Şimdi Ara

CNBC-e ve e2 ekran formatını değiştiriyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  CNBC-e ve e2 ekran formatını değiştiriyor!

CNBC-e ve e2 Yeni yayın döneminde ekran formatını değiştiriyor! 12 Eylül 2011 Pazartesi günü artık CNBC-e ve e2 kanalları 16:9 (Geniş Ekran) formatına uygun yayın yapacak. "Artık koca kafalar, koca popolar yok, neyse o" sloganlı tanıtım filmi Cnbc-e ve e2'de yayınlanmaya başladı...

• güzel yavaş yavaş kanallar kaliteli yayına geçiyorlar
  • Ntv spor geçse bir an önce
  • Görüntü kalitesi daha mı iyi olacak bu yayın formatıyla?
  • VE d-smarttaki kanalı hd en hd e olarak isim değiştirecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: International

Görüntü kalitesi daha mı iyi olacak bu yayın formatıyla?

Lcd varsa evet. Biz gibi normal tüplü tv varsa yayının sağ ve solunu çok iyi göremeyeceksiniz.
  • peki şuan bu yayın formatını uygulayan bir türk kanalı varmı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HD kanallar uyguluyor SD kanallardada Semerkand, A haber,Euronews, World Travel Channel, Altas Ordu TV 16:9 yayın yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaWYeR53 -- 1 Eylül 2011; 14:08:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: International

peki şuan bu yayın formatını uygulayan bir türk kanalı varmı?

sanırım a haber sd
  • Çok sevindim bu habere umarım Ntvspor'da biran önce geçer.
  • avrupada çoğu kanal 16/9formatında bitrate yüksek olarak yayın yapıyor rtl'ye bakıyomda adamlara gıpta ediyorum.
  • ntvsporda inşallah geçer..
  • Aslında görüntü kalitesinde bir fark yok. Yine PAL standardında SD yayın yapıyor. Yalnızca 16:9 formatına uygun şekilde sıkıştırılmış yayın yapıyorlar. LCD TV'de geniş ekran ayarı yaptığınızda ekrana tam oturacak bir tür SD yayın. Ama 4:3 formatına göre çok daha iyi olacak. Zaten 4:3 formatında yayın yaparken üstten alttan siyah bant koyuyorlardı, en azından o bantlardan kurtuluyor olacağız. Benim TV'de üstten alttan bant olan yayınları 14:9 formatında zoom yaparak izliyordum. Görüntü biraz bozuluyordu. Bu şekilde daha iyi olacak.

Ayrıca 16:9 yayın yapan SD kanalların çoğunu benim TV (Sony EX500) otomatik olarak algılayıp geniş moda geçiriyor. Umarım CNBCE ve e2'de de bu şekilde otomatik algılar.
  • yakında tuıplu televızyondan valaa bısey ızleyemıyecez boyle gıderse demekkı gıdıp bı lcd tv alma vaktı geldı demektır
  • quote:

Orijinalden alıntı: atlantıc

yakında tuıplu televızyondan valaa bısey ızleyemıyecez boyle gıderse demekkı gıdıp bı lcd tv alma vaktı geldı demektır

vallahi kardeşim teknolojiye yetişmek imkansız.ben plasmayla basladım sonra lcd derken şimdi 3d led tvye gectim.bundan sonra ne olur Allah sonumuzu hayretsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hani 16:9? hala 4:3 yayinda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malcolmx99

quote:

Orijinalden alıntı: atlantıc

yakında tuıplu televızyondan valaa bısey ızleyemıyecez boyle gıderse demekkı gıdıp bı lcd tv alma vaktı geldı demektır

vallahi kardeşim teknolojiye yetişmek imkansız.ben plasmayla basladım sonra lcd derken şimdi 3d led tvye gectim.bundan sonra ne olur Allah sonumuzu hayretsin.

amin kardesım :)
  • Artık zamanı gelmişti iyi yaptılar
  • Henüz 16/9 değil, umarım TRTTURK ün yaptığı gibi 4/3 ün içine 16/9 sıkıştırmazlar, sinyali de 16/9 verirler.
  • Cnbce de geçtiler ama yayın 16/9 değil 4/3'ün içine letterbox ya da panscan yapmadan sıkıştırıp vermişler 16/9 yayın değil bu. E2 henüz 4/3 ondada aynısı olur muhtemelen.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.