Şimdi Ara

Cmos Reset atmadan bilgisayar açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

5 gün önce Counter-Strike Go oynarken bilgisayarım resetlendi. Bilgisayar tekrar açıldığında ise bu problemi yaşamadım. Ertesi gün tekrar oyuna girdiğimde ise 2 ila 3 dakika sonra resetleme devam etti. Uzun zamandır format atmamıştım zaten diyerek, temiz kurulum yaparak windows 10 kurdum ( kullandığım ürünlerin hepsi lisanslı ) steam platformundan tekrar oyunu yükledim fakat aynı problem tekrar devam etti. donanımsal bir problem olacağını düşünerek öncelikle termal macunu yeniledim, işlemci ısısı 45 derece, Zaten oyuna girdiğim zaman da herhangi bir kasılma ve fps düşüşü yaşamıyorum. sonrasında deneme yanılma yöntemi ile Ramleri test edeyim dedim, 4gb lık ram ( Kingston 1333 mhz cl 9) de sıkıntı olduğu ortaya çıktı. Ertesi gün Aynı özelliklere sahip bir ram satın aldım ve bilgisayara taktım. fakat bu sefer bilgisayar hiç açılmadı, acaba diğer ram de de sıkıntı var mı diyerek tek tek denedim ve sonuç yine aynı. sonrasında bilgisayara cmos reset attım ve açıldığını gördüm. Ram kontrolü yapmak istediğimde ise sadece 4 gb Ram gördüğünü fark edince tekrar kapattım ve slotları değiştirdim. Bilgisayarın power tuşuna bastım ve yine çalışmadı, Reset işlemini tekrar denedim ama bu sefer fayda etmedi. Biraz inat ederek 4-5 sefer cmos reset attım ve bilgisayar 8gb ram ile çalıştı. bilgisayarın performansında hiç bir düşüş yok gayet güzel çalışıyor, fps 240 larda ve 3 saat kadar cs go oynadım, benchmark testlerine tabi tuttum hiç bir problem yaşamadım. Akşam yatarken bilgisayarı yeniden başlatayım ve kontrol edeyim dediğimde ise aynı şekilde açılmadı. Aşağıda bilgisayarımın özelliklerini yazacağım, konu ile yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Anakart = Asus P6T
    İşlemci = Core i7 920(2.66G,L2:4x256KB,L3:8M
    Ram = Kingston 2x4 Gb ddr3 1333 mhz CL9
    Hdd = Kingston 256 gb SSD
    Hdd yedek = Seagate 3 TB Sata
    Ekran Kartı = Nvidia GTX 970
    Power supply = Thermaltake 650W
    İşletim sistemi= Windows 7 pro Orjinal Windows 10 Pro Orjinal
    Antivirus = Kaspersky internet security 2017 Lisanslı
    Oyunlar = Steam Platformundan satın alınan Lisanlı Oyunlar.
    Usb girişler = Klavye, Mouse, Logitech G35 Kulaklık ( usb bağlantıları çıkartılarak da test edilmiştir)

• Son durum nedir?

Sorun durduk yere baş göstermeye başladığına göre, sizinde bahsettiğiniz gibi Donanımsal muhtemelen. CPU sıcaklığına değil de Çipset sıcaklığına bakar mısınız?
  • Ama HDD jumper ayarlanırı kontroletmen gerekiyor.
    Bunun dışında Power surply de sorun olabilir. Çünkü Power surplydeki ufak bir voltaj sorunu diğer donanımları çok fazla etkilemez fakat Hard diski etkiler. Çünkü Hard disk çok hassas ve bilgisayarımızın en mükemmel mühendisklik örneğine sahip olan parçadır. En ufak elektirik dalgalanması bu parçayı etkiler. Bir süredir bu sorun varsa yeni aldığın Hard diskte zarar görmüş olabilir. Öncelikle bir arkaddaşından sağlam bir Hard disk ve POWER SURPLY al bilgisayarına ikisinide tak ve dene sorun yok ise Hard diski çokar ve senin hard diskini tak ve dene sorun nerde anlamaya çalış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.