Şimdi Ara

CNBC-e ve e2 ekran formatını değiştiriyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • cnbc-e gecti ve harika oldu. umarim en kisa durede e2'de gecer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kitsonga

Cnbce de geçtiler ama yayın 16/9 değil 4/3'ün içine letterbox ya da panscan yapmadan sıkıştırıp vermişler 16/9 yayın değil bu. E2 henüz 4/3 ondada aynısı olur muhtemelen.

SD PAL yayında başka şansları var mı? FX ve Universal Channel ve birçok yabancı kanal SD yayınlarında böyle yapıyor.

Ama FX ve Universal Channel'dan bir farkı var. Diğer kanallarda otomatik olarak geniş moduna alıyor ama CNBCE'de otomatik geniş moda geçiş yapmıyor.
  • arkadaşlar demin two and half men başlamadan önce bu uyarı geldide 16:9 olarak izleyebilirsiniz, televizyonunuzdan ayarlayın gibi bişilerdi. herneyse o ayarı nerden yapıyoruz ya? otomatik mi yapıyo acaba?
    televizyon markasına baktım aynen kağıtta yazanı okuyorum. tv işinden pek anlamam.
    vestel full hd 42820 42" tft- lcd
    böyle yazıyor. bu televizyonda nasıl geçiricez acaba 16.9'a
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

quote:

Cnbce de geçtiler ama yayın 16/9 değil 4/3'ün içine letterbox ya da panscan yapmadan sıkıştırıp vermişler 16/9 yayın değil bu. E2 henüz 4/3 ondada aynısı olur muhtemelen.

SD PAL yayında başka şansları var mı? FX ve Universal Channel ve birçok yabancı kanal SD yayınlarında böyle yapıyor.

Ama FX ve Universal Channel'dan bir farkı var. Diğer kanallarda otomatik olarak geniş moduna alıyor ama CNBCE'de otomatik geniş moda geçiş yapmıyor.

TRT Türk,TRT Müzik(bu ikisinin ya altyazıları ya yayınları 4:3 zaten),A Haber,Euronews(TRT yayını getirip dublaj yapıyor) de böyle.Nasıl beceremiyorlar,anlamıyorum.Semerkand TV ve Ordu'nun yerel kanalı Altaş TV becerebilirken...Bilinçli bir tercih olduğunu sanmıyorum.Böyle bilinçli tercih mi olur?İlle de geniş izlemek zorundayız sanki 4:3 kanalları.Ekonomi yayınında 4:3 yayına dönecekse o da bahane olamaz.İki format arası geçiş yapmak o kadar zor bir şey değil ki; örneğin RTL ve TVE yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaq Diesel -- 13 Eylül 2011; 0:36:00 >

• a haber le aynı oldu sanırım cnbce.Fark yok gibi.
  • D Smart HD kullanıcısıyım uydu alıcının görüntü ayarlarında 16/9 flipbox seçeneği var bunu seçince ve televizyonda da geniş ekranı ya da otomatik i seçince gelen yayının sinyalinin 16/9 mu 4/3 mü olduğunu anlıyorsun. FX, DiziSmart gibi kanallarda yayın 16/9 a dönüyor 4/3 yayın yapan ulusal kanallarda da yayın 4/3 oluyor. TRTTURK ve CNBCE 4/3 yayın sinyali yapıyorlar, programlar 16/9 sadece.
  • Kalite başka tabi.
  • Başka yere konu açmıştım ama meğer burada konusu varmış. Mesajımı buraya kopyalıyorum.

Arkadaşlar.

Biliyorsunuz, CNBC-e 12 Eylül 2011 Pazartesi günü yeni yayın dönemine başladı. Bundan sonra basık kafalar, geniş popolar seyretmiyeceksiniz. Görüntüler 16:9 TV lere uygun hale getirilecek şeklinde reklam yaptılar. Çok heyecanlanmıştım. 12 Eylül tarihini iple çekmeye başladım.

O gün geldi. Akşam işten eve gelince alel acele LCD TV'yi açtım. CNBC-e kanalını açtım. Görüntüde bir tuhaflık vardı. TV'yi 4:3 seçeneğine aldım. O da ne. Görüntü sağdan ve soldan daralırken kafalar yukarı doğru uzadı. İnsan görüntüleri bir anda 70 kilo vermiş gibi zayıfladı. Burdan anlaşıldığı üzere, CNBC-e bizlere kayıplı görüntü seyrettiriyor. Görüntüden çalıyor. CNBC-e gayet iyi niyetle bir iş yapmaya çalışıyor ama kaş yaparken de göz çıkarıyor. Orijinali 4:3 olan görüntüleri geniş ekranlı TV de kayıpsız olarak seyretmenin tek yolu basık kafalar ve genişlemiş kalçalar görmekten geçer.

ben eski kayıpsız görüntülerimi geri istiyorum CNBC-e. Basık görüntü seyrettirmiyeceğiz saçmalığına son verilsin lütfen.

Söz konusu yayın gerçek 16:9 yayın değil. Alkışlanacak bir durum yok. İlerisi için olumlu bir gelişme sadece.

• CNBC-e nin yayınları gerçekten 16:9 olsaydı aynı görüntüler 4:3 TV lerde üstte ve altta siyah bantlar arasında gösterilirdi. Yani aslında video kaynağı 4:3. Yayıncı kuruluş görüntüyü hilkat garibesi haline getirip 16:9'a uyarlayıp iğrenç bir şekilde gözümüze sokuyor. CNBC-e dizi zevkimi öldürdü.
  • e2 de geniş ekrana geçti birde logosu beyaz oldu sarı değişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psycna

e2 de geniş ekrana geçti birde logosu beyaz oldu sarı değişti.

Aynı saçmalık e2 de de devam ediyor. Sinyal 4/3 yayın 16/9 .
  • quote:

quote:

zaten cnbce'den belliydi e2'ninde boyle olacagi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: danjamem

quote:

konuyu hortlatmak gibi olacak ama :D dün dsmartı aradm ntvspor cnbc e yayını 16:9 ama sinyaller 4:3 olduğundan benim gibi tüplü kullanıcılar letterbox seçsede sinyalin 4:3 olmasından cihaz siyah bant koymuyor diorum ilk kez duyuyoruz böyle probemlemleri dio bnde cevap olarak tüplü kullanan az herkes lcd alıyor ondan gelmiyor ddm. ama bugunde ntvyi arıcam ve dicem gelmişiz 2013e hala 4:3sinyal 16:9 yayın yapan dünya üzerinde tek kanal sizsiniz dicem yayınları herkesde lcd var diye değil en kötüsünü düşünerek yapın dicem

edit: 0212 335 00 00 numarayı aradım birine bağlandım çıkan kişi anladım probleminizi sinyalide 16:9 yapılmasını istiyorsunz dedi teknik ekibimiz ilgilenecektir dedi cnn türk örneğini verdim onlarda hem yayın hem sinyal 16:9 ddm onuda yazında örnek olsun dedim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orkun_80 -- 9 Şubat 2013; 15:24:01 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.