Şimdi Ara

Cnc ciyim sorulari alayim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
8.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

CNC İşinde Başarılı Olmak için Bilmeniz Gerekenler

CNC (Bilgisayarlı Sayısal Kontrollü) işleme, metal veya diğer malzemelerin hassas parçalarının üretilmesinde kullanılan gelişmiş bir üretim teknolojisidir. CNC makineleri, CAD/CAM yazılımları tarafından yönlendirilir ve karmaşık şekilleri ve tasarımları yüksek hassasiyetle üretebilir.

CNC İşinin Zorluğu

CNC işinin zorluğu, hangi yönüne odaklandığına bağlı olarak değişir. CNC makinelerinin programlanması ve çalıştırılması, özellikle yeni başlayanlar için teknik bilgi ve beceri gerektirir. Ancak, CNC operatörü olarak pratik kazandıkça, süreç daha kolay hale gelir.

CNC Öğrenmenin Zorluğu

CNC'yi öğrenmek, bireysel yeteneklere ve öğrenme yöntemlerine bağlıdır. Uygun eğitim ve deneyimle, çoğu kişi CNC'nin temellerini nispeten kısa sürede kavrayabilir. Daha karmaşık CNC programlaması ve işlemleri zaman ve çaba gerektirir.

CNC Torna Öğrenmenin Zorluğu

CNC torna öğrenmek, diğer CNC makinelerini öğrenmeye benzer. Torna işlemlerinin kendine özgü zorlukları vardır, ancak ilgili ilkeler aynı kalır. CNC torna operatörleri, tornalama teknikleri, takım seçimi ve güvenlik önlemleri hakkında bilgi sahibi olmalıdır.

CNC'nin Avantajları

CNC işinin önemli avantajları şunlardır:

• Yüksek hassasiyet ve doğruluk
    • Karmaşık şekillerin ve tasarımların üretimi
    • Verimli ve hızlı üretim
    • İşçilik maliyetlerinin azaltılması

CNC İşinde Para Var mı?

CNC operatörleri, beceri düzeylerine ve sektörlerine bağlı olarak iyi maaşlar alabilirler. Deneyimli CNC operatörleri, yüksek talep görmekte ve rekabetçi ücretler almaktadır.

CNC İşinde Kurulmak

Kendi CNC işini kurmayı düşünüyorsanız, şunları göz önünde bulundurmalısınız:

• Yüksek başlangıç maliyetleri
    • Teknik bilgi ve beceri
    • Rekabetçi pazar
    • Sürekli eğitim ve yatırım ihtiyacı

CNC işinin zorluklarına ve avantajlarına dikkatlice bakarak, bu alanda kariyer yapıp yapmayacağınıza karar verebilirsiniz. Uygun eğitim, beceri ve azimle, CNC işinde başarılı olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ekranda termal trip alarmı yanınca ne yapıyon
  • Buyurun hocam cam, operator ve kalıpçıyım. Sorun varsa bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: All Is Well

Buyurun hocam cam, operator ve kalıpçıyım. Sorun varsa bekliyorum
    Fiyat?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Fiyat?

Alıntıları Göster
    Nedir tam olarak, sürekli duyan ama ne olmadığını bilmeyen biri olarak bana basitçe anlatır mısınız?
  • quote:

Buyurun hocam cam, operator ve kalıpçıyım. Sorun varsa bekliyorum

Bn heidenhein ciyim hocam

• Cnc ne demek? meslek nasıl? işinde mutlumusun? maddi boyutu nasıl?

ilk mesajda bunların cevaplarını içeren bir metin olursa bilmeyenler için faydalı olur :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eczaciyim sorulari alayim
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Fiyat?

Alıntıları Göster
    haas,mazak,fanuc,hıtachı vs vs.. hangisi ? Biz geçen sene taywandan 400.000 eu ya çift spındle mazak getirttik..
  • quote:

Orijinalden alıntı: stormleon2

Nedir tam olarak, sürekli duyan ama ne olmadığını bilmeyen biri olarak bana basitçe anlatır mısınız?

