılırken kağıdın yüzeyi ince bir şekilde tam yapışıyor plakete aside atıyorum 5 dakika sonra orjinal kartmış gibi baskı hazır hemde çift yüzlü iş kalıyor sadece delik delmeye işte bu yoruyor insanı. Yukarıya yazdıklarınızı inceledimde hiçbir makinanız bu kadar hızlı ve temiz değil. Bana lazım olan sadece delik delmek için kullanacağım hızlı ve sessiz bir sistem. Sizler için kolay olmalı benim istediğim sistem link atarsanız veya bilgi verirseniz sevinirim. İş bitince lehim yollarını koruyucu olarak kullandığınız sprey nedir? Yeşil renkli kartlardaki koruyucu rengi kendimiz verebilirmiyiz yoksa makina işimi, nasıl temin edebiliriz.
    Ama sizlerin uğraştığınız sistemlerde güzel sizin adınıza makineler çalışıyor görsel bir sonuç harika bir duygu olmalı yaptığınız sistemin çalışmasını seyretmek. Başarılar

• Delici matkap birde akıllı olursa yani öğrenme moduda eklenirse çok pratik olur. Kullanıcı ucu takıp her deliğin yerini işaretleyip okey tuşuna basınca hepsini hafızaya alıp isim ataması yapılabilir sonrada hafızadan dilediğimiz ismi çağırıp delme işlemini yaptırabiliyorsak daha ne isteyebilirim birde ucuz olursa alıcısı çok olur
  • maximus cnc diye aratırsan yapılmış bir devre var .bütün ayrıntıları ile anlatılıyor
  • http://forum.donanimhaber.com/m_20408520/tm.htm

Bunalmış hocam galiba bu senin uzmanlık alanına giriyor yukardaki linkteki ihtiyacımı görebilirsen senle çalışma isterim
  • arkadaşlar bu cnc tezgahlarda benim aklıma takılan şey kazıyacağım şekli cnc ye nasıl tanıtacağım?bu konu da yardımcı olursanız cok sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.