Şimdi Ara

CMOS battery is bad or was recently replaced hatası alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler,


    Birkaç haftadır Monster marka laptop açılışta "CMOS battery is bad or was recently replaced" hatası veriyor. Masaüstü PC'den tecrübeli olduğumdan önce 6 senelik CMOS pilinin bittiğini düşünmüştüm. Önce eski pilin aynısı olan 2032 3vluk düğme pil alıp taktım, tabii ondan önce statik elektrik olabileceğini düşünüp gerekeni yaptım. BIOS'tan tarih, saati düzeltip kaydettikten sonra Windows 10'u açıp PC'yi kapattım. Yarım saat sonra tekrar açtığımda aynı hatayı verdi. Bu sefer RAM, CMOS pili ve ekran kartını söküp PC'yi çalıştırdım. Kendi kendine ses çıkartıp makine kapandıktan sonra sırasıyla bileşenleri yerine takıp, tekrar tarih ve saat ayarını yaparak makineyi kapattım. 15 dk sonra tekrar çalıştırınca aynı hatayı verdi. Başka bir yerden Duracell marka pil sipaiş ettim, onlada denedim gene aynı hata ile karşılaştım.


    Laptopun bataryası bittiği için sadece ac/dc adaptör ile kullanıyorum, adaptörü de yeni aldım zaten. BIOS Update veya düşürme yapamıyorum, şu anki BIOS'un en güncel sürümünü kullanıyorum zaten. Şu an aklıma gelen şeyler beni korkutuyor. Pili taktığım slot veya Eprom'da sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Makine notebook olduğundan sürekli sök Tak'da yapamıyorsun klavyeyi sökmek gerekiyor bazı yerlere ulaşmak için. Cihazı iş için kullanıdığımdan servisede yollayamıyorum. Siz değerli forum üyelerinden durum hakkında çözüm/öneri bekliyorum. Teşekkürler.








  • hocam kapatıp pili çıkardıktan sonra 15 dk beklesen. ondan donra pili taksan. laptopun bataryayı da komple çıkarmayı unutmadan. sonra biosa girip reset to defaults desen.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.