Binlerce sayisal kodu oln ve makinanin becerisine bagli herturlu parcaya herturlu sekli deligi klavuzu raybalamayi yapabilen bi meslek

• quote:

Orijinalden alıntı: gel pc pc

Cnc ne demek? meslek nasıl? işinde mutlumusun? maddi boyutu nasıl?

ilk mesajda bunların cevaplarını içeren bir metin olursa bilmeyenler için faydalı olur :)

Hocam kısaca bilgisayar kontrollü torna tezgahları bunlar..Endüstride olmazsa olmaz bu tezgahlar..Maaşlar teknisyenin bilgi ve becerisine göre 1500 den başlar 3000 e kadar gider..(izmir piyasası)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackStyle34

quote:

Binlerce sayisal kodu oln ve makinanin becerisine bagli herturlu parcaya herturlu sekli deligi klavuzu raybalamayi yapabilen bi meslek

Alıntıları Göster
    maaş ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackStyle34

quote:

Soraluce

• quote:

Orijinalden alıntı: farukaan

quote:

Hocam kısaca bilgisayar kontrollü torna tezgahları bunlar..Endüstride olmazsa olmaz bu tezgahlar..Maaşlar teknisyenin bilgi ve becerisine göre 1500 den başlar 3000 e kadar gider..(izmir piyasası)

Peki torna ne demek? Bakayım mı google'dan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _flintstone

maaş ne?

Alıntıları Göster
    Solid mi kullanıyosunuz Autocad mi
  • quote:

haas,mazak,fanuc,hıtachı vs vs.. hangisi ? Biz geçen sene taywandan 400.000 eu ya çift spındle mazak getirttik..

Alıntıları Göster
    Bende CNC Okuyorum

@gel pc pc

Anlamini soranlar var
    Bilgisayar Destekli Tezgahlarda Üretim diye öğrettiler bize türkçesini..

http://www.youtube.com/watch?v=z0Q3h-vQ390

bu video'da anlarsin metal , plastik türü parcalari işliyoruz..
    ingilizce bir anlami var oda
    Computer Numerical Control

Not : Bu isi yapacakmisin diye soruyorsaniz hayir

@stormleon2,

hocam videoda gördüğün gibi parcalari işliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.U.I.M. -- 16 Temmuz 2013; 1:53:46 >

• quote:

quote:

quote:

Herturlu silindir parcayi isleyebilen makina turu

• quote:

quote:

quote:

Valla zahmet olmazsa bakıver,uğraştırma beni

• quote:

quote:

İstanbul piyasası daha da berbattır. Sadece operatorlük yapan eleman 650 den baslar 1200 liraya kadar maaş alır. Cam ve operatorluk yapan eleman 1500 2000 arası alır. Bu meslekte maaş olayı tamamen bilgine bağlı düzeyde ilerler. Sadece cam yapan elemanın bile 3000 4000 lira arası maaş aldığı oluyor. Cam dediğim olay ise bilgisayardan cncye hareket vermesini sağlayan kodları oluşturmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi All Is Well -- 16 Temmuz 2013; 1:54:07 >

• YANİ BEYLER COK ZOR KALMADİKCA BU İSİ YAPMAYİN AMA GENE EKMEK PARASİ BEN BU İSİ İNSALLAH YAPMA GEREKSİNMİ DUYMAM LİSEDEN MEZUN OLDUM CNC USTASİ BELGESİ VERDİLER

• quote:

quote:

quote:

İstanbul piyasası daha da berbattır. Sadece operatorlük yapan eleman 650 den baslar 1200 liraya kadar maaş alır. Cam ve operatorluk yapan eleman 1500 2000 arası alır. Bu meslekte maaş olayı tamamen bilgine bağlı düzeyde ilerler. Sadece cam yapan elemanın bile 3000 4000 lira arası maaş aldığı oluyor. Cam dediğim olay ise bilgisayardan cncye hareket vermesini sağlayan kodları oluşturmasıdır.

İstanbulda genelde maaşlar daha yüksek olur,eminmisin bu aralıkta olduğuna..Bizim fabrikada yeni giren 1350 falan alıyor..Ben cnc ci değilim bakımcıyım bu arada..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.